• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso makinesinin basıncı çok yükseliyor

berkayaktas395

Barista
İsim
Berkay Aktaş
Daha fazla  
İsim
Berkay Aktaş
Merhaba, karaca coffee art 1101 makinesini kullanıyorum ve el değirmeni kullanıyorum yanlışlıkla kahveyi türk kahvesi kadar ince çekip shot almaya çalıştım bar çok yükseldi seviyeyi aştı ve portafiltre yerinden çıktı. Doğru öğütülmüş kahveyi kullanıp tekrar shot almaya başladığımda ise yine basınç olması gerekenden çok yükseliyor, miktarı azalttım yine fazla ne yapmam gerekiyor makineyi bozmuş olabilir miyim? (Kahve sepeti tek delikli,tek shot espressoda sorun olmuyor)

Merhaba. Doğru öğütümde basıncın 9 bar civarında olması lazım. Eğer 9 bardan fazlaysa öğütümü daha da kalınlaştırabilirsiniz. Yani doğru öğütüm dediğiniz aralık, doğru öğütüm olmayabilir. Göstergenin bozulup bozulmadığını o şekilde anlayabilirsiniz.

Merhaba. Doğru öğütümde basıncın 9 bar civarında olması lazım. Eğer 9 bardan fazlaysa öğütümü daha da kalınlaştırabilirsiniz. Yani doğru öğütüm dediğiniz aralık, doğru öğütüm olmayabilir. Göstergenin bozulup bozulmadığını o şekilde anlayabilirsiniz.
Aynı kalınlıkta aynı gramajda eskiden 9 bar basınçla shot alabiliyordum artık aynı ayarda alamıyorum

Merhaba;

Sepet içindeki küçük deliği ve delikleri ışığa tutup kontrol edin. Tıkanmış olabilir. Tıkandı ise ince bir iğne ile açabilirsiniz.

Merhaba;

Sepet içindeki küçük deliği ve delikleri ışığa tutup kontrol edin. Tıkanmış olabilir. Tıkandı ise ince bir iğne ile açabilirsiniz.
tıkanan bir delik göremedim grup başlığına tıkanmış olabilir mi türk kahvesi inceliğinde koyduğum için veya yetkili servise götürsem yardımcı olurlar mı

Portafiltreyi takmadan çalıştırın bir de. Boşa su akıyor ise grup başlığında sorun yoktur

Kahveyi değiştirdiyseniz, aynı gramajda ve aynı kalınlıkta öğütüm ile aynı basıncı alamayabilirsiniz.
Kahveyi değiştirdiyseniz, aynı gramajda ve aynı kalınlıkta öğütüm ile aynı basıncı alamayabilirsiniz.
ilk başta yazmıştım türk kahvesi inceliğinde çektim basınç sınıra dayandı sonrasında portafiltre yerinden çıktı acaba ondan sonra makineye bir zarar gelmiş olabilir mi

ilk başta yazmıştım türk kahvesi inceliğinde çektim basınç sınıra dayandı sonrasında portafiltre yerinden çıktı acaba ondan sonra makineye bir zarar gelmiş olabilir mi
Gruptan sorunsuz normal akıyorsa o zaman sepetteki delikler tıkalıdır. Zaten daha önce tek shotluk sepette sorun yaşamadığınızı söylemiştiniz. O zaman bir tek şey kalıyor o da double espresso sepeti tıkanmış. Haliyle ilerleyecek yol bulamadığı için basınç artıyor

Gruptan sorunsuz normal akıyorsa o zaman sepetteki delikler tıkalıdır. Zaten daha önce tek shotluk sepette sorun yaşamadığınızı söylemiştiniz. O zaman bir tek şey kalıyor o da double espresso sepeti tıkanmış. Haliyle ilerleyecek yol bulamadığı için basınç artıyor
double shot sepetine bakıyorum tıkanıklık yok ama ve tek shotta da eskisinden biraz daha fazla yükseliyor

Boşta bu tarz cihazlarda manometre oynamaz genelde.Shower screen kolay sökülen bir vidalı yapıdaysa söküp bakın belki türk kahvesiyle zorladığınız için içeri kahve dolmuş olabilir bir ihtimal

sökmek yerine garantiye versem kullanıcı hatası derler mi
Eğer içine kahve dolup gittiyse diyebilirler Hocam,birazda firmanın yapısına kalmış ama dediğim gibi vidalı basittir.Açıp baksanız temizse zaten cihazın arızalı olduğundan emin olursunuz.Şayet kahve kalıntısı dolmuşsa temizleyince sorun çözülmüş olacak.

Geri