• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ortalama 3500tl ile hangi değirmeni tercih ederdiniz?

Ortalama 3500tl bütçe ile hangisini tercih ederdiniz?

• Timemore chestnut c3 pro

• 1zpresso jx s

• 1zpresso q2 s

• Kingrinder k6

• 1zpresso x pro s

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Kahve tutkunu

Barista
İsim
Coffee Chemist
Daha fazla  
İsim
Coffee Chemist
Değirmen almak istiyorum ve hangi değirmenin iyi olup olmadığını bilmiyorum ve araştırdıklarıma göre bu bütçe ile en iyiler bunlar siz hangisini tercih ederdiniz?

Belirtmeyi unutmuşum sadece v60 kullanım için belki çok nadir türk kahvesi için kullanacağım.

bu bütçe ile en iyiler bunlar siz hangisini tercih ederdiniz?
Bütçe kısıtlayarak değirmen seçmeniz sizi hataya düşürebilir. Örneğin 5.000 e tam istediğiniz değirmen var ama 3800 lük bir değirmen aldınız. Değirmenle mutluysanız sorun yok ama mutsuz olup değiştirmek istediğinizde elinizdeki değirmeni 2. El satıp yenisini alırken ek bir maliyet çıkarmış olacaksınız. En iyisi tam istediğiniz ve uzun yıllar kullanacağınız değirmeni ilk seferde almak. Orası tamamen kişisel. İçinize en çok sinen hangisi olursa artık.

Bütçe kısıtlayarak değirmen seçmeniz sizi hataya düşürebilir. Örneğin 5.000 e tam istediğiniz değirmen var ama 3800 lük bir değirmen aldınız. Değirmenle mutluysanız sorun yok ama mutsuz olup değiştirmek istediğinizde elinizdeki değirmeni 2. El satıp yenisini alırken ek bir maliyet çıkarmış olacaksınız. En iyisi tam istediğiniz ve uzun yıllar kullanacağınız değirmeni ilk seferde almak. Orası tamamen kişisel. İçinize en çok sinen hangisi olursa artık.
Açıkçası ben jx s almak istiyorum ama bütçemin çok üzerinde kalıyor o sebeple q2 s alıyım diyorum markanın en düşük ürünü dolayısıyla kaliteden en ödün vereceği ürünü haznesi bana yeterli ama homojen öğütürmü orası muallakta

Bardak başı maliyet hesabı yapmak size bir fikir verebilir.

Örneğin 1.000 bardak kullandığınızı varsayın(kıyaslamak için sabite ihtiyaç var)

Değirmen gideri 3TL-10TL
Filtre 1TL
Çekirdek kahve 10TL-30TL

Buna benzer bi tablo çıkacak. En büyük maliyet hep kahve olacak. Ne kadar kaliteli kahve tüketmeyi düşünüyorsanız o denklikte değirmene de ihtiyacınız olacak.

Tüketiminiz arttıkça bardak başı değirmen maliyeti de azalmış olacak. Çekirdek kahve öyle değil ama o hep canımızı yakmaya devam edecek.

Bardak başı maliyet hesabı yapmak size bir fikir verebilir.

Örneğin 1.000 bardak kullandığınızı varsayın(kıyaslamak için sabite ihtiyaç var)

Değirmen gideri 3TL-10TL
Filtre 1TL
Çekirdek kahve 10TL-30TL

Buna benzer bi tablo çıkacak. En büyük maliyet hep kahve olacak. Ne kadar kaliteli kahve tüketmeyi düşünüyorsanız o denklikte değirmene de ihtiyacınız olacak.

Tüketiminiz arttıkça bardak başı değirmen maliyeti de azalmış olacak. Çekirdek kahve öyle değil ama o hep canımızı yakmaya devam edecek.
Bu hesabı hep çekirdek kahve alırken yapıyorum ama değirmende hiç o hesaba girmedim çünkü ne zaman bozulacağınıda bilmiyoruz ve böyle bir sıkıntı var bütçemi çok aşan birşeyi tercih edersem beklemem gerekecek hemen alamayacağım dolar kuru hergün yükseliyor bu seferde diyorum ki hangisi olursa çabuk olsun ki daha fazla ödemeyeyim ama aldığım homojen öğütmez ise ve çabuk bozulup gidecekse hiç almasam daha iyi

Hocam espresso planı yoksa q2 gayet yeterli ve uzun ömürlü olacaktır.Hatta heptagonal burr yapısı comandanteye benziyor ve filtrede jx’teki burr’e göre daha başarılı olduğunu düşünenler var

