• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Delter Coffee Press hakkında her şey. ( Yardımcı Excel eklendi )

1 haftadır delter ile denemeler yapıyorum. aeropresse göre daha temiz ve daha aromatik kahveler içtim. tarif için deneye deneye bulacağım artık 1 aya güncellerim yorumumu :D
sadece bu aleti alırken aeropress gibi yanımda taşır kahve yapar içerim vs gibi planlarım da vardı fakat ben yine aeropressten şaşmayacağım muhtemelen. Çünkü alet aeropress gibi kolay temizlenmiyor. Aeropressin pistonu ittir peçeteyle kurula hemen hazır oluyor. bunun içinin yıkanması falan aeropresse göre çok uğraştırıcı geldi bana.

Forumda sürekli satılık delter ilanları görüyorum, biraz zahmetli bir ekipman. Ben iş yerinde clever ile dönüşümlü kullanıyorum, şu an elimdeki kahveler delter ile daha iyi sonuç veriyor.
Bu ekipmanın iki büyük sorunu var, dolayısı ile tarifleri buna göre revize etmek gerekiyor.

1. Isıyı somuruyor.
2. Su kaçırıyor.

Isı ile ilgili kısım kullanılan malzemeden kaynaklı olsa gerek. Aeropress’te böyle sorun yaşamamıştım. Su kaçırması ise dizayn hatası olarak düşünüyorum. Fakat bu sorunlara rağmen ekipmanın çıkardığı tat profili çok iyi. Bu kadar iyi sonuç vermese kullanmazdım sanırsam.

Ben ideal tarifi bulduğumu düşünüyorum.
12.5 gram kahveye 200ml su kullanıyorum. Ama 400 ml suya ihtiyacınız var. Sebebini açıklayacağım birazdan. Öğütüm için geniş bir aralığı var, cmd 23 ile 14 klik arası gidebilirsiniz. Bu aralar 22 klik kullanıyorum. Gelelim tarife.
Deltera kağıdı koyup kapağını kapatın. Kettledan aldığınız sıcak suyu (ne kadar sıcak o kadar iyi, ben termosa koyuyorum odada demliyorum, gidip gelene kadar soğuyordur biraz) deltera 200ml kadar koyun. 15 saniye kadar bekledikten sonra pressleyin. Bu işlemi yapma sebebimiz delterı ısıtmak. Farkındaysanız henüz kahve koymadık. Suyu bardağınıza pressleyin bardak da ısınsın. İçinde su kalmayınca bardaktaki suyu boşaltın. Elinizi yakmadan kapağı açın ve kahveyi hazneye koyun. Hızlıca ve sıkıca kapatıp 200 ml su ekleyin. 3 dk boyunca pressleyin. Bu kısım önemli. Blooming vs yok. Çok yavaşça pressliyorsunuz. Stabil presslerseniz ne ala.

Ekipmandan verim alamayan bu tarifi denesin. Açıkçası blooming vs ile uğraşmayın. Zaten sorunlardan biri su kaçırması. Pressleyince ne kadar su presslediğinizi bilemeyeceksiniz. Ayrıca blooming ısı kaybından başka hiçbir işe yaramıyor.

Özet geç diyenlere; 12.5 gr kahve, cmd 22 klik, 200 ml su. İlk önce kahveyi koymayıp filtreyi koyarak ekipmanı ısıtıyoruz. Sonra bu suyu döküp kahveyi ekleyip 3 dk boyunca pressliyoruz. Bu kadar.

Afiyet olsun.

Forumda sürekli satılık delter ilanları görüyorum, biraz zahmetli bir ekipman. Ben iş yerinde clever ile dönüşümlü kullanıyorum, şu an elimdeki kahveler delter ile daha iyi sonuç veriyor.
Bu ekipmanın iki büyük sorunu var, dolayısı ile tarifleri buna göre revize etmek gerekiyor.

1. Isıyı somuruyor.
2. Su kaçırıyor.

Isı ile ilgili kısım kullanılan malzemeden kaynaklı olsa gerek. Aeropress’te böyle sorun yaşamamıştım. Su kaçırması ise dizayn hatası olarak düşünüyorum. Fakat bu sorunlara rağmen ekipmanın çıkardığı tat profili çok iyi. Bu kadar iyi sonuç vermese kullanmazdım sanırsam.

