• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül 2023 - Sezy Coffee - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sezy Ethiopia Bochesa, Kavrum 1.10
K-Ultra 8.5 klik,
Buzdağı 100 ppm 92C
Aeropress 15/220ml, 3:00 dk
50ml blooming, 45sn sonra tek döküş, çubukla bir kaç tur karıştır, 3:00'da bas.

Daha önce aynı kahve için kullandığım Aeropress parametrelerini optimize ettim ve çok daha keyifli bir çıktı aldığımı söyleyebilirim. Kahve yüksek gövdede kendini daha fazla gösteriyor, 15/220 başka kahvede alsam muhtemelen daha yoğun olurdu. Biraz kalın öğütüm ve fazla ajitasyon yapmadan kendi halinde demleme bu kahvede çok iyi çalışıyor. Tad profili olarak floralar aromalar daha baskın asidite ve meyvemsi notalar espressoya göre daha arka planda kalıyor. Naturel Ethiopia sevenlere tavsiye olunur.

16969365701122.jpg

Sizin demleme reçetelerinizi okumaktan çok keyif alıyorum.

Sezy - Sumatra Gayo Organik
Moka pot, Bialetti Musa (çelik) 4 cup + filtre
K-max 4.0
19gr kahve, 200 ml ılık su ile
Abant su
170 ml su elde ettim

Yeni yeni oynamaya başladığım moka pot ile Sumatra kahveyi çok güzel bir sonuç verdi. V60'tan yaptığım demlemelerden daha çok beğendim. Ayarlar biraz rastgele oldu, ama çok keyifli koyu yoğun bir fincan içtim. Paketi bitirdim.

Türk kahvesine önem veren biri olarak merak ettim.Bu çekirdeği bir ara alıp deneyeceğim..
Bh kahveyi daha önce farklı bir kavurucudan da içtim, o medium profilde kavrulduğu için bence Türk kahvesinde tam potansiyelini ortaya çıkarmıyordu. Sezy Türk kahvesine tam iyi oturacak şekilde kıvamında kavurmuş. Denemenizi tavsiye ederim.

Çekirdek: Indonesia - Frinsa Edun
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 02 - 100lü Japon Hario 02 filtre
Öğütüm Detayları: 1zpresso K-max - 6.5 klik
Su Detayları: Nestle / 90 derece
Toplam Süre: 2:27, 4x60ml 30sn aralıkla
Oran: 15/240

Cok özel bir kahve. Paketi açar açmaz anladım. Oldukça light kavrulmuş. Çok güzel bir kokuya sahip. 15 günlük. Şarapsi.

Nordic approach çok güzel bilgi veriyor (birebir aynı kahve mi yüzde yüz emin olamam ama olur gibi) https://nordicapproach.no/2022/10/frinsa-collective-indonesia/

Deneme reçeteyi uyguladım, o kadar güzel sonuç verdi ki, heyecan verici. Ancak nordic approach sitesinde yazıldığı gibi birazcık acetic acide sahip (sirke). Öyle olmasını kabul ediyorum. Ancak biraz daha hafifletmek istersem, neyi tavsiye edersiniz ? Birkaç gün daha bekletmek mi? Biraz daha demlemek mi? Böyle mi kalsın yoksa :-)

Bugün Indonesia Frinsa Edun'u türk kahvesi olarak denedim ve herkese tavsiye ederim. Bütün ekipmanların yanımda olmadığı için soğuk su ve migros tk makinesi ile demlememe rağmen özellikle sarı meyvelerin ön planda olduğu bir bardak çıktı 😋

Çekirdek: Indonesia - Frinsa Edun
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 02 - 100lü Japon Hario 02 filtre
Öğütüm Detayları: 1zpresso K-max - 6.5 klik
Su Detayları: Nestle / 90 derece
Toplam Süre: 2:27, 4x60ml 30sn aralıkla
Oran: 15/240

Cok özel bir kahve. Paketi açar açmaz anladım. Oldukça light kavrulmuş. Çok güzel bir kokuya sahip. 15 günlük. Şarapsi.