Bir de bu değirmenleri ticari amaçlı kullanmayacaksak kırmadığımız sürece bozmak çok kolay değil diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Hocam espresso planı yoksa q2 gayet yeterli ve uzun ömürlü olacaktır.Hatta heptagonal burr yapısı comandanteye benziyor hatta filtrede jx’teki burr’e göre daha başarılı olduğunu düşünenler var

Bir de bu değirmenleri ticari amaçlı kullanmayacaksak kırmadığımız sürece bozmak çok kolay değil diye düşünüyorum
Sadece günde 1 bardak filtre kahve için kullanacağım bu sebeptan ötürü dünya para vermeye gerek duymuyorum herzaman çakma ürünlerden gıcık olmuşumdur bu sebepten k6 ya biraz uzak yaklaşıyorum q2 de karar kılacağım gibi duruyor teşekkürler yorum için

Açıkçası ben jx s almak istiyorum ama bütçemin çok üzerinde kalıyor o sebeple q2 s alıyım diyorum markanın en düşük ürünü dolayısıyla kaliteden en ödün vereceği ürünü haznesi bana yeterli ama homojen öğütürmü orası muallakta
Q2 lerde homojen sonuç alırsınız. @rauhweltx bir ara kullanıyordu ve memnun olduğunu belirtmişti.

Dışarda bi kahve ortalama 50TL olsa, 3000/50TL = 60 bardak

Yani 60 kere dışarda kahve içmezseniz değirmende bedavaya geliyor:)
Bu hesaba comandante alacağız gibi duruyor :) bilmiyorum q2s deki ahşap detay olsun hacmi küçük olması olsun hepsi benim için avantaj aslında ben tek kişilik öğütüyorum herzaman tek aklımdali soru kalite acaba iyimidir kötümüdür bunuda alıp kullanmadan bilemeyeceğiz

Q2 lerde homojen sonuç alırsınız. @rauhweltx bir ara kullanıyordu ve memnun olduğunu belirtmişti.
Espresso planı yoksa K serisi ya da bir yolu bulunup ZP6 falan alınmayacaksa şu an piyasadaki en f/p değirmenlerden biri bence. JX Pro kullanan arkadaşımla yaptığımız kör cuppingde ikimiz de Q2'nin tat profilini daha çok beğenmiştik. Pratik, hafif, hızlı, gayet de kaliteli bi ürün, gördüğüm kadarıyla diğer 1zpresso modellerine göre materyal olarak kaliteden pek ödün verilmiş bi durumu da yok. İki tane Q2 kullandım ikisinden de çok memnun kaldım. Tavsiye ederim.

Espresso planı yoksa K serisi ya da bir yolu bulunup ZP6 falan alınmayacaksa şu an piyasadaki en f/p değirmenlerden biri bence. JX Pro kullanan arkadaşımla yaptığımız kör cuppingde ikimiz de Q2'nin tat profilini daha çok beğenmiştik. Pratik, hafif, hızlı, gayet de kaliteli bi ürün, gördüğüm kadarıyla diğer 1zpresso modellerine göre materyal olarak kaliteden pek ödün verilmiş bi durumu da yok. İki tane Q2 kullandım ikisinden de çok memnun kaldım. Tavsiye ederim.
Kesinlikle bir espresso planım yok en azından önümüzdeki 2 3 sene kadar ama şöyle bir durum var q2 s şuanda amazonda herşey dahil 3700 küsüre geliyor jx s ise 4800 geliyor aradaki 1000tl bi şekilde kapatır alırım gibime geliyor ama arasında 1000tl lik bir kalite farkı varmıdır

Kesinlikle bir espresso planım yok en azından önümüzdeki 2 3 sene kadar ama şöyle bir durum var q2 s şuanda amazonda herşey dahil 3700 küsüre geliyor jx s ise 4800 geliyor aradaki 1000tl bi şekilde kapatır alırım gibime geliyor ama arasında 1000tl lik bir kalite farkı varmıdır
Yok. Düzenli olarak kahve yaptığım bir arkadaşım da JX Pro kullanıyor ve ne materyal kalitesinde ne öğütüm kalitesinde neredeyse hiçbir fark yok. Profilleri farklı sadece. Herkesin ölüp bittiği X-Pro ile aynı burr ve materyallere sahip, tek farkı ayar mekanizması ve hazne büyüklüğü. Uzun süre Comandante de kullandım, ondan bu kadar memnun değildim mesela. Haznesi yaklaşık 20gr civarı alıyor koyu kavrum bir çekirdek değilse, boyutu sorun yaratmayacaksa, gönlünüz rahat alabilirsiniz.

