• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Etkin Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan opare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Geçen gün ikeada şöyle bir kase gördüm. Aklıma kendi oreamı yapabilirim gibi bir fikir geldi gfkfkdkd (kalıbını çok benzettim). Bi ara alıp içinde kalita filtresinin nasıl durduğunu deneyeceğim. Eğer içine güzel oturursa altını delme projesi başlar 👌🏻1000037166.jpg1000037167.jpg

Geçen gün ikeada şöyle bir kase gördüm. Aklıma kendi oreamı yapabilirim gibi bir fikir geldi gfkfkdkd (kalıbını çok benzettim). Bi ara alıp içinde kalita filtresinin nasıl durduğunu deneyeceğim. Eğer içine güzel oturursa altını delme projesi başlar 👌🏻Ekli dosyayı görüntüle 37651Ekli dosyayı görüntüle 37652
Aklımda hep birşeyleri delme dripper yapma fikri vardı lakin sağlıklı delme yöntemi bulamadım. Fikir güzel ama👌

Aklımda hep birşeyleri delme dripper yapma fikri vardı lakin sağlıklı delme yöntemi bulamadım. Fikir güzel ama👌
O kısmını hiç düşünmüyorum delmek için ekipman bol, su altında kupalara çivi bile çaktıklarını gördüm 😄 ben de kaseyi suyun içine ters kapatıp üstten matkap ile nazik nazik delme niyetindeyim. Bakalım deneme yanılma yoluyla ilerleyeceğiz. En fazla 1 tanesini denerken patlatır hassasiyetini öğrenmiş oluruz. 1-2 güne denemeyi yaparım. Yalnız etkin gibi tek bir delik mi açmak gerek kalita gibi 3 delik mi çalışsak iyi olur tamamen kararsızım 🙃

Dün sipariş verdim bugün sabah geldi dripper. Hemen Ethiopia Bochesa ile demleme yaptım cidden daha tatlı çıktı aldım. 4x60 metodunu kullandım ama farklı reçete tavsiyelerine açığım. Bugün bi demleme daha yapıp denemelerime devam edeceğim.

Ayrıca, porselen aşırı soğuktu Ankara soğuğu mu sindi üzerine bilmiyorum :D. Suyu ısıtırken 1-2 dakika üzerinden bekleterek biraz ısıttım iyi oldu.

Bir de, Etkin Filtre paketinden 50 tane çıkıyormuş ben 100 tane sanmıştım. Sevinmiştim filtre de ucuz diye :D

Dün sipariş verdim bugün sabah geldi dripper. Hemen Ethiopia Bochesa ile demleme yaptım cidden daha tatlı çıktı aldım. 4x60 metodunu kullandım ama farklı reçete tavsiyelerine açığım. Bugün bi demleme daha yapıp denemelerime devam edeceğim.

Ayrıca, porselen aşırı soğuktu Ankara soğuğu mu sindi üzerine bilmiyorum :D. Suyu ısıtırken 1-2 dakika üzerinden bekleterek biraz ısıttım iyi oldu.

Bir de, Etkin Filtre paketinden 50 tane çıkıyormuş ben 100 tane sanmıştım. Sevinmiştim filtre de ucuz diye :D
Kalita 155 deneyin filtrede. Kendi filtresi daha iyi ama ucuza denk getirince Kalita da güzel. Bloom hariç 1/16.5 demlemeleri iki döküşte deneyin müdahale azalınca tatlılık artıyor. Gövde de daha yoğun. Isıtmak için kaynar sudan çekinmeyin. Ya da kâğıdı ısıttıktan sonra kettle veya karaf içinde sıcak su ile de ısıyı korumak mümkün.

Merhaba baby etkin bence çok başarılı bir düz taban demleyici eğer benim yaptığım gibi ( ben çaycının alt kettle ının üzerine ters çevirip koyuyor etkini ve çalıştırıyorum kettle ı o arada diğer hazırlıklarımı yapıyorum) ısıtacaksanız o zaman su sıcaklığını kahvenin açık-koyu yıkanmış-fermente vs durumuna göre belirleyin derim. Ben kalita 185 kağıdıyla kullanıyorum genelde 30/500 demlemeler yapıyorum jamess hoffmann ultimate v60 tekniği bence iyi çalışıyor etkinde de ama 155 kağıdı kullanıp 15/240 falan da tercih edebilirsiniz tabi kalita kağıtları bence gayet kaliteli kağıtlar hatta açıkçası ben tabi bu 30/500 özelinde konuşuyorum yarım tık daha ince öğütüyorum v60 demlemeye göre ve süre hemen hemen aynı oluyor , şimdiden keyifli kahveler içmeniz dileğiyle 😊
Merhaba; Konudan aykırı geldim ama ''su sıcaklığını kahvenin açık-koyu yıkanmış-fermente vs durumuna göre belirleyin'' bu su sıcaklığı konusunda sürekli deneme yanılma yapıyorum varsa tecrübeleriniz aktarabilir misiniz? Hala içgüdüsel yaklaşıyorum sıcaklığa :)