Nordic approach çok güzel bilgi veriyor (birebir aynı kahve mi yüzde yüz emin olamam ama olur gibi) https://nordicapproach.no/2022/10/frinsa-collective-indonesia/

Deneme reçeteyi uyguladım, o kadar güzel sonuç verdi ki, heyecan verici. Ancak nordic approach sitesinde yazıldığı gibi birazcık acetic acide sahip (sirke). Öyle olmasını kabul ediyorum. Ancak biraz daha hafifletmek istersem, neyi tavsiye edersiniz ? Birkaç gün daha bekletmek mi? Biraz daha demlemek mi? Böyle mi kalsın yoksa :)
Daha ince öğütüme gidebilirsiniz sirkemsi tatlardan kurtulmak için, sonrasında da belki sıcaklıkla oynayabilirsiniz. Çözünme arttıkça sirkemsilik kaybolacaktır.

20231012_130830.jpg

02 Ekim kavrum Yemen Mocha ile Cmd 7 klik öğütüm, 19/43 oran ve 25 sn akışla bol kremalı bir "klasik espresso" demlemesi yaptım. Bence bu kahvenin tadım notlarına dut da kesinlikle eklenmeli. Çekirdek halde, öğütürken, Türk kahvesi ya da espresso hazırlama aşamasjnda ve fincanda hep dut aroması hissediyorum. Kıvamı ve kreması yerinde, klasik ama özgün bir aromalı, yoğun bir espresso oldu.

Espressonun akabinde yine Yemen Mocha ile Pedrini 1 cup moka potta 7 gr kahve, 15 klik öğütüm ve kaynar su kullanarak bir deneme yaptım. Kahvenin kavrumundan dolayı öğütümü biraz kalın tercih ettim. İki demleme de gayet lezzetli oldu ama Yemen Mocha ile favori yöntemim Türk kahvesi.

Sezy Ethiopia Bochesa, Kavrum 1.10
K-Ultra 8.5 klik,
Buzdağı 100 ppm 92C
Aeropress 15/220ml, 3:00 dk
50ml blooming, 45sn sonra tek döküş, çubukla bir kaç tur karıştır, 3:00'da bas.

Daha önce aynı kahve için kullandığım Aeropress parametrelerini optimize ettim ve çok daha keyifli bir çıktı aldığımı söyleyebilirim. Kahve yüksek gövdede kendini daha fazla gösteriyor, 15/220 başka kahvede alsam muhtemelen daha yoğun olurdu. Biraz kalın öğütüm ve fazla ajitasyon yapmadan kendi halinde demleme bu kahvede çok iyi çalışıyor. Tad profili olarak floralar aromalar daha baskın asidite ve meyvemsi notalar espressoya göre daha arka planda kalıyor. Naturel Ethiopia sevenlere tavsiye olunur.

Ekli dosyayı görüntüle 29002
Bir program arayüzü mü bu?Bu tarz demlemeleri kayıt altında tutabileceğim birşey arıyorum açıkçası..

Bir program arayüzü mü bu?Bu tarz demlemeleri kayıt altında tutabileceğim birşey arıyorum açıkçası..
Difluid R2 Refraktometre mobil uygulamasının arayüzü, tam aradığınız uygulama. Cihaz olmaksızın kayıt tutar mı denemek lazım. Sadece extraction değerlerini ya boş bırakmak veya cihaz olmadığı için elle girmek gerekebilir.

Android

App Store

Bugün birebir aynı parametre ve ekipmanla Finca Gabriela 2 demleme yaptım. Tek fark suydu.
Degas 34.gün
Hario 02, Traditional, 93°, K-max 70, 1/16 (16/256)
50ml blooming + 35.sn yavaş ve tek döküşle 256 ya tamamladım. Döküş 1.40 civarı, demleme 2.16 bitti.

