• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eureka Mignon Aligning

tgaripozer

Yeni Üye
İsim
Turan
Daha fazla  
İsim
Turan
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Bahçeşehir
Eureka Mignon serisi değirmenlerde flat bıçakların tam paralel olması için videolar var ve basit bir şekilde yapılabiliyor bu değirmenlerin fabrikada bu işlemin neden yapılmadığı herkesin sorusu acaba üreticinin dediği gibi tam performansa ulaşması için bir kaç kg kahve öğütülmesi gerektiği bıçakların paralel olmayan yerlerinin aşınması ile paralel hale gelmesi olabilir mi
Biz fabrikada testere bileme makinasına yeni takılan biley taşının tam paralel olması işin taş ile testerenin temas ettiği anda bir süre çalıştırırız ki bir süre sonra yüzeydeki fazla deyen kısımlar aşınsın ve tam paralel hale gelsin yani Mignon işin boşa uğraşıyor olabilir miyiz bir süre sonra bıçaklar tam paralel hale geliyor olabilir mi

Birkaç yıl önce yabancı bir kahve forumunda Ek-43 kalibrasyonuyla ilgili bir başlık görmüştüm. Birkaçyüz dolarlık bir alignment setiyle sağlanan kalibrasyon sonrası öğütümdeki tane çapı dağılımı hatırı sayılır ölçüde iyileşiyordu ama çözünme yüzdesinde fazla ilerleme görülmüyordu. Aletin üçte biri fiyata alınan kalibrasyon kiti lezzete etki etmeyip sadece adamın obsesyonunu rahatlatıyordu yani.

Kullanıcının alışkın olduğu öğütüm kademeleri vs tüm ayarlamaları çöpe gittiği için aleti baştan keşfetmesi gerekiyordu. Önceden düzgün shot alınan kalınlıklarda tıkanmalar başlıyordu vs. Yani bu ayar mevzularının ne kadarı takıntıdan ibaret ne kadarı geçerli endişedir anlamakta zorluk çekiyorum. Aletin sınıfına yakışmayan bir öğütüm bozukluğu yoksa uğraşmak gerçekten gerekli mi şüpheliyim.

Burada problem o "bir süre" nin ne kadarlık bir kullanım süresine denk geldiği ile alakalı bence. Biz ev kullanıcısıyız ve günlük öğüttüğümüz kahve miktarı üç aşağı beş yukarı aynı.
Bizim tüketim hızımızla, bıçakların paralel hale gelmesi (böyle birşey varsa) ne kadar sürer?

Bugün Pozo Azul ile inebildiğim en ince ayarda bile düzgün sonuç alamayınca Youtubedan izlediğim videolarla Eureka Crono’ya hizalama işlemini uyguladım. Öncelikle söylemeliyim ki öyle videolardaki gibi tek denemede olacak bir şey değil. 5-6 deneme yaptım en az. Sonunda en ince ayarda bir öğütüm yaptım, baya ince pudra gibi görünüyordu. Yalnız biraz topak oluştu öğütüm yaparken, espressoda sorun yaratır mı deneyip göreceğiz.

Bugün Pozo Azul ile inebildiğim en ince ayarda bile düzgün sonuç alamayınca Youtubedan izlediğim videolarla Eureka Crono’ya hizalama işlemini uyguladım. Öncelikle söylemeliyim ki öyle videolardaki gibi tek denemede olacak bir şey değil. 5-6 deneme yaptım en az. Sonunda en ince ayarda bir öğütüm yaptım, baya ince pudra gibi görünüyordu. Yalnız biraz topak oluştu öğütüm yaparken, espressoda sorun yaratır mı deneyip göreceğiz.
O zaman sizden deneyimlere göre güncelleme bekliyoruz, sonuçlar tatmin edici ise girişelim bizde. :)

Mignon Silenzioda çok kafa patlatmış birisi olarak diyebilirim ki, zaman bunun ilacı değil. Düzelmiyor. 3 denemem oldu alignmentta, sonuncuda bıçakları sökmek yerine, üst bıçağı tutan taşıyıcıya shim koymaya başladım. Süreç uarı yarıya kısalıyor. Temizlik için açtığınızda yerini kaybetmemeniz lazım ama.

Bu kadar hassas bir ayar, seri üretim bir cihazda fabrikadan beklenemez. Ayar yapıldığında ise alınan sonuç, çok fazla değmiyor yapılan işe. Şu an en ince ayarda bıçaklar iki yerden sürtmeye başladı, yani öncekinden daha düzgün diyebiliriz fakat çok da değişmedi. Zaten espresso işi kara büyü, o tozların da olması lazım biraz. Daha büyük bıçaklı değirmen alacağım ben.

Daha büyük bıçaklı değirmenin süreyi kısaltması harici nasıl bir avantajı oluyor öğütme kalitesi açısından

Daha büyük bıçaklı değirmenin süreyi kısaltması harici nasıl bir avantajı oluyor öğütme kalitesi açısından
İşte karabüyü kısmı burada devreye giriyor. Bu kesin böyle diyebilirim fakat kanıtlayamam. Yani herkes evine Mignon Perfetto alırdı o zaman kimse 65mm lik veya 75mmlik hatta 84mm lik değirmen almazdı. Ev sonuçta. Birisi 3-8 saniye arası değişiyor diğeri 30 saniye. Nolcak

Geri