• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso Makinenizi Yükseltmek İsteseniz Hangi Makine'den Hangi Makineye Geçerdiniz? Neden

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yunemars
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@schiele ben şu an La Cimbali marka makineler kullanıyorum bunlarda volumetrik ayar yapınca bazen 2-4 ml oynama oluyor, üstlerinde Bluetooth bağlantısı var Acaia tartılara bağlayıp gramaj çıktısına göre de çalışmasını sağlayabiliyorsunuz onda da akış miktarına göre 3-4 ml sapmalar olabiliyor - hep olmuyor, kanallanma yapan demlemelerde çok rastlıyorum-

3-4 ml bence insan eli ile benzer hata payında.

:) Lelit zor işleri sever

Pid 99 grup 95 saçma değil mi? 93 derece su için kaç derece pid ayarlaman gerekiyor?
Farkettiyseniz gruptan su akmıyor. Test fiziksel şartlar altından değil.
Videoda dediği birşey daha var makine 1 saattir açık.
Ayrıca ben bu testi gaggia ilede yaparım çok basit arkada ki su deposuna 100 derece su koyarsınız sıcaklık bile artabilir.
Bunların hepsini yaşadık. Küçük ev tipi makinelerde hazır olduğunda aldığınız shot ile 1 saat sonra aldığınız shot arasında farklar oluyordu neden? Makinenin arkasında ki depoda ki su makine sıcaklığı ile ısınıyordu.

@schiele ben şu an La Cimbali marka makineler kullanıyorum bunlarda volumetrik ayar yapınca bazen 2-4 ml oynama oluyor, üstlerinde Bluetooth bağlantısı var Acaia tartılara bağlayıp gramaj çıktısına göre de çalışmasını sağlayabiliyorsunuz onda da akış miktarına göre 3-4 ml sapmalar olabiliyor - hep olmuyor, kanallanma yapan demlemelerde çok rastlıyorum-

3-4 ml bence insan eli ile benzer hata payında.
Cimbalinin hangi ev tipi makinesinde bu özellikler var?

lelit grace ---> rocket cinquantotto geçiyorum sanırım :) Epica gerçekten çok güzel ama gerçekten cafesi olanlar için tercih edilebilir.

@NoDRaC @schiele nin mesajı üst model makinelerle ilgili.
İyi tamamda beyfendi diyor ki prof cihazda bile düzgün çalışmıyor ev tipi cihazda nasıl olacak sizde büyük cihazdan örnek veriyorsunuz. Cidden hala merak ediyorum volumetrik kontrollü ev tipi cihaz hangisini öneriyorsunuz? Hangi ev tipi cihazı test ettiniz?

@NoDRaC ben de diyorum ki prof cihazlar aslında düzgün çalışıyor olabilir, + - 2ml tartıyla bile yaptığımız bir hata.

Konunun başında nasıl bir cihaza geçmek istersiniz diyordu, nasıl bir cihaza geçmek istediğimi söyledim, varsa böyle bir cihaz ben geçmek isterim dedim ama henüz denemediğimi Bellezza markanın çıkardığını onu da test etmediğimi söyledim.

Bellezza gelsin paylaşırım burdan ✌🏼

@NoDRaC ben de diyorum ki prof cihazlar aslında düzgün çalışıyor olabilir, + - 2ml tartıyla bile yaptığımız bir hata.

Konunun başında nasıl bir cihaza geçmek istersiniz diyordu, nasıl bir cihaza geçmek istediğimi söyledim, varsa böyle bir cihaz ben geçmek isterim dedim ama henüz denemediğimi Bellezza markanın çıkardığını onu da test etmediğimi söyledim.

Bellezza gelsin paylaşırım burdan ✌🏼
Teşekkürler Cihan bey.
Bilgi ve tecrübenizi biraz daha artınca daha verimli sohbetler gerçekleştirebiliriz.

Kişisel yaklaşımım genelde tecrübem olan konularda nedenlerini açıklayarak insanlara önerilerde bulunuyorum.

Aynı kahveden farklı sonuç alma sebebi gerçekten de süre geçtikçe çekirdeklerini uğradığı değişim mi? Benim de hayalim bu olup stepless grinder'dan yaylı tampere, level ayarlı makarona kadar deneyip halen tam istediğim akış hızı stabilitesine ulaşamamış olmam bundan olsa gerek. Bir ara acaba pompada sorun mu var diye portafiltremi basınç ölçmek için modifiye etmişliğim var:/
Değişim oluyor. Ama sizde ki problem muhtemelen değirmeninizden. Hangi değirmeni kullanıyorsunuz?

