• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Ekim 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

@metin bey 31 ekim de verdiğim siparişle ilgili kargoya verildiğine dair bir bilgi gelmedi.Kargoyla veya siparişle ilgili bir sorun mu var? Bir de Coffeedepartment sosyal medya hesabından sorularım görüldüğü halde cevap verilmeme sebebini anlamadım.Bu cevap vermeme durumu yeni trend midir anlamadım. Ekli dosyayı görüntüle 35944
Merhaba Utku bey

yok yeni bir trend değil, şahsi instagram hesabıma da yazmıştınız oradan cevap verdim size...
iletişimde bir aksaklık yok niye böyle bir imaj çiziyorsunuz? burada herkese yardımcı olmaya çalışıyorum.
toplu alım konusunda en iyi iletişim kanalı olarak mail ya da kahve kulübü forumu olduğunu belirtmiştik en baştan.

ayın 31'inde tahmin ederseniz ki oldukça fazla sipariş geldi, bizim de bir kapasitemiz var, her kahve her gün kavrulmuyor, toptan olarak ta bir operasyonumuz var paketleme ekibinde 3 kişi çalışıyor dolayısı ile biraz sabırlı olmanızı rica ediyorum

Evet biraz geciktik kusura bakmayın elimizden geleni yapıyoruz.

Siparişinizde de finca milan varmış, onun da taze kavrulmuş stoğu elimizde kalmadığı için biraz gecikti, kahve dün kavruldu bugün de kesin olarak sevk edildiğinden emin olacağım.

iyi günler dilerim

Merhaba Utku bey

yok yeni bir trend değil, şahsi instagram hesabıma da yazmıştınız oradan cevap verdim size...
iletişimde bir aksaklık yok niye böyle bir imaj çiziyorsunuz? burada herkese yardımcı olmaya çalışıyorum.
toplu alım konusunda en iyi iletişim kanalı olarak mail ya da kahve kulübü forumu olduğunu belirtmiştik en baştan.

ayın 31'inde tahmin ederseniz ki oldukça fazla sipariş geldi, bizim de bir kapasitemiz var, her kahve her gün kavrulmuyor, toptan olarak ta bir operasyonumuz var paketleme ekibinde 3 kişi çalışıyor dolayısı ile biraz sabırlı olmanızı rica ediyorum

Evet biraz geciktik kusura bakmayın elimizden geleni yapıyoruz.

Siparişinizde de finca milan varmış, onun da taze kavrulmuş stoğu elimizde kalmadığı için biraz gecikti, kahve dün kavruldu bugün de kesin olarak sevk edildiğinden emin olacağım.

iyi günler dilerim
@metin bey forumda, herhangi bir firmayı veya işletme sahibini ne kötüledim ne de farklı bir imaj oluşturmaya çalıştım.Forumda paylaştığınız üzere pazartesi ve salı tüm kargolar çıkmış olacak diye belirttiğiniz için ve zaman zaman kargolarla ilgili sıkıntılar yaşadığım için forum üzerinden yazmak istedim.Coffeedepartment dan baya uzun süredir kahve alırım ve etrafımdaki insanlara öneririm.Fakat sosyal medya üzerinden gayet kibar bir ifadeyle sorduğum sorular -ki sorumun cevapsız kalması yeni değil- neden cevapsız kaldığını merak ettim.Tüm bu çerçevede, sizce, haksız mı veya olumsuz imaj mı yaratmış oluyorum.

Herkese merhaba

Ekim ayın 31'inde everilen siparişlerin kargo durumu ile ilgili genel olarak mesaj ve soru yoğunluğu aldığımız için herkesin sorusuna ayrı ayrı cevap vermeye çalışmakla birlikte buradan da toplu olarak bir bilgilendirme yapmak isterim.

Tahmin ederseniz ki ay sonunda bir sipariş yoğunluğu yaşandı, bir çoğumuz ay sonu bir sipariş verdik ve bunun için minnettarız.
31 Ekim perşembe gününe denk geldi, 30 ekim de ay sonu sayıldığından bu 2 günde oldukça fazla sipariş birikmesi oldu.

1 Kasım da 30 Ekimden kalan siparişler hatta daha önceden kalan siparişlerin de paketlenmesi, akabinde araya hafta sonu girmesi, ki o zamanlarda da ben bizzat kavurmahane paketleme ekibine destek oldum. Siparişlerin hazırlanması bu hafta başına kaldı.

Pazartesi ve salı günü de herkesin siparişlerini sıra ile çıkartmaya çalıştık bugün de çarşamba zaten. Yani elimizden geleni yapıyoruz... bizim de bir hızımız ve kapasitemiz var bütün siparişler tek tek el ile hazırlanıyor, öğütme ayarı seçilmiş tüm siparişler aranıp teyit ediliyor, birçok 125 gramlık paket var bunun için biraz vakite ihtiyaç duyuluyor.

