Forumda çok fazla kahve yorumlamayı sevmiyorum aslında, gerçekten sevdiğim firmalar dışında, bu ay ki ultra için ekstra yorum yapmak istedim. Reçete vs paylaşımı yapmayacağım çünkü paylaşılacak bir reçete elde edemedim. Satın aldığım iki farklı kahveden de hiç bir şekilde düzgün bir verim alamadım ve bardağa düzgün bir kahve inmedi. Yukarıda ki bir yorum gibi ben de içtiğim iki kahvede sadece yavanlık elde ettim.
Iki kahve içinde çok fazla reçete denedim, farklı sular denedim, bir çok farklı parametreyle oynadım ve asla düzgün bir bardak elde edemedim. Ikisi de su tutan kahvelerdi ve her seferinde bitter tatlar meydana çıktı.
Bazı kahveler vardır üç aşağı beş yukarı ilk demleme de bile potansiyelini gösterir. Farklı parametrelerle çok oynamadan iyi bir bardak elde edersiniz. Kimi zaman fiyat performans olur kimi zaman pahalı bir kahve. Ama ultra'dan aldığım kahveler bu klasmanlardan biri olmadı, o yüzden bu kahveleri beğendiğimi söyleyemeyeceğim.
Farklı bir firmadan içtiğim kolombiya bu iki kahveden gerçekten kat be kat güzeldi ve fiyat olarak bunlardan çok daha azdı. Yerel bir kavurucu ve bu kadar popülaritesi henüz yok bile, gerçekten çok daha iyi kahvelere sahip. Hatta neden bu kadar ucuz diye sorguladığım kahveleri var, yeni kahvelerin geldiğini ve yakında satışa gireceğini de belirttiler. Bursada oturan arkadaşlar varsa firmayı bilirler heralde, buradan yazıp ekstra reklam yapmış gibi olmak istemem. Bu ay benim icin kötü geçti toplu alım malesef, degişen ekonomik şartlar ve pahalılıkla birlikte lüks haline gelen şu kahvelerle birlikte yakında düzgün kahve almak ulaşılamaz hale gelecek ve yeni tatlar arayalım modundan çıkıp artık bildiğimizden şaşmadan en güvendiğimiz firmaları takip edip onlardan satın almaya devam edeceğiz.

Sırma su veya buzdağı su.La cuesta için su tavsiyesi ve reçete alabilir miyim ?
Selamlar, v60 için önerilen en ince ayar kaç klik?Sırma su veya buzdağı su.
15/240
3 parçalı döküş(bitiş 2:30) veya blooming+tek döküş(bitiş 2:00)
V60 için değirmenin önerilen en ince ayarı.
Sıcaklık 91-94C
Çok kolay bir kahve, reçete denemekten çekinmeyin.
Değirmenin kullanma kılavuzunda yazıyor olmalı. Herkesin Değirmenini bilemem hocamSelamlar, v60 için önerilen en ince ayar kaç klik?bakınıyorum ama bulamıyorum.
Pardon cmd kullanıyormuşsunuz gibi anlamışımDeğirmenin kullanma kılavuzunda yazıyor olmalı. Herkesin Değirmenini bilemem hocamo yüzden "v60 için en ince ayar" gayet genel bir kavram bence.
Panama ve Costa Rica kahveleri hep merakımı cezbediyor benim de hocam.Bugün panama finca bernardina'yı denedim, çok taze kavrum ama eşimin baskısına dayanamadım.( 31 ekim )
15/250 V60 ile demledim, döküşü biraz yavaş ve parçalı yaparak 2:40 da bitirdim, normalde bu dozda 2:00 dakika hedeflerim,
Sıcaklık 93 derece,
Kahvenin kuru kokusu inanılmaz, bütün mutfak nefis kokuyor. Anaerobik notalar gayet yerinde, Şarapsı bir hava yakalanmış özel işleme ile,
çok parlak ve asiditesi ön planda bir kahve değil bu, bitişi uzun ve dengeli. Bu kahve ile en önemli notum şu, bu kahvede tatlılık yok arkadaşlar,
en azından şu anki halinde, bekleyince de çıkacağından şüpheliyim çünkü 120 saatlik uzatılmış anaerobik fermantasyon belli ki çekirdekteki tüm şekeri tüketmiş. Deneyimlemiş oldum. Hafif bir tatlılık alabilseydim daha mutlu olurdum ama farklı bir stil denenmiş saygı duyuyorum üreticiye. Benim için öğretici bir kahve oldu bu, aldığıma sevindim. Panama kahveleri denemeye değer kahveler oluyor.
