• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso Makinenizi Yükseltmek İsteseniz Hangi Makine'den Hangi Makineye Geçerdiniz? Neden

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yunemars
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Cihanyüce'yi hiç tanımam bir kaç videosunu gördüm, bana hitap etmediği için izlemedim bile. Fakat forum yöneticisinin bu tavrı karşısında şaşırdım açıkçası. Hiçbir şey bilmiyorsun, susman gerekir gibi üstenci tavırlar açıkçası forum yöneticisine yakıştıramadım. Zira burası ticari kaygı güden bir yer değil. Gönül birliğinin olması gerektiği bilginin paylaşıldığı bir yer.

https://majestycoffee.com/pages/lelit-bianca-vs-rocket-cinquantotto güzel bir karşılaştırma var aslında profitec marka flow profiler'da eklettim böylece güzel bir makine oldu gerçekten. Bu arada tabi @cemtolgaizm çok teşekkürler festivalde baya ayrıntılı anlattı Kağan beyle birlikte. Rocket aslında biancayla çok yakın ama gerek ömür açısından gerek servis açısından sanki lelitin biraz daha önünde piyasada bulunabilirlik açısından. Ciddi farklar yok tabi bianca ile arasında. Rocket'ın ayar mekanizması ve görünüşü benim için daha şık bir duruşu var tabi bunlar biraz zevkler ve renkler olayı :). Ben bilirsiniz pek ahşap sevmiyorum. Bir de kontrol paneli otomatik sabahları aç kapa fonksiyonları bunlar güzel noktalar. Sabah kalktığımda ısınma sorunuyla karşılaşmamak güzel bir durum :) Bir de ısı stabilitiesi açısından bakır kazanlar sanki bir adım daha önde. :) Umarım keyifli espressolar alıp sizlerle burada paylaşırım.

ısı stabilitiesi açısından bakır kazanlar sanki bir adım daha önde
rocket kazanı çelik diye biliyorum.
Bu arada sanırım aldınız makineyi; hayırlı uğurlu olsun. Benim de hep aklımda Bianca'yla birlikte Rocket'in Dual Boiler makinesine geçip Flow Control'le birlikte satın almak...
İleride tabii. :)

@NoDRaC 'ın @NoDRaC ve @Cihanyuce 'yi banlayıp "@yunemars bey isterseniz konuyu silelim yeniden açın" diyeceği noktaya yaklaştığımızı hissediyorum @teyyaredenkahve ... :ROFLMAO:
Ben bu tarz tartışmaların içine pek girmiyorum.

Bazen çok tahrik edici mesajlar geliyor olsa da faydasını görmediğim için, ve faydasından çok zararı olduğu için girmemeyi tercih ediyorum.

Seviyeli ikili tartışmaya her zaman varım ama gidişat hoş durmuyor. Araya girmek de istemiyorum. Raporlar gelirse ne olur bilemedim 😉

https://majestycoffee.com/pages/lelit-bianca-vs-rocket-cinquantotto güzel bir karşılaştırma var aslında profitec marka flow profiler'da eklettim böylece güzel bir makine oldu gerçekten. Bu arada tabi @cemtolgaizm çok teşekkürler festivalde baya ayrıntılı anlattı Kağan beyle birlikte. Rocket aslında biancayla çok yakın ama gerek ömür açısından gerek servis açısından sanki lelitin biraz daha önünde piyasada bulunabilirlik açısından. Ciddi farklar yok tabi bianca ile arasında. Rocket'ın ayar mekanizması ve görünüşü benim için daha şık bir duruşu var tabi bunlar biraz zevkler ve renkler olayı :). Ben bilirsiniz pek ahşap sevmiyorum. Bir de kontrol paneli otomatik sabahları aç kapa fonksiyonları bunlar güzel noktalar. Sabah kalktığımda ısınma sorunuyla karşılaşmamak güzel bir durum :) Bir de ısı stabilitiesi açısından bakır kazanlar sanki bir adım daha önde. :) Umarım keyifli espressolar alıp sizlerle burada paylaşırım.
Hayırlı olsun Berker, güzel seçim. flow kontrol de iyi olmuş. ömürlük bir seçim. güle güle kullan.

flow controller eklentisi ile gayet iyi bir seçim olmuş güle güle kullanın. ancak bu şekilde bianca ile aralarında 8-9 bin TL'lik fark olduğunu da unutmamak lazım. (liste fiyatları üzerinden)

Hiçbir şey bilmiyorsun, susman gerekir gibi üstenci tavırlar açıkçası forum yöneticisine yakıştıramadım.

Bir konuda bilginiz yoksa ve biri bunu size ispatlayarak söylüyorsa ne yaparsınız? Hala bildiğinizi ispatlamaya mı çalışırsınız? Ayrıca biri bir konuda bilgisi yoksa ve bilmediğini söylüyorsanız bu hakaret mi oluyor?

