• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eskişehir Kahve Arkadaşlığı

4 günlük kısa Eskişehir ziyaretimde kahve ve yemek üzerine birçok mekan gezdim, iyi insanlarla tanıştım. Şimdi bu 4 günde değinmeye değer gördüğüm şeyleri sizinle paylaşmak istiyorum. Eskişehir'e gelip ne yapsak, nerelere gitsek diyenler için de bir fikir olacağını düşünüyorum.

Gittiğim her yer için detaylı yorum yapmayacağım. Sadece neredeyse her mekan için "❌memnun kalmadım, 👍fena değil, ✅gayet iyi, 🔥süper" şeklinde bir emoji belirteceğim.

Kahve: Opia Coffee 👍 - Kokopelli 🔥 - Italyan Coffee ❌ - Coffeemania ❌ - Deep Orange Coffee 🔥 - Funk ❌ - Keçi Geçti 👍 - Fleabag 🔥 - Gordion

Opia Coffee

Burada şu ara Kafein Kültür ve Kernel kahveleri servis edilmekte. Kafein Kültür'den Honduras Caballero Amazonas (V60) denedim. Adeta sıcak su içtim, kahve namına herhangi bir tat almadım, çok suluydu. İkinci bir şans vermek için Kernel'den Kenya Riu Ruiru Anaerobic Natural'i espressoda rica ettim. Mükemmel olmasa da tatmin edici bir fincan aldım. Barista sevip sevmediğimi sordu. V60'ı sevmediğimi söyleyince hiç oralı olmadı. Bu da ilginç bir detaydı benim için.

Kokopelli Coffee

Forumda özellikle önerildiği için burayı atlamak olmazdı. Gittiğimizde Ali Bey tarafından sanki oraya ilk defa gidiyor değil de oranın müdavimiymişiz gibi "abi naber?" şeklinde karşılandık. Benim hoşuma gitti açıkçası. İlk etapta mekanın dış ambiyansı hoşumuza gitmese de içerisinin dizaynını sevdik. Tabi bunda rafta sıralanmış onlarca nitelikli çekirdeğin de etkisi yok değil. Kokopelli iki farklı günde ziyaret ettiğim tek kahveci. Doğal olarak en çok kahveyi de burada denedim. Bunları sıralayacak olursam; Grizzly - Kosta Rika Aquiares (Espresso), Coffee Mamma - Elkin Guzman Huila Yellow Nectar (Origami), Old School - Kolombiya Monteblanco Coconut Lemonade (Espresso), Ultra - Etiyopya Hamasho Anaerobic Natural (Espresso), Acuerdo Project - Kolombiya La Meseta Bourbon Sidra Double Fermented (Origami), Spada - Kolombiya Javier Rubio Anaerobic Natural (Espresso), Spada - Finca Milan (Espresso), Friendzone - Hawaii - Kona Prime (Cold Brew)

Kokopelli'de başka kahve bıraktın mı diye düşünebilirsiniz ancak bıraktım, hem de çok. Yalnız bu kadar üst düzey farklı kahveyi peşpeşe denemememin iki nedeni var. Bunlardan birincisi evde veya dışarıda şu ana kadar içtiğim en iyi espresso olan, espressoya bakış açımı değiştiren, sadece kahve olduğuna inanamadığım ve her fırsatta çilek şurubu katılıp katılmadığından emin olmadığımı ifade ettiğim, kokopelli'de içtiğim ilk espresso olan Grizzly - Aquiares'tir. Bu kahve kahveyle ilgilenen ilgilenmeyen herkesin algılayabileceği şekilde çilek kokup çilek tatmakta. Şu ana kadar içtiğiniz tüm çilek notalı kahveleri unutun. Bu bambaşka bir şey. Bunun ardından pek sıcak bakmasam da Coffee Mamma önerildi. Tadım notlarına bakmadan söyleyebilirim ki bu kahve kokuda direkt bisküvi. Bunun üzerine yakın bir deneyim olacağını tahmin ederek Coconut Lemonade espresso denedim. Kokuda hindistan cevizi ve bisküvi karışıkken tadım daha sitrikti. Hamasho Anaerobic normalde çok beğeneceğim bir espresso olacakken Aquiares'in inanılmaz çileksiliği yüzünden sönük kaldı. Acuerdo Project içtiğim en yüksek fiyatlı kahve olmasına rağmen aşırı net deneyimlerin üstüne çok yumuşak ve dengeli kaldı. Spada Javier Rubio düşük fermentelik beklentimize rağmen yüksek fermente tatlara ve mor meyve asiditesine sahip bir espresso verdi. Bunu çok beğenince tereddüt ettiğim Finca Milan Espresso da rica ettim, Coconut Lemonade Espresso'ya çok benzer bir deneyim sundu. Son olarak çok sıcak bakmasam da Ali Bey bir cold brew sample denetti. Hawaii Kona Prime'ın kullanıldığı bu cold brew beklentimin çok ötesinde, adeta çilek ve karpuz suyu.

Ali Bey gördüğüm kadarıyla çok ince eleyip sık dokuyan birisi. Bu işi severek yaptığı çok belli. Her kahveye ayrı reçete kullanıyor ve meet lab'in final touch ürünüyle suyu mineral değeri açısından döküş döküş bile kontrol ediyor. İşte bu kadar farklı kahveyi tereddütsüz denememdeki ikinci sebep de budur.

1699256817885.png5352606596573812159_121.jpg

Italyan Coffee

Petra çekirdeklerini kullanıyorlar. V60 deneyimim Opia'dakine benzer olmak üzere çok sulu ve az çözünmüş bir kahveydi.

Coffeemania

Listemde olmamasına rağmen denk gelince denemek istedim. Dakikalarca şıp şıp damlayıp 6-7 dakikada biten demlemenin sonucu tabii ki de kavrum suyu içmemle sonuçlandı.

Deep Orange Coffee

Kokopelli'den sonra en memnun kaldığım kafe olabilir. Ortam salaş ve sıcak. Yine birçok kavurucudan farklı kahveler mevcut. Spada - Ruanda Akagera Anaerobic (Espresso) ve ismini hatırlayamadığım bir kavurucudan El Mirador Strawberry (Origami) denedim. Akagera Espresso ile ilginç bir espresso yorumunu da denemiş oldum. Önüme gelen kahve Emre Bey'in söylediğine göre 100 ml'lik bir çıktı. Bu uzun çekim bana yer yer filtre kahve içiyor gibi hissettirse de tadım notlarını net alabildiğim sıkıntısız bir espresso deneyimi yaşattı. Evde kendim espresso yaparken de kalıpların dışına çıkmak için daha cesur olmayı düşündürdü. Strawberry ise isminin aksine bir çilek hissi vermedi. Denediğim diğer infüze kahvelerde olduğu gibi bisküvi koklamaya devam ettim. Ayrıca şunu söylemeden geçmemeliyim ki gitmişken mutlaka bir tatlı da denemelisiniz.

