• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Craft House Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan khems
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çoğu kavurucu magnezyum içeriğinin limitlerinin üst sınırına yakın olmasını tavsiye ediyor. Fincanda biraz daha yumuşak ve tatlı hissediliyor.

Bugün @orkunustel in videosunda da Magnezyum özelinde olmasa bile, nasıl daha tatlı fincan alınacağı ile ilgili ipucu vardı. Son çare olarak bakmak isteyebilirsin :)

Su konusunda en pratik gidilebilecek yol kavurucunun tavsiye ettiği değerlere sahip suları bulmak mümkünse. Videodaki kahveler için Coffeerem önerisi 40-60 ppm arası, paket sular için Nestle Pure Life ve Erikli önerilmişti. Videoda da bahsettiğim gibi, Erikli’de tatlılık zayıf, tatlar belirgin değildi, reçete için Erikli kompozisyonuna benzer sularda kavurma profiline bağlı olarak tatlılığı arttırmak adına, süreyi uzatmak, yatağı daha fazla ajite edebilecek yöntemler seçmek de çözüm olabilir. Tabi bu Coffeerem’in Rem #5 ve Endonezya Blue Mandheling kahvesi için geçerli reçete ve su deneyimi. Farklı kahvelerde farklı denemelerle daha iyi sonuç alınacaktır.

Cekirdek adi:,Ethiopia Uraga Gomoro
Ekipmanlar: Kalita wave seramik 185, comandante c40
Su: vakiftasdelen damacana
Ogutum: 25 k
Su sicakligi:94 derece
Kahve/su: 29 gr / 484 ml su
Yontem: 87 gr blooming, ardindan iki esit parcada dokus, demleme bitimi 04.00.
Kalita wave kullaniminda cok yeniyim, v60 a gore oldukca affedici bir ekipman kesinlikle. Sonuc; bekledigimden cok daha iyi bir bardak sundu. Dengeli, aromatik ve tadlarin keskin hissedildigi... Govdeli, meyve asiditesi orta, aftertaste dolgun,uzun ve ferahlatici. Bu kahvenin en cok aftertaste kismini sevdim. Ayni zamanda ethiopia kahvesine yakisir bir sekilde kompleks bir icim sundu.

Ethiopia Kercha
Natural roast date:04.01.2021
Timemore Crystal Dripper V2
Niche: 40. Ayar
Hario 40’lık
15/250
120 ppm arıtılmış su
Blooming 45 gr, 30 sn den sonra iki eşit döküş
Bitiş:3.30

Genel olarak Craft house kahvelerini beğeniyorum, tutarlılıkları var. İlk kez bir kahvede bu kadar net bitter çikolata tadı aldım. Oldukça temiz, gövdeli bir içimi var. Ayılmak için içilebilir :)

Kavurucuda senede birkez yapılan %35 indirim kodu var. Sadece bugün geçerli. Bu kur ortamında tercih eden olur mu bilmiyorum ama eğer daha önce deneyen olduysa mevcut kahvelerden tavsiye bekliyorum. İndirim kodu: ORANGETHURSDAY21

Kod çalışmıyor sanırım :( @Cabur

Dün gece görüp denedim olıyordu. Geçmiş olabilir 😕

Geri