Ben de şahsen yakın zamanda CMD'yi satıp seyahatler için q2'ye geçmeyi düşünüyorum, bu sebeple bakınıyorum ara ara. Youtube'da biraz gezinirseniz olumsuz yorum bulmak çok zor hakikaten q2 ile alakalı. Hatta ne kadar inanmak gerekir bilemiyorum ama Kyle Rowsell bir videosunda CMD ile karşılaştırıyor, kör tadımda CMD sandığı bardak q2 çıkıyor.

Yok. Düzenli olarak kahve yaptığım bir arkadaşım da JX Pro kullanıyor ve ne materyal kalitesinde ne öğütüm kalitesinde neredeyse hiçbir fark yok. Profilleri farklı sadece. Herkesin ölüp bittiği X-Pro ile aynı burr ve materyallere sahip, tek farkı ayar mekanizması ve hazne büyüklüğü. Uzun süre Comandante de kullandım, ondan bu kadar memnun değildim mesela. Haznesi yaklaşık 20gr civarı alıyor koyu kavrum bir çekirdek değilse, boyutu sorun yaratmayacaksa, gönlünüz rahat alabilirsiniz.
Bilginizi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim yüksek ihtimal yarın sipariş ederim q2s i
Buarada jx pro piyasadan kalktı mı çünkü heryerde amazonda vs. Jx s görüyorum.

Ben de şahsen yakın zamanda CMD'yi satıp seyahatler için q2'ye geçmeyi düşünüyorum, bu sebeple bakınıyorum ara ara. Youtube'da biraz gezinirseniz olumsuz yorum bulmak çok zor hakikaten q2 ile alakalı. Hatta ne kadar inanmak gerekir bilemiyorum ama Kyle Rowsell bir videosunda CMD ile karşılaştırıyor, kör tadımda CMD sandığı bardak q2 çıkıyor.
Çok fazla seyahat eden birisi değilim benim için önemli olan çabuk bozulmaması yani kaliteli olması tchibo var şuan size şu şekilde izah edeyim tam anlamıyla taşla ezilmiş gibi öğütüyor ve ayar tutmuyor 16gr kahveden 1 1.5 çay kaşığı kadar kaya tuzu kadar parçalar çıkıyor bir kısmıda pudra gibi oluyor bunu tekrar yaşamak istemediğimden bu kadar kaliteli hangisiyse onu tercih etmek istiyorum ve malum tek kişiyim 50gr kapasite olsa bile kullanmayacağım.

Bilginizi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim yüksek ihtimal yarın sipariş ederim q2s i
Buarada jx pro piyasadan kalktı mı çünkü heryerde amazonda vs. Jx s görüyorum.
X-Pro'yu JX serisinin yerini alması için piyasaya sürdüklerini düşündüğünü söylemişti Lance Hedrick 1zpresso videosunda, ne kadar doğrudur bilemem. O konuda bundan başka bir fikrim yok açıkçası.

Çok fazla seyahat eden birisi değilim benim için önemli olan çabuk bozulmaması yani kaliteli olması tchibo var şuan size şu şekilde izah edeyim tam anlamıyla taşla ezilmiş gibi öğütüyor ve ayar tutmuyor 16gr kahveden 1 1.5 çay kaşığı kadar kaya tuzu kadar parçalar çıkıyor bir kısmıda pudra gibi oluyor bunu tekrar yaşamak istemediğimden bu kadar kaliteli hangisiyse onu tercih etmek istiyorum ve malum tek kişiyim 50gr kapasite olsa bile kullanmayacağım.
Ben yeni ve başta istediğim burr(heptagonal) olan modeli geldi diye değiştirdim ilk Q2'imi. Elimdekini de tek değirmenim ve oldukça sık kullanıyorum, hala ilk günkü gibi yaklaşık 10 ay sonrası. Sağlam bi ürün, yazın kampa da götürdüm bir iki, hafta sonları yazlığa - çiftliğe bi yerlere götürdüğüm de oluyor ama hiçbir hasarı, sorunu yok. ZP6 alabileceğim durumlar oluşana kadar da değiştirmeyi düşünmüyorum mesela. İçiniz rahat olsun, gayet sağlam ve yeterli bir başlangıç değirmeni olduğunu düşünüyorum.

Geri