Madem 31 Ekimde kavuracaktınız-kavrum günleriniz önceden bellidir muhtemelen- bana " 3 gün bekleyin taze kavrulmuş olarak gönderelim" diyebilirdiniz, sanırım elinizdeki eski kavrum çekirdekleri bitirmek istediniz."23 gün önce kavrulmuş kahve de içilebilir" diyebilirsiniz ama ben taze kavrulmuş,degass süreci benim gözetimimde, ara sıra demleyerek, kontrol ederek içmek istediğim kahve istiyorum.çok taze kavrum ama eşimin baskısına dayanamadım.( 31 ekim )
Sipariş verdikten sonra yazdınız mı bana yeni kavrum yollayın diyeSizden 28 Ekimde sipariş verdim @roasterbeg
Madem 31 Ekimde kavuracaktınız-kavrum günleriniz önceden bellidir muhtemelen- bana " 3 gün bekleyin taze kavrulmuş olarak gönderelim" diyebilirdiniz, sanırım elinizdeki eski kavrum çekirdekleri bitirmek istediniz."23 gün önce kavrulmuş kahve de içilebilir" diyebilirsiniz ama ben taze kavrulmuş,degass süreci benim gözetimimde, ara sıra demleyerek, kontrol ederek içmek istediğim kahve istiyorum.
Belki 10 gün sonra içilebilir olacağına karar verip , vakumlayıp buzluğa atacağım.
Umarım geç bir yorum değildir.Esmerili filtrede denemiş olan varsa deneyim paylaşabilir mi?
Kesinlikle espressoda daha keyifli,filtrede dediğiniz gibi satandart,klasik.Umarım geç bir yorum değildir.
Esmeril' i degass sonrası ilk olarak v60 ile demledim. Standart bir lezzet sunuyor. Başlangıçta yoğun gövdeli ardından hafif meyve tadları fakat asidite düşük. V60 için aradığım bir çekirdek değil. Bir sürprizi yok. Ne vadettiyse o.
Belki de omni kavrum olması sebebiyledir.
Daha sonra espresso da denedim. Otomatik makine olduğu için detaylı ve gercekçi olmasa da, oldukça iyi sonuçlar aldım. Sonuç olarak çekirdeğin geri kalanını espresso da devam etmeyi düşünüyorum.
91-92 CLa cuesta için su tavsiyesi ve reçete alabilir miyim ?
Merhabalar @DenisoSizden 28 Ekimde sipariş verdim @roasterbeg
Madem 31 Ekimde kavuracaktınız-kavrum günleriniz önceden bellidir muhtemelen- bana " 3 gün bekleyin taze kavrulmuş olarak gönderelim" diyebilirdiniz, sanırım elinizdeki eski kavrum çekirdekleri bitirmek istediniz."23 gün önce kavrulmuş kahve de içilebilir" diyebilirsiniz ama ben taze kavrulmuş,degass süreci benim gözetimimde, ara sıra demleyerek, kontrol ederek içmek istediğim kahve istiyorum.
Belki 10 gün sonra içilebilir olacağına karar verip , vakumlayıp buzluğa atacağım.
Bütün bunlara kahveyi içecek kişi karar verir siz değil.Bana 23 günlük kahve göndermeden önce sormanız gerekirdi, bu sizin tek başınıza karar vereceğiniz bir konu değil.
Hocam Esmeril için V60 olur, Aeropress olur, Origami olur yani kısacası bir reçete verebilir misiniz acabaUltra beni bu ay fazlasıyla memnun etti.Hem espressoda hem de filtrede.Su olarak Saka kullanıyorum önerdikleri için belirteyim.Orijin espressoda tek kelimeyle “Gövde” diye bağırıyor.Diğer çekirdeklere nazaran koyu kavrum ancak aromaları o kadar güzel hissediyorsunuz ki.Esmeril’in paketi o kadar güzel kokuyor ki arada alıp koklayıp geri bırakıyorum.Filtre günlük tüketime çok uygun,günün her saati içebilirsiniz.Espressoda filtreye nazaran daha keyifli buldum.Keramo’ya gelecek olursak;24’ü kavrumlu paketten biraz önce bir shot aldım,seftali çok net olmakla beraber gerçekten çok kompleks bir shot oldu.Doyamadım shota.Zaten espresso olayının az olmasına ciddi sinir oluyorum.Bi yudumda bitiyor.Bir tek Bochesa kaldı denemediğim onu da bugün yarın açarım.Sonuç olarak ben çok memnun kaldım Ultra’dan.Ellerine sağlık…