• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül 2023 - Sezy Coffee - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Daha çok kalın çekip bol karıştırmalı reçete kullanmanızı öneririm çok tatlı sonuçlar veriyor.
Örn;

Teşekkür ederim deneyeceğim.
Aslında ben 14 gr wendelboe tarifiyle gayet güzel çıktılar almıştım. Sadece daha düşük gr ile güzel sonuçlar alabilirmiyim diye merak etmiştim. 😊

Bügün finca gabriealayi ilk defa espressoda denedim ama 1/2 oran ile 25-30 saniye arası, 17 gram , 93 derece kullandım.
Kesinlikle tadım notlarında yazdığı gibi kremamsı bir gövde ve orta asiditiye sahipti. Talılık belirgindi fakat yaban mersimi alamadım.
Öneri espresso tarifi olan varsa onada bakabilirim
@S.Yavuz hocam varmı bir tavsiye veya su önerisi özellikle espresso için.

Slm..
Frinsa Edun ve Gatsibo için aynı degas süresi ve demleme parametrelerinizimi önerirsiniz ? @S.Yavuz Verim aldığınız farklı reçeteler varmıdır ? Degas bekliyorum henüz demleme yapmadım.

Nacizane bir tercrübemi paylaşayım, Sezy'den aldığım bütün çekirdeklerde 3 dakikaya yaklaşık ve üzeri demlemeler daha keyifli oluyor. 2.20de demlenen TM C3 14 click çekirdeği 13 click ile denediğimde çok daha baskın notalar almak mümkün. Ben diğer kavurucuların çekirdeklerinde 3 dakikaya yaklaşan demlemelerde acılaşan bir tat alırken Sezy'de bu durumu yaşamıyorum. İnceye gitmekten korkmayın derim

Selamlar, V60 ile Sumatra Gayo demleyen oldu mu? Deneyiminizi merak ettim. Espressoya daha mi yakışır?
Bugün denedim c3esp ile 1tur 7.0 klik bloom +2 döküş 16/250 abaca kağıt. 2 dakika civarında bitti kahve daha 6 günlük beğendim daha böyle lezzetli bir sabah kahvesi olabilir. Çok sıcak sevmiyor gibi 90-92 yetecek ayrıca benim demlemem hızlı bitti su tutmuyor pek inceltip deneyeceğim.

Slm..
Frinsa Edun ve Gatsibo için aynı degas süresi ve demleme parametrelerinizimi önerirsiniz ? @S.Yavuz Verim aldığınız farklı reçeteler varmıdır ? Degas bekliyorum henüz demleme yapmadım.
Rwanda gatsibo su tutuyor frinsa edun ise su tutmuyor ilk denemelerde eşit öğütüm başladım aralarında 30 saniye fark etti. Rwanda biraz ethiopia bochesa gibi su tutmada.

Finca gabrielayı james hoffmanın aeropress tarifiyle denedim 11gr kahve medium-fine öğütüm 90 derece su, 200 gr su ekle 2 dk bekle çalkala. 2.30 dan 3 e kadar bas.
Dün ilk uyguladığımda kahve kesinlikle çözünmedi.
Bugün aynı tarifi 95 derece su ile denedim ama sonuç yine değişmedi. Kahveyi çözemedim yine. Akşam birde öğütüm derecesini inceltip deneyeceğim bakalım. Aslında Tim wendelboe tarifiyle çok güzel çıktılar almıştım. Son 90 gr kahvem kaldı. Bakalım ideali bitmeden tutturabilecek miyim
Hoffman tarifinde en iyi sonucu şu an cmd 15 klik ile alıyorum. c3 kullandığım zamanlarda da 9 klik kullanıyordum. 92-95 derece civarında bir sıcaklık ve bahsettiğim öğütümde güzel bir sonuç alabileceğinizi düşünüyorum.

Rwanda Gatsibo çok temiz bir çekirdekmiş beğendim. Sürekli anaerobik içmekten sıkılmıştım bu iyi geldi

Hoffman tarifinde en iyi sonucu şu an cmd 15 klik ile alıyorum. c3 kullandığım zamanlarda da 9 klik kullanıyordum. 92-95 derece civarında bir sıcaklık ve bahsettiğim öğütümde güzel bir sonuç alabileceğinizi düşünüyorum.
Teşekkür ederim. Bende c3 esp var 1.3 circle la denedim gayet güzel sonuç aldım. Pour over için genelde 1.7 circle kullanıyordum. Dereceyide 94-93 civarında tuttum bu sefer daha güzel bi fincan oldu.

