Stoklarımın tükenmesi ve beceriksizliğim yüzünden denk getirememe problemim üzerine Caddebostan şubeden dün satın aldığım kahvedir kendisi. Kavrum tarihi biraz eski, daha yenisi varmış ama arkadaş tek başına olduğu ve depoya gidemediği için mecburen aldım. Paketi attım, fakat 1 ay civarı olmuş kavrulalı yanlış hatırlamıyorsam. Ki zaten şahsen Afrika çekirdeklerini hele ki NP ise 10 gün+ bekletme taraftarıyım. Bu yüzden çok da bir şey olmaz yahu, içinde kafein var en azından diyerek aldım.
Evet, 1 ay biraz fazlaymış, yine de içiyorum işte.
C40 ile 23 klik, 30/450, 92 derece, v60, hario esmer filtre, 75 ml 30 sn bloom, düşük debide ilk döküm 185, ikinci döküm 1:30'da 190 ml olacak şekilde ilerledim, veee sonuç, tıkanma yaşadım, 4:50 gibi ancak bitti demlenme. 4:30'da aldım zaten dripperı. Yine de korktuğum gibi acı olmadı. Fakat istediğim verimi elde edemedim. Dedim ben bunu adam ederim,
Az önce 12/180, 96 derece, C40 26 klik, 30 ml 30 sn blooming, ardından 2 parça halinde 75ml döküm yaptım. Yatağı minimal ajite ettim. Olduğu kadar artık. Birazcık underextract oldu. 2:50'de bitti demlenme. Ama tıkanma olmadı. Yine de diğer kahvelerde daha hızlı draw oluyor aynı reçete.
Her neyse, bir dahakine C40 ile 25 klik, 96 derece gideceğim. Sanırım 25klikte tam istediğim yeri bulacağım. Bakalım.
Sonuç: Reyhan süper baskın, öyle de demle, böyle de demle reyhan buram buram. Lakin başlangıç çok yumuşak olurken, kahvenin bitişi acılaşıyor, ama öyle böyle değil. Jet gibi fırlıyor arkadan acılık. Hayır, overextract değildi, kahvenin karakteristiği olduğuna adım gibi eminim, keza sadece bitişi böyle. Uzun bir bitişi var, gövdesi ortanın bir tık altı. Asidite ise 5 üzerinden net bir 4. 4'e cuk diye oturuyor. Floral mı ? Floral!. Meyvemsi mi? Meyvemsi!. Fakat o sululuk yok gibi diğer içtiğim etiyopyalara kıyasla. Birazcık kurutuyor damağı sanki. Belki de benimki fazla okside olmuştur ondandır. Hatta kesin ondandır, bu asiditeye bu kuruluk saçma zaten.
Son Notum: Bir daha alır mıyım bilemiyorum, birinden tazesini deneyip "Vay anasını, aslında ne kadar da farklıymış" demediğim sürece bu fiyata almayı düşünmüyorum. Wolichu Wachu candır!!
EDİT: Yahu burası aralık kavrumuymuş, neyse yazdık bir kere, benimki kasım kavrumu. Bilginize sunarım