Kompresso --- Cafelat Robot --- Ascaso Dream Pid

Henüz ilk basamaktayım görünen o ki daha uzun süre orada oyalanacağım... 😞

Son düzenleme:
Pid 99 grup 95 saçma değil mi? 93 derece su için kaç derece pid ayarlaman gerekiyor?
Farkettiyseniz gruptan su akmıyor. Test fiziksel şartlar altından değil.
Videoda dediği birşey daha var makine 1 saattir açık.
Ayrıca ben bu testi gaggia ilede yaparım çok basit arkada ki su deposuna 100 derece su koyarsınız sıcaklık bile artabilir.
Bunların hepsini yaşadık. Küçük ev tipi makinelerde hazır olduğunda aldığınız shot ile 1 saat sonra aldığınız shot arasında farklar oluyordu neden? Makinenin arkasında ki depoda ki su makine sıcaklığı ile ısınıyordu.
Selam,

PİD sisteminin farklı ürünleri var sektöre özel yapılmış. İtalyan Gicar firmasının bu modeli sadece anlık kazan sıcaklığını göstermek üzere üretilmiş. Bu model özelinde bu ekrana sahip tüm lelitlerde aynı şekilde çalışır.

LLC ekrana sahip Lelit modellerinde bu anlık okuma değerini kullanıcıya göstermez Bunun yerine yükleme bar çubuğu kullanır (30c gibi sıcaklık oynamalarında yükleme barı gözükür) LCC ekranlı pid modellerinde teknik menüde E (Es) değeri varıdır bu değer genelde 5-10 değerlerle ayarlanarak gelmektedir. Dolayısı ile bu modellerde ise ekranda gördüğünüz değer portafiltre grup içinde göreceğiniz değerdir. Yani 95c ayarlı bir PL92T modelinde Es : 5 seçili ise kazan anlık sıcaklığı 100c ayarla anlamına gelir. Ama bunu siz görmezsiniz ana ekranda 95c olarak gözlemlersiniz

Anna , Glenda, Anita gibi 50's serisi PİD modellerde daha basic bir ekran konumlandırdığından siz direkt pid kontroll ünitesinin anlık sıcaklığı gözlemlersiniz. Pid teknik menülerinden yine bu ayarlamalar ile oynayabilirsiniz farklı pid çalışma değerlerini değiştirebileceğiniz daha az parametreli seçenekler sunar

sorunuza gelecek olursak 93c çıkış sıcaklığı portafiltre sıcaklığı istediğinizde kazan sıcaklığını ortalama 5c gibi bir miktar yukarıda olması lazım.

Pratikte ortalama 5 c kayıp olur

Yine bu seriler için PİD teknik menü ve ardından sıcaklık stabilite testi mevcut 95c ayarlı pid çıkış portafilte sıcaklığı 90-91c

Selam,

PİD sisteminin farklı ürünleri var sektöre özel yapılmış. İtalyan Gicar firmasının bu modeli sadece anlık kazan sıcaklığını göstermek üzere üretilmiş. Bu model özelinde bu ekrana sahip tüm lelitlerde aynı şekilde çalışır.

LLC ekrana sahip Lelit modellerinde bu anlık okuma değerini kullanıcıya göstermez Bunun yerine yükleme bar çubuğu kullanır (30c gibi sıcaklık oynamalarında yükleme barı gözükür) LCC ekranlı pid modellerinde teknik menüde E (Es) değeri varıdır bu değer genelde 5-10 değerlerle ayarlanarak gelmektedir. Dolayısı ile bu modellerde ise ekranda gördüğünüz değer portafiltre grup içinde göreceğiniz değerdir. Yani 95c ayarlı bir PL92T modelinde Es : 5 seçili ise kazan anlık sıcaklığı 100c ayarla anlamına gelir. Ama bunu siz görmezsiniz ana ekranda 95c olarak gözlemlersiniz

Anna , Glenda, Anita gibi 50's serisi PİD modellerde daha basic bir ekran konumlandırdığından siz direkt pid kontroll ünitesinin anlık sıcaklığı gözlemlersiniz. Pid teknik menülerinden yine bu ayarlamalar ile oynayabilirsiniz farklı pid çalışma değerlerini değiştirebileceğiniz daha az parametreli seçenekler sunar

sorunuza gelecek olursak 93c çıkış sıcaklığı portafiltre sıcaklığı istediğinizde kazan sıcaklığını ortalama 5c gibi bir miktar yukarıda olması lazım.

Yine bu seriler için PİD teknik menü ve ardından sıcaklık stabilite testi mevcut 95c ayarlı pid çıkış portafilte sıcaklığı 90-91c

Beni tatmin etti. Bir tane sarabilir miyiz 😉

Şaka bir yana bu tarz testlerin videolarının linkini sitenize ekleyebilirsiniz.

1633508501593.png
bakır kazan onu yazmayı unutmuşum :) Çok teşekkürler herkese

Ben bu tarz tartışmaların içine pek girmiyorum.

Bazen çok tahrik edici mesajlar geliyor olsa da faydasını görmediğim için, ve faydasından çok zararı olduğu için girmemeyi tercih ediyorum.

Seviyeli ikili tartışmaya her zaman varım ama gidişat hoş durmuyor. Araya girmek de istemiyorum. Raporlar gelirse ne olur bilemedim 😉
"Kimi kime şikayet edeceksin ağbi..." 🤭

Selam,

Hocam hersey çok net anlatılmış. Çok tesekkurler

Hayırlı olsun, kaplan desenlerin eksik olmasın 😄

Geri