• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso makinesinin basıncı çok yükseliyor

Eğer içine kahve dolup gittiyse diyebilirler Hocam,birazda firmanın yapısına kalmış ama dediğim gibi vidalı basittir.Açıp baksanız temizse zaten cihazın arızalı olduğundan emin olursunuz.Şayet kahve kalıntısı dolmuşsa temizleyince sorun çözülmüş olacak.
grubun içindeki vidayı mı açıp bakacağım

Makine tercih ederken mümkün olduğunca topluluğu olan cihazlar tercih edin. Bu size problem yaşadığınızda daha kolay çözüm bulmanızı sağlar. Videoları izleyemediğim için arızanız ile ilgili yorum yapamıyorum maalesef. Basınç göstergesinin 7 bara göstermesi çok önemli değil. Sizin kahveniz düzgün hazırlanırsa sistemdeki maksimum basınç 9 olacağı için göstergede 9 barı gösterecektir. Siz basınca takılmadan x gr kahve 2x çıktı 25-30sn tarifini tutturmaya çalışın.

linkte boşta akışı var bir baksanız sizce grupta tıkanıklık var mıdır
Makine tercih ederken mümkün olduğunca topluluğu olan cihazlar tercih edin. Bu size problem yaşadığınızda daha kolay çözüm bulmanızı sağlar. Videoları izleyemediğim için arızanız ile ilgili yorum yapamıyorum maalesef. Basınç göstergesinin 7 bara göstermesi çok önemli değil. Sizin kahveniz düzgün hazırlanırsa sistemdeki maksimum basınç 9 olacağı için göstergede 9 barı gösterecektir. Siz basınca takılmadan x gr kahve 2x çıktı 25-30sn tarifini tutturmaya çalışın.
Rica ederim.Tereddüt yaşıyorsanız servise verin direkt.

Bu arada haftada veya bir ayda bir zaten o "shower screen"i çıkarttıp temizlenmelidir. Yani vidayı çıkartabilirsiniz.

Bence videoda sıkıntı yok

Bu arada haftada veya bir ayda bir zaten o "shower screen"i çıkarttıp temizlenmelidir. Yani vidayı çıkartabilirsiniz.

Bence videoda sıkıntı yok
Evet.Suyun aktığı yuvarlak parça.Orası kahve dolmuşsa o yapıyor olabilir.Temizse cihaz arızalı demektir servise verirsiniz
çıkartıp temizledim shower screen dediğimiz şeyin deliklerinin yarısı kahveyle tıkanmıştı denedim tekrar sorun çözüldü yardımlarınız için çok teşekkür ederim

Sevindim. Belirli bir aralıkta aynı şekilde temizlemesi gerekir. Bazı kişi her gün temizler. Bazı kişi 2 haftada bir. Kullanma sıklığına ve titizliğinize göre.

Bir de naçizane tavsiyem bu makineyi fazla ince öğütülmüş kahve ile yormamanız. Bu tip giriş seviyesi cihazlarda vibrasyon pompalar var. Onlar da zayıf, zorlamaya gelmeyen parçalar. Fazla ince kahve bu parçanın verimli çalışmasını, ömrünü azaltır.

Makineye uygun bir öğütüm ayarı yakaladığınızda mümkün mertebe aynı ayar civarından öğütümleri kullanın.

Bir de naçizane tavsiyem bu makineyi fazla ince öğütülmüş kahve ile yormamanız. Bu tip giriş seviyesi cihazlarda vibrasyon pompalar var. Onlar da zayıf, zorlamaya gelmeyen parçalar. Fazla ince kahve bu parçanın verimli çalışmasını, ömrünü azaltır.

Makineye uygun bir öğütüm ayarı yakaladığınızda mümkün mertebe aynı ayar civarından öğütümleri kullanın.
3 numara ideal midir sizce

bu sorunu yaşamadan önceki kullanımım 18gr espresso 2 numarada öğütüyordum biraz fazla kavrulduğu için hacimce çok fazla taşıyordu templeyip max sınırına getiriyordum ve basınç tam yeşil uygun alanın sınırlarında geziyor sizce kahve miktarını azaltmalı mıyım

Geri