• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espressoda Karşılaşılan Sorunlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Evet arkadaşlar beklenen güncelleme geldi! 😅😅
Durgol Swiss ile descale işlemi gerçekleşti, 4 full tank ile durulandı ve buhar çubuğu ve grup başlığı tekrar bir detay temizlikten geçti. Not etmeliyim ki bu işlemlerden sonra buhar çubuğundan eser miktarda kalıntılar gözlemlemeye devam ettim (sürekli gözaltı modundaydı makine.) Grup başlığından herhangi bir tortu, kalıntı akmadığını teyit ettikten sonra dial sürecinden geçtim.
Doz 16g sabit.
JX-Pro da
1.8.2 den 40g çıktı 47 saniye
1.7.2 den 36g çıktı 38 saniye
1.6.0 dan 40g çıktı 61 saniye
1.5.0 dan 36g çıktı 37 saniye
Olarak ilk etap bitti, bu noktada pompayı devreye sokup gruptan akışı sağlayıp sonra PF nin takılması ve demleye başlamanın daha net süreler sağladığını fark ettim ki 1.5.0 ayarındaki shotta bunu gözlemleyebiliriz diye düşünüyorum.
Son iki shotta az da olsa bir krema sağlandı.
_________
İkinci etap: kullanılan çekirdek Niji Haruki Blend.
1.5.0 16g den 37.6g 51 saniye
1.4.3 16g den 37g 37 saniye
1.4.2 16g den 38.3g 39 saniye
1.4.2 18g den 43g 72 saniye
En sonda 18g olan doz fazla geldi gibi geldi bana fakat 16g dan 38.3g alınan ümit vaat etti bana.
_________
Üstteki shotlardan yola çıkarak bu sabah iki tane daha shot aldım
1.4.2 17.1g den 40g 25 saniye
1.4.2 17.1g den 38.5g 31 saniye
Bu iki shotta krema akışı gözle görülür bir şekilde arttı ve tat bakımdan daha oturaklı ve dengeli idi.
Krema çabuk dağılmaya meyilliydi fakat biraz araştırdıktan sonra vibrasyon pompalı cihazlarda yaşanan bir durummuş.

Şu an en son aldığım shottan devam etmeyi planlıyorum, fakat öneri ve tavsiyeleriniz için buradayım. Vaktini harcayıp okuyan herkese teşekkürler.

Dipnot: devam etmekten kastım sadece bir müddet duyularımı çok fazla değişkene boğup hissizleştirmemek adına kesinlikle bunu son bir nokta olarak düşünmekte değilim.
Hocam her defasında çıktı ve süreler farklı. Kendinize hedef belirleyerek dial yapmanız daha iyi olur. 17 gram in 34 gr out 32 sn gibi bir hedef olabilir.

Son düzenleme:
Ben de süre ölçümünün akışın başlaması itibariyle yapılmasını öneriyorum. akış öncesi de 10-15 sn'yi geçmemeli fikrime göre

Ben de süre ölçümünün akışın başlaması itibariyle yapılmasını öneriyorum. akış öncesi de 10-15 sn'yi geçmemeli fikrime göre
Süre ölçümünü akış ile başlatırsanız standartı yakalamanız daha zor olur. Mesela tabansız portafiltre ile tabanlı pf akış süreleri farklı olacaktır. Yine belirttiğiniz ilk damla için 10-15sn çok geç overextract olmaya aday bir shot.

Süre ölçümünü akış ile başlatırsanız standartı yakalamanız daha zor olur. Mesela tabansız portafiltre ile tabanlı pf akış süreleri farklı olacaktır. Yine belirttiğiniz ilk damla için 10-15sn çok geç overextract olmaya aday bir shot.
Pompa devreye girdikten 10 saniye sonra akış başlıyor gruptan, pf takılı değil iken gözlemledim tabi bunu. Sanırsam akış başladıktan sonra 4-6 saniye arasında ilk damla gerçekleşiyor.
40.4 g shot aldığım en iyi shot buydu aralarından.

Arkadaşlar merhaba, 1 seneden beri espresso makinasında çeşitli kahveler yapmaktayım. Son zamanlarda yaşadığım bir sorun var nasıl çözeceğimle ilgili yardımınızı rica ediyorum.

Delonghi;nin makinayla birlikte gelen kendi portafiltresini kullanıyorum. Ancak son zamanlarda bu portafiltreden espresso akması damla damla olmakta veya neredeyse akmaz hale gelmekte. Bir sürü değişkeni test ederek en son sorunun kaynağının sepet olduğunu buldum.