Deep Orange Coffee gitmekten çok memnun olup ikinci defa gidememekten üzüntü duyduğum bir kafe oldu. Bir dahaki sefere daha çok kahve denemek dileğiyle diyelim.

1699256766581.png

Funk Coffee

Israrla önerilen bir yer olmasına rağmen buradaki deneyimim biraz talihsiz oldu. Menüdeki nitelikli çekirdeklerden 2'si o gün başka kafelerde denediğim, diğer 2'si ise evde denediğim kahveler olması sebebiyle Gordion - Kolombiya Risaralda gibi nispeten düz bir kahve seçip demleyici seçimini baristaya bırakmamla birlikte çok kötü bir kahve içtim. Ayrıca kafenin içinde bulunduğu Pub'ın ambiyansını da pek beğenmedim. Yine de siz tavsiyelere uyup bir nitelikli türk kahvesi deneyebilirsiniz.

Keçi Geçti

Forumda ünlü olan bu kafeyi denemeden Eskişehir'den gitmek olmazdı. İlk etapta pub mı yoksa kafe mi olduğunu anlayamadığım bu mekanda çok renkli bir müşteri ve çalışan profili mevcut. Su ortak miras olduğundan masaya hemen koca bir sürahi su geliyor. Bence güzel bir detay. Kahve olarak çok bir seçenek yok. En aromatik olarak önerilen Etiyopya Yirgacheffe beklediğim gibi vasat bir çekirdek, yalnız kötü demlenmiş değil. En azından üstte örneğini verdiğim diğer kafelere göre çekirdeğin karakteristik özelliklerini net hissedebileceğiniz bir şekilde demlenmiş. Ücretler ise oldukça makul. Hal böyle olunca ambiyansı sevmesem de Keçi Geçti'yi "beğenmedim" şeklinde sınıflandırmak haksızlık olurdu.

1699256397571.png

Fleabag Coffee

Keçi Geçti'de otururken hemen karşısındaki bu sevimli ve şık kafenin içine göz gezdirdiğimde gözüme çarpan ilk şeyler tadım çarkı ve renk renk kahve paketleri olunca Keçi Geçti'den kalkıp buraya oturdum. Ambiyans oldukça hoş olmasına rağmen memnun kalmadığım şey kafenin küçüklüğü ve yarısı dışarıda yarısı içeride olan bir masada içilen bütün sigara dumanının içeri dolması. Sigara kullanmayıp hassas olan bir kişi olarak bundan hiç hoşnut olmadığımı belirteyim. Lakin mızmızlık yapmadan kahve deneyimine odaklanırsak tatmin edici çekirdeklerin ve demleme kalitesinin bu kafe için bende "süper" etkisini yarattığını belirteyim. Çekirdek olarak Ultra'nın, Coach'ın rengarenk paketleri göze çarparken benim ilgimi en çok Polar Coffee adlı bir kahvecinin Endonezya'dan getirttiği 4 farklı çekirdek çekti. Bunlar Gayo Pegasing Natural Anaerobic Endothermic, Damarkandang Carbonic Maceration 160H, Gayo Wine Process ve Argopuro Hermentic Sealed Natural.

Halihazırda o gün 5 fincan kahve içmiş olmama rağmen bu 4 farklı ve ilgi çekici Endonezya çekirdeğini denemeden geçemezdim. Yalnız size 4'ünü de denemenizi önermiyorum zira kahveler genel olarak çok farklı değil. Fermantasyonların farklılığından kaynaklı nüans farklılıkları olmak üzere hepsinde fermente tatlar mevcut. Kiminde şarapsılık daha yüksekken kimi daha klasik tarafta. Deneyim için önerdiğim ilk çekirdek Wine Process. Fermente karakteri Drima Zede'yi andırırken asiditesi gerçekten tam bir kırmızı şarap. Gayo Pegasing de fena bir kahve olmamakla birlikte seçkideki diğer 2 kahve daha yumuşak içime sahip.

Demlemeyi yapan barista ve kafenin kurucu ortaklarından Berke Bey de çok hoşsohbet biri. Ücretler makul.

1699256170378.png1699256350630.png

Gordion Coffee Roastery

Son olarak daha önce çekirdek satın aldığım bir kavurucu ile tanışma maksadıyla Gordion'u da ziyaret etmeden geçmek olmaz dedim. Çok hoş karşılandık, güzel kahveler içtik. Bu sayede Gordion'u da daha yakından tanıma fırsatı elde etmiş oldum. Her şey için teşekkür ediyorum kendilerine.
 
4 günlük kısa Eskişehir ziyaretimde kahve ve yemek üzerine birçok mekan gezdim, iyi insanlarla tanıştım. Şimdi bu 4 günde değinmeye değer gördüğüm şeyleri sizinle paylaşmak istiyorum. Eskişehir'e gelip ne yapsak, nerelere gitsek diyenler için de bir fikir olacağını düşünüyorum.

Gittiğim her yer için detaylı yorum yapmayacağım. Sadece neredeyse her mekan için "❌memnun kalmadım, 👍fena değil, ✅gayet iyi, 🔥süper" şeklinde bir emoji belirteceğim.

Kahve: Opia Coffee 👍 - Kokopelli 🔥 - Italyan Coffee ❌ - Coffeemania ❌ - Deep Orange Coffee 🔥 - Funk ❌ - Keçi Geçti 👍 - Fleabag 🔥 - Gordion

Opia Coffee

Burada şu ara Kafein Kültür ve Kernel kahveleri servis edilmekte. Kafein Kültür'den Honduras Caballero Amazonas (V60) denedim. Adeta sıcak su içtim, kahve namına herhangi bir tat almadım, çok suluydu. İkinci bir şans vermek için Kernel'den Kenya Riu Ruiru Anaerobic Natural'i espressoda rica ettim. Mükemmel olmasa da tatmin edici bir fincan aldım. Barista sevip sevmediğimi sordu. V60'ı sevmediğimi söyleyince hiç oralı olmadı. Bu da ilginç bir detaydı benim için.

