• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül Ayı Toplu Kahve Alımı Tadım Deneyimleri - Zümrüt Karaca

Kahvelerden memnun kaldınız mı?

• Kullanılan toplam oy
    164
Firma: Zümrüt Karaca
Kahve: Kolombiya Strawberry
Kavurma Tarihi: 05.09
Demleme Metodu: V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Timemore C2 Max 19 click
Su Markası ve Sıcaklık: Kuzeyden- 91 derece
Demleme Süresi: 2:40
Tadım Notları: kirimizi meyveler çok net alınıyor. temiz icimli, gövdeli bir kahve cikti ortaya.
İlave Notlar:Kolombiya strawberry i v60 ta ilk denememde verim alamamistim. daha sonra sicakligi 91 e düşürüp, oranı 1-14 yaptım. tadim notlarını yakalayamayan arkadaslar bir de bu sekilde deneyebilirler bence.

Kahve: Banko Gutiti
Kavurma Tarihi: 10 Eylül 2021
Demleme Metodu:
Chemex (Hoffman V60 tekniği)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı:
Tchibo el değirmeni, orta-kalın
Su Markası ve Sıcaklık:
Doğal taşta bekletilmiş çeşme suyu, 94-95 derece
Demleme Süresi:
4:45
Tadım Notları:
İpeksi doku, tatlı mandalina
İlave Notlar:
Abooov kahve bir açıldı ki 😳 şu an azı dişlerim arasına tatlı-ekşi mandalina sıkışmış, dilimde de ipek gezdiriyorlar gibi böyle, Etiyopya karakteristiği de boğazımda duruyor; bunlar birleşebiliyor muydu böyle? Aman aman nerelere geldik...

Su sürahinize mineral değeri yüksek doğal taşlar koyuyorsunuz, su canlanıyor.

Kahve: Guatemala las capuchınas
Kavurma Tarihi: 5.9.21
Demleme Metodu: plastik V60 02 cafec tradiotonal
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: jx pro 28 click
Su Markası ve Sıcaklık: filtrelenmiş çeşme suyu 92 derece başlangıç bitiş 88 derece
Demleme Süresi: 3 dakika da sonlandırma
Tadım Notları: kavurucu notları , kuru üzüm,ceviz, beyaz çikolata. Ben ne tattım? Gövdeli klasik bir kahveye çok çok az ekşilik (eksimsilik) ve tatlılık eklenmiş. O eksimsilige ceviz diyebilir miyim, ceviz tadını almaya en yakın olduğum kahve oldu. Çikolata için ise beyaz çikolata kadar tatlı diyemem. (Zaten beyaz çikolata sevmem :) )
İlave Notlar: bu ay gövdeli kahveye doydum. Aslında başta bu duruma burun kivirsam da artık hoşuma gitmeye başladı.

Kendim alım yapmadım ama alan bir arkadaşın Geisha'sına ortak oldum, o yüzden bu kahve özelinde konuşmak isterim. Kahveleri genellikle aroma yüküne göre değil de içerken verdiği keyife göre değerlendiririm. Bence bu kahvenin keyifliliği çok sınırlı. Gerçi miktar da azdı zaten, almak isteyen tekrar alamayacak ama zaten almak isterler miydi bilemiyorum. :)
Normalde kör tadım yapsam çok düz bir kahve derdim; fiyat olarak güncel durumda 80-90 liralık bir kahve olduğunu tahmin ederdim. ;)

Kendim alım yapmadım ama alan bir arkadaşın Geisha'sına ortak oldum, o yüzden bu kahve özelinde konuşmak isterim. Kahveleri genellikle aroma yüküne göre değil de içerken verdiği keyife göre değerlendiririm. Bence bu kahvenin keyifliliği çok sınırlı. Gerçi miktar da azdı zaten, almak isteyen tekrar alamayacak ama zaten almak isterler miydi bilemiyorum. :)
Normalde kör tadım yapsam çok düz bir kahve derdim; fiyat olarak güncel durumda 80-90 liralık bir kahve olduğunu tahmin ederdim. ;)

Aynı fikirdeyim.

kolombiyanın kendisi ne ki geishası özel seviye olsun.

Türkiyede kavrulan iyi kolombiya içtiğimi hatırlamıyorum.

Aynı fikirdeyim.

kolombiyanın kendisi ne ki geishası özel seviye olsun.