12.5 gram kahveye 200ml su kullanıyorum. Ama 400 ml suya ihtiyacınız var. Sebebini açıklayacağım birazdan. Öğütüm için geniş bir aralığı var, cmd 23 ile 14 klik arası gidebilirsiniz. Bu aralar 22 klik kullanıyorum. Gelelim tarife.
Deltera kağıdı koyup kapağını kapatın. Kettledan aldığınız sıcak suyu (ne kadar sıcak o kadar iyi, ben termosa koyuyorum odada demliyorum, gidip gelene kadar soğuyordur biraz) deltera 200ml kadar koyun. 15 saniye kadar bekledikten sonra pressleyin. Bu işlemi yapma sebebimiz delterı ısıtmak. Farkındaysanız henüz kahve koymadık. Suyu bardağınıza pressleyin bardak da ısınsın. İçinde su kalmayınca bardaktaki suyu boşaltın. Elinizi yakmadan kapağı açın ve kahveyi hazneye koyun. Hızlıca ve sıkıca kapatıp 200 ml su ekleyin. 3 dk boyunca pressleyin. Bu kısım önemli. Blooming vs yok. Çok yavaşça pressliyorsunuz. Stabil presslerseniz ne ala.

Ekipmandan verim alamayan bu tarifi denesin. Açıkçası blooming vs ile uğraşmayın. Zaten sorunlardan biri su kaçırması. Pressleyince ne kadar su presslediğinizi bilemeyeceksiniz. Ayrıca blooming ısı kaybından başka hiçbir işe yaramıyor.

Özet geç diyenlere; 12.5 gr kahve, cmd 22 klik, 200 ml su. İlk önce kahveyi koymayıp filtreyi koyarak ekipmanı ısıtıyoruz. Sonra bu suyu döküp kahveyi ekleyip 3 dk boyunca pressliyoruz. Bu kadar.

Afiyet olsun.
Bence tarifler ne kadar basit o kadar güzel oluyor. Isıtma yapmak yerine hedeften 1-2 derece sıcak koyuyorum suyu. Ön demlemeyi de adettendir diye yapıyordum ama bir de sizin gibi yapmadan deneyeyim. Gerisi aynı sayılır zaten.

Önce ısıtıyorum. Ardından kahveyi koyup kaynar su ile dolduruyorum hazneyi. Böylece hem ekipmanın ısınmasını, aynı anda da suyun soğumasını sağlamış oluyorum. Ön demleme yaptıktan sonra suyu iki seferde presliyorum. Yaklaşık 1 aydır iş yerinde molent pocket ile kullanıyorum. Evde, aynı çekirdek ile comandanteyle öğüterek V60'da yaptığım kahvelerden daha aromatik ve tatlı kahve içtiğimi söyleyebilirim. Keşke daha önce alsaydım dediğim bir ekipman...

1. Isıyı somuruyor.
2. Su kaçırıyor.

Afiyet olsun.

Selamlar Dostum @Lorenzen

Tarif çok detaylı ve çok güzel olmuş emeğine sağlık.Benim tek sorum var o da kullanmış olduğu suyun markası ve tercih ettiğin su sıcaklığı yada sıcaklık aralığı.

İki soru oldu galiba :=))

1. Isıyı somuruyor.
2. Su kaçırıyor.

Afiyet olsun.
Bir süredir tekrar Delter denemek istiyordum ama bu aralar hiç tek kişilik demleme yapmadığımdan deneyemedim.
Sizin tarifle bir deneyeceğim.

Ön ısıtma için Flair'deki gibi bir taktik de işe yarar mı acaba?

1633638195244.png

Sadece Comandante+Delter ekipmanlarım var ve başka hiçbir demleme ekipmanina ihtiyaç duymadım bu zamana kadar.
Fix demleme reçetem

14 Gr kahve
220 ml su
27 click (Comandante. Ağız tadınıza göre inebilirsiniz)
Kaynadığı an suyu koyabilirsiniz.

50 ml bloom (30 saniyede presle) 30 saniye bekle.
75 ml 30 saniye presle ve 15 saniye bekle.
1.45 de kalan suyun tamamını 2.30 a gelecek şekilde presliyoruz.