Kokopelli Coffee

Forumda özellikle önerildiği için burayı atlamak olmazdı. Gittiğimizde Ali Bey tarafından sanki oraya ilk defa gidiyor değil de oranın müdavimiymişiz gibi "abi naber?" şeklinde karşılandık. Benim hoşuma gitti açıkçası. İlk etapta mekanın dış ambiyansı hoşumuza gitmese de içerisinin dizaynını sevdik. Tabi bunda rafta sıralanmış onlarca nitelikli çekirdeğin de etkisi yok değil. Kokopelli iki farklı günde ziyaret ettiğim tek kahveci. Doğal olarak en çok kahveyi de burada denedim. Bunları sıralayacak olursam; Grizzly - Kosta Rika Aquiares (Espresso), Coffee Mamma - Elkin Guzman Huila Yellow Nectar (Origami), Old School - Kolombiya Monteblanco Coconut Lemonade (Espresso), Ultra - Etiyopya Hamasho Anaerobic Natural (Espresso), Acuerdo Project - Kolombiya La Meseta Bourbon Sidra Double Fermented (Origami), Spada - Kolombiya Javier Rubio Anaerobic Natural (Espresso), Spada - Finca Milan (Espresso), Friendzone - Hawaii - Kona Prime (Cold Brew)

Kokopelli'de başka kahve bıraktın mı diye düşünebilirsiniz ancak bıraktım, hem de çok. Yalnız bu kadar üst düzey farklı kahveyi peşpeşe denemememin iki nedeni var. Bunlardan birincisi evde veya dışarıda şu ana kadar içtiğim en iyi espresso olan, espressoya bakış açımı değiştiren, sadece kahve olduğuna inanamadığım ve her fırsatta çilek şurubu katılıp katılmadığından emin olmadığımı ifade ettiğim, kokopelli'de içtiğim ilk espresso olan Grizzly - Aquiares'tir. Bu kahve kahveyle ilgilenen ilgilenmeyen herkesin algılayabileceği şekilde çilek kokup çilek tatmakta. Şu ana kadar içtiğiniz tüm çilek notalı kahveleri unutun. Bu bambaşka bir şey. Bunun ardından pek sıcak bakmasam da Coffee Mamma önerildi. Tadım notlarına bakmadan söyleyebilirim ki bu kahve kokuda direkt bisküvi. Bunun üzerine yakın bir deneyim olacağını tahmin ederek Coconut Lemonade espresso denedim. Kokuda hindistan cevizi ve bisküvi karışıkken tadım daha sitrikti. Hamasho Anaerobic normalde çok beğeneceğim bir espresso olacakken Aquiares'in inanılmaz çileksiliği yüzünden sönük kaldı. Acuerdo Project içtiğim en yüksek fiyatlı kahve olmasına rağmen aşırı net deneyimlerin üstüne çok yumuşak ve dengeli kaldı. Spada Javier Rubio düşük fermentelik beklentimize rağmen yüksek fermente tatlara ve mor meyve asiditesine sahip bir espresso verdi. Bunu çok beğenince tereddüt ettiğim Finca Milan Espresso da rica ettim, Coconut Lemonade Espresso'ya çok benzer bir deneyim sundu. Son olarak çok sıcak bakmasam da Ali Bey bir cold brew sample denetti. Hawaii Kona Prime'ın kullanıldığı bu cold brew beklentimin çok ötesinde, adeta çilek ve karpuz suyu.

Ali Bey gördüğüm kadarıyla çok ince eleyip sık dokuyan birisi. Bu işi severek yaptığı çok belli. Her kahveye ayrı reçete kullanıyor ve meet lab'in final touch ürünüyle suyu mineral değeri açısından döküş döküş bile kontrol ediyor. İşte bu kadar farklı kahveyi tereddütsüz denememdeki ikinci sebep de budur.

Ekli dosyayı görüntüle 29478Ekli dosyayı görüntüle 29479

Italyan Coffee

Petra çekirdeklerini kullanıyorlar. V60 deneyimim Opia'dakine benzer olmak üzere çok sulu ve az çözünmüş bir kahveydi.

Coffeemania

Listemde olmamasına rağmen denk gelince denemek istedim. Dakikalarca şıp şıp damlayıp 6-7 dakikada biten demlemenin sonucu tabii ki de kavrum suyu içmemle sonuçlandı.

Deep Orange Coffee

Kokopelli'den sonra en memnun kaldığım kafe olabilir. Ortam salaş ve sıcak. Yine birçok kavurucudan farklı kahveler mevcut. Spada - Ruanda Akagera Anaerobic (Espresso) ve ismini hatırlayamadığım bir kavurucudan El Mirador Strawberry (Origami) denedim. Akagera Espresso ile ilginç bir espresso yorumunu da denemiş oldum. Önüme gelen kahve Emre Bey'in söylediğine göre 100 ml'lik bir çıktı. Bu uzun çekim bana yer yer filtre kahve içiyor gibi hissettirse de tadım notlarını net alabildiğim sıkıntısız bir espresso deneyimi yaşattı. Evde kendim espresso yaparken de kalıpların dışına çıkmak için daha cesur olmayı düşündürdü. Strawberry ise isminin aksine bir çilek hissi vermedi. Denediğim diğer infüze kahvelerde olduğu gibi bisküvi koklamaya devam ettim. Ayrıca şunu söylemeden geçmemeliyim ki gitmişken mutlaka bir tatlı da denemelisiniz.

Deep Orange Coffee gitmekten çok memnun olup ikinci defa gidememekten üzüntü duyduğum bir kafe oldu. Bir dahaki sefere daha çok kahve denemek dileğiyle diyelim.

Ekli dosyayı görüntüle 29477

Funk Coffee

Israrla önerilen bir yer olmasına rağmen buradaki deneyimim biraz talihsiz oldu. Menüdeki nitelikli çekirdeklerden 2'si o gün başka kafelerde denediğim, diğer 2'si ise evde denediğim kahveler olması sebebiyle Gordion - Kolombiya Risaralda gibi nispeten düz bir kahve seçip demleyici seçimini baristaya bırakmamla birlikte çok kötü bir kahve içtim. Ayrıca kafenin içinde bulunduğu Pub'ın ambiyansını da pek beğenmedim. Yine de siz tavsiyelere uyup bir nitelikli türk kahvesi deneyebilirsiniz.

Keçi Geçti

Forumda ünlü olan bu kafeyi denemeden Eskişehir'den gitmek olmazdı. İlk etapta pub mı yoksa kafe mi olduğunu anlayamadığım bu mekanda çok renkli bir müşteri ve çalışan profili mevcut. Su ortak miras olduğundan masaya hemen koca bir sürahi su geliyor. Bence güzel bir detay. Kahve olarak çok bir seçenek yok. En aromatik olarak önerilen Etiyopya Yirgacheffe beklediğim gibi vasat bir çekirdek, yalnız kötü demlenmiş değil. En azından üstte örneğini verdiğim diğer kafelere göre çekirdeğin karakteristik özelliklerini net hissedebileceğiniz bir şekilde demlenmiş. Ücretler ise oldukça makul. Hal böyle olunca ambiyansı sevmesem de Keçi Geçti'yi "beğenmedim" şeklinde sınıflandırmak haksızlık olurdu.

Ekli dosyayı görüntüle 29476

Fleabag Coffee

Keçi Geçti'de otururken hemen karşısındaki bu sevimli ve şık kafenin içine göz gezdirdiğimde gözüme çarpan ilk şeyler tadım çarkı ve renk renk kahve paketleri olunca Keçi Geçti'den kalkıp buraya oturdum. Ambiyans oldukça hoş olmasına rağmen memnun kalmadığım şey kafenin küçüklüğü ve yarısı dışarıda yarısı içeride olan bir masada içilen bütün sigara dumanının içeri dolması. Sigara kullanmayıp hassas olan bir kişi olarak bundan hiç hoşnut olmadığımı belirteyim. Lakin mızmızlık yapmadan kahve deneyimine odaklanırsak tatmin edici çekirdeklerin ve demleme kalitesinin bu kafe için bende "süper" etkisini yarattığını belirteyim. Çekirdek olarak Ultra'nın, Coach'ın rengarenk paketleri göze çarparken benim ilgimi en çok Polar Coffee adlı bir kahvecinin Endonezya'dan getirttiği 4 farklı çekirdek çekti. Bunlar Gayo Pegasing Natural Anaerobic Endothermic, Damarkandang Carbonic Maceration 160H, Gayo Wine Process ve Argopuro Hermentic Sealed Natural.

