• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ekşi Espresso

MertManastır

Yeni Üye
İsim
Mert Manastır
Daha fazla  
İsim
Mert Manastır
Espresso Makinesi
ECM CLASSICA PID
Değirmen
Macap M2
Herkese merhaba,

Burayı tesadüfen online kahve satın alabileceğim denemediğim bir yer ararken buldum, 15 seneye yakındır espresso makinem ve değirmenim var, fakat hele 3. dalga kahvecileri çıktıktan sonra kesinlikle dengeli ekşi olmayan espresso için kavrulmuş bir kahve çekirdeği bulamıyorum, en çok şubesi olanından tek şubeyle çalışanına kadar karşıma çıkan ne kadar girişim varsa bir şans vermek için nerdeyse her gördüğümden kahve aldım, fakat ne yazık ki hepsi hayal kırıklığı ve %90'ı ekşi...

Ekşi olmasının sebebini kendimce kahvenin çoğunlukla Hario, V60 gibi yeni nesil kahveler için kavrulmasına bağlıyorum (daha düşük basınç ve sıcaklığın farklı tat profili sunduğunu düşünüyorum), bu şartlar altında hepsinin ortak bir dille hor gördükleri Starbucks'ın veya herhangi bir ithal kavurucunun kahvesinin daha lezzetli olduğunu kendime itiraf edeli çok oldu

Buraya üye olanların bu konularda kafa yormuş olabileceğini tahmin ediyorum, son çare olarak buradan da espresso seven insanlara danışmak isterim, yurt dışında içtiğiniz iyi bir espresso seviyesinde çekirdek kavuran, satan firma var mı?

Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• SmartSelect_20220930_170208_Instagram.jpg
    SmartSelect_20220930_170208_Instagram.jpg
    151.8 KB · Görüntüleme: 20
Merhaba hoş geldiniz. Espresso perfetto da satılan cafe miscela diye bir kahve var baya koyu italyan kavrumu bir kahve sanırım bu beklentinizi karşılar. Forumdaki espresso konularını da inceleyebilirsiniz benden daha bilgili insanlar daha iyi bilgi vereceklerdir.

Merhaba hoş geldiniz. Espresso perfetto da satılan cafe miscela diye bir kahve var baya koyu italyan kavrumu bir kahve sanırım bu beklentinizi karşılar. Forumdaki espresso konularını da inceleyebilirsiniz benden daha bilgili insanlar daha iyi bilgi vereceklerdir.
Teşekkürler, yanlış hatırlamıyorsam onu da denedim ama pek beklentimi karşıladığını söyleyemiycem, burada bilen arkadaşlar vardır, kapanana kadar en iyi kahveleri baristasepetinden aldım

Bir de öğütücünüz, makineniz nedir? Kaç saniyede kaç gram kahve alıyorsunuz? öğütüm kalınlığ, doğru tamp vs. Bunlar da

Bir de öğütücünüz, makineniz nedir? Kaç saniyede kaç gram kahve alıyorsunuz? öğütüm kalınlığ, doğru tamp vs. Bunlar da önemli
Rancilio Silvia ve Macap M2, ondan önce thermoblocklu Krups'um vardı, makinadan doğabilecek ekşiliği biliyorum, öğütme kalınlığı kahveden kahveye değişir hatta aynı kahve uzun süre kalırsa yeniden değirmeni ayarlamanız da gerekir, torklu tampim yok ama buraya üye olmadan evvel espresso makinelerini araştırırken homebarista ve cofeegeek gibi forumlarda okuduklarım kalın bir kitap olurdu, italya espresso organization 25-30 sn olarak belirtir, buna uyuyorum, dolayısıyla bu problemin doğru kahve yapmakla alakalı olduğunu düşünmüyorum, biraz önce de yazdım baristasepeti kapanana kadar böyle bir arayışım yoktu, yine de teşekkür ederim

Demleme parametrelerinizde bir problem de olabilir sebebi. Ayrıntı verebilir misiniz?
Merhaba, demleme parametresinden kastınız gramaj ve süreyse, kahve tartım yok, ama fazla kahve koymak veya 30 sni geçmek kahvede ekşilik (asidite değil, limon tuzu gibi bir ekşilik) gibi bir profil yaratmaz, daha çok acımtrak bir profil oluşturur, yani nerdeyse 15 yıldır espresso makinem var, yüzlerce çeşit kahveyi yüzlerce kez hata yaparak denedim, yine de cevabınız için teşekkürler

Damak tadı tamamen. Açık kavrum sevenlerin olduğu gibi çok koyu kavrulmuş kahveyi de pekala sevebilirsiniz. Dediğiniz gibi starbukstan almaya devam edebilirsiniz veya koyu kavurduğunu bildiğiniz çeşitli yerlerden.