Utku bey @ukturimedzo size pazartesi çıkacak dedim ama yanıldım ben de iyi niyetimden yardımcı olmak adına öyle dedim ama yerine getiremedim kusura bakmayın, planlama konsunda yanılmışım. elimizde stok var zannederek pazartesi çıkar dedim ama kavrulmuş olarak kahve kalmamış elimizde, salı günü kavurduk bugün se sevk edeceğiz. İletişim konusunda hem coffeedepartment hem de benim şahsi instagram hesabımdan iletişime geçtiniz, şahsi hesabımdan cevap verdim size bu sebeple coffee department hesabından cevap gelmedi her ikisini de ben yönetiyorum. Siz benim verdiğim cevabı yazmayıp burada sadece coffeedepartmenta yazdım cevap alamadım deyince biraz herkes bunu yanlış olarak anlayabileceğinden ben bu şekilde düşündüm...

sosyal medya hesaplarında kargo sorularına cevap veremiyorum çünkü kontrol edebileceğim bir bağlantısı yok, yani instagramdan gelen soru akabinde cep telefonumdan kargoyu kontrol edebileceğim bir yazılım yok, illa bilgisayarı açıp panele giriş yapıp sipariş tespiti akabinde yurtiçi kargo paneline giriş ve oradan kargo durumunu kontrol edebiliyorum. Bu sebeple en hızlı iletişim olarak mail veya kahve kulübü ile olacağını en baştan belirttim.

Sürçülisan ettiysem affola...

Bu alım sırasında 13 farklı kahve deneme fırsatım olmuş. İlk defa bir kavurucudan bu kadar farklı kahveyi bu kadar kısa sürede sipariş vermiş oldum. Fiyat farkı olmadan 125g seçeneği olması oldukça iyi. 100g bana hep az geliyordu, bir şekilde 125g bir kahveyi hem filtre hem espresso olarak denemek için yeterli geldi :) Kahvelerin neredeyse tamamı filtre olarak vaat ettiğini veriyordu, kavrumları güzeldi. Espresso olarak ise aklımda kalan pek olmadı. Benim için güzel geçen bir alım için teşekkür ediyorum.

Sevgili kahve kulübü dostları;

Ekim ayında son 2 güne girerken sepet oluşturmak isteyenler için yardımcı olması adına seçkimizdeki kahveler hakkında kişisel yorumlarımı aktarmak isterim.

Brezilya / Diamantina: Temiz ve tatlı, daha çok nutty karakterde ancak karamel tatlılığında ve hafif kuru meyve karakteri barındıran keyifli bir kahve. asiditesi düşük seviyelerde orta gövdesi ile günlük kullanım için keyifli bir kahve.

El Salvador / El Borbollon: Bu kahve de günlük kullanım amaçlı çok fazla kompleksite beklenmemesi gereken, fiyat performansını hakkıyla veren tabiri caiz ise tek boyutlu bir kahve. Tadım notlarında karamel, nuga ve biraz pekmez ve kakao mevcut.

El Salvador / Las Marias: Bu kahve şubat 2023 te El Salvador’a yaptığımız ziyarette seçtiğimiz bir kahveydi. bence fiyat performansı oldukça yüksek kahvelerden biri. çok sürprizli fincanlar çıkartıyor arada sırada, bazen hafif fermente karakter de çıkıyor, keyifli bir naturel diyebilirim.

El Salvador / La Esperanza Natural: Son seçkimizdeki şahsi favori kahvelerimden birisi. Ne kahveydi, son paketler. tam bir kırmızı meyve şöleni diyebilirim. Bu kahve de şubat 2023 te El Salvador’a yaptığımız ziyarette seçtiğimiz kahvelerden biriydi.

Colombia / El Porvenir EF Natural: Yoğun bir lezzete sahip derin bir kahve, herkese göre değil bence, meyvemsi ama ağır da bir gövdesi var. Yoğun ama aynı zamanda fermente ve meyvemsi kahve severler için çok güzel seçim. Espresso’da da fantastik.

Colombia / Caramanta: Bu kahveye o kadar güvendik ki, 15 çuval alım yaptık, çok temiz yıkanmış bir lot. Yıkanmış Kolombiya kahvelerini göğsünü gere gere temsil edebilir. Filtrede meyvemsilik ön planda, espresso olarak da acıbadem kurabiyesi tadında. Fiyat performansı oldukça iyi seviyede.

Kenya Azamia: Çok sevdiğimiz bir Kenya kahvesi; süper ve tertemiz bir meyvemsiliği var. Fresh ve çok güzel bir asiditeye sahip, juicy bir kahve.

Etiyopya Alaka: Naturel bir Etiyopya olmasına rağmen oldukça temiz içimli bir kahve. Bergamot oldukça belirgin.

Colombia El Obraje: Kolombiya kahvesi olduğunu bilmeden içseniz Kenya kahvesi zannedersiniz.

Peru Cenfrocafe DECAF: Temiz bir decaf bulmaya çalıştık. O da bu oldu.

El Salvador / Gobiado Anaerobic Natural: son 4 senedir her yıl taze hasadı ile seçkimizde. Bu yıl narenciye patlaması, kan portakalı, kumkat, portakal, greyfurt…

El Salvador / Los Pirineos Pacamara: Baya tatlı bulduğumuz ve şeftali karamel tatlarını hissettiren black honey olmasına rağmen oldukça temiz bir pacamara.

