• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Doğru V60 Filtresi Seçmek

Burada kutulu 100 adet filtre görseli var resimde bunu deneyen var mı ilk defa görüyorum
Geçen hafta v60 seti alırken yanına da bundan eklemiştim setin içindeki kağıtlar hollanda yapımı olduğu için. Yanılmıyorsam Hario'nun sitesinde de bu ürünün bol poşetli halinin kutulanmış hali olduğu yazıyor. Açıkçası ben henüz sorun yaşamadım, timemoreda 25 klikte 15gr/240ml demlemede 2.35 de bitiyor.

Bu arada benim de sormak istediğim, dört sayfa boyunca kimse Cafec traditionaldan bahsetmemiş, normalde her v60 konusunda bu kağıdın çok şey değiştirdiğini yazanlar oluyordu. 40lı kutu traditionaldan daha mı iyidir?

Geçen hafta v60 seti alırken yanına da bundan eklemiştim setin içindeki kağıtlar hollanda yapımı olduğu için. Yanılmıyorsam Hario'nun sitesinde de bu ürünün bol poşetli halinin kutulanmış hali olduğu yazıyor. Açıkçası ben henüz sorun yaşamadım, timemoreda 25 klikte 15gr/240ml demlemede 2.35 de bitiyor.

Bu arada benim de sormak istediğim, dört sayfa boyunca kimse Cafec traditionaldan bahsetmemiş, normalde her v60 konusunda bu kağıdın çok şey değiştirdiğini yazanlar oluyordu. 40lı kutu traditionaldan daha mı iyidir?
Bol poşet de iki çeşitmiş kafada deli sorular... sorun yaşanmıyorsa ben de alıp deneyeyim madem.

Hario filtreler bu konjonkturde tamamen bilinmezlik durumunda ben kisa copu cekmistim gecmiste bir miktar kahveme yazik etmisti hario bol poset 100lu, cafecler de neyle karsilasacaginiz belli ve guven veriyor. Bu durumda hario filtreler benim icin tam bir deli cesareti.

4 Sayfa boyunca yer alan eski mesajlar nerdeyse 1 sene önceki bilgiler oysa ki Cafec ler yaklaşık 4-5 aydır Türkiye de. Öceki mesajlarda Cafec den bahsedilmemesi normal yani.
Sorunuza gelirsek kendi tecrübeme göre kullandıklarım arasında en iyisi Cafec Traditional idi.

İyiden kötüye filtre sıralamam şu şekilde. (Cafec TH serisini tecribe etmedim)
Cafec Traditional > Hario 40 > Hario 100 (Bol Poşet) > Hario 100 (Holanda)

Son düzenleme:
Filtre konusu bir noktaya kadar önemli olsa da gereğinden fazla abartılıyor diye düşünüyorum. Hollanda hariç tüm filtreleri kullanıyorum denk geldikçe. Birinci demlemede beklemediğiniz bir sonuç aldığınız filtrede karşılaştığınız ve ikinci denemede öğütümle, döküş basamaklarının sayısıyla oynayıp çözülebilecek minimum sorunlar bile 'oo bu filtre yüzünden kahvem çöp oldu' şeklinde ifadelendiriliyor.

Çok anlam veremiyorum açıkçası.

4 Sayfa boyunca yer alan eski mesajlar nerdeyse 1 sene önceki bilgiler oysa ki Cafec ler yaklaşık 4-5 aydır Türkiye de. Öceki mesajlarda Cafec den bahsedilmemesi normal yani.
Sorunuza gelirsek kendi tecrübeme kullandıklarım arasında en iyisi Cafec Tradional idi.

İyiden kötüye filtre sıralamam şu şekilde. (Cafec TH serisini tecribe etmedim)
Cafec Traditional > Hario 40 > Hario 100 (Bol Poşet) > Hario 100 (Holanda)
Sabah mahmurluğuyla okudum ve siz söylemeseydiniz hiç fark etmeyecektim 😁 . Cafec'i sormamın bir sebebi de hario 40lı ile neredeyse aynı fiyata hatta çok daha ucuza geliyor, o yüzden elimdeki 100WK kodlu kutulu poşet bittiğinde ona geçmeyi düşünüyorum.

Burada kutulu 100 adet filtre görseli var resimde bunu deneyen var mı ilk defa görüyorum
Bol poşetli problemli filtre kağıdının görünümü değişmiş sadece. Başlangıç için arkadaşıma aldırmıştım. Performansı çok kötü tavsiye etmem.

Filtre konusu bir noktaya kadar önemli olsa da gereğinden fazla abartılıyor diye düşünüyorum. Hollanda hariç tüm filtreleri kullanıyorum denk geldikçe. Birinci demlemede beklemediğiniz bir sonuç aldığınız filtrede karşılaştığınız ve ikinci denemede öğütümle, döküş basamaklarının sayısıyla oynayıp çözülebilecek minimum sorunlar bile 'oo bu filtre yüzünden kahvem çöp oldu' şeklinde ifadelendiriliyor.

Çok anlam veremiyorum açıkçası.

Anlam verememenizin sebebi aslinda biraz sansli olmaniz ve iyi versiyonlarin size denk gelmesi. Her yolu denemistim tum degiskenlerle oynayarak 3bucuk dakikalarin altina inememis ve hic hos olmayan odunsu yanik tatlarindan kurtulamamistim. İnsan basina gelmedikce anlamiyor sanirim.

İzmirli arkadaşlara sesleniyorum, İzmir'de cafec filtrelerini edinebileceğim nereler var kargo parası vermek istemiyorum 100lü denemek istiyorum, teşekkürler

Filtre çok çok önemli.Kahve verimimi %500 arttırdı desem yeridir.Hario 100 lu japon kullanıyordum ilk basta immersiondan 40 lı çıktı.Baktım kahveler mükemmel olmaya başladı.Sonra cafec aldım daha da guzelleşti.Evet kötu filtreyle iyi kahve demlemek imkansız boşa çaba masraf israf ne derseniz.. :)
Demlemelerim 2-2.30 suruyor daha bunu aşan olmadı.Bunun ônemi var mı? Önceden olsa yok tad a bak derdim.Suan diyorum bal gibi önemi var.Evet demleme uzadıkça odunsu bitter tatlar bariz şekilde artıyor.En önemlisi de spin yapmama rağmen filtre sonlara doğru tıkanmıyor.Bu çok önemli..
Kısacası cafec geleneksel alıp geçin sonra teşekkür edersiniz.

Az önce yg724.com dan aldım, japonya üretimi diye ekstra belirtilmiş,arayan varsa ücretsiz kargo ile en uygun orada buldum. (41TL)

Kullandıktan sonra yorumumu yazarım tekrar.

İzmirli arkadaşlara sesleniyorum, İzmir'de cafec filtrelerini edinebileceğim nereler var kargo parası vermek istemiyorum 100lü denemek istiyorum, teşekkürler

Merhabalar, Coffeerem'de vardı sanırsam Karşıyaka'da.

Comp-lexx’ten Abaca alabilirsiniz.

Geri