• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadım Etkinliği (Zümrüt Karaca)

Logonun sadeliğini, paket ve kullanılan renkleri aşırı beğendim ya 150 şer gram ortaya karışık yaptıracağım galiba 🥲 En son Montag alımına katılmıştım, bu alımla tekrar gruba dahil olacağım. Firmayı da ilk defa deneyimleyeceğim emeği geçen arkadaşlara teşekkürler.

Biraz daha ince öğütüm ve ajitasyonla daha da kötü oldu bence kahve, benim zevkime göre koyu kavrulmuş gibi maalesef.
Hmm ilginç. Ben kavrumu beğenmiştim. Tat olarak da birçok Ethiopia dan sonra güzel geldi. Parlak, asidite yüksek ama aromaları bastırmıyor. Bitter tatlar, is tadı yok. Benim kavrum daha eski, kavrum tarihi ile ilgili olabilir.

Merhaba. Daha öncelerde konuşuldu mu takip edemedim. Türk kahvesi için öneriniz var mı ? @zumrutkaraca

Sevgili forum üyesi arkadaşlar,
Bir kaç sayfa önce 150 g ve 250 g kahve fiyatları konusunda fikrimi belirttim, bence 150 g paketler biraz fazla yüksek fiyatlı olmuş şeklinde. Bu benim görüşüm, gönderimde üslupta bir problem ve her hangi bir art niyet kesinlikle söz konusu değil.
Farklı düşündüğümüz bir konuda elbette fikrimizi dile getireceğiz, bu konuda benim yaptığım gibi. Fakat üslup denen bir şey var, tanımadığğınız bir insana hadsizce tavsiyede bulunamazsınız, teşbih yapamazsınız, "Hesapçılık yapmazsan kahveden keyif alırsın!" diyemezsiniz. Sanırım arada klavye ve monitörün olması insanların kendisini Cem Yılmaz zannetmesini ya da fazla cüretkar olmasını sağlıyor.
Bu başlığı bu şekilde meşgul etmek istemezdim fakat saygısızlığa açıkçası hiç toleransım yok.
Sadece genel bir yanıt vermek istedim, bu gönderiyi yanıtlamazsanız ve başlığın daha fazla kirlenmemesini sağlarsanız memnun olurum.
Sayın kahve kavurucusuna ve kahveseverlere saygılar, afiyetler.

Son düzenleme:
Selamlar,

Aşağıdaki çekirdekler ve 8772 sipariş numarası ile alıma katıldım,umarım güzel bir ay olur umarım.

- Guatemala - Las Capuchinas
- Kolombiya Strawberry
- Etiyopya Keramo Natural
- Etiyopya Banko Gutiti Natural

Natural aşkına yine Etiyopya'lardan vazgeçemedik :=)))

Benim de kahveler elime ulaştı. Kenya'nın paket üzerindeki tadım notlarıyla sitedeki tadım notları oldukça farklı kahvelere işaret ediyor. Henüz kahveyi denemedim. @zumrutkaraca Kavrum profili değiştiğinden mi acaba yoksa sitede yanlış mı belirtilmiş?

Ekli dosyalar

• kenyaa.jpg
    kenyaa.jpg
    77.3 KB · Görüntüleme: 79
Not: MAKARA, kakara muhabbetiyle topuklamakla olmuyor.
Sonradan düzenlemişsiniz yeni fark ettim. Forumda 3000'den fazla mesajı olan sadece 1 kişi var. O yüzden mesajımı ciddiye almamanız gerekiyordu. Anlayan gülücük attı bile. Ben @Cleverfan 'ın yorumunu da ciddiye almadım zaten ciddi söylediyse bile gülüp geçilecek bir konu çünkü. Her zaman espriyi troll'ü anlamanıza da gerek yok tabi benim de anlamadığım zaman olmuştu sadece biraz sakin olmak gerek :)