Halihazırda o gün 5 fincan kahve içmiş olmama rağmen bu 4 farklı ve ilgi çekici Endonezya çekirdeğini denemeden geçemezdim. Yalnız size 4'ünü de denemenizi önermiyorum zira kahveler genel olarak çok farklı değil. Fermantasyonların farklılığından kaynaklı nüans farklılıkları olmak üzere hepsinde fermente tatlar mevcut. Kiminde şarapsılık daha yüksekken kimi daha klasik tarafta. Deneyim için önerdiğim ilk çekirdek Wine Process. Fermente karakteri Drima Zede'yi andırırken asiditesi gerçekten tam bir kırmızı şarap. Gayo Pegasing de fena bir kahve olmamakla birlikte seçkideki diğer 2 kahve daha yumuşak içime sahip.

Demlemeyi yapan barista ve kafenin kurucu ortaklarından Berke Bey de çok hoşsohbet biri. Ücretler makul.

Ekli dosyayı görüntüle 29473Ekli dosyayı görüntüle 29475

Gordion Coffee Roastery

Son olarak daha önce çekirdek satın aldığım bir kavurucu ile tanışma maksadıyla Gordion'u da ziyaret etmeden geçmek olmaz dedim. Çok hoş karşılandık, güzel kahveler içtik. Bu sayede Gordion'u da daha yakından tanıma fırsatı elde etmiş oldum. Her şey için teşekkür ediyorum kendilerine.
Ali abi işinin hakkını veriyor cidden denk gelmeniz güzel olmuş🙏😀
 
"❌memnun kalmadım, 👍fena değil, ✅gayet iyi, 🔥süper"

Marco Pizzeria🔥 - Karum👍 - OMM Kafe✅ - Can Çibörek ✅ - Bayong 🔥 - Papağan Çibörek👍 - Travelers👍 - Yumyum👍 - Varuna Gezgin✅ - Goril Burger✅ - Abra Bar ✅

- Marco'yu oldukça beğendim. Lezzetli pizzaları var. Ambiyans iyi, yalnız sanırım sadece soft içecekler var, bu biraz düşündürücü.
- OMM Kafe'de kahve içmenizi tavsiye etmem, tchibo kullanıyorlar. Yalnız çay olarak Melez Tea var, tavsiye ederim. Ambiyans oldukça iyi ve mekan temiz.
- Buradaki tavsiye üzerine önce Can Çibörek'e daha sonra Papağan'a gittim. Bence net bir şekilde Can Çibörek üstünlüğü var.
- Bayong Türkiye'de gittiğim ilk kore restoranı. Soslu yer fıstıklı tavuğunu ve pirinç kekini deneyebilirsiniz. Mantıda bir numara yok. Ambiyans iyi.
- Travelers Antalya'da gittiğim bir mekandı, çok sürpriz olmadı ama menülerinde hangi birayı sorsam o yok bu yok durumu biraz bezdirdi. Onun dışında iyi.
- Varuna Gezgin çok lezzetli bir Guiness fıçı servis ediyor. Tavsiye ederim. Nachos da başarılı.
- Yumyum yine bir Uzak Doğu restoranı. Menüsü geniş. Fiyatlar uygun ama ahım şahım bir yönü yok. Oturmak için sıra beklemeniz ise olası.
- Abra Bar Efes'in yenilik atölyesi diye adlandırdığı çeşitli ilginç bira fıçılarına sahip. Yalnız ben gittiğimde sadece Red Ale mevcuttu. Bir Neipa denemek isterdim ancak bira meraklıları mutlaka uğrasın derim.
 
"❌memnun kalmadım, 👍fena değil, ✅gayet iyi, 🔥süper"

Marco Pizzeria🔥 - Karum👍 - OMM Kafe✅ - Can Çibörek ✅ - Bayong 🔥 - Papağan Çibörek👍 - Travelers👍 - Yumyum👍 - Varuna Gezgin✅ - Goril Burger✅ - Abra Bar ✅

- Marco'yu oldukça beğendim. Lezzetli pizzaları var. Ambiyans iyi, yalnız sanırım sadece soft içecekler var, bu biraz düşündürücü.
- OMM Kafe'de kahve içmenizi tavsiye etmem, tchibo kullanıyorlar. Yalnız çay olarak Melez Tea var, tavsiye ederim. Ambiyans oldukça iyi ve mekan temiz.
- Buradaki tavsiye üzerine önce Can Çibörek'e daha sonra Papağan'a gittim. Bence net bir şekilde Can Çibörek üstünlüğü var.
- Bayong Türkiye'de gittiğim ilk kore restoranı. Soslu yer fıstıklı tavuğunu ve pirinç kekini deneyebilirsiniz. Mantıda bir numara yok. Ambiyans iyi.
- Travelers Antalya'da gittiğim bir mekandı, çok sürpriz olmadı ama menülerinde hangi birayı sorsam o yok bu yok durumu biraz bezdirdi. Onun dışında iyi.
- Varuna Gezgin çok lezzetli bir Guiness fıçı servis ediyor. Tavsiye ederim. Nachos da başarılı.
- Yumyum yine bir Uzak Doğu restoranı. Menüsü geniş. Fiyatlar uygun ama ahım şahım bir yönü yok. Oturmak için sıra beklemeniz ise olası.
- Abra Bar Efes'in yenilik atölyesi diye adlandırdığı çeşitli ilginç bira fıçılarına sahip. Yalnız ben gittiğimde sadece Red Ale mevcuttu. Bir Neipa denemek isterdim ancak bira meraklıları mutlaka uğrasın derim.
neipa'yı geçen hafta sonu kadıköy kült'te denedim ve çooook beğendim. mutlaka denk gelen bira sevdalıları? denesin.
 
