• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül Ayı Toplu Kahve Alımı Tadım Deneyimleri - Zümrüt Karaca

Kahvelerden memnun kaldınız mı?

• Kullanılan toplam oy
    164
Etiyopyalar ile beraber Kenya ve Kolombiya kahvelerini alan varsa, kavrumları karşılaştırabilir misiniz? İki Etiyopyayı da diğer kavrumculardan deneyip, beğenmiştim. Zümrüt Karaca'dan da almak istiyorum. Ama aldığım Kenya ve Kolombiya çok yoğun geldi. Benim tercih ettiğinden biraz daha koyu bir kavrum gibi. O neden kararsız kaldım.

Burundi içinde yorumlarınızı paylaşırsanız, sevirim. Tadım notları ilgimi çekti.
Kavrumda bariz bir fark sezmedim en azından şimdilik, ancak bahsettiğiniz 4 kahveyi de aldım etiyopyalar bana diğer ikisinden oldukça keyifli göründü şimdilik. Kavrum olarak etiyopyalar çok daha açık mı derseniz sanmıyorum.

Geisha'larını demleyen yok mu hala? Ben bugün ilk kez, clever dripper ile demledim 6 Eylül kavrumlu Geisha'yı. Tadı belki diğer sevdiğim kahvelere göre çok farklı gelmedi, bu da sevdiğim bir kahve oldu fakat ilginç olan alt çenenin arka iki yanında, neredeyse kulaklarıma doğru kışkırtıcı diyebileceğim ve uzun süre kalan bir tat bıraktı. Belki de ben Geisha'dan diğer kahvelere göre farklı bir şey beklediğim için uyduruyorum. Bilemedim. Sizde neler bıraktı?

Firma: Zümrüt Karaca
Kahve: fazenda Rio Verde
Kavurma Tarihi: 5-9-2021
Demleme Metodu: V60 cafec traditonal
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: jx pro 30 click
Su Markası ve Sıcaklık: ev filtresi
Demleme Süresi: 3 dakika
Tadım Notları: kavurucu, ceviz portakal çikolata malt demiş, ben ne anladım; klasik kahvenin daha icilebiliri. Hafif bir tatlılık var , cikolatamı desem bilemedim. Tütsülü bir tat var ben buna işte malt tadı bu heralde dedim( bu tat farklı ve hoşuma gitti). Ceviz portakal tatları ne kadar içsem de bana uğramadı.
İlave Notlar: afiyet olsun

Kahve: fazenda Rio Verde
Kavurma Tarihi: 5-9-2021
Demleme Süresi: 3 dakika
Tadım Notları: kavurucu, ceviz portakal çikolata malt demiş, ben ne anladım; klasik kahvenin daha icilebiliri. Hafif bir tatlılık var , cikolatamı desem bilemedim. Tütsülü bir tat var ben buna işte malt tadı bu heralde dedim( bu tat farklı ve hoşuma gitti). Ceviz portakal tatları ne kadar içsem de bana uğramadı.
İlave Notlar: afiyet olsun
Kavrum çok koyu mu? Acılık, yanıklık var mı?

Kahve: Kolombiya strawberry
Kavurma Tarihi: 5-9-21
Demleme Süresi: 3 dakika (filtrenin demlemeyi bitiresi yoktu, 3 dakika da sonlandırıyorum)
Tadım Notları: kavurucu kırmızı meyveler ahududu sütlü çikolata tatmış, ben ne anladım? Bu kahve de klasik kahvenin daha icilebiliri. Gövdeli, araya bazı tatlar girmeye çalışıyor ama kırmızı meyve tadı alamadım. Bu kahvede de isli değilde tütsülü bir tat var.
İlave Notlar: adı albenili olsa da tadı beni alma der gibi.
Ekleme; şu kahve oranını 12-13/1 oranına düşürünce ve su sıcaklığını da 90 a düşürünce geri kalanı aynı olan reçetede kahvede tatlılık yakaladım. Cikolatamsı bir tatlılık geldi bardağima. Tütsülenmiş Olarak ifade ettiğim gövde de daha lezzetlendi bence

