• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eskişehir Kahve Arkadaşlığı

Bugün kavurmahanemizde güzel bir cupping etkinliği gerçekleştirdik. Daha nicelerinde görüşmek üzere.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-03-14 at 21.49.41.jpeg
    WhatsApp Image 2023-03-14 at 21.49.41.jpeg
    104.3 KB · Görüntüleme: 46
  • DSC03267.jpg
    DSC03267.jpg
    87 KB · Görüntüleme: 46
  • DSC03340.jpg
    DSC03340.jpg
    95.7 KB · Görüntüleme: 45
  • DSC03437.jpg
    DSC03437.jpg
    74.5 KB · Görüntüleme: 47
Cuppingcilere güzel bir soru ☺️ Tadım sırasında neden höpürdetilir ?
1. sebebi sıvıya daha fazla ivme kazandırarak ağız içinde daha kolay yayılması için.
2. sebebi gıdanın oksidize olması ve daha çok buharlaşması için. (Orthonasal olfaksiyona destek sağlamak amacıyla)
3. sebebi dikkat çekip, sinir bozmak için :P

1. sebebi sıvıya daha fazla ivme kazandırarak ağız içinde daha kolay yayılması için.
2. sebebi gıdanın oksidize olması ve daha çok buharlaşması için. (Orthonasal olfaksiyona destek sağlamak amacıyla)
3. sebebi dikkat çekip, sinir bozmak için :p
Teşekkür ederim 😀 orthonasal olfaksiyon bir tür hastalık filan değil dimi ? yoğun tat alma hastalığı gibi. dil enfeksiyon kapmış, tatları en ince ayrıntısına kadar ayırabiliyor mesela 😄
Ben şu şekilde duymuştum,
Tadım sırasında höpürdeterek ağıza çekilen hava ile, ağızdaki kahve dolgunlaştırılır, kahve içindeki tatlar daha çok belirginleşir.
Belki bahsettiğiniz ilk iki maddenin karşılığıdır.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim 😀 orthonasal olfaksiyon bir tür hastalık filan değil dimi ? yoğun tat alma hastalığı gibi. dil enfeksiyon kapmış, tatları en ince ayrıntısına kadar ayırabiliyor mesela 😄
Ben şu şekilde duymuştum,
Höpürdetme sırasında ağıza çekilen hava ile, ağızdaki kahve dolgunlaştırılır, kahve içindeki tatlar daha çok belirginleşir.
Belki bahsettiğiniz ilk iki maddenin karşılığıdır.
Orthonasal olfaksiyon aslında klasik burundan nefes almaktır. Bu nefes alma işlemi terminal noktasına (koku soğancığı denen bölge) gelen koku moleküllerini oksidize ederek açar, konu konuyu açıyor ve daha karmaşıklaşarak devam ediyor hocam. 😄 İlginizi çektiyse kişisel instagram sayfamdan ya da bloğumdan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. ✌️

Orthonasal olfaksiyon aslında klasik burundan nefes almaktır. Bu nefes alma işlemi terminal noktasına (koku soğancığı denen bölge) gelen koku moleküllerini oksidize ederek açar, konu konuyu açıyor ve daha karmaşıklaşarak devam ediyor hocam. 😄 İlginizi çektiyse kişisel instagram sayfamdan ya da bloğumdan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. ✌️
Teşekkür ederim, merak ettim inceleyeceğim 👍

Ayrıca bir sorum da olacak. Tepebaşı'na tramvay gidiyor mu acaba? Geçen sene de birkaç gün gitmiştim Eskişehir'e fakat Tepebaşı'na gitmemiştim. Bu sene oradan başlamayı düşünüyorum tura. Ayrıca Gordion da orada bildiğim kadarıyla. Tramvay oraya gidiyor mu ve tramvaylarda kredi karti vs geçiyor mu?