Merhaba; Konudan aykırı geldim ama ''su sıcaklığını kahvenin açık-koyu yıkanmış-fermente vs durumuna göre belirleyin'' bu su sıcaklığı konusunda sürekli deneme yanılma yapıyorum varsa tecrübeleriniz aktarabilir misiniz? Hala içgüdüsel yaklaşıyorum sıcaklığa :)
Merhaba tetranın demleme rehberine bakabilirsiniz

Geçen gün ikeada şöyle bir kase gördüm. Aklıma kendi oreamı yapabilirim gibi bir fikir geldi gfkfkdkd (kalıbını çok benzettim). Bi ara alıp içinde kalita filtresinin nasıl durduğunu deneyeceğim. Eğer içine güzel oturursa altını delme projesi başlar 👌🏻
Bu kadar tahmin etmemiştim cuk oturdu 😄

Ekli dosyalar

• IMG_20250221_172019.jpg
    IMG_20250221_172019.jpg
    54 KB · Görüntüleme: 76
  • IMG_20250221_172027.jpg
    IMG_20250221_172027.jpg
    42 KB · Görüntüleme: 86
Bugün etkin için ikea'dan 600ml olan demliği aldım bi heves eve geldim. Gördüm ki evet üstüne tam uyuyor ama jilet gibi de kayıyor çok dikkatli kullanmak ister, her an dripper'ı kırabilirim. Bu konuda ne yaparız bi fikri olan var mı ?
Şöyle bi silikon conta buldum hiç kaydırmıyor, etkin dans etmiyor üstünde artık 👌🏻

Ekli dosyalar

• IMG_20250223_220347.jpg
    IMG_20250223_220347.jpg
    75.2 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG_20250223_220410.jpg
    IMG_20250223_220410.jpg
    96.9 KB · Görüntüleme: 60
  • IMG_20250223_220427.jpg
    IMG_20250223_220427.jpg
    93.5 KB · Görüntüleme: 70
Merakla bekliyorum değerlendirmelerinizi hocam bir düz taban almak istiyorum ama hangisine gitmek lazım karar veremiyorum

Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

İlerileyen zamanlarda; Etkin, Kalita Tsubame ve Orea V4 arasında detaylı bir analiz yapmak istiyorum ama öncelikle hızlıca bir değerlendirme paylaşmak istedim.

Avantajları:

• Pratik, temizliği kolay.

• Kalita filtresiyle uyumlu (Ancak içinden kendi filtresinin çıkmaması hoşuma gitmedi).

• Tat profili Kalita’dan iyi, ancak Orea konusunda kararsızım. Orea’nın düz filtresi büyük bir fark yaratıyor. Duz filtrenin, Wave filtreden daha iyi olduğunu düşünüyorum.

• İlerleyen dönemde Etkin için de bazı geliştirmeler de yapılabilir (örneğin 3D Etkin Navigator gibi). Alttaki cikinti engel oluyordur bilemiyorum.

• Kalita’nin soyle bir avantaji var: Küçük miktarda kalan çekirdekleri kullanmak ve pahalı kahveleri ekonomik tüketmek açısından avantajlı ama hatayi bence kabul etmiyor. Elimdeki bakır versiyonu daha önce cam Kalita da kullanmıştım.

Dezavantajları:

• Oldukça kalın bir yapıya sahip. Kimileri bunu olumsuz görmese de ısı stabilitesini sağlamak zor.

• Kullanırken mutlaka kettle’ın üzerine koymak ve mümkünse etrafını bir cover ile kaplamak daha iyi olur.

Özetlersek;
Genel olarak tat profilini beğendim (ilerleyen süreçte detaylara girebiliriz). Yatak kontrolü kolay ancak ısı stabilitesi için ekstra önlemler almak gerekiyor.

Umarım faydalı olmuştur.

Ekli dosyalar

• IMG_4657.jpeg
    IMG_4657.jpeg
    193.3 KB · Görüntüleme: 31
Geri