Son düzenleme:
Kahve: Etiyopya Banko Gutiti
Kavurma Tarihi: 05.09.2021
Demleme Metodu: Espresso
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Eureka Atom 65
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı, 94’
Demleme Süresi: 18,5 gr in/ 40 gr out 25 sn
Tadım Notları: Narenciye tadlarını alabildim ancak sütlü bonbon tadını alabildiğimi söyleyemem
İlave Notlar: kavrumu espresso için başarılı buldum. Bazı omni kavrumlarda dial in meşaketli oluyor ama bu çekirdeklerde hiç sıkıntı yaşamadım. Tadı narenciyeden ötürü bana biraz ekşi geldi, ama denediğime pişman olmadım, yine de çok beğendim 1 kg alırım diyemem. 100 gr lık almıştım, bu bitince Kolombiya ve Guatemala’yı deneyeceğim espressoda.

Deneyenler şuana kadar tatları alabildiğin hangi çekirdekler var

Aceminin notları:

Keramo, kendine özgü, parfüm gibi bir kahve.

Banko Gutiti, narenciye tadını dengeleyebilecek bir şekilde demlenirse temiz içimli bir kahve.

Strawberry, koyu kavrumlu normal kahve. Cold brew deneyeceğim bununla inşallah, muzlu-şeftalili falan.

Bir de degassing meselesi efsane değil, gerçekmiş 😳 bunu da tecrübe ile öğrenmiş oldum. Artık degassing süresini beklemeye çalışacağım...

Kahve: Kolombiya Strawberry
Kavurma Tarihi: 10.09.2021
Demleme Metodu: Hario Plastik v60 02 | 1:16 ile 14 gr kahve 224 ml su hedefledim ama 1.5 ml fazla dökmüş bulundum 😄
Filtre : Hario 40'lı Paket
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante 23. Click
Döküş : 40 ml ile 30 sn blooming + 92 ml + 1:10 sn'de 92 ml
Su Markası ve Sıcaklık: Bozdağ Nil Madran | 93°C
Demleme Süresi:
2:24
Tadım Notları:
Kırmızı meyveler ile karışık ahududu tadını alabildim istemediğim bir acılık ya da ekşilik yoktu, sütlü çikolata tadı biraz soğudukça alınıyor gibi ama kırmızı meyveler kadar baskın değil. Ne çok sert bi gövdesi var ne de çok hafif, genel olarak bana hitap etti Zümrüt Bey'in eline sağlık.
İlave Notlar: Kahveyi ilk demlememi kavrumunun 5. gününde ve 1:16 oran 18 gram kahve ile yapmıştım, tadım notları bu kadar bariz değildi, ya degassing süresi şu an biraz daha oturduğu için ya da kahve gramajı azalttığım için daha çok verim alabildim.

Ekli dosyalar

• IMG_6047-min.JPG
    IMG_6047-min.JPG
    186.1 KB · Görüntüleme: 59
Kahve: Banko Gutiti
Kavurma Tarihi: 05.09
Demleme Metodu: V60 , Cafec TH-3, 16g Kahve, 40ml 30s blooming ardından 1:10'a kadar 250ml'ye tamamladığım tek döküş.
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: 1Zpresso JX , 23
Su Markası ve Sıcaklık: Evdeki arıtma / 93 C
Demleme Süresi: 2:10
Tadım Notları: Tadım notalarını andıran dengeli bir fincan ortaya çıktı.

Kahve: Kolombiya Strawberry Honey (Honey/Yıkanmış)
Kavurma Tarihi: 05.09.21
Demleme Metodu: V60 (Cafec Traditional)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante - 23 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Sırma 94'
Demleme Süresi: 2'
Tadım Notları: Kırmızı meyveler, tatlı, şurubumsu/pürüzsüz gövde.

Reçete: 15/240, 45g 40sn bloom, 2 parça döküş.

İlave Notlar: Genel olarak beğendim, vaat ettiğini veren bir çekirdek. Meyvemsilik Etiyopya'lar kadar olmasada bu hali açıkçası daha çok hoşuma gitti. Yoğun ve gövdesi görece yüksek bir kahve, bu özelliğiyle ön plana çıkmış diyebilirim.

Geri