• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Elektrikli Kahve Öğütücüsü Tavsiyeleri

Doser sistemi kahrından öldürür :)
Aslında görece ucuz öğütücülerde (lelit fred, rancilio rocky...) doser avantaj sayılır. Çünkü doser kapağını açıp içinden ağızda kalan kahveyi dosere alabiliyorsunuz. Keşke ceado gibi körük olsaydı basıp 0 kayıpla bitirseydik ama bu fiyata olmuyor :) Genelde 0,3 gram civarı kayıpla bitiyor öğütümler bu yöntemle.

Bu arada forumda modlayarak cunilli ceado ayarına getirmiş arkadaşlar var ki ceadodaki bu körük sistemini oradan öğrendim :D

Aslında görece ucuz öğütücülerde (lelit fred, rancilio rocky...) doser avantaj sayılır. Çünkü doser kapağını açıp içinden ağızda kalan kahveyi dosere alabiliyorsunuz. Keşke ceado gibi körük olsaydı basıp 0 kayıpla bitirseydik ama bu fiyata olmuyor :) Genelde 0,3 gram civarı kayıpla bitiyor öğütümler bu yöntemle.

3-4 yıl mazzer mini kullandım. Doseri temizlemek bir süre sonra can sıkıcı bir hal almaya başlıyor. Sepete aldığınız kahvelerde tutarsızlık yapabiliyor.

3-4 yıl mazzer mini kullandım. Doseri temizlemek bir süre sonra can sıkıcı bir hal almaya başlıyor. Sepete aldığınız kahvelerde tutarsızlık yapabiliyor.
Bakalım benim hedefim de Cunill ile 4 yılı devirmek. Sonrasında on demand, düşük retention bir makine bakınacağım :) Geçenlerde ikinci el, güzel ve uygun bir ceado e8d vardı ama kapmışlar.

o bütçeye filtre için en iyi değirmen comandante (elektrikli kullanıcısıyım). 2. eli ara sıra düşüyor sıfırı 2100 tl olmuş. filtre öğütüm çok da yormuyor ancak sarmazsa ilerde motordanteyi de düşünebilirsiniz.

bir de şehir efsanesine dönüşmüş çok da bilgi sahibi olmadığımız fuji royal 220 klonu çin değirmenleri var, xeoleo felan di mi @Kahveciningalaksirehberi ;) . coarse öğütüm performansları övülüyor.

son olarak da baratza encore düşünülebilir. m2 burr sett değişimi yapmanız halinde başarılı olduğu söyleniyor.
Mevcutta comandante kullanıyorum. Ama işlerin yoğun olduğu zamanlarda öğütüm vakit kaybı ve yorucu oluyor. Bu sebeplerden dolayı kısa sürede, comandante seviyelerinde öğütüm kalitesi verebilecek bir cihaz bakıyorum. Şu anda bir espresso cihazım yok ama ileride alma ihtimalimi düşünerek her derece öğütümü yapsa süper olur. Baratza yaygın ve uygun gibi görünüyor. James Hoffmanın incelemelerine bakıp bilgi edineceğim 😂

Mevcutta comandante kullanıyorum. Ama işlerin yoğun olduğu zamanlarda öğütüm vakit kaybı ve yorucu oluyor. Bu sebeplerden dolayı kısa sürede, comandante seviyelerinde öğütüm kalitesi verebilecek bir cihaz bakıyorum. Şu anda bir espresso cihazım yok ama ileride alma ihtimalimi düşünerek her derece öğütümü yapsa süper olur. Baratza yaygın ve uygun gibi görünüyor. James Hoffmanın incelemelerine bakıp bilgi edineceğim 😂

filtre için sizin bütçe göz önünde bulundurulduğunda yok öyle bir cihaz :D

Şu an diğer forumda bir specialita gördüm. 3200 demiş ama biraz pazarlıkla orta yol bulunabilir belki

Bakalım benim hedefim de Cunill ile 4 yılı devirmek. Sonrasında on demand, düşük retention bir makine bakınacağım :) Geçenlerde ikinci el, güzel ve uygun bir ceado e8d vardı ama kapmışlar.

ben de teşhir ürünü olan ceado e5sd'yi aldım, genel olarak "hor" kullanılsa da temizliği çok kolay.
ilk elektrikli grinder'ım ama önümüzdeki 5-10 sene değiştirmeyi düşünmüyorum :cool:

ben aldıktan sonra ürün satıştan çekildi ne yazık ki, yeni seri getirmeyi de düşünmüyorlar.

Geri