İlk demlemede Nestle, ikinci demlemede Nestle ve Uludağ Premium karışımı su kullandım. Bariz fark oluştu. Sanırım yüksek ppm sevmiyor çekirdek. Nestlede hafif bir acılık vardı. 2.demlemede yoktu ve aromalar daha belirgindi. Sadece Uludağ Premiumla da deneyeceğim.
Tds, ext ölçümü yapma fırsatım olsa iyi olacaktı ama damakta yanıltmaz😃
Tadım notlarını veren, oldukça keyifli bir çekirdek.

Son düzenleme:
Daha ince öğütüme gidebilirsiniz sirkemsi tatlardan kurtulmak için, sonrasında da belki sıcaklıkla oynayabilirsiniz. Çözünme arttıkça sirkemsilik kaybolacaktır.
Merhaba, teşekkür ederim. 2 gün sonra, bir tik daha ince, bir tik daha sıcak, ve çok hafif sirke tadı tamamen yok oldu. Ben şeftali İced Tea tadı alıyorum :D

Slm.. Rwanda Gatsibo reçete önerisi varmıdır ?

finca gabriela türk kahvesi olarak çok iyi denemenizi tavsiye ederim.

Sezy - El Salvador - Finca Gabriela
Moka pot, Bialetti Musa (çelik) 4 cup + filtre
K-max 4.0
19gr kahve, 200 ml ılık su ile
Abant su
105 ml su elde ettim

Çok özel bir sonuç olmuş Moka pot için. Hiç acılık yok, dengeli, krema gibi. V60'a göre tatlar biraz kapalı ama çok zevkli. 140 ml su elde etsem daha da güzel olur sanki. Tavsiye ederim

Slm.. Rwanda Gatsibo reçete önerisi varmıdır ?
Selamlar. Kahvesine ve damak tadınıza göre değişmekle birlikte genel olarak önerdiğimiz parametreler şunlardır:

Cmd 24 klik ( -/+ 2 klik)
Su sıcaklığı 92-93 derece
1/16 oran
1/3 oranla 30 saniye blooming
Sonrasında alçaktan, tek ve yavaş bir döküş. (25 gram ve üzeri demlemelerde 2 eşit döküşe geçebilirsiniz)
Toplam süre 2:00-2:10
Bizim kavurma profillerimizde kahveler genellikle kolay çözünür. Bu nedenle daha ince öğütmelerde ve çoklu döküşlerde kahveyi fazla çözebilir ve istenmeyen bitter tatlara doğru bir kayma yaşayabilirsiniz. Yukarıdaki parametrelerden başlamanızı ve damak tadınıza göre daha düşük kliklere geçmenizi öneririz.

Tanzanya AA mount sipariş ettiğim kahvelerin içinde en beğendim kahveydi.
Comandante 20 klik
92° Abant şu
15 Gr kahve
240ml su (60 ml blooming gerisi tek döküş bitişte rao spin)
*60 60 60 60 metodunu da denedim 15 Gr kahve 240 ml su ile ama tek döküş yaptığım demlemeler daha tatlı bir sonuç verdi.

04 Ekim kavrum Bomde Adore Dry, 18/280 oran, Cmd 22 klik öğütüm,Cafec Abaca, 94 derece Bursasu ve bloom+2 döküşle 2.50 bitiş.

Çok lezzetli, kakule kokusu çok net ve içimde tatlılık hakim. Son derece güzel kahve.

sezy endonezya frinsa edun

cafec deep27 ve abaca+ deep27 filtre
16/230 91 derece kuzeyden su
cmd 16 klik
30 sn 30 gr su ile blooming ardından usul usul ortadan tek döküş
döküş sonu 1:50 bitiş 2:05
oldukça tatlı kırmızı meyveler ve parlak asidite. son zamanlarda bu kadar belirgin meyvemsi çekirdeğe denk gelmiyordum iyi geldi (:

Geri