Kavurucu: Sezy Coffee
Çekirdek: Sumatra Mandheling
Demleme Yöntem ve Detayları: v60, 100lük Japon, 60×4
Öğütüm Detayları: 1Zpresso JX 2.3
Su Detayları: Bozdağ Nil Madran 92°
Toplam Süre: 2.00'
Kahve Miktarı: 15/240

Bu kahvede 2.00- 2.20 arası demlemelerde ve sıcak halinde kolalı kahve tadı alıyorum. Meyan kökü hissinden kaynaklı sanırım. Sabahları içmek çok keyifli.

TM C3 9 click, 93 derece Hoffman Method Inverted. Leziz bir kahve içtim. Teşekkür ederim. Ben genelde 92 derece 11 click öğütüm kullanıyordum. Demekki neymiş, inceye gitmekten korkmamak gerekiyormuş :D

Rwanda gatsibo icin bir recete verebilecek var mi bu kahveyi beceremedim yarisina geldim nerdeyse ziyan oluyor :(

TM C3 9 click, 93 derece Hoffman Method Inverted. Leziz bir kahve içtim. Teşekkür ederim. Ben genelde 92 derece 11 click öğütüm kullanıyordum. Demekki neymiş, inceye gitmekten korkmamak gerekiyormuş :D
Beğenmenize sevindim, afiyet olsun. Benim de düşüncem o şekilde, ekipmanın ve kahvenin kaldırabileceği en ince noktaya kadar gitmeye çalışıyorum genelde. Bu arada niçin inverted metot kullandığınızı sorabilir miyim?

Beğenmenize sevindim, afiyet olsun. Benim de düşüncem o şekilde, ekipmanın ve kahvenin kaldırabileceği en ince noktaya kadar gitmeye çalışıyorum genelde. Bu arada niçin inverted metot kullandığınızı sorabilir miyim?
Daha rahat kahve demliyorum açıkçası. Suyu koyduktan sonra plunge tak, geri çek vakumla vs uğraştırıyor gibi hissettiriyor. Ayrıca demlerken aşağıya kahve akmasını da sevmiyorum :D Bir de ilk denemelerimde inverted olan ile daha güzel, daha lezzetli kahveler içtim. Nedenini bilmiyorum belki de psikolojiktir. O yüzden genelde inverted yapıyorum.

Inverted yaparken biraz değişiklik yapıyorum Hoffman'a göre. 1.45'te 20 kere kaşıkla swirl yapıyorum. Arkasından boşluğu alıp kapağını kapatıp 2.30'da çevirip bardağa basıyorum.

Daha rahat kahve demliyorum açıkçası. Suyu koyduktan sonra plunge tak, geri çek vakumla vs uğraştırıyor gibi hissettiriyor. Ayrıca demlerken aşağıya kahve akmasını da sevmiyorum :D Bir de ilk denemelerimde inverted olan ile daha güzel, daha lezzetli kahveler içtim. Nedenini bilmiyorum belki de psikolojiktir. O yüzden genelde inverted yapıyorum.

Inverted yaparken biraz değişiklik yapıyorum Hoffman'a göre. 1.45'te 20 kere kaşıkla swirl yapıyorum. Arkasından boşluğu alıp kapağını kapatıp 2.30'da çevirip bardağa basıyorum.
Ben de aynı nedenlerle düz tercih ediyorum :D. Ters çevir, kapağı kapat falan gözümde büyüyor. Go kullandığım için mesafenin az olması da bir etken tabi, dökülür diye korkuyorum. Benim deneyimime göre de inverted yöntem kullanınca tatlılık biraz daha ön plana çıkıyor. Tarifinizi deneyeceğim.

2 Ekim kavrum tarihli Yemen Mocha'yı kavrumunun 7. gününde Türk kahvesi yaparak denedim.

Pişirirkenki o koku, fincanda ilk yudumda bıraktığı tat... İnsan gerçekten Türk kahvesi böyle olmalı diyor. 7 gr Comandande ile 6 klikte öğütülmüş kahve, 70 ml 45 derece su kullandım, 2.30 sürede kahveyi pişirdim. Kesinlikle tavsiye ederim.

