• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül 2023 - Sezy Coffee - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DaunterM

Arkadaşlar cidden mi ya?
İsim
Mustafa Yıldıran
Dostlar merhabalar,

Kahveyi alanlar yeni alacaklara yol gösterebilir, tavsiye verebilir, reçete de paylaşabilirsiniz, direkt deneyim de aktarabilirsiniz. Reçete paylaşanlar detaylı aktarırsa birebir denemek isteyenler ya da benzer şekilde tecrübe etmek isteyenlere yol göstermiş olurlar. Olumlu deneyim yanında olumsuz deneyim yaşayanlar önce firma ile iletişime geçmeyi deneyebilir, eğer yanıt alamazlarsa buraya gelip yazabilir, diğer kahve alan arkadaşlarımız yol gösterebilir.

Keyifli demlemeler, keyifli alımlar şimdiden.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu: Sezy Coffee
Çekirdek:
Demleme Yöntem ve Detayları:
Öğütüm Detayları:
Su Detayları:
Toplam Süre:

Kahve Miktarı:
Oran:

Demleme Basamakları:

Tadım Detayları:

Çekirdek: Etiyopya yirgacheffe ambaye
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario v60, Cafec traditional filtre
Öğütüm Detayları: cmd red clix 40 klik
Su Detayları: bolu aband 93 derece 240 ml
Kahve Miktarı: 15gr

Demleme Basamakları: 50 ml bloming +30 saniyeden sonra 150 ye tamamla+ 1. Dakikadan sonra 240 mlye tamamla.
Yaklaşık 1:55 civarı demleme bitti.

Tadım Detayları: Sıcakken kokuda narenciye, limonsu kokular var. İçimde tertemiz, klasik, çiçeksi notalar mevcut. Oldukça bitki çayına benzer, damak yormayan keyifli bir kahve. Tadım notlarındaki bergamot, limon alınabiliyor. Buna ilave hafif şeftali de aldım. Bana vakti zamanında kafein kültürde satılan kello haru ile petranın hunkutesini anımsattı.

Son düzenleme:
Sezy Coffe den aldığım Brazil Yellow Bourbon Bitirdim çok memnun kaldım V 60 demleme ağırlıklı
Sabahta Peru Papagayo ile güzel tadım notaları aldım Fiyat/Performans olarak indirimli-kampyanyadaki ürünler bence iyi
Daha önceleri de Hondurastan memnun kalmıştım Hem Mokapot ve W.Nanopresso da

Çekirdek: El Salvador Finca Gabriela
Su Detayları: Nestle 93 derece 240 ml

50 ml bloming 30. Saniyeden sonra 150 mlye döküş, 1. Dakikadan sonra 240 mlye tamamla. 1:50 civarı bitti.

Tadımda oldukça isli, kapalı, koyu bir fincan var. Demlemeden sonra koku anlamında da bir
şey alamadım. Kavrumla mı alakalı bilmiyorum ama kahve tam bir hayal kırıklığı oldu benim adıma. Bahsi geçen tadım notlarını vs almak bir yana dursun yanına dahi yaklaşamadım. Çeşitli parametrelerle oynamama rağmen yine de düzgün çıktı alamadım.

Selamlar.

Ben de aynı çekirdeği hario v60 / cmd 23 klik / pürsu 94 derece / cafec th 3 ile 1:16’a oran ile 60x4 demledim, 2:15 civarı bitti. Gövdeli ve isli bir tada ulaştım ben de. Sonrasında uludağ premium su ile origami, 17 clik, 91 derece, 1:16 oran ile 60/90/90 demledim ama neredeyse aynı sonuçlara ulaştım. Sanırım ben demleyemedim kanaatindeyim, çünkü demleyip keyif alanları okumuştum sanırım. Tadım notlarını veren bir reçete yazılırsa denemek isterim. Kolay gelsin.

Su Detayları: Nestle 93 derece 240 ml

50 ml bloming 30. Saniyeden sonra 150 mlye döküş, 1. Dakikadan sonra 240 mlye tamamla. 1:50 civarı bitti.

Tadımda oldukça isli, kapalı, koyu bir fincan var. Demlemeden sonra koku anlamında da bir
şey alamadım. Kavrumla mı alakalı bilmiyorum ama kahve tam bir hayal kırıklığı oldu benim adıma. Bahsi geçen tadım notlarını vs almak bir yana dursun yanına dahi yaklaşamadım. Çeşitli parametrelerle oynamama rağmen yine de düzgün çıktı alamadım.
Bende bu kahve henüz üç günlük(07.09) olmasına rağmen buram buram Santa Rosa demek için gelmiştim. İşin aslı henüz erken olmasına rağmen aşırı güzel bir fincan çıktı.
Sırma su damacana 4 parça döküş. Bitiş 2:00
91C su
Ancak o isli tad bende de var. Tahmin ediyorum bu kahve 14-21 gün beklenmesi gerekiyor.

Demleme Yöntem ve Detayları: Hario v60, Hario 40’lık filtre
Öğütüm Detayları: Timemore C2 19 klik
Su Detayları: 92 C
Kahve Miktarı: 25 gr-iki kişilik

Kahve şimdilik acı olsa da zaman geçtikçe daha iyi fincanlar verecek gibi duruyor. Bu yüzden biraz daha bekletmeyi düşünüyorum.

