• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Etkin Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan opare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

opare

Barista
İsim
Opare
Daha fazla  
İsim
Opare
Milano World of Coffee 2022 videolarını izlerken denk geldiğim, geçen sene crowdfunding'e çıkmış, anladığım kadarıyla da yakında seri üretime geçecek olan 8-12 cup'lık kahve demleyebileceğiniz bir dripper.

Büyüklük itibariyle her ev kullanıcısına hitap etmese de Türkiye'den böyle ürünler çıkması güzel bir gelişme.

Sanırım milano'da @metin bey de bu dripper ile demlemeler yapmış belki kendisi de yorumlarını bizlerle paylaşmak ister.

web sitesi

Toplamda 1 litre demleme yapıldığını söylüyor. Aslında merakla bekliyorum. 8-12 cup olarak söylenmesi daha çok tadım olarak kullanılan 150ml bardaklar için olabilir diye düşünüyorum.

İstanbul kahve fuarında etkin dripper ile demlenmiş kahve deneme şansı buldum. Hatta aynı kahve hem filtre kahve makinesinde hemde etkinde demlenmişti o sırada, ikisini karşılaştırma şansı buldum.

Açıkçası ilk gördüğümde sıcaklık ve süre olarak sıkıntı olacağından, 8-12 cup dripper ile verimli kahve alınamayacağı yönünde bir ön yargı ile yaklaştım. İçtiğim iki kahve arasında etkin dripper açık ara daha lezzettli daha canlı ve kompleks yapısı ile bu ön yargımı yıktı.

Tabi ki demleme parametreleri nasıldı, makine demlemesinde bir hata vs mi vardı bilmiyorum. Ancak mevcut şartlarda ilgimi çekmiş, beğenimi kazanmış güzel bir proje.

Milano World of Coffee 2022 videolarını izlerken denk geldiğim, geçen sene crowdfunding'e çıkmış, anladığım kadarıyla da yakında seri üretime geçecek olan 8-12 cup'lık kahve demleyebileceğiniz bir dripper.

Büyüklük itibariyle her ev kullanıcısına hitap etmese de Türkiye'den böyle ürünler çıkması güzel bir gelişme.

Sanırım milano'da @metin bey de bu dripper ile demlemeler yapmış belki kendisi de yorumlarını bizlerle paylaşmak ister.

web sitesi
Üreticileri arkadaşlarım Aaron ve Michael, aynı zamanda Özgür adında bir ortakları daha var. Projenin daha çizim aşamasında olduğu zamandan beridir ara ara muhabbetlerine katılmışlığım var.

Öncelikli kuvvetli bir yurtdışı hedefli pazar planları var ve bunun için oldukça çok çalışıyorlar. Sağolsunlar çeşitli SCA fuarlarında, Londra'da bizim de kahvelerimizi bolca demlediler.

Ortaklardan ikisinin Amerikan olduğu ve yurtdışı hedefli pazar planması ve çalışması olmasına rağmen Türkçe isim tercih etmeleri, ülkemizin Kütahya şehriyle otantik diyebileceğimiz bir imaj kazanmış Türkiye üretimi seramiğe vurgu yapmaları benim ayrıca hoşuma giden takdir ettiğim birşey.

Tekniğin mantığı bir nevi büyük filtre makinelerinin demleyici kısmı ile aynı çalışıyor diyebiliriz. Temel prensibi toplu demlemelerde akışı kısıtlayıp hata payını tolere etmek. Fark manuel olması. Seramik dışarıdan çok kalın gözükse de fazla ısı kaybı olmaması için çift cidarlı tasarlandı. Elle ibrik yardımı ile demleniyor olmasından dolayı su direnci fazla olan kahveler için oldukça kalın öğütülmesi gerekiyor, ekipmanı kullananların dikkat etmesi gereken bir nokta.

Üreticileri indiegogo’da 42/700 lük bir reçete önermişler, 7 eşit parçalı döküş şeklinde. Umarım başarılı olurlar, özellikle nitelikli kahve servis eden kafeler için güzel bir fikir bence.