"❌memnun kalmadım, 👍fena değil, ✅gayet iyi, 🔥süper"

Marco Pizzeria🔥 - Karum👍 - OMM Kafe✅ - Can Çibörek ✅ - Bayong 🔥 - Papağan Çibörek👍 - Travelers👍 - Yumyum👍 - Varuna Gezgin✅ - Goril Burger✅ - Abra Bar ✅

- Marco'yu oldukça beğendim. Lezzetli pizzaları var. Ambiyans iyi, yalnız sanırım sadece soft içecekler var, bu biraz düşündürücü.
- OMM Kafe'de kahve içmenizi tavsiye etmem, tchibo kullanıyorlar. Yalnız çay olarak Melez Tea var, tavsiye ederim. Ambiyans oldukça iyi ve mekan temiz.
- Buradaki tavsiye üzerine önce Can Çibörek'e daha sonra Papağan'a gittim. Bence net bir şekilde Can Çibörek üstünlüğü var.
- Bayong Türkiye'de gittiğim ilk kore restoranı. Soslu yer fıstıklı tavuğunu ve pirinç kekini deneyebilirsiniz. Mantıda bir numara yok. Ambiyans iyi.
- Travelers Antalya'da gittiğim bir mekandı, çok sürpriz olmadı ama menülerinde hangi birayı sorsam o yok bu yok durumu biraz bezdirdi. Onun dışında iyi.
- Varuna Gezgin çok lezzetli bir Guiness fıçı servis ediyor. Tavsiye ederim. Nachos da başarılı.
- Yumyum yine bir Uzak Doğu restoranı. Menüsü geniş. Fiyatlar uygun ama ahım şahım bir yönü yok. Oturmak için sıra beklemeniz ise olası.
- Abra Bar Efes'in yenilik atölyesi diye adlandırdığı çeşitli ilginç bira fıçılarına sahip. Yalnız ben gittiğimde sadece Red Ale mevcuttu. Bir Neipa denemek isterdim ancak bira meraklıları mutlaka uğrasın derim.
Papağan çok abartı çok yağlı yapıyor iyi ki Can’a gitmişsiniz😀
 
4 günlük kısa Eskişehir ziyaretimde kahve ve yemek üzerine birçok mekan gezdim, iyi insanlarla tanıştım. Şimdi bu 4 günde değinmeye değer gördüğüm şeyleri sizinle paylaşmak istiyorum. Eskişehir'e gelip ne yapsak, nerelere gitsek diyenler için de bir fikir olacağını düşünüyorum.

Gittiğim her yer için detaylı yorum yapmayacağım. Sadece neredeyse her mekan için "❌memnun kalmadım, 👍fena değil, ✅gayet iyi, 🔥süper" şeklinde bir emoji belirteceğim.

Kahve: Opia Coffee 👍 - Kokopelli 🔥 - Italyan Coffee ❌ - Coffeemania ❌ - Deep Orange Coffee 🔥 - Funk ❌ - Keçi Geçti 👍 - Fleabag 🔥 - Gordion

Opia Coffee

Burada şu ara Kafein Kültür ve Kernel kahveleri servis edilmekte. Kafein Kültür'den Honduras Caballero Amazonas (V60) denedim. Adeta sıcak su içtim, kahve namına herhangi bir tat almadım, çok suluydu. İkinci bir şans vermek için Kernel'den Kenya Riu Ruiru Anaerobic Natural'i espressoda rica ettim. Mükemmel olmasa da tatmin edici bir fincan aldım. Barista sevip sevmediğimi sordu. V60'ı sevmediğimi söyleyince hiç oralı olmadı. Bu da ilginç bir detaydı benim için.

Kokopelli Coffee

Forumda özellikle önerildiği için burayı atlamak olmazdı. Gittiğimizde Ali Bey tarafından sanki oraya ilk defa gidiyor değil de oranın müdavimiymişiz gibi "abi naber?" şeklinde karşılandık. Benim hoşuma gitti açıkçası. İlk etapta mekanın dış ambiyansı hoşumuza gitmese de içerisinin dizaynını sevdik. Tabi bunda rafta sıralanmış onlarca nitelikli çekirdeğin de etkisi yok değil. Kokopelli iki farklı günde ziyaret ettiğim tek kahveci. Doğal olarak en çok kahveyi de burada denedim. Bunları sıralayacak olursam; Grizzly - Kosta Rika Aquiares (Espresso), Coffee Mamma - Elkin Guzman Huila Yellow Nectar (Origami), Old School - Kolombiya Monteblanco Coconut Lemonade (Espresso), Ultra - Etiyopya Hamasho Anaerobic Natural (Espresso), Acuerdo Project - Kolombiya La Meseta Bourbon Sidra Double Fermented (Origami), Spada - Kolombiya Javier Rubio Anaerobic Natural (Espresso), Spada - Finca Milan (Espresso), Friendzone - Hawaii - Kona Prime (Cold Brew)

Kokopelli'de başka kahve bıraktın mı diye düşünebilirsiniz ancak bıraktım, hem de çok. Yalnız bu kadar üst düzey farklı kahveyi peşpeşe denemememin iki nedeni var. Bunlardan birincisi evde veya dışarıda şu ana kadar içtiğim en iyi espresso olan, espressoya bakış açımı değiştiren, sadece kahve olduğuna inanamadığım ve her fırsatta çilek şurubu katılıp katılmadığından emin olmadığımı ifade ettiğim, kokopelli'de içtiğim ilk espresso olan Grizzly - Aquiares'tir. Bu kahve kahveyle ilgilenen ilgilenmeyen herkesin algılayabileceği şekilde çilek kokup çilek tatmakta. Şu ana kadar içtiğiniz tüm çilek notalı kahveleri unutun. Bu bambaşka bir şey. Bunun ardından pek sıcak bakmasam da Coffee Mamma önerildi. Tadım notlarına bakmadan söyleyebilirim ki bu kahve kokuda direkt bisküvi. Bunun üzerine yakın bir deneyim olacağını tahmin ederek Coconut Lemonade espresso denedim. Kokuda hindistan cevizi ve bisküvi karışıkken tadım daha sitrikti. Hamasho Anaerobic normalde çok beğeneceğim bir espresso olacakken Aquiares'in inanılmaz çileksiliği yüzünden sönük kaldı. Acuerdo Project içtiğim en yüksek fiyatlı kahve olmasına rağmen aşırı net deneyimlerin üstüne çok yumuşak ve dengeli kaldı. Spada Javier Rubio düşük fermentelik beklentimize rağmen yüksek fermente tatlara ve mor meyve asiditesine sahip bir espresso verdi. Bunu çok beğenince tereddüt ettiğim Finca Milan Espresso da rica ettim, Coconut Lemonade Espresso'ya çok benzer bir deneyim sundu. Son olarak çok sıcak bakmasam da Ali Bey bir cold brew sample denetti. Hawaii Kona Prime'ın kullanıldığı bu cold brew beklentimin çok ötesinde, adeta çilek ve karpuz suyu.

Ali Bey gördüğüm kadarıyla çok ince eleyip sık dokuyan birisi. Bu işi severek yaptığı çok belli. Her kahveye ayrı reçete kullanıyor ve meet lab'in final touch ürünüyle suyu mineral değeri açısından döküş döküş bile kontrol ediyor. İşte bu kadar farklı kahveyi tereddütsüz denememdeki ikinci sebep de budur.

Ekli dosyayı görüntüle 29478Ekli dosyayı görüntüle 29479

Italyan Coffee

Petra çekirdeklerini kullanıyorlar. V60 deneyimim Opia'dakine benzer olmak üzere çok sulu ve az çözünmüş bir kahveydi.