Kullandığım double sepet yerine hiç kullanmadığım tek shotluk sepetle denedim ve harika bir akışkanlıkta espresso elde edebildim.

Şimdi sorum şu elimdeki tıkanmış olan double sepeti nasıl eski akışkan haline getirebilirim? Yeni bir sepet mi almalıyım?

Arkadaşlar merhaba, 1 seneden beri espresso makinasında çeşitli kahveler yapmaktayım. Son zamanlarda yaşadığım bir sorun var nasıl çözeceğimle ilgili yardımınızı rica ediyorum.

Delonghi;nin makinayla birlikte gelen kendi portafiltresini kullanıyorum. Ancak son zamanlarda bu portafiltreden espresso akması damla damla olmakta veya neredeyse akmaz hale gelmekte. Bir sürü değişkeni test ederek en son sorunun kaynağının sepet olduğunu buldum.

Kullandığım double sepet yerine hiç kullanmadığım tek shotluk sepetle denedim ve harika bir akışkanlıkta espresso elde edebildim.

Şimdi sorum şu elimdeki tıkanmış olan double sepeti nasıl eski akışkan haline getirebilirim? Yeni bir sepet mi almalıyım?
Standart olarak PF ve sepet temizliği puly caff veya benzeri bir deterjan içeren sıcak suda akşamdan bekletmektir bunun için sepeti PF den çıkartmanız daha verimli olur.
Ev ortamında haftada bir yapmanız günlük tüketiminiz çok fazla değil ise yeterli olur diye düşüyorum. Tabi aksatmamakta fayda var bekledikçe inatçılaşıyor sorunlar malum.

Üstad puly caff hiç kullanmamıştım genelde bulaşık makinasına atıyorduk sepetleri hemen sipariş verdim. temizlik için kaç gr ürün kullanmalıyız peki. Teşekkürler

Bulaşık makinesi duruma göre daha kötü bile etkileyebilir, küçük çaplı perforasyonlar genelde tıkanmaya yer arıyor gibi geliyo bana zaten 😅 makinede bulunabilecek tortular gözle görünmese bile çeşitli bileşenler vs. tavsiye etmem o yüzden.
Puly caff çok verimli bir ürün teknik olarak destainer diye geçiyor, çay kaşığın sapı ile iki tutam koymanız yeterli olacaktır rutin bakım için ama dozu biraz artırmanız zarar vermez inatçı lekelerden ve tıkanıklardan kurtulmak için.
500ml suya sanırım 1 - 2 gram yeterli oluyordu.
Bayağı oldu terazide ölçmeyeli pulycaffı 😅😅

Hopp hemen bir hızlı edit: gram değil miligram cinsinden kullanmak lazım direkt etkili bir ürün anlayacağınız 100mg/0.1g falan tavsiye ederim ilk başta sonra çeyreği bile haftalık temizlik için yeterli olacaktır

Pompa devreye girdikten 10 saniye sonra akış başlıyor gruptan, pf takılı değil iken gözlemledim tabi bunu. Sanırsam akış başladıktan sonra 4-6 saniye arasında ilk damla gerçekleşiyor.
40.4 g shot aldığım en iyi shot buydu aralarından.
Pf takılı değilken dediğiniz kahve olmadan mı 10.saniye gruptan su geliyor?

Pf takılı değilken dediğiniz kahve olmadan mı 10.saniye gruptan su geliyor?
Evet grup açıkta pompa devreye girdikten yaklaşık 6 ila 10 saniyeyi buluyor akış başlangıcı, fakat su akışı başladıktan sonra tekrar çalıştırınca max 1-2 saniye içinde su akışı oluyor. Belli bir süre sonra tekrar aynı durum söz konusu oluyor ve su gelene kadar yine 6 - 10 saniye oluyor akabinde 1 - 2 saniye.

Standart olarak PF ve sepet temizliği puly caff veya benzeri bir deterjan içeren sıcak suda akşamdan bekletmektir bunun için sepeti PF den çıkartmanız daha verimli olur.
Ev ortamında haftada bir yapmanız günlük tüketiminiz çok fazla değil ise yeterli olur diye düşüyorum. Tabi aksatmamakta fayda var bekledikçe inatçılaşıyor sorunlar malum.

