• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso 101

Teoman yukarıda çok net ve güzel bir biçimde anlatmış.
@PortatifBarista Burak da bu başlıklarda nelere dikkat edilmesini tane tane anlatmış.
İyi bir espressoya kimse hayır diyemez. ama piyasada espresos diye sundukları kahveler maalesef insanları bu güzelim demlemeden soğutuyor.

Yukarıda anlatılanlar ek olarak nacizane bir de video ile katkım olsun istedim. Youtuber birisi değilim kameraya alışkanlığımız da yok, hatalarımız olduysa affola.

Espresso 101 videosu

17 gram CD El Salvador La majada. 20 Temmuz kavurum.
27 sn. 45 gr çıktı.

Günün ilk kahvesiydi, genelde ilk kahvedeki akış ve çıktıya göre kalan kahvelerde öğütümü ayarlarım. akış bi tık fazla denilebilir mi bilmiyorum ama bi tık ince de öğütsem olurmuş.
bir de bardağı göstermek isterken videoyu durdurmuşum. çıkan bardağı gösterebilseydim daha güzel olurdu :)
Umarım faydalı olmuştur.

@puspus

Akış biraz hızlı gibi, daha ince öğütülebilirmiş dediğiniz gibi. Birde cihaz hx kazana sahipse portafiltre takmadan önce cooling flush yapabilirsiniz. Son olarak kahve degassing tamamlamamış san ki krema çok fazla.

@puspus

Akış biraz hızlı gibi, daha ince öğütülebilirmiş dediğiniz gibi. Birde cihaz hx kazana sahipse portafiltre takmadan önce cooling flush yapabilirsiniz. Son olarak kahve degassing tamamlamamış san ki krema çok fazla.
2 haftalık bir kahve, tat olarak ve krema gövde oranı olarak yerindeydi aslında ama akış bi tık fazla, sonraki kahveyi bir tık ince yaptım daha stabil bir akış oldu.

2 haftalık bir kahve, tat olarak ve krema gövde oranı olarak yerindeydi aslında ama akış bi tık fazla, sonraki kahveyi bir tık ince yaptım daha stabil bir akış oldu.

CD kahvelerini espresso olarak mı aldınız? Yoksa filtre profili esp olarak mı demliyorsunuz?

CD kahvelerini espresso olarak mı aldınız? Yoksa filtre profili esp olarak mı demliyorsunuz?
espresso Suat bey, La majada ve Pedra Azul'u espresso olarak istemiştim, daha önce de severek tükettiğim kahveler.

beko+sözen ile 14gr kahve 55-60ml kahve şeklinde demlemelerimi 25-30 saniye arasında tamamlıyorum. çok mu yanlış yapıyorum?

beko+sözen ile 14gr kahve 55-60ml kahve şeklinde demlemelerimi 25-30 saniye arasında tamamlıyorum. çok mu yanlış yapıyorum?
Çıkan kahveyi de tartın mümkünse, demleme oranı için ideal olarak 1/2 varsayarsak 28-35 gr arasında ise sorun yok diyebiliriz.

Tüm sorularımı sorayım esp ile ilgili
1-Lelit anna nasıl kullananlar memnun mu girş seviyesi için tavsiye eder misiniz?
2-hang değirmen? Timemore slim vs. Molent G50

James Hoffman'ın espresso videoları da faydalı olabilir, burada dursun.

14 gr kahve için 55 gr çıktı biraz fazla. Ya gramajı artırın, 16-17 gr, ya da öğütümü inceltin, ya da her ikisini birden. 25-30 sn de 1/2 - 1/2,5 oranını yakalamak en ideali olacaktır.

Giriş seviyesi için lelit anna mı gaggia klasik mi önerirsiniz gelburada indirim geçerli mi kahvekulubü için? Yoksa kasımda black fridayde bir sürpriz yapar mı acaba gelbura :))

Giriş seviyesi için lelit anna mı gaggia klasik mi önerirsiniz gelburada indirim geçerli mi kahvekulubü için? Yoksa kasımda black fridayde bir sürpriz yapar mı acaba gelbura :))
Gaggia Classic'in Neredeyse eski beko makinelerden pek farkı yok. Lelit Anna Öneririm.

Geri