Fikri beğendim, takipteyim.Geçen gün ikeada şöyle bir kase gördüm. Aklıma kendi oreamı yapabilirim gibi bir fikir geldi gfkfkdkd (kalıbını çok benzettim). Bi ara alıp içinde kalita filtresinin nasıl durduğunu deneyeceğim. Eğer içine güzel oturursa altını delme projesi başlar![]()
Aklımda hep birşeyleri delme dripper yapma fikri vardı lakin sağlıklı delme yöntemi bulamadım. Fikir güzel amaGeçen gün ikeada şöyle bir kase gördüm. Aklıma kendi oreamı yapabilirim gibi bir fikir geldi gfkfkdkd (kalıbını çok benzettim). Bi ara alıp içinde kalita filtresinin nasıl durduğunu deneyeceğim. Eğer içine güzel oturursa altını delme projesi başlarEkli dosyayı görüntüle 37651Ekli dosyayı görüntüle 37652
O kısmını hiç düşünmüyorum delmek için ekipman bol, su altında kupalara çivi bile çaktıklarını gördümAklımda hep birşeyleri delme dripper yapma fikri vardı lakin sağlıklı delme yöntemi bulamadım. Fikir güzel ama![]()
Kalita 155 deneyin filtrede. Kendi filtresi daha iyi ama ucuza denk getirince Kalita da güzel. Bloom hariç 1/16.5 demlemeleri iki döküşte deneyin müdahale azalınca tatlılık artıyor. Gövde de daha yoğun. Isıtmak için kaynar sudan çekinmeyin. Ya da kâğıdı ısıttıktan sonra kettle veya karaf içinde sıcak su ile de ısıyı korumak mümkün.Dün sipariş verdim bugün sabah geldi dripper. Hemen Ethiopia Bochesa ile demleme yaptım cidden daha tatlı çıktı aldım. 4x60 metodunu kullandım ama farklı reçete tavsiyelerine açığım. Bugün bi demleme daha yapıp denemelerime devam edeceğim.
Ayrıca, porselen aşırı soğuktu Ankara soğuğu mu sindi üzerine bilmiyorum. Suyu ısıtırken 1-2 dakika üzerinden bekleterek biraz ısıttım iyi oldu.
Bir de, Etkin Filtre paketinden 50 tane çıkıyormuş ben 100 tane sanmıştım. Sevinmiştim filtre de ucuz diye![]()
Merhaba; Konudan aykırı geldim ama ''su sıcaklığını kahvenin açık-koyu yıkanmış-fermente vs durumuna göre belirleyin'' bu su sıcaklığı konusunda sürekli deneme yanılma yapıyorum varsa tecrübeleriniz aktarabilir misiniz? Hala içgüdüsel yaklaşıyorum sıcaklığaMerhaba baby etkin bence çok başarılı bir düz taban demleyici eğer benim yaptığım gibi ( ben çaycının alt kettle ının üzerine ters çevirip koyuyor etkini ve çalıştırıyorum kettle ı o arada diğer hazırlıklarımı yapıyorum) ısıtacaksanız o zaman su sıcaklığını kahvenin açık-koyu yıkanmış-fermente vs durumuna göre belirleyin derim. Ben kalita 185 kağıdıyla kullanıyorum genelde 30/500 demlemeler yapıyorum jamess hoffmann ultimate v60 tekniği bence iyi çalışıyor etkinde de ama 155 kağıdı kullanıp 15/240 falan da tercih edebilirsiniz tabi kalita kağıtları bence gayet kaliteli kağıtlar hatta açıkçası ben tabi bu 30/500 özelinde konuşuyorum yarım tık daha ince öğütüyorum v60 demlemeye göre ve süre hemen hemen aynı oluyor , şimdiden keyifli kahveler içmeniz dileğiyle![]()
Merhaba tetranın demleme rehberine bakabilirsinizMerhaba; Konudan aykırı geldim ama ''su sıcaklığını kahvenin açık-koyu yıkanmış-fermente vs durumuna göre belirleyin'' bu su sıcaklığı konusunda sürekli deneme yanılma yapıyorum varsa tecrübeleriniz aktarabilir misiniz? Hala içgüdüsel yaklaşıyorum sıcaklığa![]()
Merhaba tetranın demleme rehberine bakabilirsiniz
Bu kadar tahmin etmemiştim cuk oturduGeçen gün ikeada şöyle bir kase gördüm. Aklıma kendi oreamı yapabilirim gibi bir fikir geldi gfkfkdkd (kalıbını çok benzettim). Bi ara alıp içinde kalita filtresinin nasıl durduğunu deneyeceğim. Eğer içine güzel oturursa altını delme projesi başlar![]()
Delebildiniz mi? Bu haliyle delerseniz biraz daha kalita gibi olacak.Bu kadar tahmin etmemiştim cuk oturdu![]()
Bugün biraz işlerim var yapamadım hem altına kaç yere ne büyüklükte delik yapsam daha iyi olur bilmiyorum gece birkaç drippera bakıp karar vericemDelebildiniz mi? Bu haliyle delerseniz biraz daha kalita gibi olacak.
Şöyle bi silikon conta buldum hiç kaydırmıyor, etkin dans etmiyor üstünde artıkBugün etkin için ikea'dan 600ml olan demliği aldım bi heves eve geldim. Gördüm ki evet üstüne tam uyuyor ama jilet gibi de kayıyor çok dikkatli kullanmak ister, her an dripper'ı kırabilirim. Bu konuda ne yaparız bi fikri olan var mı ?
Siparis verdim gelince hem orea hem kalitayla karsilastiracagimEtkin ile Kalita demlemeleri arasında kayda değer bir fark var mı?
Merakla bekliyorum değerlendirmelerinizi hocam bir düz taban almak istiyorum ama hangisine gitmek lazım karar veremiyorumSiparis verdim gelince hem orea hem kalitayla karsilastiracagim
Etkin filtresi ve dripperı Kalita’ya göre daha hızlıKalita filtresini hiç denemedim ama Etkin filtresinin hızlı olduğunu söyleyebilirim
Bu sebeple daha tatlı çıktılar alınıyor.Etkin filtresi ve dripperı Kalita’ya göre daha hızlı
Merakla bekliyorum değerlendirmelerinizi hocam bir düz taban almak istiyorum ama hangisine gitmek lazım karar veremiyorum