• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül Ayı Toplu Kahve Alımı Tadım Deneyimleri - Zümrüt Karaca

Kahvelerden memnun kaldınız mı?

• Kullanılan toplam oy
    164
Lütfen böyle cevaplar yazmanın ne anlamı ve nasıl bir katkısı var, ben anlamakta zorluk çekiyorum. Forumdaki her konun/sorunun toxic hale gelmesi herkes için çok yorucu olduğunu zannediyorum
Toksik bir cevap yok. Kişi taze kahve bekliyordum ama 11 günlük geldi demiş. Ona göre bayat demek ki. Ben de buna uygun en iyi çözümün bayat kahveyi iade etmek olduğunu söyledim. Yanına gülücük eklesem daha olumlu algılar mısınız? Ekleyebilirim.

Toksik bir cevap yok. Kişi taze kahve bekliyordum ama 11 günlük geldi demiş. Ona göre bayat demek ki. Ben de buna uygun en iyi çözümün bayat kahveyi iade etmek olduğunu söyledim. Yanına gülücük eklesem daha olumlu algılar mısınız? Ekleyebilirim.
Evet, gülücük faydalı olurdu. Gülücüğe de gerek bırakmayacak bir cevap, daha iyi bir çözüm olurdu kanaatindeyim.

Arkadaşlar zümrüt karaca 11 gün önce kavrulmuş kahve gönderdi. Benzer durum yaşayan oldu mu? Daha önceden de alışveriş yaptığım bir yer ve taze kavurup göndermeleri beklentisi içindeydim. Hayal kırıklığı oldu.
Benim yeni siparişim az önce geldi. Benimki de 11 gün öncenin kavrumu. Degasing beklememe gerek kalmayacağı için, benim için problem değil. Ama siparişim daha önce verilmişti. Kahvelerin pazar günü kavrulması beklenmediğine göre, daha önce gönderilmesi daha uygun olabilirdi.

Benim yeni siparişim az önce geldi. Benimki de 11 gün öncenin kavrumu. Degasing beklememe gerek kalmayacağı için, benim için problem değil. Ama siparişim daha önce verilmişti. Kahvelerin pazar günü kavrulması beklenmediğine göre, daha önce gönderilmesi daha uygun olabilirdi.
Sipariş sırasında kavrum tarihi seçeneği artık tüm kavurucular tarafından sağlanmalı diye düşünüyorum.

Özellikle stok yönetimi yapmak zorunda kalan alıcılar için tatsız sürprizlerin ve memnuniyetsizliğin önüne geçilmesi çok kolaylaşır. Benzer şekilde, degassing bekleyecek vakti olmayan alıcılar da kendileri için en uygun tarihli kavrumu alır. Herkes mutlu olur.

Lütfen böyle cevaplar yazmanın ne anlamı ve nasıl bir katkısı var, ben anlamakta zorluk çekiyorum. Forumdaki her konun/sorunun toxic hale gelmesinin herkes için çok yorucu olduğunu zannediyorum

onun üstündeki mesajı niye alıntılamadınız acep? kahveyi ne zaman içeceğime kendim karar verebilirim diyen user'a düzgün cevap gelmez üstad.

Sipariş sırasında kavrum tarihi seçeneği artık tüm kavurucular tarafından sağlanmalı diye düşünüyorum.

Özellikle stok yönetimi yapmak zorunda kalan alıcılar için tatsız sürprizlerin ve memnuniyetsizliğin önüne geçilmesi çok kolaylaşır. Benzer şekilde, degassing bekleyecek vakti olmayan alıcılar da kendileri için en uygun tarihli kavrumu alır. Herkes mutlu olur.
Aynı fikirdeyim. Kendi kavrumunu yapan nitelikli kahve satan yerlerin, kavrum tarihi satış sayfasında belirtilmemişse, en fazla 5-7 günden önce yapılmış kavramları göndermelerini doğru bulmuyorum.

