• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Etiyopya insanları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Haploit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Neden bu kadar etnik grup var biliyormusun?
Bunun tek bir nedeni yok aslında. Ama bu kadar çok etnik grubun olmasının nedeni tahminimce Etiyopya'nın tarih boyunca hiçbir zaman sömürgeye uğramaması. Aslında 1934 yılında İtalyanlar işgal etmiş bir süreliğine. Ama sömürgeleştirememiş. Zaten Etiyopya, sömürgeye uğramayan birkaç Afrika ülkesinden biri.
Ülkedeki en büyük etnik grup Oromo kabilesi. Oromolar Etiyopya nüfusunun %40’ını oluşturuyor. Ayrıca Etiyopya'da her 4 kişiden biri de Amhara'dır.

Bunun tek bir nedeni yok aslında. Ama bu kadar çok etnik grubun olmasının nedeni tahminimce Etiyopya'nın tarih boyunca hiçbir zaman sömürgeye uğramaması. Aslında 1934 yılında İtalyanlar işgal etmiş bir süreliğine. Ama sömürgeleştirememiş. Zaten Etiyopya, sömürgeye uğramayan birkaç Afrika ülkesinden biri.
Ülkedeki en büyük etnik grup Oromo kabilesi. Oromolar Etiyopya nüfusunun %40’ını oluşturuyor. Ayrıca Etiyopya'da her 4 kişiden biri de Amhara'dır.
Cevabın için çok teşekkür ederim. :)

Uzaktan gözlemimle Etiyopya ve Türkiye halkının bir yönden benzerlik gösterdiğini düşünüyorum. Bizler de onlar da tarım üretimimizin en kaliteli mahsullerini ihracata gönderiyoruz. Ülkelerindeki ne deniz ürününün, ne kahvenin ne de meyvelerin en güzelleri bu halklara nasip olmuyor.

@Haploit fırsat ayağına geldi :) Daha önce forumda paylaşmıştım, Etiyopyalıların işlettiği bir restoran var Taksim'de. Geleneksel yöntemleriyle kahve de yapıyorlar.
Gidip bizzat kendileriyle sohbet edebilirsin.

@Haploit fırsat ayağına geldi :) Daha önce forumda paylaşmıştım, Etiyopyalıların işlettiği bir restoran var Taksim'de. Geleneksel yöntemleriyle kahve de yapıyorlar.
Gidip bizzat kendileriyle sohbet edebilirsin.

İlk izin günümde bunu yapıyorum o halde katılmak isteyen olursa "hi" desin :)

Aslında böyle bir etkinliğe gelmek isteyenler şu mesajı beğense ve ekstradan bir mesajlaşma grubu oluştursak oradan birbirimiz ile iletişime geçebiliriz :)

Bu konuya A roasting lab Etiyopya Sidamo kahvemi yaptıktan sonra denk gelmem tesadüf olsa gerek :D

Geri