Yaklaşık 1-2 dk bekledikten sonra tadı bayağı açılıyor.

Bir süredir tekrar Delter denemek istiyordum ama bu aralar hiç tek kişilik demleme yapmadığımdan deneyemedim.
Sizin tarifle bir deneyeceğim.

Ön ısıtma için Flair'deki gibi bir taktik de işe yarar mı acaba?

Ekli dosyayı görüntüle 16117
İşe yarar ama birincisi bence su kadar etkili olmaz. İkincisi su buharı kaynar sudan çok daha yüksek derecelere çıkacağı için delter erimesin?

Selamlar Dostum @Lorenzen

Tarif çok detaylı ve çok güzel olmuş emeğine sağlık.Benim tek sorum var o da kullanmış olduğu suyun markası ve tercih ettiğin su sıcaklığı yada sıcaklık aralığı.

İki soru oldu galiba :=))
kettledan kaynar suyu alıyor, starbucks termosa koyuyor ve odaya götürüp (30 saniye sürecek mesafe) orda önce ısıtma işlemi yapıp sonra demliyorum. termos bir miktar soğutuyordur. imkanınız varsa direkt kettledan dökebilirsiniz.

evde peak water kullanıyorum ama iş yerinde hayat su. dolayısıyla hayat su diyebiliriz. ppm'i düşüktü diye hatırlıyorum hayat'ı. 30 civarı olması lazım. ppm her şey değil tabii ama bir gösterge sonuçta. yine de suyun çok önemi olmadığını düşünüyorum iş yerinde demlediğim için. pratiklik benim için daha önemli :)

sizde delter var mı bilmiyorum ama mokapot demlediğiniz ve sevdiğiniz için sizin sevdiğiniz tat profilinden uzak sonuçlar vereceğini ekleyeyim :)

1. Isıyı somuruyor.
2. Su kaçırıyor.

Afiyet olsun.
Dün akşam denedim tarifi. Delter demlemelerimde gövde normalde düşük oluyordu. Ama bu tarifle Coffeenutz kavrumu yıkanmış Bombe'yi 3 dakikayı hedefleyerek demledim. Gövde bir hayli yükseldi. Ama floral hava da kaybolmadı. Oldukça hoşuma giden bir fincan oldu diyebilirim. Teşekkürler @Lorenzen 😊

Tamam su kaçırıyor, çabuk soğuyor ama '' adam çalıyor ama çalışıyor da '' tepkisini verdim. @Lorenzen 'in tarifini kullanarak tozlu raftan alıp denedim. Şimdi V60'da bi türlü reçetesini oturtamadığım kahveyi bitmesin diye azar azar yudumluyorum.

kettledan kaynar suyu alıyor, starbucks termosa koyuyor ve odaya götürüp (30 saniye sürecek mesafe) orda önce ısıtma işlemi yapıp sonra demliyorum. termos bir miktar soğutuyordur. imkanınız varsa direkt kettledan dökebilirsiniz.

evde peak water kullanıyorum ama iş yerinde hayat su. dolayısıyla hayat su diyebiliriz. ppm'i düşüktü diye hatırlıyorum hayat'ı. 30 civarı olması lazım. ppm her şey değil tabii ama bir gösterge sonuçta. yine de suyun çok önemi olmadığını düşünüyorum iş yerinde demlediğim için. pratiklik benim için daha önemli :)

sizde delter var mı bilmiyorum ama mokapot demlediğiniz ve sevdiğiniz için sizin sevdiğiniz tat profilinden uzak sonuçlar vereceğini ekleyeyim :)

Dostum Selamlar @Lorenzen

Mokapot demleyicisi olduğumu hatırlıyor olman beni mutlu etti :=)

Filitre kahve seven dosta arkadaşa ikram edebilmek için bir delter temin ettim ve demlemelerimi evdeki içme suyu ile denediğimde kahveyi çözdüremedim.Ben bir köyde ikamet ettiğim için dağdan gelen suların önü kesilerek konuşan çeşmelerden aldığımız suyu içiyoruz.Mokapotta sorun yaratmıyor lakin delter ile kullandığımda su kahveyi çözemedi,bu nedenle tarifinde kullandığın suyu merak ettim.

