• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso Yapımında İlk Deneyimlerim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KraLpc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@KraLpc aslında lelit grace pl81t size yeterli olabilirdi başlangıç için. bianca için biraz yüzme bilmeden okyanusa atlamış gibi olmuş. bence @NoDRaC ne diyorsa çok iyi dinleyin derim. Facebook'ta lelit biancacıların bir grubu var yanlış hatırlamıyorsam bir de onu araştırın.

bianca gibi makineler aslında espresso'yu sütsüz sevenlere yönelik desek daha doğru olur. Espresso bazlı sütlü kahveler için alt modellerde tercih edilebilir. bunu size özel değil tabi başlığın altında bulunması için yazdım :) . Birde öğütücünüz nedir onu göremedim.Öğütücü çok ama çok önemli espresso'da.

*iç ses: gel lelit grace pl81t 'yi veriyim hocam sana yanında 50 kg kabuklu sende bana biancayı ver :p

Şimdiden başarılar afiyet olsun.

sade sütlü içecekler hazırlamak olsa dediğn çok mantıklı olur
fakat benim derdim içeceklerin alayını hazırlayabilmek.
ayrıca yorum için teşekkürler

sade sütlü içecekler hazırlamak olsa dediğn çok mantıklı olur
fakat benim derdim içeceklerin alayını hazırlayabilmek.
ayrıca yorum için teşekkürler
aslında içeceklerın alayı için bence bu makine daha doğru bir seçim olabilir. Yine tabi başlık için yazıyorum. Hem pratik hem hatanızı önleyebilecek bir sistemi var.

1606983317256.png

Starbucksun espresso blendini ben çok seviyorum. 15-20TL ye geliyor ve sütlü içecek yaparken bire beş bire altı oranda güzel sonuç veriyor. Ayrıca espresso olarak da azıcık fine oldu acıdı azıcık coarse oldu ekşidi modu yok. Hep acı hep kavruk.
Zaten kavruk tatlar dışında bir şey de vaat etmiyor o fiyata.

Ben forumda çok beğenilen kahveleri de alıyorum. Bence Starbucks olmasa üçüncü dalga da olmazdı bu kadar insan kahve tüketmeyi de sevmezdi. Anca İtalya'ya tatile gidenler Moka pot getirir ocakta patlıyormus onlar muhabbeti dönerdi.

Her gün iki kere Starbucks otg makinalarını kullanıyorum 6.5 liraya tall boy latte veriyor. Ben evde yapamıyorum o fiyata...

aslında içeceklerın alayı için bence bu makine daha doğru bir seçim olabilir. Yine tabi başlık için yazıyorum. Hem pratik hem hatanızı önleyebilecek bir sistemi var.

Ekli dosyayı görüntüle 6593
bir başkasıda espresso mak. alacak olur ise en azından kaynak olabilir.
ama ben kendimce doğru yolda ilerlediğimi düşünüyorum.
benim aldığım kahveleri satacağım birileri en azından ucuza kahve alıp sebeplensin doğrumu bizde bu işi öğrenirsek daha ileri zamanda denyimleyebiliriz.

Mesele o makinayı kullanabilecek bilginin olup olmaması değil, sende o ilgi merak ve dikkat varsa o bilgiyi edinebilirsin. İnternet dev bir derya ve istediğin her bilgiye ulaşabilirsin ama hazır cevaplar istiyorsun, önce biraz araştırsan çözeceğin şeyleri burada soruyorsun. Hadi sordun güzelce yaz, "herkez" deme mesela, ben ciddi olduğundan bile şüpheliyim. Bana mesaj attığında ne güzel cevapta vermiştim hatırlarsan.

Bana da özelden yazmıştı da tek bir teşekkür dahi etmeyince garipsemiştim. Acaba kaç kişiye daha mesai harcattı çok merak ediyorum. :D

Forumda yazan bir çok arkadaşımız bilgisi dahilinde yardım etmeye çalışıyor. Birbirimizi eleştirmenin kalp kırmanın kimseye faydası yok. Yardım isteyen üyeler üsluplarına biraz daha dikkat ederse daha iyi olacağını düşünüyorum.

Meşhur zinci kahvecisi hakkında bir kaç kelime yazmak istiyorum. Mesele ne içtiğiniz hangi tadı sevdiğiniz değil, mesele bayat veya başka bir tabirle tavsiye edilen süreçten daha uzun süre rafta beklemiş ticari olarak nitelendirdiğimiz o kahvelere o paraları vermek. Benzer fiyatlara sevdiğiniz tadlarda taze kavrulmuş kahve çekirdekleri satın alabilirsiniz. Yeni öğrenmeye başlayan biri için hem tadsal olarak iyi sonuç vermiyeceği hem de espressonun temel kavramlarını öğrenmenize olanak vermiyeceği için bu kahveler ile ilerlemeye çalışmak çok zor olacak ve size yanlış tecrübe kazandıracak. Benim tavsiyem bütçeniz el verdiğince taze kavrulmuş kahve kullanmanız. Su olarakta Erikli suyu tercih edebilirsiniz makinede.

