• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ekşi Espresso

Dediğinizi anlıyor ve size nokta atışı öneri vermek istiyorum: https://shop.kawa.coffee/produit/blend-kawa/

Ekşi ya da acı olmayan, dolgun, çikolata fındık notalı güzel bir çekirdek.
Ama mesela buradan aldığım Lord Voldemort espresso kavrum da ekşi tattı. :)

Edit: Tam anlamamışım, adam yurtdışında içtiğin kalitede yurtiçinde kavuran var mı demiş. Yurtdışına çıkmadım. :( İçerideki kavurucular genellikle tutarsızlar. Bir alıyorsun bal gibi, aynı çekirdeği tekrar alıyorsun limon suyu... Yurtdışına da bakacağız artık ne kadar tutarlılar.
İçeride kavrulanlardan içtiklerimden en iyisi bir Coffee Department çekirdeğiydi. Null'un da bir iki kavrumu iyiydi. Null'dan son aldıklarım ekşiydi. Kahve Fabrikası espressoları bir tatlı bir ekşi... Bilemiyorum.
Günlük tüketim için Lavazza Tierra, nitelikli için de yurtiçinde blendleri deneyin, olmadı Kawa'nın blendini deneyin derim.
Teşekkürler, bunları not alıyorum, kahvem bittikçe alıp deneyip fikrimi paylaşacağım👍

Kavurma profilimiz "ekşi" tadım hissi vermeyen çok yönlü bir profil olduğu için dilerseniz Filtre Kahve dilerseniz Espresso veya V60, French Press vb diğer metodlarla kahve keyfinizi yaşayabilirsiniz.

Sepia kahvede böyle bir açıklama var. Omni kavrumcular kendileri. Watsap İkonundan iletişim kurup ,hangi çekirdeğin size daha uygun olduğunu sorup, tavsiye alabilirsiniz.
Teşekkür ederim ama yaklaşık bir 5 sene öncesine kadar böyle bir problem yoktu, (baristasepeti nden alışveriş yapmış olanlar bilecektir) Türkiye'de doğru düzgün espresso çekirdeği kavurulmuyor diye sevdiğim şeyden vazgeçmeyi düşünmüyorum, takdir edersiniz ki bu makineler de az buz paralar değiller, ilk mesajımda da yazdığım gibi bu durum ister istemez insanı ithal kahvelere yöneltiyor, cevabınız için teşekkürler

Sizin ilacınız, Latin Amerika ülkelerinde yetişen kahvelerin Napolitan kavrumundan yapılmış bir espresso. :)

Mesela var mı tavsiyeniz ? Bana da ilaç gibi gelir 😃

En son birkaç sene önce Mr. Espresso getirmişti arkadaşım. Markalı, paketli, her yerde bulunabilen olarak onu söyleyebilirim. Ama taze kavrum olup da bilinçli üretim anlamında butik bir örnek yok diyebilirim Türkiye'de.
Butikler arasında koyu kavuran yerler de var elbet. Ama koyu kavrumun sınırları, türleri, neticeleri ile ilgili eksiklik var bence.

En son birkaç sene önce Mr. Espresso getirmişti arkadaşım. Markalı, paketli, her yerde bulunabilen olarak onu söyleyebilirim. Ama taze kavrum olup da bilinçli üretim anlamında butik bir örnek yok diyebilirim Türkiye'de.
Butikler arasında koyu kavuran yerler de var elbet. Ama koyu kavrumun sınırları, türleri, neticeleri ile ilgili eksiklik var bence.
Burada bir iki yerden denedim koyu kavrum onlar bildiğiniz kömürdü.

Burada bir iki yerden denedim koyu kavrum onlar bildiğiniz kömürdü.

Öyle maalesef.

Bu arada, Juan Valdez Elmadağ şubesinde çalışan barista arkadaş Volcan dedikleri espresso çekirdeğinden bir espresso ikram etti. Tam neapolitan tarzda bir espresso diyemesem de klasik espresso seven, ancak kömür tadı da istemeyen damakların sevebileceği bir kahveydi. En azından dükkan içindeki serviste bunu espresso olarak kullanıyoruz ve espresso etiketli sunduğumuz kahve demişti. Yolunuz düşerse bir deneyebilirsiniz bence.

Tek kriter koyu kavurmak değil elbette, orta kavrulmuş ekşi olmayan çokça kahve içtiğim için bunu söyleyebilirim, kahveye ilgi duyan birisinin bu espressoları deneyerek sevmesine imkan yok...

Geri