• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Elektrikli kahve değirmeni önerileri

hangi el degirmenini kullanıyorsunuz ?
Ben Hario Skerton kullanıyorum ama mill kısmı aşındı artık yıllardır emektar :) Sanırım Comandante alacağım bütçemi ayarlayıp. Elektrikli değirmenler zaten ev için iyileri bile el değirmeni gibi etki veremiyor. Fakat Elektrikli alacaksanız arkadaşların dediği gibi Baratza alın, sizi üzmez yine de.

Bütçenizi de yazarsanız eminim daha isabetli öneriler gelecektir.
Bu aralar ben de bir Wilfa Svart almayı düşünüyorum ama Türkiye'de kolay bulunmuyor sanırım. James Hoffman iyi demişti bunun için Baratza Encore karşılaştırma videosunda.

ne wilfa sevdasıymış :) hoffman bile sevmiyor wilfayı bu kadar :LOL:

Ben Hario Skerton kullanıyorum ama mill kısmı aşındı artık yıllardır emektar :) Sanırım Comandante alacağım bütçemi ayarlayıp. Elektrikli değirmenler zaten ev için iyileri bile el değirmeni gibi etki veremiyor. Fakat Elektrikli alacaksanız arkadaşların dediği gibi Baratza alın, sizi üzmez yine de.
Cok fark ettiğini göreceksiniz... ben de aynı geçişi yapmıştım, verdiğiniz paranın karşılığını fazlasıyla alıyorsunuz...

Cok fark ettiğini göreceksiniz... ben de aynı geçişi yapmıştım, verdiğiniz paranın karşılığını fazlasıyla alıyorsunuz...
Evet, zaten memnun değilim son çırpınışları :)

Çok güzel yazmışsınız konu dönüp dolaşıp commandateye geliyor ama bende öğütücüye ayıracak o kadar para yok malesef olsa alırım zevk işi sonuçta hario kötü evet bariz şekilde ama zaten 250 gramını 60-70 tlye kahve alırken bide ona bütçe ayırmak zor iş

Bulabilirseniz Timemore alabilirsiniz. Comandante kıyaslamalarında başarılı sonuçlar veren bir değirmen. Piyasadaki çoğu ürüne göre fiyat/performans olarak tercih edilebilir.

virüsler konakları olmadan dışarıda çok uzun yaşayamaz saatler içinde yok olurlar diyeceğim ama tabi siz bunu çoktan araştırmış ve öyle kararınızı vermişsinizdir gerçi ama ben yinede belirteyim dedim. :)

adam akıllı kahve içmeye çalışırken konu nasıl çinlilere geldi anlamadım :D
Ürün onlarda , ucuz teknoloji onlarda ,para bizde yok değirmen olsun tartı olsun eninde sonunda her iş çinlilere gelir bu işler böyle, ayrıca dediğim gibi değirmen işi her zaman comandante yada çin işi timemore a bağlandığı için her konu çin'e bağlanır. :)

arıtmaya gelinceye kadar çok mesafe var değirmen alayım da gerisini zamanla tamamlarız.pınar madran ile idare ediyoruz şimdilik :)

Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Kısa bir uyarı üst üste mesaj atmak yerine mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz böylelikle mesaj karışıklığının önünü geçilmiş olur.

Sorunuzu cevabına gelince öncelikle sormak istediğim kahve ile olan ilişkiniz nedir? Kaç yıldır kahve içiyorsunuz? Ve kafanızda ki bütçe nedir?. Değirmenin önemi yadsınamaz ama yeni başlayan biri 100tl lik sözen el değirmeni ile çok güzel kahveler demleyebilir. O yüzden comandante gibi pahalı değirmenlere yönelmeyin. Sözen değirmen satın alın ucuz yollu v60 demleme haznesi ve filtre kağıdı alın bulamazsanız gıda ile uyumlu hunide olur. Ucuz yollu bir mutfak tartısıda aldınız mı geriye taze kavrulmuş nitelikli kahve bulmak kalıyor.

Ben on yıldan fazladır kahve ile ilgileniyorum. Şu anki ekipmanlarımın değeri 20 bin Türk lirasının üzerindedir. Filtreye ilk başladığımda ozaman öğrenciydim sözen el değirmeni huni ve kağıt filtre ile başlamıştım. Taze kavrulmuş ve nitelikli kahveler ile şu ankine yakın kahveler demleyebiliyordum.

Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Kısa bir uyarı üst üste mesaj atmak yerine mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz böylelikle mesaj karışıklığının önünü geçilmiş olur.

Sorunuzu cevabına gelince öncelikle sormak istediğim kahve ile olan ilişkiniz nedir? Kaç yıldır kahve içiyorsunuz? Ve kafanızda ki bütçe nedir?. Değirmenin önemi yadsınamaz ama yeni başlayan biri 100tl lik sözen el değirmeni ile çok güzel kahveler demleyebilir. O yüzden comandante gibi pahalı değirmenlere yönelmeyin. Sözen değirmen satın alın ucuz yollu v60 demleme haznesi ve filtre kağıdı alın bulamazsanız gıda ile uyumlu hunide olur. Ucuz yollu bir mutfak tartısıda aldınız mı geriye taze kavrulmuş nitelikli kahve bulmak kalıyor.
1 yıldır kendi çapımda v60 demliyorum , hario öğütücüm kütahya dripper ve basit bir server var çin malı mutfak tartım mevcut.normal çaydanlık demliği ile videolardan izlediğim kadarıyla demlemeye çalışıyorum.Kahve olarak her ay düzenli olarak petra kronotrop gibi kavuruculardan kahve temin ediyorum fakat bekdiğim verimi alamıyormuşum gibi geliyor tutarsız tatlar alıyorum aynı kahveden.

1 yıldır kendi çapımda v60 demliyorum , hario öğütücüm kütahya dripper ve basit bir server var çin malı mutfak tartım mevcut.normal çaydanlık demliği ile videolardan izlediğim kadarıyla demlemeye çalışıyorum.Kahve olarak her ay düzenli olarak petra kronotrop gibi kavuruculardan kahve temin ediyorum fakat bekdiğim verimi alamıyormuşum gibi geliyor tutarsız tatlar alıyorum aynı kahveden.

Kahve demleme rutininiz nedir? Hangi oranda kahve demliyorsunuz?

Ben 1/16 oran kullanıyorum anlamı şu 20 gr kahve 320 gr su döküyorum. 20 gr kahveyi tartıp öğütüyorum sonra bardağın üzerine dripperı ve kağıdı koyuyorum kahveyi koymadan sıcak su ile kağıdı ıslatıyorum bu sayede dripper bardak ısınmış oluyor sonra suyu boşaltıyorum ardından kahveyi dripperı boşaltıp kahvenin 2-3 katı sıcak su döküp 30 sn bekliyorum bu işlemi adın blooming. Ardından yavaşça sıcak suyu döküyorum. toplam demleme süresini kahve ile sıcak suyun temasını 2:30-3:00 arasında bitirmeyi hedefliyorum buna göre daha ince yada daha kalın öğütüm yapıyorum. Suyun kaynar olmamasına dikkat edin bir derece edinin yada su kaynadıktan sonra 5-10 dk arası bekleyin.

her gün 35-40 gr kahve tüketiyorum 2 adet v60 olarak 1/15-16 ratio kullanıyorum.aşamaların hepsini harfiyen yapıyorum. suyu kaynattıktan sonra bekliyorum malum termometreli ısı kontrollü kettlemız yok. 3 dakikadan fazla sürmüyor hiç bir demlemem.ama bana sanki öğütümden kaynaklı bir problem var gibi homojen degil.

her gün 35-40 gr kahve tüketiyorum 2 adet v60 olarak 1/15-16 ratio kullanıyorum.aşamaların hepsini harfiyen yapıyorum. suyu kaynattıktan sonra bekliyorum malum termometreli ısı kontrollü kettlemız yok. 3 dakikadan fazla sürmüyor hiç bir demlemem.ama bana sanki öğütümden kaynaklı bir problem var gibi homojen degil.

Homojen olup olmamasından ziyade bardakta ne bulduğunuz? İçtiğiniz kahveden keyif almıyor musunuz? En kolay test kötü olarak adlandırdığımız kahvelerden alıp test edebilirsiniz? Hangi ilde oturduğunuzu bilmiyorum İstanbulda iseniz Petra gibi güzel filtre kahve demleyen bir yerde içip aynı çekirdeği alıp evde test edebilirsiniz.

Birde muhakkak kaliteli su kullanın.

Geri