Sonradan düzenlemişsiniz yeni fark ettim. Forumda 3000'den fazla mesajı olan sadece 1 kişi var. O yüzden mesajımı ciddiye almamanız gerekiyordu. Anlayan gülücük attı bile. Ben @Cleverfan 'ın yorumunu da ciddiye almadım zaten ciddi söylediyse bile gülüp geçilecek bir konu çünkü. Her zaman espriyi troll'ü anlamanıza da gerek yok tabi benim de anlamadığım zaman olmuştu sadece biraz sakin olmak gerek :)
Açıklamamda da zaten anlamsız ve ciddiye alınmayacağını belirtmiş oldum orada sorun yok, asıl sorun "sarın makarayı hocam geldi" cümleniz, kendinizce küçümser, alaycı yaklaşım tarzı, sizi hiç ciddiye almayıp aman yine makaracının paylaşımı mı diyelim? Nedersin? Birde bu konu soğudu bayatladı kahveye dönelim istersen, çokta uzarsa birbirimizi gereksiz kıracağız gibime geliyor. Eklemeyide çok sonra değil sizin bu açıklamanızı görünce yani 1,2 dk. içinde yapmıştım

Biraz daha ince öğütüm ve ajitasyonla daha da kötü oldu bence kahve, benim zevkime göre koyu kavrulmuş gibi maalesef.
Ben de kalın öğütüp 94’ ile Kasuya metoduyla demledim. Üzümtrak malik asidik keyifli bir kahve çıktı. Deneyin derim.

İlk paketimi açtım, fazende Rio verde bölgesinden gelen kahveydi, tadım notlari ceviz çikolata malt portakal. Çekirdekler bana koyu göründü. V60 da 92 derece su ile yaptım demlememi. 4 dakika sürdü 60-60-60-60 olarak döktüm suyu(15/1). Jx pro da 35 click de.
Tat olarak malt tadını alacağımı sanmazdim ama malt ve çikolata tadını alabildim. Uzun zamandır hep Etiyopya çekirdeği tüketiyorum. Etiyopya çekirdeklerine göre, hani diyorlar ya kahve gibi kahve tadı vardı. Türk kahvesine iyi gidebilir.
İlk demleme kanaatim, çeşit iyidir, ama bir kg alınmaz. Etiyopya ya devam mı etmeli?

Ben de kalın öğütüp 94’ ile Kasuya metoduyla demledim. Üzümtrak malik asidik keyifli bir kahve çıktı. Deneyin derim.
"Kasuyamsı" demlemeye çalıştım bu sabah, daha başarılı oldu. Hoş bir asiditesi çıktı ortaya. Kahve biraz yoğun, is-yanık tat yok kesinlikle ama yine de kahveyi yorumlarken koyu, dolgun, yoğun kelimelerini kullanırdım. Hafif limoni-siyah çayımsı bitişi var. Kenya'yı deneyeceklere kalın öğütüm-çok döküşlü çok ajitasyon yapmayan bir demleme öneririm ben de.

Pazar rahatlığıyla 2. paketimi açtım. Etiyopya candır dedim keramo denemeye karar verdim. Daha önce bu çekirdeği denemedim. Baharatımsı yorumları beni daha garanti çekirdekler almaya itmişti. Çekirdekler gene koyu kavrulmuş göründü bana. O yüzden 88 derecede jxpro 35 click te ,2.5 dakika da demledim.
Daha önce almadığıma üzüldüm. Pakette tatlı kuru meyveler kakule baharatımsı sekerleme tadım notları mevcut. Kakule çayda kullanmayı sevdiğim bir baharat. Birazda bu tadım notu beni kendine çekti. Ben tatlı meyve tadı( kuru mu emin değilim) ve hoş bir baharat tadı aldım. Kakule değil bana göre ama karabiber de değil :). Kesinlikle enfes bir kahve. tavsiye ederim, kilo kilo tüketirim:)

Ek olarak; demlediğim kahvenin bir kısmını dolapta bekletip soğuttum. Daha tatlı ve baharatlı değil de parfümsü bir kahve ortaya çıktı. Bu şekilde de beğendim.

Son düzenleme:
Geri