2 Ekim kavrum tarihli Yemen Mocha'yı kavrumunun 7. gününde Türk kahvesi yaparak denedim.

Pişirirkenki o koku, fincanda ilk yudumda bıraktığı tat... İnsan gerçekten Türk kahvesi böyle olmalı diyor. 7 gr Comandande ile 6 klikte öğütülmüş kahve, 70 ml 45 derece su kullandım, 2.30 sürede kahveyi pişirdim. Kesinlikle tavsiye ederim.
Türk kahvesine önem veren biri olarak merak ettim.Bu çekirdeği bir ara alıp deneyeceğim..

Çekirdek: Etiyopya Bochesa
Demleme Yöntem ve Detayları: Aeropress Düz metod Tim reçetesi
Öğütüm Detayları: 18 klik Comandante
Su Detayları: Abant 90 derece
Toplam Süre: 1.30

Kahve Miktarı: 14gr
Oran: 1/14

Demleme Basamakları: Tim metodu ile gayet güzel oluyor.Filtreyi ıslatıyorum.Kapağı takıp düz metodda içerisine kahveyi döküp ardından 200ml suyu koyup 3 kez alttan yukarıya doğru karıştırıyorum.Pistonu takıp 1. Dakikaya kadar bekleyip ardından tekrar 3 kaz karıştırıp pistonu takıp 1.30 da bitecek şekilde pistonu basıyorum.

Tadım Detayları:
Fincan kokusu ve içimi oldukça tatlımsı,aromalar hissedilir..Özellikle vanilyamsı ve meyvemsilik hakim.bardak ılıdıkça meyvemsi aromalar daha belirginleşiyor

Çekirdek: El Salvador Finca Gabriela
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario v60, Cafec traditional filtre
Öğütüm Detayları: cmd red clix 40 klik
Su Detayları: Nestle 93 derece 240 ml
Kahve Miktarı: 15gr

50 ml bloming 30. Saniyeden sonra 150 mlye döküş, 1. Dakikadan sonra 240 mlye tamamla. 1:50 civarı bitti.

Tadımda oldukça isli, kapalı, koyu bir fincan var. Demlemeden sonra koku anlamında da bir
şey alamadım. Kavrumla mı alakalı bilmiyorum ama kahve tam bir hayal kırıklığı oldu benim adıma. Bahsi geçen tadım notlarını vs almak bir yana dursun yanına dahi yaklaşamadım. Çeşitli parametrelerle oynamama rağmen yine de düzgün çıktı alamadım.
Selamlar,

Belki aynı kavrum değildir, ancak benim oldukça beğendiğim bir kahve oldu. Şu şekilde demledim:

Cmd 20 klik (red clix değil)
Neste PureLife su
93 derece
Cafec Traditional Filtre
16 gr kahve / 256 ml su

50 gr blooming
35. saniyede başlayan, oldukça yavaş tek döküşle bitiriyoruz. Döküşü 1.40 gibi bitirmeye çalışıyoruz.
Toplam süre 2:20 civarı

Oldukça şarapsı, kırmızı meyveye çalan bir tat çıkıyor. Soğudukça kremamsılık da ortaya çıkıyor.

Umarım faydalı olur, kolay gelsin.

Sezy Bochesa, kavrum 1.10
Eureka Mignon Specialita
Cafelat Robot Full ön ısıtma, alt-üst kağıt, aeropress puck screen,
Buzdağı 100 ppm 95C
16/35ml, 45 sn
20 sn pre-infusion, 4->7->5 bar bitiş 45 sn

Akış ve extraction kusursuza yakın oldu, daha önce aeropress denediğim için espresso potansiyelini merak etmiştim. Espressoda meyvemsi tatlar daha baskın, yeşil elma asiditesi ile konsantre meyve suyuna yakın bir deneyim sunuyor. Floral tatlar biraz daha geri planda kalmış. 1 hafta daha dinlenirse muhtemeldir ki daha dengeli bir çıktı verecek. İçimi oldukça keyifli rahatsız edici tatlar barındırmayan ve shot alması da oldukça kolay bir kahve. Tat profili olarak Bombe Ayla ile benzerlikler taşıyor. Gerek pour-over yöntemler gerekse espresso için fiyat perfomans kahve listeme şimdiden ekledim.

Bochesa ES.jpg

Geri