Damak tadı tamamen. Açık kavrum sevenlerin olduğu gibi çok koyu kavrulmuş kahveyi de pekala sevebilirsiniz. Dediğiniz gibi starbukstan almaya devam edebilirsiniz veya koyu kavurduğunu bildiğiniz çeşitli yerlerden.
Espresso için orta ve üstü kavrulmuş kahve tercih ediyorum, ekşi olmadığına inandığınız orta kavrulmuş kahve varsa denemeye hazırım, teşekkürler

Tavsiye için teşekkürler, şimdi sipariş ediyorum, içince de fikrimi belirtirim👍

Merhaba, demleme parametresinden kastınız gramaj ve süreyse, kahve tartım yok, ama fazla kahve koymak veya 30 sni geçmek kahvede ekşilik (asidite değil, limon tuzu gibi bir ekşilik) gibi bir profil yaratmaz, daha çok acımtrak bir profil oluşturur, yani nerdeyse 15 yıldır espresso makinem var, yüzlerce çeşit kahveyi yüzlerce kez hata yaparak denedim, yine de cevabınız için teşekkürler
benim bilgime göre yaratabilir, gramajı değişken bir kahveyi yeterince extract edemiyor olabilirsiniz, kanallanma vs de olabilir. puck ın bir kısmı çok çözünmüş bir kısmı az çözünmüş acı-ekşi karışımı bir shot da çıkabilir. Sizin de ilk mesajda belirttiğiniz gibi son yıllarda kavrum profilleridaha farklı . 30 saniyeler 40-45e de çıkabilir, 1:2 oran 1:2,5 a da çıkabilir kahveye-profile göre. 15 yıldır yapıyorsanız benden çok daha tecrübelisinizdir illa ki, ben kendi adıma tartısız baya zorlanırım.

benim bilgime göre yaratabilir, gramajı değişken bir kahveyi yeterince extract edemiyor olabilirsiniz, kanallanma vs de olabilir. puck ın bir kısmı çok çözünmüş bir kısmı az çözünmüş acı-ekşi karışımı bir shot da çıkabilir. Sizin de ilk mesajda belirttiğiniz gibi son yıllarda kavrum profilleridaha farklı . 30 saniyeler 40-45e de çıkabilir, 1:2 oran 1:2,5 a da çıkabilir kahveye-profile göre. 15 yıldır yapıyorsanız benden çok daha tecrübelisinizdir illa ki, ben kendi adıma tartısız baya zorlanırım.
Açıkçası üyeler fikirlerini belirttikçe açıklamamda bazı eksiklikler olduğunu da fark ediyorum, fakat ekşi bulduğum kahve sadece evde yaptıklarım değil, isim verip vermeme konusunda emin değilim fakat en çok şubeli yerli coffee shoplardan çok niş dükkanlara kadar Marzacco makina ile yapılan kahveler de ekşi, yani kendiniz de tartısız yapmayı deneyip aradaki farkı karşılaştırabilirsiniz, prosumer makinalarla espresso yapmak biraz düz vites araba kullanmak gibidir ve esas işi değirmeni doğru ayarlamaktır, tartı son yıllarda çıktı, kayda değer bir fark yaratacağını düşünmüyorum şahsen, bir süre sonra yeterli referans noktanız olunca makinaları da buna göre ayarlayabiliyorsunuz, bu işin standardını italyanlar 25-30 sn olarak belirlemiş, en nihayetinde benim arayışımda yurt dışında içtiğim gibi standartlara uygun bir kahve, ama yorumunuz için teşekkürler

Merhaba denediğiniz yada deneyeceğiniz çoğu butik kavurucu modern espressoya uygun kahveler kavuruyordur onlardan verim alabilmek için arkadaşların dediği gibi değişkenlerle oynamanız lazım ama siz klasik espresso sever olduğunuz için sonuç yine sizi mutlu etmeyebilir. Aşağıdaki linklerin sizi mutlu edeceğini düşünüyorum ama kendim denemedim. Ayrıca Niji Coffee butik kavurucu olmasına rağmen robusta içerikli harmanlar mevcut istediğiniz tatlara yakındır diye düşünüyorum.