Dosta arkadaşa ikram etmeden önce doğru demleyip demlemediğimi anlamak için kendim tatmak istiyorum.

Dostum Selamlar @Lorenzen

Mokapot demleyicisi olduğumu hatırlıyor olman beni mutlu etti :=)

Filitre kahve seven dosta arkadaşa ikram edebilmek için bir delter temin ettim ve demlemelerimi evdeki içme suyu ile denediğimde kahveyi çözdüremedim.Ben bir köyde ikamet ettiğim için dağdan gelen suların önü kesilerek konuşan çeşmelerden aldığımız suyu içiyoruz.Mokapotta sorun yaratmıyor lakin delter ile kullandığımda su kahveyi çözemedi,bu nedenle tarifinde kullandığın suyu merak ettim.

Dosta arkadaşa ikram etmeden önce doğru demleyip demlemediğimi anlamak için kendim tatmak istiyorum.
her zaman kullandığınız suyla benim tarifi deneyin. hala çözemediğinizi düşünüyorsanız daha ince öğütüm deneyebilirsiniz.

Merhabalar, uzun zamandır French Press le kahve içen biri olarak artık tadının çok iyi olmadına, berraklık ve daha lezzetli kahveler için demleme şeklimi ve bir değirmen almaya karar verdim.
1 Aydır derinlemesine araştırıyordum sizlerin yorumları ve YouTube de videoları ve incelemeleri olan üyeleri hepsini izledim.
Sonuç olarak Aeropress ve Delter arasında kalmıştım. Son karar olarak Delteri bugün sipariş verdim, Delter i seçmemdeki en büyük etki 2 kişilik demlemeye çıkabilmesi ve daha yumuşak ve aromatik içimler suna bilimesi (yumuşak içim kısmı Aeroprestede olabiliyordur muhtemelen).
Değirmen olarak 3 değirmen arasında kaldım F/P olarak Molent Pocket / Hario Scetron Pro / Cafflano krinder. Bu 3 değirmenden Cafflano krinder i sipariş verdim Cafflano krinder i seçmemin nedenleri ayar mekanizmasınının diğerlerinden pratik olduğunu düşünüyorum, hafiflik ve taşınabilirlik metal bur olması. Plastik olmasının sorun olacağını düşünmüyorum gerekli esneklik ve sağlamlıkta tasarlandığını düşünüyorum öğütüm dereceleri ve elek altı elek üstü performansıda gördüğüm kadarıyla tatmin edici. Sonuç olarak, umarım iki üründende memnun kalırım.

Bu yazıyı yazmamın nedeni ekipman seçimi yapacak arkadaşların karar aşamalarına yardımcı olmak.
Bu arada formdaki ilk yazım tüm form arkadaşlarıma selamlar...

Delter Press ve Cafflano Krinder geldi. Evde French pres için almış olduğum öğütülmüş kahvelerimden hemen denedim (Henüz çekirdek kahve almadım) gayet başarılı French prese göre çok çok iyi geldi bana açıkçası. Cafflano Krinderin Delter pres için öğütme derecesini bilen varsa benimle paylaşabilir mi. @Lorenzen

Delter Press ve Cafflano Krinder geldi. Evde French pres için almış olduğum öğütülmüş kahvelerimden hemen denedim (Henüz çekirdek kahve almadım) gayet başarılı French prese göre çok çok iyi geldi bana açıkçası. Cafflano Krinderin Delter pres için öğütme derecesini bilen varsa benimle paylaşabilir mi. @Lorenzen
Krinder kullanmıyorum ama aşağıdaki görselden yola çıkarak 9 ve 10 seviyeleri uygun gibi gözüküyor. Ama öğütümü inceltmek isterseniz 8 daha da kalınlaştırmak isterseniz 11'i de deneyerek sınırları zorlanabilirsiniz bence 😊
Screenshot_20211019-211219.jpg

Geri