Geçenlerde ilk defa 52/860 oranında tiamo wave ile 4 kişilik bir demleme yaptıktan sonra benim de ilgimi çekmeye başladı. Zira zor bir demleme oldu.

Güzel fikir ama ne kadar uygulanabilir bilemiyorum. Tüm sürahilerle kullanılabilir demişler ama ağzı biraz daha geniş olmalı. Yeni sürahi şart gibi. Bir de bu kadar büyük porsiyon demleme yapmak için bir o kadar da sıcak su gerekecek. Tek kettle yeterli gelmeyecektir.

Bana daha çok kafelere hitap eden bir ürün gibi geldi.

Ben de "zico dripper" adlı yeni bir ürün tasarlıyorum tamamen yerli.

Zico ismi çocukluk arkadaşım zikrullah'tan geliyor.

1lt su kovası içine açtığım 6 büyük ve ortalarında 3 küçük delik ile zico dripper dünyayı değil Mars 'ta yayılacak kolonilerin bile kullanmak isteyeceği ekonomik ve pratik bir dripper olacak.

Şimdiden çok heyecanlıyım.

Selamlar,

Bugün elime geçen Etkin Dripper ile yaşadıklarımdan bahsetmek istiyorum.

Alet canavar gibi bir şey. Gerçekten epey ağır. Daha önce seramik drip hiç kullanmadığım için bana öyle gelmiş de olabilir.

Ağız kısmı her server ile uymuyor. İkea 500ml ölçü kabına oturuyor.

İlk kez deneyimlediğini belirterek başlıyayım.

Öncelikle ben Demlemede mililitreye takıldım ahahah.

Önerilen 50/800 benim timemore 700 ml bir de filtre ıslatması var kaldı 570 ml su. Önceden tahmin ettim 40/çıktığı kadar deneyimledim.

Timemore go 8 klikte öğüttüm.
Taşkesti 96 derece ama 4 dakika sürdüğü içim demleme sıcaklık ilaki düşmüştür.

150 ml bloom 1 dakika
1.30-1.40 250ml tamamla
2.00-2.10 350ml tamamla
2.30-2.40 450 ml tamamla
3.00-3.10 570 ml tamamla

Bitiş süresi 12.02
Toplam çıktı 460 ml.

İlk demlemenin günahı olmaz ama etrafı iyi batırdım :).

12 dakikada bitmiş bir kahveye göre acılık barındırmıyor. Benim çok da beğenmediğim bir çekirdek olmasına rağmen soğudukça tadım notalarını veriyor. Gövde ortanın altında kaldı diyebilirim ama b75 orea gibi tatlılık ön plana çıkarttı diyemem.

Bence dengeli bir fincan sunuyor. Başka bir zaman diliminde konchero ile aynı parametreler ile demleyip onu da bu konuya yazarım.

Ekli dosyalar

• F695C730-2811-4B88-A28C-866923B9BB87.jpeg
    F695C730-2811-4B88-A28C-866923B9BB87.jpeg
    128.5 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme:
Selamlar,

Bugün elime geçen Etkin Dripper ile yaşadıklarımdan bahsetmek istiyorum.

Alet canavar gibi bir şey. Gerçekten epey ağır. Daha önce seramik drip hiç kullanmadığım için bana öyle gelmiş de olabilir.

Ağız kısmı her server ile uymuyor. İkea 500ml ölçü kabına oturuyor.

İlk kez deneyimlediğini belirterek başlıyayım.

Öncelikle ben Demlemede mililitreye takıldım ahahah.

Önerilen 50/800 benim timemore 700 ml bir de filtre ıslatması var kaldı 670 ml su. Önceden tahmin ettim 40/çıktığı kadar deneyimledim.

Timemore go 8 klikte öğüttüm.
Taşkesti 96 derece ama 4 dakika sürdüğü içim demleme sıcaklık ilaki düşmüştür.