Herkese merhaba,

Burayı tesadüfen online kahve satın alabileceğim denemediğim bir yer ararken buldum, 15 seneye yakındır espresso makinem ve değirmenim var, fakat hele 3. dalga kahvecileri çıktıktan sonra kesinlikle dengeli ekşi olmayan espresso için kavrulmuş bir kahve çekirdeği bulamıyorum, en çok şubesi olanından tek şubeyle çalışanına kadar karşıma çıkan ne kadar girişim varsa bir şans vermek için nerdeyse her gördüğümden kahve aldım, fakat ne yazık ki hepsi hayal kırıklığı ve %90'ı ekşi...

Ekşi olmasının sebebini kendimce kahvenin çoğunlukla Hario, V60 gibi yeni nesil kahveler için kavrulmasına bağlıyorum (daha düşük basınç ve sıcaklığın farklı tat profili sunduğunu düşünüyorum), bu şartlar altında hepsinin ortak bir dille hor gördükleri Starbucks'ın veya herhangi bir ithal kavurucunun kahvesinin daha lezzetli olduğunu kendime itiraf edeli çok oldu

Buraya üye olanların bu konularda kafa yormuş olabileceğini tahmin ediyorum, son çare olarak buradan da espresso seven insanlara danışmak isterim, yurt dışında içtiğiniz iyi bir espresso seviyesinde çekirdek kavuran, satan firma var mı?

Şimdiden teşekkürler
Dediğinizi anlıyor ve size nokta atışı öneri vermek istiyorum: https://shop.kawa.coffee/produit/blend-kawa/

Ekşi ya da acı olmayan, dolgun, çikolata fındık notalı güzel bir çekirdek.
Ama mesela buradan aldığım Lord Voldemort espresso kavrum da ekşi tattı. :)

Edit: Tam anlamamışım, adam yurtdışında içtiğin kalitede yurtiçinde kavuran var mı demiş. Yurtdışına çıkmadım. :( İçerideki kavurucular genellikle tutarsızlar. Bir alıyorsun bal gibi, aynı çekirdeği tekrar alıyorsun limon suyu... Yurtdışına da bakacağız artık ne kadar tutarlılar.
İçeride kavrulanlardan içtiklerimden en iyisi bir Coffee Department çekirdeğiydi. Null'un da bir iki kavrumu iyiydi. Null'dan son aldıklarım ekşiydi. Kahve Fabrikası espressoları bir tatlı bir ekşi... Bilemiyorum.
Günlük tüketim için Lavazza Tierra, nitelikli için de yurtiçinde blendleri deneyin, olmadı Kawa'nın blendini deneyin derim.

Son düzenleme:
Kavurma profilimiz "ekşi" tadım hissi vermeyen çok yönlü bir profil olduğu için dilerseniz Filtre Kahve dilerseniz Espresso veya V60, French Press vb diğer metodlarla kahve keyfinizi yaşayabilirsiniz.

Sepia kahvede böyle bir açıklama var. Omni kavrumcular kendileri. Watsap İkonundan iletişim kurup ,hangi çekirdeğin size daha uygun olduğunu sorup, tavsiye alabilirsiniz.

Merhaba denediğiniz yada deneyeceğiniz çoğu butik kavurucu modern espressoya uygun kahveler kavuruyordur onlardan verim alabilmek için arkadaşların dediği gibi değişkenlerle oynamanız lazım ama siz klasik espresso sever olduğunuz için sonuç yine sizi mutlu etmeyebilir. Aşağıdaki linklerin sizi mutlu edeceğini düşünüyorum ama kendim denemedim. Ayrıca Niji Coffee butik kavurucu olmasına rağmen robusta içerikli harmanlar mevcut istediğiniz tatlara yakındır diye düşünüyorum.

Merhaba, modern espressodan kastınız robusto çekirdek içermeyen blendse bu zaten olan birşeydi, sadece full city de içmiyorum, yine de cevabınız için teşekkür ederim, burada tavsiye edilen kahveleri bittikçe sipariş edeceğim, atlamazsam fikirlerimi de paylaşacağım

Geri