puspus
Barista
- İsim
- Yücel
Daha fazla
- İsim
- Yücel
- Espresso Makinesi
- BFC Ela Junior
- Değirmen
- Mazzer Mini, Eureka Specilieta, Timemore Chesnut G1
- Ekipmanlar
- V60,Güralita,Delter, Chemex, Mokapot
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İstanbul
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Ümraniye
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Ümraniye-Dudullu
Teoman yukarıda çok net ve güzel bir biçimde anlatmış.
@PortatifBarista Burak da bu başlıklarda nelere dikkat edilmesini tane tane anlatmış.
İyi bir espressoya kimse hayır diyemez. ama piyasada espresos diye sundukları kahveler maalesef insanları bu güzelim demlemeden soğutuyor.
Yukarıda anlatılanlar ek olarak nacizane bir de video ile katkım olsun istedim. Youtuber birisi değilim kameraya alışkanlığımız da yok, hatalarımız olduysa affola.
Espresso 101 videosu
17 gram CD El Salvador La majada. 20 Temmuz kavurum.
27 sn. 45 gr çıktı.
Günün ilk kahvesiydi, genelde ilk kahvedeki akış ve çıktıya göre kalan kahvelerde öğütümü ayarlarım. akış bi tık fazla denilebilir mi bilmiyorum ama bi tık ince de öğütsem olurmuş.
bir de bardağı göstermek isterken videoyu durdurmuşum. çıkan bardağı gösterebilseydim daha güzel olurdu
Umarım faydalı olmuştur.
İyi bir espressoya kimse hayır diyemez. ama piyasada espresos diye sundukları kahveler maalesef insanları bu güzelim demlemeden soğutuyor.
Yukarıda anlatılanlar ek olarak nacizane bir de video ile katkım olsun istedim. Youtuber birisi değilim kameraya alışkanlığımız da yok, hatalarımız olduysa affola.
Espresso 101 videosu
17 gram CD El Salvador La majada. 20 Temmuz kavurum.
27 sn. 45 gr çıktı.
Günün ilk kahvesiydi, genelde ilk kahvedeki akış ve çıktıya göre kalan kahvelerde öğütümü ayarlarım. akış bi tık fazla denilebilir mi bilmiyorum ama bi tık ince de öğütsem olurmuş.
bir de bardağı göstermek isterken videoyu durdurmuşum. çıkan bardağı gösterebilseydim daha güzel olurdu
Umarım faydalı olmuştur.