Firma: Zümrüt Karaca
Kahve: Las Capuchinas - Guatemala
Kavurma Tarihi: 05-09-2021
Demleme Metodu: Kalita wave - 185
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Jx-pro 3.6
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı damacana su , 90~92 derece
Firma Tadım Notları: Kuru üzüm, ceviz, beyaz çikolata

İki kişilik demleme yaptım,
38 gr. kahve , 600 ml. su., kavrum biraz koyu olduğundan biraz kalın öğütüm yaptım, öğütülmüş halinin kokusu çok güzel, 105 ml. ilk döküş ve 40 sn. blooming süresi sonrası 165 -165 -165 ml. olarak 3 parçalı döküş ile demlemeyi bitirdim, demleme hatası kaynaklı acılık veya ekşilik yok, bana göre sarı tatlı kuru üzüm aroması baskın, geriden hafifte olsa gelen beyaz değilde bitter olmayan normal çikolata hissiyatı var , gövdede rahatsız etmeyen, aromaları hissettiren dengeli bir yoğunluk var. Zümrüt Karacanın denediğim ikinci kahvesi ve buda üzmedi, çok beğendim , birbiri ile uyumlu aromalı, lezzetli ve keyif veren bir kahve.

merhabalar arkadaşlar.
kavrumlarla ilgili olarak; kalmayan kahvelerin kavrumu sözü geçen günlerde yapılmakta. siparişleri bekletmemek adına bir kaç siparişin bazı çekirdeklerden hepsi değil tabiki mevcuttan gönderimi yapılmıştır. paketteki diğer kahveleri daha yeni kavrumlardır, yanlış anlaşılmasın.

edit: kampanya harici zaten pazartesi kavurup salı gönderiyoruz

arayıp veya mesaj/eposta atıp teşekkür eden sevgili kahveseverlere de buradan özel olarak teşekkür etmek istiyorum.

saygılarımızla

Arkadaşlar zümrüt karaca 11 gün önce kavrulmuş kahve gönderdi. Benzer durum yaşayan oldu mu? Daha önceden de alışveriş yaptığım bir yer ve taze kavurup göndermeleri beklentisi içindeydim. Hayal kırıklığı oldu.
Toplu alım süreçlerinde bu tarz aksaklıklar olabilir. 11 gün kahveyi içmek için çok geç değil.

Ben kahve siparişimi genelde elimde 2 hafta beni götürecek kahve kaldıgında sipariş veriyorum. Yeni kavrum kahveler 2 haftada bana göre tadı oturmuş seviyeye geliyorlar. 11günlük kahve gelen arkadaş da aynı düşünceyle sipariş verdiyse şaşırması normaldir diye düşünüyorum. Yoksa tabi ki 11 günlük kahve bayat değil.

kahveler bugün elime ulaştı. 16 eylül kavrumu kolombiya strawberry'i denedim, uzun zamandır böyle tatlı kahve içmemiştim çok hoşuma gitti, yakında tekrar sipariş vermeyi düşünüyorum

kahveler bugün elime ulaştı. 16 eylül kavrumu kolombiya strawberry'i denedim, uzun zamandır böyle tatlı kahve içmemiştim çok hoşuma gitti, yakında tekrar sipariş vermeyi düşünüyorum
Merhaba
Reçetenizi paylaşırsanız bende tatlı bir fincan çıkarmak isterim :)

Merhaba
Reçetenizi paylaşırsanız bende tatlı bir fincan çıkarmak isterim :)
Tabii;
Erikli 94 derece
1:16 oran
Timemore 20 klik
Abaca filtre
40 ml su ile 35 saniye blooming
Ardından tek döküşle 256'ya tamamlama
(150 ml'den sonra sadece ortaya döküş yaptım)
Sonlara doğru spin
2:10 civarında sürdü

Bugüne kadar tukettigim kahveler ile ilgili genel bir değerlendirme yapmak istedim.
Bence Brezilya kahvesi Guatemala kahvesi ve Kolombiya strawberry kahveleri biribirine yakın. Daha çok gövdeli bilindik ama lezzetli kahve tadında . Bu tadım yanına ufak ufak başka tatlar eklenmiş gibi. Ama su sıcaklığını arttirirsaniz ve kahveyi ince oguturseniz bir anda sadece klasik kahve tadi kalabiliyor geride. Bu kahveler bence bazı markaların premium olarak sattığı kahveler ( nitelikli basliginda sattıkları dan biraz daha ucuza satıyorlar ama ticari kahve denilen sınıftan da pahalı) başta hayal kırıklığı yaşasam da ne zamandır da böylesini icmemistim düşüncesi oluştu sonradan ve fiyatına göre iyi bence bu kahveler dedim.
Keramo denedim birde hemen her kavurucu da güzel bence ve bu toplu alımda uygun fiyatla içtik teşekkürler.

Deneyen arkadaşlar isminde çilek geçen kahvenin tadımında çilek var mı?

Geri