• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Değirmen Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan camusal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

camusal

Üye
Arkadaşlar herkese selam, kasım ayında araştırmadan hario iyidir diyerek mini plus seramik öğütücüyü almıştım. Başlarda fena olmayan sonuçlar elde etsem bile artık bu değirmen beni çileden çıkartmak üzere. Her türlü demleme yöntem değişikliği, filtre değişiklikleri, çift öğütüm gibi birden fazla seçeneği denemiş olmama rağmen hiçbir şekilde düzgün bir sonuç elde edemiyorum. Kahvelerin hepsi bu değirmenin içerisinde heba oluyor sanırım.

Konular arasında bir takım araştırmalar yaptım aklımda birkaç fikir oluştu ancak yine de güncel bir yorum almak adına konu açmak istedim. Amazon'da şu an 1Zpresso Q2S 3750 liraya denk geliyor. Şu anda almayı düşündüğüm değirmen bu. Hem şu an bütçemi zorlamamak hem de daha üst sınıf bir değirmene kendimi geliştirdikten sonra geçmek istediğim için daha yüksek modellere bakmadım. Sizler bu modeli önerir misiniz yoksa bütçeyi zorlayıp 1Zpresso X Pro S (5400 TL) modelini almamı mı önerirsiniz?

Ekleme: Farklı değirmen önerilerine açığım.

Son düzenleme:
Amazon'da KINGrinder K6 modeli vergisi ile 3400 civarında bir fiyata satılıyor. 1Zpresso KMAX dişlisini kullandığı söyleniyor. Bütçenize uygun olarak bu da bir seçenek olabilir.

20 gr çekirdek kapasitesi haricinde q2 10 numara f/p ürünü bence. Demlemelerinizi tek kişilik yapıyorsanız o da bir sorun olmayacaktır zaten. Burr yapısı benzerliğinden ötürü CMD ile tat profilleri çok benzer olduğu söyleniyor. İnceleme videolarında övmeyen görmedim henüz.

Hocam geçen seferde söylemiştim okumamış olabilirsiniz yine söyliyim sorun değil sonradan hayal kırıklığı olmasın amazondan x pro s alınca gelmiyor haberiniz olsun gelsede 2 ay gibi bir süre belirliyorlar yılarsınız ben aldım 10gün bekledim daha teslimat tarihi belirlemediler 10 günde bi baktım iptal ettiler durup dururlen müşteri hizmetleri ile hergün iletişim halindeydim her seferinde farklı kişi ile görüşme sağlatıyordu ve depo ürün stoklarda mevcut hiçbir kuşkunuz olmasın en kısa sürede tarafınıza sağlanım yapılacak dendi ama 10gün sonra sebebi belirtilmeksizin iptal edildi bende q2s aldım amazondan

Amazon global gönderimde sorun oluşuyor en azından bende oldu siz isterseniz şansınızı deneyebilirsiniz bende oldu diye herkesde olacak diyede bişey yok tabi

Ekleme yapıyım şuan k ultra alma arefesindeyim aldı alacam ama soruyorum şuan kendime 9.8k vermeye değermi q2s den sonra iyiki geçtim dedirtirmi onu tam bilmiyorum

Not:sadece pour over ve French press de kullanacam ondan soru işaretleri var kafamda

Ekleme yapıyım şuan k ultra alma arefesindeyim aldı alacam ama soruyorum şuan kendime 9.8k vermeye değermi q2s den sonra iyiki geçtim dedirtirmi onu tam bilmiyorum

Not:sadece pour over ve French press de kullanacam ondan soru işaretleri var kafamda
ben de jx-pro dan K-Ultra'ya geçmeye değer mi aşamasındayım. sadece pour over kullanıyorum.

ben de jx-pro dan K-Ultra'ya geçmeye değer mi aşamasındayım. sadece pour over kullanıyorum.
Aynı aşamadayız 😁

Q2 yetiyor bana ama hazır zamlar kapıdayken alıyım dursun bi kenarda diyorum ama bakacam bigün almaya niyetleniyorum diğer gün ya ne alıyorum boş masraf diyip geçiyorum eminimki bu düşünce sizdede aynıdır😅

Ben de X-pro S modelini Amazon Germany'den aldım ve 14 gün gibi bir sürede elime ulaştı. Evet forumda bazı arkadaşlar sorun yaşamış ve hatta bu yüzden çok tereddüt etmiştim almaktan ama Amazon hayal kırıklığına uğratmadı.Ayarlaması çok kolay öğütümü çok başarılı.Timemore C2'nin Çin muadili ürününü kullanıyordum ondan buna geçince çağ atlamış gibi oldum iyi ki almışım diyorum şimdi.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum, eklemeyi unutmuşum şu anlık sadece V60 için kullanacağım değirmeni ve tek kişilik demlemeler yapıyorum. Yorumlardan anladığım kadarıyla q2 ile x pro s arasında çok bariz farklar yok gibi.

Hocam geçen seferde söylemiştim okumamış olabilirsiniz yine söyliyim sorun değil sonradan hayal kırıklığı olmasın amazondan x pro s alınca gelmiyor haberiniz olsun gelsede 2 ay gibi bir süre belirliyorlar yılarsınız ben aldım 10gün bekledim daha teslimat tarihi belirlemediler 10 günde bi baktım iptal ettiler durup dururlen müşteri hizmetleri ile hergün iletişim halindeydim her seferinde farklı kişi ile görüşme sağlatıyordu ve depo ürün stoklarda mevcut hiçbir kuşkunuz olmasın en kısa sürede tarafınıza sağlanım yapılacak dendi ama 10gün sonra sebebi belirtilmeksizin iptal edildi bende q2s aldım amazondan

Amazon global gönderimde sorun oluşuyor en azından bende oldu siz isterseniz şansınızı deneyebilirsiniz bende oldu diye herkesde olacak diyede bişey yok tabi
Kontrol ettim ve x pro s için şu an teslimat göstermiyor hocam, sadece q2s için gösteriyor.

Q2 konusunda şuan aklınıza takılan ne varsa sorabilirsiniz çoğu hareketine aşina oldum 7kliktede öğüttüm 28kliktede yani genel olarak aklınıza takılano sorabilirsiniz

Xpro ile aynı burr olduğumu söylüyorlar ayar mekanizması farklı birde x pro 3 yerden bağlantılıymış q2 2 yerden birde hazne farkı var tek kişiyim deyip aldım bende q2 yi hala tekim uzun sürede öyle olacağım gibi duruyor hazne konusunda yetersiz değil 15 20 diyolar ama ağzına kadar doldurunca 24gr kadar alıyor

Hatta sizi kendi konuma yönlendireyim 😁

Teşekkür ederim, konuya detaylıca bir göz gezdireceğim tekrar. 20 gram olması benim için pek dezavantaj değil. Kendimi geliştirmeden başkasına nitelikli kahve diye başka şeyler içirmek istemiyorum :D

Forumda 5k’ya cmd satılıyor kaçırmayın derim.

Geri