Bulaşık makinesi duruma göre daha kötü bile etkileyebilir, küçük çaplı perforasyonlar genelde tıkanmaya yer arıyor gibi geliyo bana zaten 😅 makinede bulunabilecek tortular gözle görünmese bile çeşitli bileşenler vs. tavsiye etmem o yüzden.
Puly caff çok verimli bir ürün teknik olarak destainer diye geçiyor, çay kaşığın sapı ile iki tutam koymanız yeterli olacaktır rutin bakım için ama dozu biraz artırmanız zarar vermez inatçı lekelerden ve tıkanıklardan kurtulmak için.
500ml suya sanırım 1 - 2 gram yeterli oluyordu.
Bayağı oldu terazide ölçmeyeli pulycaffı 😅😅

Hopp hemen bir hızlı edit: gram değil miligram cinsinden kullanmak lazım direkt etkili bir ürün anlayacağınız 100mg/0.1g falan tavsiye ederim ilk başta sonra çeyreği bile haftalık temizlik için yeterli olacaktır
üstad puly caff kullandım bir gece suda beklettim kirler tamamen gitti ancak sepetlerin rengi mükemmel iken portafiltrenin renginde matlaşmalar ve kötü bir görüntü oluştu. Acaba fazla mı kullandım ürünü. Bu sorunu nasıl gideriririm?

Merhaba, bir gece değil yarım saat bekletiliyor normalde bildiğim kadarıyla.

Şu an yaşadığım en büyük sorun çekirdek fiyatlarının yüksek oluşu... Öyle bir seviyeye geldi ki, dial-in yapmak can sıkıyor. Hatta yapmıyorum olduğu gibi içiyorum. Ayarı yapıp bir sonraki shotun daha iyi olması için dua ediyorum. :)

Makinanın stok portafiltresi farklı bir materyelden yapılmış düşüncem üzerine aluminyum, uygun bir tel fırça ve seyrek, asidik bir solüsyon yardımı ile giderilebilir canınızı sıkmayın.
Buna sebebiyet veren pulycaffdan ziyade suda beklemesi, paslanmaz çelikten yapılma olduğunu varsaydım, benim hatam delonghi modellerde kullanılan materyaller bilgim dahilinde değil idi.

Şayet ölçeklere dikkat etmenizi öneririm internetten ufak bir araştırma bu konuda size yardımcı olacaktır, hangi miktarda hangi asit ve ne kadar süre içinde kullanılması gerekir vs.

Makinanın stok portafiltresi farklı bir materyelden yapılmış düşüncem üzerine aluminyum, uygun bir tel fırça ve seyrek, asidik bir solüsyon yardımı ile giderilebilir canınızı sıkmayın.
Buna sebebiyet veren pulycaffdan ziyade suda beklemesi, paslanmaz çelikten yapılma olduğunu varsaydım, benim hatam delonghi modellerde kullanılan materyaller bilgim dahilinde değil idi.

Şayet ölçeklere dikkat etmenizi öneririm internetten ufak bir araştırma bu konuda size yardımcı olacaktır, hangi miktarda hangi asit ve ne kadar süre içinde kullanılması gerekir vs.
Peki puly cafli sudan çıkardıktan sonra ürünleri tekrar yıkamak gerekir mi(sağlık açısından) yoksa direk kahve için kullanalım mı?

merhabalar, bu ay montagtan aldığım 6 aralık kavrumlu espresso profilli iki kahve var. kahvelerden biri felice diğeri ise bochisa. dün felice ile denemelere başlayayım dedim ancak aldığım iki çıktı aşırı ekşi, olgunlaşmamış erik meyvesinin suyu gibi adeta. shotları pavoni ile alıyorum ve elimde bulunan lavazza ve null çekirdeklerinde uyguladığım parametrelere göre çıktı almaya çalışıyorum. felice diğer çekirdeklere göre dengesiz bir çıktıya sahip oluyor. krema çok iyi, çıktı miktarı da iyi... sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? yaklaşık iki haftalık bir dinlenme süresi yeterli olmayabilir mi ya da kahvenin kavrum profilinde bir sıkıntı olabilir mi?

merhabalar, bu ay montagtan aldığım 6 aralık kavrumlu espresso profilli iki kahve var. kahvelerden biri felice diğeri ise bochisa. dün felice ile denemelere başlayayım dedim ancak aldığım iki çıktı aşırı ekşi, olgunlaşmamış erik meyvesinin suyu gibi adeta. shotları pavoni ile alıyorum ve elimde bulunan lavazza ve null çekirdeklerinde uyguladığım parametrelere göre çıktı almaya çalışıyorum. felice diğer çekirdeklere göre dengesiz bir çıktıya sahip oluyor. krema çok iyi, çıktı miktarı da iyi... sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? yaklaşık iki haftalık bir dinlenme süresi yeterli olmayabilir mi ya da kahvenin kavrum profilinde bir sıkıntı olabilir mi?

Demleme parametreleriniz nedir?

Ve öğütüm?

Geri