El Salvador / Los Pirineos SL28: Kenya kahvesi El Salvador’da ekilmiş, Hafif tropikal karaktere ve güzel asiditeye sahip orta düşük gövdeli klas bir kahve.

Endonezya / Ijen Lestari CM Natural: Öğütüldüğü an ortamı parfümsülüğü ile mutlu eden, çilek, limon otu ve hafif miso lezzetlerin birlikte hissedildiği kompleks bir kahve.

Burundi Nyagishiru: Meyvemsi bir Burundi, oldukça keyifli bir asiditesi var. Temiz içimli, arada sırada çok nadir olarak potato defect çıkabilir. (hangi Burundi kahvesinde çıkmıyor ki?)

Colombia La Cinta: Diğer bir meyve patlaması, kırmızı meyveler damakta dans ediyor.

Colombia / Mirador Yellow Fruits Nectar: Fantastik bir deneyim, geçen seneki monteblanco passion fruit ve haylayflı finca milan niu culturing’in birleşimi gibi bir deneyim düşünün.

Colombia / Finca Milan Nitro: Kavun, Karpuz suyu içiyormuş gibi bir hissiyat tertemiz bir içim ve dengeli bir yapı.

Ethiopia Aricha Natural: Güçlü ve floral bir naturel Etiyopya kahvesi. Fincanda karanfil limonata ve yeşil çay hissiyatı ile oldukça kompleks.

Ethiopia Gera Farm: Çok keyifli yıkanmış bir Etiyopya, nektarin ve yaban mersini şov. Paketi açtığınız gibi floral kokusu geliyor.

El Salvador La Esperanza Heirloom Natural: Etiyopya kahvesi El Salvador’da. Güzel bir birliktelik, meyvemsi ama aşırı meyvemsi değil, kompleks bir yapıya sahip lezzetli bir kahve.

Bu arada seçkimiz hiç bu kadar geniş olmamıştı, tam 21 farklı kahve, seçmesi zor olabilir...
Bu yorumları da seçim yapmak isteyenler için faydalı olmasını isteyerek içimden geldiğince yazdım.

Herkesin Cumhuriyet Bayramını kutlarım, nicelerini güzel kahveler eşliğinde kutlamak dileği ile... 🇹🇷
Merhaba Metin bey,

Buradaki kahve açıklamalarınıza bakarak özellikle colombia caramanta çekirdeğini espresso odaklı aldım.

Bugün aldığım her 2 shot da beni tatmin etmedi.Eureka oro değirmenimde en ince ayara gitmiş olmama rağmen Lelit Bianca espresso makinemde basınç tarafında 3-4 barın üzerine çıkamadı cihaz akış sırasında.

Kahveden hiç krema elde edemediğim gibi akış da çok hızlı tamamlandı doğal olarak.

Bu durum kahvenizin omni kavrum olması kaynaklımıdır yoksa farklı bir durum mu vardır?

Hemene ardından şu anda tükettiğim başka bir espresso çekirdeğimi aynı paramtrelerde öğütüp shot aldığımda gayet stabil bir akış ile shot alabiliyorum.

Elimde 4 çeşit daha kahveniz var ve espresso tarafında çekirdekler ziyan olur diye cesaret edip espresso demlemesi yapamıyorum.

Saygılarımla.

2 deneme setinden 6 adet adet kahve aldım ama hiçbirinden filtre olarak istediğimi bulamadım, şuan espresso olarak içiyorum. fena değil içiliyor ama memnun kaldığım bir ay olmadı.

Caramantayı v60'da baya beğenmiştim.
15/250
comandante 20 klik
pınar su, 94 derece
Hoffman tarifi
45 sn blooming 45 ml
45 de 100e
1.10 da 150ye (dıştan içe toplayarak)
1.30 da 200e
1.50 de 250ye
birkaç tur swirl
bitiş 2.40-2.45

El obrajeye bayıldım o ağız da ki yeşil elma baskınlığı After taste bıraktığı limon otu tadı fresh ekşi tam istediğim gibi bi kahve.Kesinlikle ay sonu stok kalırsa alacağım hem fiyat olarak iyi hem de tatsal açıdan güzel bi kahve.La cinta çok baskın orman meyveleri kokuyor ama daha oturmamış demlediğim de hafif acılık alıyorum.Ama diğer tatlar baskın olmasada hissettiriyor.Kesinlikle bu ay iyi ki seçilmişsiniz valla hiç bi kahvenizden bugüne kadar pişman olmadım baya da stok yaptım.Emeklerinize sağlık

@metin bey etiyopyalarda (gera farm ve aricha 28.10 kavrum) bir sorun mu var?
hemen bütün seçkiyi aldım, hepsi de çok güzeldi ellerinize sağlık (caramanta f/p canavarı, 1kg daha istedim yolda. obraje de nefisti ondan da 250gr ekledim), etiyopyaları içemedik maalesef..

Geri