• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espressoda Karşılaşılan Sorunlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum.🙂
Bu ara alamam ancak, önümüzdeki aylara bakacağım.😃
Öncelikle ilk paragraftakileri dene abi, gramajla oyna. Ama eninde sonunda ims almanı tavsiye ederim ben de.

Öncelikle ilk paragraftakileri dene abi, gramajla oyna. Ama eninde sonunda ims almanı tavsiye ederim ben de.
Peki önerdiğin bir site var mı alabileceğim.
IMS Shower Screen de gerekecek gibi.

Yurtdışı için Suat beyin önerdiği bir yer vardı electros.it idi sanırım, emin değilim.
Ama gelbura ve espressoperfetto da hem screen hem de sepet var. Ben Kağan abilerden(espressoperfetto) dan almıştım sepetleri.

Herkese merhaba,
Mara X de 18 gr. Kahveyi Comandante normal aks 8 klik çektiğimde, 25 saniyede 36 ml. Shat alıyorum, ancak beş seferdir pompa basıncını 7 bar veriyor. Sonra aynı oranı 7 klikde çekip 9 barı gördüm. Ama bu sefer de akış yavaşladı 36ml.'i 45' lerde gördüm.
Bu normal mi. 🤔
Marax da preinfusion süresinin uzunluğu ve basincin yavaş bir sekilde artması sebebiyle standart tariflerin üzeri bi 7-8 saniye ekleyin yani 35 sn vs marax için standart sureler. İlk damla bardağa muhtemelen 12 sn civarı düşmesi lazım.

Marax da preinfusion süresinin uzunluğu ve basincin yavaş bir sekilde artması sebebiyle standart tariflerin üzeri bi 7-8 saniye ekleyin yani 35 sn vs marax için standart sureler. İlk damla bardağa muhtemelen 12 sn civarı düşmesi lazım.
Sanırım bu durumu da kaçırdım hep ben.🙏

Bende ikisi de var VST daha başarılı geldi banada , yinede hangisi daha uygun olursa düşünebilirsin abi.

Yani şu an Gelbura'dan IMS almak mantıklı gibi.

9 Haziran a kadar yeğeninin adresine yetişir sanki bir VST
Merhaba Ercüment,
bir süre koli içeriğiyle gitmeyi düşünüyorum şu an.
Artık ekipman alım konusunda çok hassas ve bilinçli davranacağım.🙂

5 günlük kahve, 8 click ile 30 saniyede istediğiniz shotu alıyorsanız 10 15 günlük kahvede aynı shotu almak için daha inceye gitmeniz gerekecek. bitter tatlara çok yaklaşınca öğütümü inceltmek yerine dozu 0.5g kadar artırabilirsiniz aynı shotu yavaşlatma etkisini görebilirsiniz.
yaşadığınız durum normal. muhtemelen 9 bar gördüğünüzde kahvenizin üzerine 8 8.5 bar bir basınç oluyor ve az channeling ile güzel shot alabiliyorsunuz. 8 9 bar aralığında kalarak 1:2 oranını 25-32 saniye gibi bir aralıkta almaya çalışın. kahveniz çok düz, veya tuzlu bir tat veriyorsa 1:2.5 oranını benzer basınçlarda 30 saniye üzerinde almaya çalışın.

sepetiniz standart lelit sepetlerse delikleri çok homojen ve temiz değil. imkan bulunca ims 26h 20g veya dark roast kahveler tercih ediyorsanız ims 18g 24h bir sepet alın veya bulabilirseniz vst 20g competition sepet alın. vst 20 21g dozlamalarda çok stabil, güzel çalışıyor. bu iki marka sepet de tıkanmadan daha ince öğütüme gitmenize izin veriyor. biraz channeling yaşarsınız kalitesiz sepetlere kıyasla bir süre ama alışınca tekrar stok sepetlere dönmek istemezsiniz.
yukarıdaki üç sepet de portafiltrenize tam oturuyor, naked kullanmak zorunda kalmazsınız 26.5h ve kavisli tabanlı sepetlerde.

vst basketlerin borderları, kenarları imslerden biraz daha dik açılı. milimetrik bir fark olsa da makinaya kilitlenirken grup contanızı biraz daha bastırır. makinanız e61 olduğu için conta değişimi çok basit ama yine de aklınızda bulunsun. portafiltreniz kullandıkça alışıp doğru pozisyonda kilitlenmeye başlayacak, eski sepete dönünce de saat 6 değil de 5e doğru kilitlenecek. bir tane yedek gasket bulundurmak bence her zaman faydalı, ucuz bir parça ileride kargo ödemeye değmez ve bir iki sene içinde yıpranıp değişim isteyecek.
Bu gün iki deneme daha yaptım.🙂
İlki Comandante 8 klik. 19gr. Kahve (Cuzcachapa) süre 35sn. Çıktı 55ml. Pompa basıncı 4. acı tatlar aldım.
İkincisi Comandante 7 klik 18gr. Kahve(Cuzcachapa) süre 40sn. Çıktı 45ml. Pompa basıncı 9. daha içilebilir durumdaydı.

Degassing tamamlanmamış kahvede akış hızı ne olur? 18 Mayıs tarihli montag ididoyu her zamanki ayarda öğüttüm.
18gr 25sn 40gr çıktı aldığım bu ayarda bu sefer idido ile biraz hızlı akış oldu 17sn civarı 40gr.
Bir kaç gün bekleyelim mi yoksa az daha ince denenir mi?

Degassing tamamlanmamış kahvede akış hızı ne olur? 18 Mayıs tarihli montag ididoyu her zamanki ayarda öğüttüm.
18gr 25sn 40gr çıktı aldığım bu ayarda bu sefer idido ile biraz hızlı akış oldu 17sn civarı 40gr.
Bir kaç gün bekleyelim mi yoksa az daha ince denenir mi?
Soruyu şöyle değiştirelim, çok taze kahvede akıl hızı. Kahve bayatladıkça geçirgenliği artıyor. Taze kahvede akış yavaş olur.
degassing tamamlanmamışsa kahvede akış düzgün olsa bile tatsal olarak ekşilik olacaktır.
kahve kalmadı ve taze kahveniz var ise öğütüp 10-15 dk bekleyip kahvenizi yaparsanız daha tutarlı bit kahve elde edebilirsiniz.

Geri