Coffeemania

Listemde olmamasına rağmen denk gelince denemek istedim. Dakikalarca şıp şıp damlayıp 6-7 dakikada biten demlemenin sonucu tabii ki de kavrum suyu içmemle sonuçlandı.

Deep Orange Coffee

Kokopelli'den sonra en memnun kaldığım kafe olabilir. Ortam salaş ve sıcak. Yine birçok kavurucudan farklı kahveler mevcut. Spada - Ruanda Akagera Anaerobic (Espresso) ve ismini hatırlayamadığım bir kavurucudan El Mirador Strawberry (Origami) denedim. Akagera Espresso ile ilginç bir espresso yorumunu da denemiş oldum. Önüme gelen kahve Emre Bey'in söylediğine göre 100 ml'lik bir çıktı. Bu uzun çekim bana yer yer filtre kahve içiyor gibi hissettirse de tadım notlarını net alabildiğim sıkıntısız bir espresso deneyimi yaşattı. Evde kendim espresso yaparken de kalıpların dışına çıkmak için daha cesur olmayı düşündürdü. Strawberry ise isminin aksine bir çilek hissi vermedi. Denediğim diğer infüze kahvelerde olduğu gibi bisküvi koklamaya devam ettim. Ayrıca şunu söylemeden geçmemeliyim ki gitmişken mutlaka bir tatlı da denemelisiniz.

Deep Orange Coffee gitmekten çok memnun olup ikinci defa gidememekten üzüntü duyduğum bir kafe oldu. Bir dahaki sefere daha çok kahve denemek dileğiyle diyelim.

Ekli dosyayı görüntüle 29477

Funk Coffee

Israrla önerilen bir yer olmasına rağmen buradaki deneyimim biraz talihsiz oldu. Menüdeki nitelikli çekirdeklerden 2'si o gün başka kafelerde denediğim, diğer 2'si ise evde denediğim kahveler olması sebebiyle Gordion - Kolombiya Risaralda gibi nispeten düz bir kahve seçip demleyici seçimini baristaya bırakmamla birlikte çok kötü bir kahve içtim. Ayrıca kafenin içinde bulunduğu Pub'ın ambiyansını da pek beğenmedim. Yine de siz tavsiyelere uyup bir nitelikli türk kahvesi deneyebilirsiniz.

Keçi Geçti

Forumda ünlü olan bu kafeyi denemeden Eskişehir'den gitmek olmazdı. İlk etapta pub mı yoksa kafe mi olduğunu anlayamadığım bu mekanda çok renkli bir müşteri ve çalışan profili mevcut. Su ortak miras olduğundan masaya hemen koca bir sürahi su geliyor. Bence güzel bir detay. Kahve olarak çok bir seçenek yok. En aromatik olarak önerilen Etiyopya Yirgacheffe beklediğim gibi vasat bir çekirdek, yalnız kötü demlenmiş değil. En azından üstte örneğini verdiğim diğer kafelere göre çekirdeğin karakteristik özelliklerini net hissedebileceğiniz bir şekilde demlenmiş. Ücretler ise oldukça makul. Hal böyle olunca ambiyansı sevmesem de Keçi Geçti'yi "beğenmedim" şeklinde sınıflandırmak haksızlık olurdu.

Ekli dosyayı görüntüle 29476

Fleabag Coffee

Keçi Geçti'de otururken hemen karşısındaki bu sevimli ve şık kafenin içine göz gezdirdiğimde gözüme çarpan ilk şeyler tadım çarkı ve renk renk kahve paketleri olunca Keçi Geçti'den kalkıp buraya oturdum. Ambiyans oldukça hoş olmasına rağmen memnun kalmadığım şey kafenin küçüklüğü ve yarısı dışarıda yarısı içeride olan bir masada içilen bütün sigara dumanının içeri dolması. Sigara kullanmayıp hassas olan bir kişi olarak bundan hiç hoşnut olmadığımı belirteyim. Lakin mızmızlık yapmadan kahve deneyimine odaklanırsak tatmin edici çekirdeklerin ve demleme kalitesinin bu kafe için bende "süper" etkisini yarattığını belirteyim. Çekirdek olarak Ultra'nın, Coach'ın rengarenk paketleri göze çarparken benim ilgimi en çok Polar Coffee adlı bir kahvecinin Endonezya'dan getirttiği 4 farklı çekirdek çekti. Bunlar Gayo Pegasing Natural Anaerobic Endothermic, Damarkandang Carbonic Maceration 160H, Gayo Wine Process ve Argopuro Hermentic Sealed Natural.

Halihazırda o gün 5 fincan kahve içmiş olmama rağmen bu 4 farklı ve ilgi çekici Endonezya çekirdeğini denemeden geçemezdim. Yalnız size 4'ünü de denemenizi önermiyorum zira kahveler genel olarak çok farklı değil. Fermantasyonların farklılığından kaynaklı nüans farklılıkları olmak üzere hepsinde fermente tatlar mevcut. Kiminde şarapsılık daha yüksekken kimi daha klasik tarafta. Deneyim için önerdiğim ilk çekirdek Wine Process. Fermente karakteri Drima Zede'yi andırırken asiditesi gerçekten tam bir kırmızı şarap. Gayo Pegasing de fena bir kahve olmamakla birlikte seçkideki diğer 2 kahve daha yumuşak içime sahip.

Demlemeyi yapan barista ve kafenin kurucu ortaklarından Berke Bey de çok hoşsohbet biri. Ücretler makul.

Ekli dosyayı görüntüle 29473Ekli dosyayı görüntüle 29475

Gordion Coffee Roastery

Son olarak daha önce çekirdek satın aldığım bir kavurucu ile tanışma maksadıyla Gordion'u da ziyaret etmeden geçmek olmaz dedim. Çok hoş karşılandık, güzel kahveler içtik. Bu sayede Gordion'u da daha yakından tanıma fırsatı elde etmiş oldum. Her şey için teşekkür ediyorum kendilerine.
Dolu dolu bir Eskişehir sehayati olmuş hocam. Ekstra olarak dikkatimi çeken Kokopelliye bir servet bırakmış olabilirsiniz 😁😁
 
Ben de deneyimlerimi yazmak istiyordum. Hatta uzun bir süre üzerinde de düşünmüştüm ama bu yazıdan sonra pek isteğim kalmadı. Ben içtiğim kahveleri bile not almadım ki :). Çok detaylı ve güzel bir yazı olmuş. Ellerinize sağlık.
 
