• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Dizi ve Filmlerde Göze Çarpan Kahve Demleme Ekipmanları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Masal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Call Me by Your Name’de moka pot. Hikaye İtalya’da geçince sabah kahvaltısında moka pot masadaki yerini almış.
86B75DAC-1BA5-4D0C-B8EC-42B2E147D011.jpeg1F202AC1-339F-4789-8BDC-4A313651D5F1.jpeg

Görüntü kaydı bulamadım ama sopranos'un bir sahnesinde sopranos ailesine elektra marka espresso makinesi geliyordu, kadın fiyatının yaklaşık USD 2.000 olduğunu söylüyordu.

Dün gece tekrar İnterstellar izlerken sofrada bir chemex gördüm fakat içinde kahve yoktu. Yanlış mı gördüm diye sahneyi geri aldığımda içinde su olduğunu fark ettim. Evet, içinde su vardı ve chemex sürahi olarak kullanılıyordu çünkü dünyada tarımı yapılabilen tek ürün mısırdı artık...

Ekran görüntüsü 2021-02-02 020001.jpg

Avrupa Yakasında Beko Espresso Makinesi vardı :D Ama o kadar çok bölümü var ki hangi bölüm bulamadım :D

Çok iyi başlık! Ben de dikkat kesilirim hep konu kahve olduğunda. 3 katkı da benden olsun:

Bu sahne 1968 yapımı Rosemary'nin Bebeği filminden. Chemex'in ekranda ilk arz-ı endam ettiği film bu sanırım.

chemex.jpg

2 tane de Netflix'ten. Bu sahne Hillary Swank'in başrol olduğu uzay dizisi "away"in ilk sezonu 3. bölümünden. Çin'li astronot abla Fellow Stagg EKG ile çay demliyor:

IMG-7620.jpg

Bu da New York'taki hasidik / yahudi topluluğunu anlatan "Unorthodox" dizisinden. New York'tan Berlin'e kaçan ana karakterimiz soluğu "The Barn"da alıyor. Arka planda V60, Server ve Barn kahvelerini görebilirsiniz:

IMG-7621.jpg

Dün gece tekrar İnterstellar izlerken sofrada bir chemex gördüm fakat içinde kahve yoktu. Yanlış mı gördüm diye sahneyi geri aldığımda içinde su olduğunu fark ettim. Evet, içinde su vardı ve chemex sürahi olarak kullanılıyordu çünkü dünyada tarımı yapılabilen tek ürün mısırdı artık...

Ekli dosyayı görüntüle 8794
muhteşem detay yakalamışsınız, ben fark etmemiştim.. 👏😮

Çok iyi başlık! Ben de dikkat kesilirim hep konu kahve olduğunda. 3 katkı da benden olsun:

Bu sahne 1968 yapımı Rosemary'nin Bebeği filminden. Chemex'in ekranda ilk arz-ı endam ettiği film bu sanırım.

Ekli dosyayı görüntüle 8795

2 tane de Netflix'ten. Bu sahne Hillary Swank'in başrol olduğu uzay dizisi "away"in ilk sezonu 3. bölümünden. Çin'li astronot abla Fellow Stagg EKG ile çay demliyor:

Ekli dosyayı görüntüle 8796

Bu da New York'taki hasidik / yahudi topluluğunu anlatan "Unorthodox" dizisinden. New York'tan Berlin'e kaçan ana karakterimiz soluğu "The Barn"da alıyor. Arka planda V60, Server ve Barn kahvelerini görebilirsiniz:

Ekli dosyayı görüntüle 8797
Unorthodox'u çok severek izlemiştim ama bu detayı nasıl kaçırmışım. Çok netmiş oysa. Kahvesever gözüyle bakmışsınız diziye ☺

Unorthodox'u çok severek izlemiştim ama bu detayı nasıl kaçırmışım. Çok netmiş oysa. Kahvesever gözüyle bakmışsınız diziye ☺
aaa nasıl gözden kaçar bu sahne,
ben sahneyi görünce keşke o taburelerde oturabilsem diye iç geçirmiştim.

Evet bence de keyifli bir yapımdı ama Away'i çok sevmedim hatta bir yerden sonra izlemeyi bıraktım. Bir de ağır hayranı olduğum "The Office" dizisinin son sezonunda ofise bir Nespresso makinesi geliyordu. Hepsi onlarca espresso içip fazla kafeinden deliriyorlardı :D

Hatta görseli buldum:

Nespresso-Pixie-The-Office.jpg

Geri