Ayrıca bir sorum da olacak. Tepebaşı'na tramvay gidiyor mu acaba? Geçen sene de birkaç gün gitmiştim Eskişehir'e fakat Tepebaşı'na gitmemiştim. Bu sene oradan başlamayı düşünüyorum tura. Ayrıca Gordion da orada bildiğim kadarıyla. Tramvay oraya gidiyor mu ve tramvaylarda kredi karti vs geçiyor mu?
Hocam tramvayda kredi kartının temassız özelliği geçiyor. Tepebaşı çok genel bir adres oldu. Merkezde iki tane ilçe var Tepebaşı ve Odunpazarı. Tepebaşı’ndan kastınız Bağlar tarafı olabilir. Şayet otogardan SGK tramvayına binerseniz Bağlar, Espark, İsmet İnönü duraklarında inebilirsiniz buralar şehrin merkezi. Kokopelli de adalar tarafında kalıyor onun için İsmet İnönü durağında inerseniz yürüme mesafesinde. Gordion biraz uzakta kalıyor merkeze ancak tramvay gidiyor diye biliyorum. Yine merkezde collezium, cassaba, hatboyu civarlarında bir çok kahveci mevcut. Odunpazarı’nda da bulvar ve sümer taraflarında güzel mekanlar vardır. Sümer mahallesinde walkers ya da ordinarius tan kahvenizi alıp kanlıkavakta günbatımında porsuk çayı kenarında kahvenizi yudumlayabilirsiniz

Hocam tramvayda kredi kartının temassız özelliği geçiyor. Tepebaşı çok genel bir adres oldu. Merkezde iki tane ilçe var Tepebaşı ve Odunpazarı. Tepebaşı’ndan kastınız Bağlar tarafı olabilir. Şayet otogardan SGK tramvayına binerseniz Bağlar, Espark, İsmet İnönü duraklarında inebilirsiniz buralar şehrin merkezi. Kokopelli de adalar tarafında kalıyor onun için İsmet İnönü durağında inerseniz yürüme mesafesinde. Gordion biraz uzakta kalıyor merkeze ancak tramvay gidiyor diye biliyorum. Yine merkezde collezium, cassaba, hatboyu civarlarında bir çok kahveci mevcut. Odunpazarı’nda da bulvar ve sümer taraflarında güzel mekanlar vardır. Sümer mahallesinde walkers ya da ordinarius tan kahvenizi alıp kanlıkavakta günbatımında porsuk çayı kenarında kahvenizi yudumlayabilirsiniz
İnternetten baktığımda Tepebaşı ile odunpazarı arasında çok uzun bir mesafe çıkmıştı. Ben de şaşırmıştım çünkü Eskişehir'de her yer yürüme mesafesi diye biliyordum. Demek ki farklı bir yer baz almış Google. Şu an not aldığım 8 kafe var. Bunlar sırasıyla şunlar: Coffee Ciel, Ordinarius, Habitat Donut and Coffee, Opia Coffee, İtalyan Coffee, Pack Coffee, Kokopelli Coffee ve Gordion Coffee. Gordion tarafına SGK tramvayı ile mi gidebilirim?

İnternetten baktığımda Tepebaşı ile odunpazarı arasında çok uzun bir mesafe çıkmıştı. Ben de şaşırmıştım çünkü Eskişehir'de her yer yürüme mesafesi diye biliyordum. Demek ki farklı bir yer baz almış Google. Şu an not aldığım 8 kafe var. Bunlar sırasıyla şunlar: Coffee Ciel, Ordinarius, Habitat Donut and Coffee, Opia Coffee, İtalyan Coffee, Pack Coffee, Kokopelli Coffee ve Gordion Coffee. Gordion tarafına SGK tramvayı ile mi gidebilirim?
Bence bisiklet kiralayın hocam. Her yer düz zaten. Genelde gün boyu falan kiralanan yerler çok bisiklet için.

nitelikli kahve içebileceğiniz noktalar şunlar hocam ;

Funk Coffee
Deep Orange Coffee
Kokopelli Coffee
Opia Coffee
Gordion Coffee Roastery

Bu mekanlara net bir şekilde kefilim ve kesinlikle öneririm.

Tam yürümelik memleket ya. Havası, mekânları, her şeyiyle çok hoşuma gitti. Bu arada Pub öneriniz varsa onu da alabilirim. Geçen sene bir yere gittim ama biraz pahalı gelmişti açıkçası.
Drunken Duck önerebilirim.

Geri