"❌memnun kalmadım, 👍fena değil, ✅gayet iyi, 🔥süper"

Marco Pizzeria🔥 - Karum👍 - OMM Kafe✅ - Can Çibörek ✅ - Bayong 🔥 - Papağan Çibörek👍 - Travelers👍 - Yumyum👍 - Varuna Gezgin✅ - Goril Burger✅ - Abra Bar ✅

- Marco'yu oldukça beğendim. Lezzetli pizzaları var. Ambiyans iyi, yalnız sanırım sadece soft içecekler var, bu biraz düşündürücü.
- OMM Kafe'de kahve içmenizi tavsiye etmem, tchibo kullanıyorlar. Yalnız çay olarak Melez Tea var, tavsiye ederim. Ambiyans oldukça iyi ve mekan temiz.
- Buradaki tavsiye üzerine önce Can Çibörek'e daha sonra Papağan'a gittim. Bence net bir şekilde Can Çibörek üstünlüğü var.
- Bayong Türkiye'de gittiğim ilk kore restoranı. Soslu yer fıstıklı tavuğunu ve pirinç kekini deneyebilirsiniz. Mantıda bir numara yok. Ambiyans iyi.
- Travelers Antalya'da gittiğim bir mekandı, çok sürpriz olmadı ama menülerinde hangi birayı sorsam o yok bu yok durumu biraz bezdirdi. Onun dışında iyi.
- Varuna Gezgin çok lezzetli bir Guiness fıçı servis ediyor. Tavsiye ederim. Nachos da başarılı.
- Yumyum yine bir Uzak Doğu restoranı. Menüsü geniş. Fiyatlar uygun ama ahım şahım bir yönü yok. Oturmak için sıra beklemeniz ise olası.
- Abra Bar Efes'in yenilik atölyesi diye adlandırdığı çeşitli ilginç bira fıçılarına sahip. Yalnız ben gittiğimde sadece Red Ale mevcuttu. Bir Neipa denemek isterdim ancak bira meraklıları mutlaka uğrasın derim.
Sayın fahrî muhtarımızın son mesajı bu olmuş. 2 aya yakındır gören duyan oldu mu? Özledik mesajlarını.
 
4 günlük kısa Eskişehir ziyaretimde kahve ve yemek üzerine birçok mekan gezdim, iyi insanlarla tanıştım. Şimdi bu 4 günde değinmeye değer gördüğüm şeyleri sizinle paylaşmak istiyorum. Eskişehir'e gelip ne yapsak, nerelere gitsek diyenler için de bir fikir olacağını düşünüyorum.

Gittiğim her yer için detaylı yorum yapmayacağım. Sadece neredeyse her mekan için "❌memnun kalmadım, 👍fena değil, ✅gayet iyi, 🔥süper" şeklinde bir emoji belirteceğim.

Kahve: Opia Coffee 👍 - Kokopelli 🔥 - Italyan Coffee ❌ - Coffeemania ❌ - Deep Orange Coffee 🔥 - Funk ❌ - Keçi Geçti 👍 - Fleabag 🔥 - Gordion

Opia Coffee

Burada şu ara Kafein Kültür ve Kernel kahveleri servis edilmekte. Kafein Kültür'den Honduras Caballero Amazonas (V60) denedim. Adeta sıcak su içtim, kahve namına herhangi bir tat almadım, çok suluydu. İkinci bir şans vermek için Kernel'den Kenya Riu Ruiru Anaerobic Natural'i espressoda rica ettim. Mükemmel olmasa da tatmin edici bir fincan aldım. Barista sevip sevmediğimi sordu. V60'ı sevmediğimi söyleyince hiç oralı olmadı. Bu da ilginç bir detaydı benim için.

Kokopelli Coffee

Forumda özellikle önerildiği için burayı atlamak olmazdı. Gittiğimizde Ali Bey tarafından sanki oraya ilk defa gidiyor değil de oranın müdavimiymişiz gibi "abi naber?" şeklinde karşılandık. Benim hoşuma gitti açıkçası. İlk etapta mekanın dış ambiyansı hoşumuza gitmese de içerisinin dizaynını sevdik. Tabi bunda rafta sıralanmış onlarca nitelikli çekirdeğin de etkisi yok değil. Kokopelli iki farklı günde ziyaret ettiğim tek kahveci. Doğal olarak en çok kahveyi de burada denedim. Bunları sıralayacak olursam; Grizzly - Kosta Rika Aquiares (Espresso), Coffee Mamma - Elkin Guzman Huila Yellow Nectar (Origami), Old School - Kolombiya Monteblanco Coconut Lemonade (Espresso), Ultra - Etiyopya Hamasho Anaerobic Natural (Espresso), Acuerdo Project - Kolombiya La Meseta Bourbon Sidra Double Fermented (Origami), Spada - Kolombiya Javier Rubio Anaerobic Natural (Espresso), Spada - Finca Milan (Espresso), Friendzone - Hawaii - Kona Prime (Cold Brew)

Kokopelli'de başka kahve bıraktın mı diye düşünebilirsiniz ancak bıraktım, hem de çok. Yalnız bu kadar üst düzey farklı kahveyi peşpeşe denemememin iki nedeni var. Bunlardan birincisi evde veya dışarıda şu ana kadar içtiğim en iyi espresso olan, espressoya bakış açımı değiştiren, sadece kahve olduğuna inanamadığım ve her fırsatta çilek şurubu katılıp katılmadığından emin olmadığımı ifade ettiğim, kokopelli'de içtiğim ilk espresso olan Grizzly - Aquiares'tir. Bu kahve kahveyle ilgilenen ilgilenmeyen herkesin algılayabileceği şekilde çilek kokup çilek tatmakta. Şu ana kadar içtiğiniz tüm çilek notalı kahveleri unutun. Bu bambaşka bir şey. Bunun ardından pek sıcak bakmasam da Coffee Mamma önerildi. Tadım notlarına bakmadan söyleyebilirim ki bu kahve kokuda direkt bisküvi. Bunun üzerine yakın bir deneyim olacağını tahmin ederek Coconut Lemonade espresso denedim. Kokuda hindistan cevizi ve bisküvi karışıkken tadım daha sitrikti. Hamasho Anaerobic normalde çok beğeneceğim bir espresso olacakken Aquiares'in inanılmaz çileksiliği yüzünden sönük kaldı. Acuerdo Project içtiğim en yüksek fiyatlı kahve olmasına rağmen aşırı net deneyimlerin üstüne çok yumuşak ve dengeli kaldı. Spada Javier Rubio düşük fermentelik beklentimize rağmen yüksek fermente tatlara ve mor meyve asiditesine sahip bir espresso verdi. Bunu çok beğenince tereddüt ettiğim Finca Milan Espresso da rica ettim, Coconut Lemonade Espresso'ya çok benzer bir deneyim sundu. Son olarak çok sıcak bakmasam da Ali Bey bir cold brew sample denetti. Hawaii Kona Prime'ın kullanıldığı bu cold brew beklentimin çok ötesinde, adeta çilek ve karpuz suyu.

Ali Bey gördüğüm kadarıyla çok ince eleyip sık dokuyan birisi. Bu işi severek yaptığı çok belli. Her kahveye ayrı reçete kullanıyor ve meet lab'in final touch ürünüyle suyu mineral değeri açısından döküş döküş bile kontrol ediyor. İşte bu kadar farklı kahveyi tereddütsüz denememdeki ikinci sebep de budur.