Türkiyede kavrulan iyi kolombiya içtiğimi hatırlamıyorum.
Boxx'un La Rivera'sı da güzeldi. O zaman için 80 lira çok demiştim ama kahve genel hatlarıyla aromatik güzel bir kahveydi.
Bir de Tin Coffee'de şimdi adını hatırlayamadığım Endonezya'dan önceki alımdaki sanırım Kolombiya'ydı, o da güzel çekirdekti aslında.

türkiyede kavrulan iyi kolombiyalar:

1- montag - la conchita
2- montag - tropic punch (boxx - la rivera, bu çekirdeği bir ben kavurup satmadım nerdeyse :) )
3- cleancup - los hermanos

yukarıdaki kahveleri çok sevdiğim gibi tavsiye ettiğim alıp deneyen herkes de bayıldı. ortak özellikleri natural kolombiyalar (caturragiller) tatlı ve kakao notaları yoğun kahveler. baskın ve rahatsız edici bir asiditeleri yok. tk'da da demlemede de çok güzel gidiyor. kavuran bulabilirseniz espressoda da çok başarılı ama olay kavuranda bitiyor işte. amotivo ile bağlantısı olan firmalarımız olmasına rağmen ülkemizde maalesef az bulunuyorlar. artık @orkunustel den bekliyoruz bir şeyler ;)

türkiyede kavrulan iyi kolombiyalar:

1- montag - la conchita
2- montag - tropic punch (boxx - la rivera, bu çekirdeği bir ben kavurup satmadım nerdeyse :) )
3- cleancup - los hermanos

yukarıdaki kahveleri çok sevdiğim gibi tavsiye ettiğim alıp deneyen herkes de bayıldı. ortak özellikleri natural kolombiyalar (caturragiller) tatlı ve kakao notaları yoğun kahveler. baskın ve rahatsız edici bir asiditeleri yok. tk'da da demlemede de çok güzel gidiyor. kavuran bulabilirseniz espressoda da çok başarılı ama olay kavuranda bitiyor işte. amotivo ile bağlantısı olan firmalarımız olmasına rağmen ülkemizde maalesef az bulunuyorlar. artık @orkunustel den bekliyoruz bir şeyler ;)
🙂 Dubai dönüşünü bekleyin Kolombiya için oldukça güzel planlarımız var ancak anlaşma sonrası gemi kargo ile üç ayı buluyor kahvelerin Türkiye'ye gelişi. 🥲

Amativo ile dostluğumuz ayrı, ayrıca bir tarla ile direkt ticaret durumu da olabilir. Görüşmeler devam ediyor. Konteynır meselesi ciddi bir durum onun için de çalışıyoruz. 😇

Bilinçli olarak kendi stoğumuza Kolombiya kahvesi çekmedik direkt Kolombiya alımını bekledik. Beklediğimize de değecek bence. 🙂

Arkadaşlar zümrüt karaca 11 gün önce kavrulmuş kahve gönderdi. Benzer durum yaşayan oldu mu? Daha önceden de alışveriş yaptığım bir yer ve taze kavurup göndermeleri beklentisi içindeydim. Hayal kırıklığı oldu.

Clean Cup Colombia los hermanos bence güzel değil efsane bir kahve 😋 çok çok üst düzey kahveler içtim diyemem ama bir çok iyi çekirdek denedim. Benim için ilk 3 te diyebilirim los hermanos. Gövde desen var, meyvemsilik desen var, aromalar belirgin ve çokta dengeli. İçmesi çok çok keyif verdi bana. Kesinlikle denenmeli bu Colombia 😅

Elimde ki kahve stoğu yüzünden sipariş vermedim daha. Ay sonunda bütün çeşitlerden alıp denemeyi dört gözle bekliyorum.

Evde çok fazla kahveniz yoksa iyi, içmeye başlamanın tam zamanı 10-14 gün.
Degassing olayının farkındayım ancak kavurucuların taze kahve göndermesi beklentisi içindeyim. Kahveyi ne zaman içeceğime kendim karar verebilirim. En iyi aromaları 3-7 gün arasında alabildiğimi düşünüyorum. Zaten kahveyi öğütüp birkaç saat bekletmek de aynı degassing işlevini görüyor.

Degassing olayının farkındayım ancak kavurucuların taze kahve göndermesi beklentisi içindeyim. Kahveyi ne zaman içeceğime kendim karar verebilirim. En iyi aromaları 3-7 gün arasında alabildiğimi düşünüyorum. Zaten kahveyi öğütüp birkaç saat bekletmek de aynı degassing işlevini görüyor.
Tamam siz iletişime geçip iade edin 11 günlük bayat kahveyi :)

Son düzenleme:
Geri