150 ml bloom 1 dakika
1.30-1.40 250ml tamamla
2.00-2.10 350ml tamamla
2.30-2.40 450 ml tamamla
3.00-3.10 550 ml tamamla
3.30-3.40 670 ml tamamla

Bitiş süresi 12.02
Toplam çıktı 460 ml.

İlk demlemenin günahı olmaz ama etrafı iyi batırdım :).

12 dakikada bitmiş bir kahveye göre acılık barındırmıyor. Benim çok da beğenmediğim bir çekirdek olmasına rağmen soğudukça tadım notalarını veriyor. Gövde ortanın altında kaldı diyebilirim ama b75 orea gibi tatlılık ön plana çıkarttı diyemem.

Bence dengeli bir fincan sunuyor. Başka bir zaman diliminde konchero ile aynı parametreler ile demleyip onu da bu konuya yazarım.
12 dakika aşırı uzun geldi bana. ince öğüttünüz sanırsam.

Filtreyi ıslatmadan deneyin bi. Sanırım önden ıslatınca bazen filtre çöküp tıkayabiliyor gibi bir şeylerden bahsetmişlerdi son bi videoda.

Umarım uydurmuyorumdur 😁

Merhabalar,

Etkin dripper gerçekten büyük demlemelerde fark yaratıyor. Geldiği günden beri deneyimlemeye devam ediyorum. Makina ile kıyasalama şansım oldu. 2 gömlek üstün gibi geliyor.

Büyük demlemelerde 3-3.30 daha küçük demlemelerde 3.30-4.00 bitirmeye çalışıyorum.

5.00-6.00 demleme bitişi denk geldiğinde gerçekten keyifli çıktı veriyor. Büyük demlemeler yapanlar bir şans verebilirler.

Selamlar,

Dün kaçak bir girişim yaptım. Konçerto kahve makinasının ana kısmını çıkarttım ve etkin yerleştirdim.

30 gram 700 ml ön demleme modu açık bir şekilde demlemeyi başlattım. Makine 50 saniye boyunca ortalama 150 ml ön demleme gerçekleştirdi. 30 saniye bekleme moduna alınca ben bir kaşık yoluyla karıştırdım.

Sonrasında sürekli su moduna geçti ve 4.05 son suyunu damlattı yatak o kadar güzel oldu ki vallahi demleme de 4'25" bitti.

Kahve gerçekten gayet keyifli bir çıktı verdi.

Buradan çıkarttığım sonuç elle demlerken de sürekli ve stabil bir döküş ile 4.30 civarı bitirmek mümkün.

Tekrardan selamlar,

küçük bir hava ısınmasını gördüğüm gibi soğuk demleme için bir kaçamak gerçekleştirdim.

40 gram kahve 600 gram buz ve 60 ml soğuk su
Timemore Go 8 klik - bence v60 orta - en üst aralığı gibi düşünülebilir.
10 saat soğuk demleme sürdü

Çıktısı gerçekten çok berrak bir sonuç verdi.

Etkin'in geniş olması 600 gram buzun üzerinde sığmasına yardımcı oldu. Bir kişilik taş çatlasa iki kişilik güzel bir soğuk demleme aparatı olarak da kullanılabilir

Nam-ı Diğer: Baby Etkin'i deneyimleme fırsatı buldum.

Bence tasarımsal olarak gerçekten çok güzel duruyor.

155 filtre cuk diye oturuyor. 8cup da yaşanılan sıkıntıyı bence yaşatmıyor.

Etkin'in adabı diye ilk demlemede tıkandık ahaha ama olsun. Tıkanan kahve de coe 16. Kahvesi @hasimsolmaz (affet abi tıkandık).

Ekipman tıkanmasına rağmen dengeli bir çıktı sundu. Tıkanmasa demekki neler neler çıkartacaktı.

B75 ile kıyaslarsam. Daha dengeli, daha gövdeli bir çıktı veriyor.

Satışa ne zaman çıkacak acaba? @orkunustel

Aaa geçen baktım daha yoktu, çok teşekkürler

Geri