Ekli dosyayı görüntüle 29478Ekli dosyayı görüntüle 29479

Italyan Coffee

Petra çekirdeklerini kullanıyorlar. V60 deneyimim Opia'dakine benzer olmak üzere çok sulu ve az çözünmüş bir kahveydi.

Coffeemania

Listemde olmamasına rağmen denk gelince denemek istedim. Dakikalarca şıp şıp damlayıp 6-7 dakikada biten demlemenin sonucu tabii ki de kavrum suyu içmemle sonuçlandı.

Deep Orange Coffee

Kokopelli'den sonra en memnun kaldığım kafe olabilir. Ortam salaş ve sıcak. Yine birçok kavurucudan farklı kahveler mevcut. Spada - Ruanda Akagera Anaerobic (Espresso) ve ismini hatırlayamadığım bir kavurucudan El Mirador Strawberry (Origami) denedim. Akagera Espresso ile ilginç bir espresso yorumunu da denemiş oldum. Önüme gelen kahve Emre Bey'in söylediğine göre 100 ml'lik bir çıktı. Bu uzun çekim bana yer yer filtre kahve içiyor gibi hissettirse de tadım notlarını net alabildiğim sıkıntısız bir espresso deneyimi yaşattı. Evde kendim espresso yaparken de kalıpların dışına çıkmak için daha cesur olmayı düşündürdü. Strawberry ise isminin aksine bir çilek hissi vermedi. Denediğim diğer infüze kahvelerde olduğu gibi bisküvi koklamaya devam ettim. Ayrıca şunu söylemeden geçmemeliyim ki gitmişken mutlaka bir tatlı da denemelisiniz.

Deep Orange Coffee gitmekten çok memnun olup ikinci defa gidememekten üzüntü duyduğum bir kafe oldu. Bir dahaki sefere daha çok kahve denemek dileğiyle diyelim.

Ekli dosyayı görüntüle 29477

Funk Coffee

Israrla önerilen bir yer olmasına rağmen buradaki deneyimim biraz talihsiz oldu. Menüdeki nitelikli çekirdeklerden 2'si o gün başka kafelerde denediğim, diğer 2'si ise evde denediğim kahveler olması sebebiyle Gordion - Kolombiya Risaralda gibi nispeten düz bir kahve seçip demleyici seçimini baristaya bırakmamla birlikte çok kötü bir kahve içtim. Ayrıca kafenin içinde bulunduğu Pub'ın ambiyansını da pek beğenmedim. Yine de siz tavsiyelere uyup bir nitelikli türk kahvesi deneyebilirsiniz.

Keçi Geçti

Forumda ünlü olan bu kafeyi denemeden Eskişehir'den gitmek olmazdı. İlk etapta pub mı yoksa kafe mi olduğunu anlayamadığım bu mekanda çok renkli bir müşteri ve çalışan profili mevcut. Su ortak miras olduğundan masaya hemen koca bir sürahi su geliyor. Bence güzel bir detay. Kahve olarak çok bir seçenek yok. En aromatik olarak önerilen Etiyopya Yirgacheffe beklediğim gibi vasat bir çekirdek, yalnız kötü demlenmiş değil. En azından üstte örneğini verdiğim diğer kafelere göre çekirdeğin karakteristik özelliklerini net hissedebileceğiniz bir şekilde demlenmiş. Ücretler ise oldukça makul. Hal böyle olunca ambiyansı sevmesem de Keçi Geçti'yi "beğenmedim" şeklinde sınıflandırmak haksızlık olurdu.

Ekli dosyayı görüntüle 29476

Fleabag Coffee

Keçi Geçti'de otururken hemen karşısındaki bu sevimli ve şık kafenin içine göz gezdirdiğimde gözüme çarpan ilk şeyler tadım çarkı ve renk renk kahve paketleri olunca Keçi Geçti'den kalkıp buraya oturdum. Ambiyans oldukça hoş olmasına rağmen memnun kalmadığım şey kafenin küçüklüğü ve yarısı dışarıda yarısı içeride olan bir masada içilen bütün sigara dumanının içeri dolması. Sigara kullanmayıp hassas olan bir kişi olarak bundan hiç hoşnut olmadığımı belirteyim. Lakin mızmızlık yapmadan kahve deneyimine odaklanırsak tatmin edici çekirdeklerin ve demleme kalitesinin bu kafe için bende "süper" etkisini yarattığını belirteyim. Çekirdek olarak Ultra'nın, Coach'ın rengarenk paketleri göze çarparken benim ilgimi en çok Polar Coffee adlı bir kahvecinin Endonezya'dan getirttiği 4 farklı çekirdek çekti. Bunlar Gayo Pegasing Natural Anaerobic Endothermic, Damarkandang Carbonic Maceration 160H, Gayo Wine Process ve Argopuro Hermentic Sealed Natural.

Halihazırda o gün 5 fincan kahve içmiş olmama rağmen bu 4 farklı ve ilgi çekici Endonezya çekirdeğini denemeden geçemezdim. Yalnız size 4'ünü de denemenizi önermiyorum zira kahveler genel olarak çok farklı değil. Fermantasyonların farklılığından kaynaklı nüans farklılıkları olmak üzere hepsinde fermente tatlar mevcut. Kiminde şarapsılık daha yüksekken kimi daha klasik tarafta. Deneyim için önerdiğim ilk çekirdek Wine Process. Fermente karakteri Drima Zede'yi andırırken asiditesi gerçekten tam bir kırmızı şarap. Gayo Pegasing de fena bir kahve olmamakla birlikte seçkideki diğer 2 kahve daha yumuşak içime sahip.

Demlemeyi yapan barista ve kafenin kurucu ortaklarından Berke Bey de çok hoşsohbet biri. Ücretler makul.

Ekli dosyayı görüntüle 29473Ekli dosyayı görüntüle 29475

Gordion Coffee Roastery

Son olarak daha önce çekirdek satın aldığım bir kavurucu ile tanışma maksadıyla Gordion'u da ziyaret etmeden geçmek olmaz dedim. Çok hoş karşılandık, güzel kahveler içtik. Bu sayede Gordion'u da daha yakından tanıma fırsatı elde etmiş oldum. Her şey için teşekkür ediyorum kendilerine.
Çok çok teşekkür ederim paylaşımınız için. Sayenizde Gordion’u keşfettik ve harika kahveler içtik. Sağ olun 🙏😇
 
Merhaba, Eskişehir'de yeniyim. Etkinlik yaptığınız kahve wp grubu vs. Varsa katılmak isterim.
 
Deep Orange Coffee’nin yerine Funk açılmış. Funk’in Leto’daki yeri kapandi mi bilmiyorum ama bu yeni yerinde kavrumhane de olacakmis dediler. West Java Frinsa Manis isimli kendi kavrumlari olan kahveden ictim. Asina oldugum tadim notalari degil, ancak basarili buldum
 
Geri
Üst