Çekirdek: Guatemala Finca Medina
Demleme Yöntem ve Detayları: v60, 100lük Japon
Öğütüm Detayları: 1Zpresso JX 2.3
Su Detayları: Assu Bolu 90°
Toplam Süre: 1.55
Kahve Miktarı: 15/240
Oran: 1/16

Demleme Basamakları: 45+195

Tadım Detayları: Paketlerin yanında hediye gelen kahveyi sabah kahvesi olarak demlemek istedim. Sütlü çikolata tadıyla hafif mandalinamsı bir asiditesi var, güzel temiz bir kahveymiş. Assu Bolu yumuşak bir su olduğundan Sezy kahvelerine yakıştırıyorum, tavsiye ederim.

Çekirdek: Finca Gabriela - El Salvador
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 02 - 100lü Japon Hario 01 filtre
Öğütüm Detayları: 1zpresso K-max - 6.5 klik
Su Detayları: bir seylerin karışımı / 94 derece
Toplam Süre: 2:50
Oran: 14/220

Deneme hediyesi olarak gelen Finca Gabriela övmek isterim. Sadece iki demleme yapabildim. İlki 4 eşit döküş (30 sn aralikla) ile gerçekledim. 2.si ise demlerken çocuğun yemeği uğraştığım için kafa gitti ve 2dk bloom + kalan suyu (sıcaklığı belli olmayan) bir şey gibi oldu. 2.si tam saçmalama olmasina rağmen çok benzer tat profile ulaştım. Sanırım Yavuz beyin tavsiye ettiği demleme recetesine göre over extract da ettim olabilir. Buna rağmen muhteşemdi. İlk saniyeler gofret gibi bir şey geldi, çok zevkli. Sonra koyu şarap tadı, koyu kuru meyve bir tat geldi. 2 saat geçti tadı hala ağzımda. Bitmeden tekrar alabileceğim umarım.

21 Eylül Kavrum

Indonesia Frinsa Edun Natural Anaerobic
Yüksek fermente tat ve kokular. Düşük meyvemsilik ancak oldukça şarapsı. Hafif kakao. Çok beğendim.

Colombia Villa Clabelina Washed Anaerobic
Hissedilir fermantasyon nüansları, hafif çiçeksi, bitişte artan kompleks meyvemsilik. Beğendim.
Demleme detaylarını paylaşabilir misiniz zahmet olmayacaksa,referans olarak değerlendirmek güzel olurdu 😊

21 Eylül Kavrum

Indonesia Frinsa Edun Natural Anaerobic
Yüksek fermente tat ve kokular. Düşük meyvemsilik ancak oldukça şarapsı. Hafif kakao. Çok beğendim.

Colombia Villa Clabelina Washed Anaerobic
Hissedilir fermantasyon nüansları, hafif çiçeksi, bitişte artan kompleks meyvemsilik. Beğendim.
Yeni gelenlerden gözüme kestirdiğim 2 çekirdek. Beğenildiğini görmek güzel oldu, ben de deneyeceğim :)

11 Eylül Kavrumu
Yöntem:V60(Hario 02 Plastik)
Değirmen: Molent G50(41 Klik)
Oran: 1/16 20/320

Kavrumdan 16 gün sonra bugün sonunda tatminkar bir çıktı alabildim. 71 ML Ön demleme, 30. saniyede ise tek döküşle devam ettim kahve tam olarak 2:10'da süzülmüş oldu. Sıfır acılık, ağzı kaplayan yaban mersini yanında şarapsı ve kırmızı meyve tatları. Pakette yazanı veriyor tamamen teşekkürler.

Dostlar selam,
Finca hakinda yaşadiğim şeyler anlatacağim. Kampanya haric bu kahveyi 6 Haziran dan beri aliyorum. Dendiğimi 30 farkli kahvelerden arasi en kompleks karektere sahib. Üstelik nadir suyu diğer kahveler den daha fazla emiyen bir kahve. O yüzden normalde çekdiğiniz kahvelere göre daha kalın veya her zeman demlediğiniz sıcaklik dan daha düşük sicaklik ile demlemenizi tavsiye ederim. Bekleme süresi ne kadar az ise isli tad daha belirgin.

Selamlar, V60 ile Sumatra Gayo demleyen oldu mu? Deneyiminizi merak ettim. Espressoya daha mi yakışır?

Finca gabrielayı james hoffmanın aeropress tarifiyle denedim 11gr kahve medium-fine öğütüm 90 derece su, 200 gr su ekle 2 dk bekle çalkala. 2.30 dan 3 e kadar bas.
Dün ilk uyguladığımda kahve kesinlikle çözünmedi.
Bugün aynı tarifi 95 derece su ile denedim ama sonuç yine değişmedi. Kahveyi çözemedim yine. Akşam birde öğütüm derecesini inceltip deneyeceğim bakalım. Aslında Tim wendelboe tarifiyle çok güzel çıktılar almıştım. Son 90 gr kahvem kaldı. Bakalım ideali bitmeden tutturabilecek miyim

Finca gabrielayı james hoffmanın aeropress tarifiyle denedim 11gr kahve medium-fine öğütüm 90 derece su, 200 gr su ekle 2 dk bekle çalkala. 2.30 dan 3 e kadar bas.
Dün ilk uyguladığımda kahve kesinlikle çözünmedi.
Bugün aynı tarifi 95 derece su ile denedim ama sonuç yine değişmedi. Kahveyi çözemedim yine. Akşam birde öğütüm derecesini inceltip deneyeceğim bakalım. Aslında Tim wendelboe tarifiyle çok güzel çıktılar almıştım. Son 90 gr kahvem kaldı. Bakalım ideali bitmeden tutturabilecek miyim
Daha çok kalın çekip bol karıştırmalı reçete kullanmanızı öneririm çok tatlı sonuçlar veriyor.
Örn;

Geri