Bianca paddle sistemini kullanmasanız bile diğer özellikleri ile fiyat / perfornmans bir cihaz. Başlangıç olarak bu tarz bir cihaz kullanmak temeli öğrenmeniz açısından daha az yorulmanızı sağlayacaktır. Örnek vermek gerekirse Beko ile üst üste iki shot almaya kalktığınızda veya makine ısındıktan 10 dk sonra aldığınız shot ile 1 saat sonra(su deposu ısındığı için) birbirinden farklı olacaktır. Ama Bianca da bulunan PID sistemi bunun önüne geçecektir. Vs

güzel yorumların için teşekkürler @kahveanalisti

Son düzenleme:
üstte yazdığınız ile altta yazdığınız birbiri ile çelişiyor.
Çelişen bir durum yok, diğer başlıklardan ön-bilgi alması yararına olur, çünkü burdan kişisel olarak her dakika kendisine cevap bulamaz. Ama sırf soru sordu ve bilgisi yok diye de kaba bir dille konuşmamalı kimse. Ön-bilgisi yok, en iyi makineyi aldı diye linç yiyor, o makineyle starbucks kahvesi kullandi diye linç yiyor, neyi linçleyeceğinizi şaşırmışsınız.

Ön bilgi toplamadan buradan soru sorması sizi rahatsız ediyorsa koyabileceğiniz tek tepki cevap vermemek, bilgilerinizi paylaşmamak olabilir. Bu kadar basit.

Çelişen bir durum yok, diğer başlıklardan ön-bilgi alması yararına olur, çünkü burdan kişisel olarak her dakika kendisine cevap bulamaz. Ama sırf soru sordu ve bilgisi yok diye de kaba bir dille konuşmamalı kimse. Ön-bilgisi yok, en iyi makineyi aldı diye linç yiyor, o makineyle starbucks kahvesi kullandi diye linç yiyor, neyi linçleyeceğinizi şaşırmışsınız.

Ön bilgi toplamadan buradan soru sorması sizi rahatsız ediyorsa koyabileceğiniz tek tepki cevap vermemek, bilgilerinizi paylaşmamak olabilir. Bu kadar basit.
değerli yorumlar için teşekkürler

yok yahu niye şaşıralım, nitelikli kahve forumuna gelip, makine tavsiyesi alıp, piyasadaki en iyi espresso makinelerinden birini alıp, kömür demlemeye kalkarsanız linç yersiniz. hiçbir inceleme araştırma yapmadan 19k makine alıp olmuyor bu derseniz linç yersiniz. durduramıyoruz kendimizi, biz hep bi linç :p

Haklı olduğun noktalar var, belki de Ali Ağaoğlu tipinden çok sıkıldık, biraz ondan. Yine de temel bilgi bu "herkez" yazma yaa. Ayrıca tekrar ediyorum ben kralpc nin ciddiyetinden şüpheliyim.
yazım yanlışlarına çok fazla takılmamanızı tavsiye ederim. sizin de yazdıklarınızda birçok yazım yanlışı mevcut. şahsen birinin yazım yanlışını ısrarla düzelten kişinin hiçbir yazım hatası yapmamasını beklerim.

yok yahu niye şaşıralım, nitelikli kahve forumuna gelip, makine tavsiyesi alıp, piyasadaki en iyi espresso makinelerinden birini alıp, kömür demlemeye kalkarsanız linç yersiniz. hiçbir inceleme araştırma yapmadan 19k makine alıp olmuyor bu derseniz linç yersiniz. durduramıyoruz kendimizi, biz hep bi linç :p
Eskiden de bi' arkadaş iyi bir makine ile Lavazzanın çekirdeklerini kullandığını söylemişti, bilgisiz miydi? Hayır. Espresso için her pakette tutarlı bi' kavurumları olduğunu, latte için güzel gittiğini, kısacası damak tadı olarak beğendiğini söylemişti. Benimde o sıralar şikayetim olan bir konuda espresso için tutarlı kavurmaları olmayan çekirdekler almaktansa böyle bi' yolun mantıksız da olmadığını düşünmüştüm. N'apsaydık, linç mi etseydik? Arkadaşta gelip buraya "ben bu kadar para verdim, bu makine ile olmuyor, lanet olsun kahvenize, bunu içenlere bu foruma bu hobiye..." dememiş ki, sadece nerede hata yapıyorum diye sormuş". Hatası yeteri kadar ön-bilgi almadan bi' işe girişmesi o kadar, dediğim gibi linç etmek ayrı doğru yolla tepki göstermek ayrı.

Geri