• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eureka Mignon Single Dose

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tunca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yahu bu değirmen niche ile birlikte bana bir şeyi, birini hatırlatıyor diyordum ama bulamıyordum. Sonunda buldum. :)

20220115_131304.jpg

Son düzenleme:
Eureka Mignon Oro Single Dose öğütücünün Türkiye'ye ne zaman geleceğine ilişkin bilgisi olan arkadaş var mı?

Espresso perfetto'da stoklara girmiş

Ben bu üründen aldım ama hiç zero retention hiç yapamadım. Özelliklme makine temizlendikten sonra ilk denemelerde 18 gr da 0,5 gr girdi çıktı farkı var.

1g altında olduğu için "zero retention" sayılıyor. Makine yeni temizlenmemiş olduğu zaman fark ne kadar? Daima 1g altında değil midir?

Bir süre sonra retention düşüyor. En temiz olduğu noktada 0,1 gramı geçtiğini gördüm.
Ama genel anlamda bence retention açısından çok iyi bir makine. Körüğünü kullanmıyorum

1g altında olduğu için "zero retention" sayılıyor. Makine yeni temizlenmemiş olduğu zaman fark ne kadar? Daima 1g altında değil midir?
makine temizlenmemiş olduğunda artı eksi 0,1-,0,3 arası oluyor.

İlk birkaç öğütmede çıktıyı yeniden tartmak gerekiyor. Öğütme odasında bazı boşlukların yeniden dolması gerekiyor zero retention için. Declumper temizliğini öğütme ayarını bozmadan yapabilmek çok daha güzel olurdu. Öğütme odasını temizlemek isterseniz ayarları bozmadan halletmek mümkün.

Bence bu değirmende kahvenin çıkış sorunu var, soldaki Single Dose modelinin, sağdaki Specialita veya diğer Mignon modellerinin declumper kiti, neden bilmiyorum ama çıkış deliğini yarıdan da aza indirmişler.

Halbuki sal gitsin kahveyi ne uğraşıyosun 😅

1000009011.jpg

Bence bu değirmende kahvenin çıkış sorunu var, soldaki Single Dose modelinin, sağdaki Specialita veya diğer Mignon modellerinin declumper kiti, neden bilmiyorum ama çıkış deliğini yarıdan da aza indirmişler.

Halbuki sal gitsin kahveyi ne uğraşıyosun 😅

Ekli dosyayı görüntüle 35188
Bu parçalardaki asıl problem statiklenmeye izin veren materyal yapısı, bendeki filtro modelinde (sağdaki şekilde olan) bu kısım olmaksızın öğütme denemelerimde sıfır diyebileceğim kadar retention sağladım. Ancak özellikle kullandıkça bu kaydırak yapıdaki kısımda kahve kalıyor. Körükle önemli ölçüde yine sıfıra yakın retention yakalıyorsunuz ancak bu parçayı antistatik yapmak maliyete o kadar mı etki ederdi bilemedim. Antiststik bir yapıda olsa büyük ihtimalle körüksüz şekilde sıfıra yakın retention sağlanırdı

Geri