:) tabi sizden öğrenebileceğimi düşündüğüm bir yer olursa sorarım size.
Anlatıyordum hatta sizi takip edenlerede öğretmeye çalışıyordum yanlış eksik bilgi edinmemeleri adına ama kahvekulubunet hesabını engellediniz. Engellemezseniz neden olmasın :)

@NoDRaC

Kahvekulubü özelinde değil, insanlarla konuşma şekliniz benim hoşuma gitmiyor o yüzden sizin şahsi hesabınız da engelli bende.
Siz yaklaşımınızı değiştirirseniz zamanla neden olmasın.

Levent sen mühendissin hiç mi merak etmiyorsun ekranda yüz yazıyor grup 95 derece veya kazan 15 derece düşerken grup nasıl 94 kalıyor?
Tabi bu ısıtma bölgesi kazan içinde demleme grubuna giden yere daha yakın konumlandırılmıştır.
Mühendislik hayatımda öyle tasarımlar gördüm ki, uçak motoru tasarlayan biri için bu açıklama bana yeterli geldi.

Firma bu testi bu sorulara cevap olması için yapmış diye düşünüyorum.

Benim bu testte baktığım şey, kazan sıcaklığı yüksek miktarda düşerken (15C gibi) gruptaki sıcaklığın +/- 1C gibi etkilenmesi. Bunun da büyük ihtimalle sebebi firmanın @Globally yazdığı gibi ısıtma elemanlarının grup kısmına yakın yerleştirilmesi, kazandan su çekildikçe ısıtma sinyallerinin sıklığının artması. Anladığım kadarıyla Lelit firması önceliği, çıkış sıcaklığındaki salınımları minimumda tutmaya vermiş ve bunu da belli bir oranda gerçekleştirmişler.

Test sırasında kazandan hatrı sayılır bir su çıkışı oluyor gibi.

Merak ettiğim tek değişken makinenin 1 saattir açık olması. Daha kısa sürelerde (gerçek hayata yakın deneyim) nasıl olur bu testi tekrarlamak lazım.

@NoDRaC

Kahvekulubü özelinde değil, insanlarla konuşma şekliniz benim hoşuma gitmiyor o yüzden sizin şahsi hesabınız da engelli bende.
Siz yaklaşımınızı değiştirirseniz zamanla neden olmasın.
Bu yaptığınız çok ayıp yalan söylüyorsunuz. Ben sizin bir kaç videonuza yorum yaptıktan sonra nezaketen size özel mesaj atıp Cihan Bey yorum yapıyorum umarım rahatsız olmuyorsunuzdur diye sormadım mı? Sizde hayır rahatsız olmuyorum dediniz.

Hatırlamıyorsanız sohbetimizin ekran görüntüsünü ekleyebilirim?
15 Ağustos 2020 tarihli mesaj

Son düzenleme:
@NoDRaC ben konu özelinde değil zamanla forumda gördüğüm genel tavrınız olarak söylüyorum.

Yoksa ayıplık, yalanlık bir durum neden olsun.

@NoDRaC ben konu özelinde değil zamanla forumda gördüğüm genel tavrınız olarak söylüyorum.

Yoksa ayıplık, yalanlık bir durum neden olsun.
Vallahi pes sizdede laf hiç bitmiyor bazen insanın susması gerekir o erdemi bile göstermiyorsunuz.

Bu mesajlara maruz kalan forum üyelerinden özür dilerim. Diyecek başka sözüm yok.

@NoDRaC konuyu açan, uzatan, bilgiyi küçük gören, çocuk gibi beni neden engelledin, yalancı mesajlarını ortaya dökerim diyen ben değilim.

Kolay gelsin

bilgiyi küçük gören,
Kendi bilginizi kastediyorsanız siz hiç bir şey bilmiyorsunuz. Maalesef bilmediğinizin de farkında değilsiniz. Ve maalesef bilmediğiniz halde insanlara tavsiyeler verip yanıltıyorsunuz. Bilmediğinizi ortaya koyduğumuzda kelime oyunları yapıyorsunuz. Maalesef sektör sizi siz sektörü besliyorsunuz. Fotoğraf çekmeye ve sosyal medyaya ayıracağınız vakti bence biraz bilginizi artırmaya harcayın.

Geri