Hocam her defasında çıktı ve süreler farklı. Kendinize hedef belirleyerek dial yapmanız daha iyi olur. 17 gram in 34 gr out 32 sn gibi bir hedef olabilir.Evet arkadaşlar beklenen güncelleme geldi!
Durgol Swiss ile descale işlemi gerçekleşti, 4 full tank ile durulandı ve buhar çubuğu ve grup başlığı tekrar bir detay temizlikten geçti. Not etmeliyim ki bu işlemlerden sonra buhar çubuğundan eser miktarda kalıntılar gözlemlemeye devam ettim (sürekli gözaltı modundaydı makine.) Grup başlığından herhangi bir tortu, kalıntı akmadığını teyit ettikten sonra dial sürecinden geçtim.
Doz 16g sabit.
JX-Pro da
1.8.2 den 40g çıktı 47 saniye
1.7.2 den 36g çıktı 38 saniye
1.6.0 dan 40g çıktı 61 saniye
1.5.0 dan 36g çıktı 37 saniye
Olarak ilk etap bitti, bu noktada pompayı devreye sokup gruptan akışı sağlayıp sonra PF nin takılması ve demleye başlamanın daha net süreler sağladığını fark ettim ki 1.5.0 ayarındaki shotta bunu gözlemleyebiliriz diye düşünüyorum.
Son iki shotta az da olsa bir krema sağlandı.
_________
İkinci etap: kullanılan çekirdek Niji Haruki Blend.
1.5.0 16g den 37.6g 51 saniye
1.4.3 16g den 37g 37 saniye
1.4.2 16g den 38.3g 39 saniye
1.4.2 18g den 43g 72 saniye
En sonda 18g olan doz fazla geldi gibi geldi bana fakat 16g dan 38.3g alınan ümit vaat etti bana.
_________
Üstteki shotlardan yola çıkarak bu sabah iki tane daha shot aldım
1.4.2 17.1g den 40g 25 saniye
1.4.2 17.1g den 38.5g 31 saniye
Bu iki shotta krema akışı gözle görülür bir şekilde arttı ve tat bakımdan daha oturaklı ve dengeli idi.
Krema çabuk dağılmaya meyilliydi fakat biraz araştırdıktan sonra vibrasyon pompalı cihazlarda yaşanan bir durummuş.
Şu an en son aldığım shottan devam etmeyi planlıyorum, fakat öneri ve tavsiyeleriniz için buradayım. Vaktini harcayıp okuyan herkese teşekkürler.
Dipnot: devam etmekten kastım sadece bir müddet duyularımı çok fazla değişkene boğup hissizleştirmemek adına kesinlikle bunu son bir nokta olarak düşünmekte değilim.
Son düzenleme: