• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C60 Baracuda Kahve Değirmeni - Kutu Açılış Videosu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bilkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hadi gelin bu konuyu bi tartışmaya açalım...tamam comandante de bir marka algısı oluştu...tıpkı telefonda i phone algısı gibi ama ne biliyim manuel değirmenler sizce bu paralar eder mi? hadi 9.000 e ok dedik de 19500 nedir be arkadaş. 500 tl lik kalbur üstü çekirdek alsak 9 kilo 750 gr kahve eder ve o çekirdeği hario ile öğütsem de sonuç verir bence.

festivalde c60 geldi mi....? indirimli 19500 müüüü....yok o kadar da değil saçma bi hal almış o zaman...1zpresso yolcusu kalmasın...en yeni modeli x-ultra geliyor amazonda 7000 tl şu anda
Sınırlı sayıda lansman satışı şeklinde bi satış yapıldı, festival sonrasında 20.000 tl üzeri olacağını zaten tin coffee de açıklamıştı.

Sınırlı sayıda lansman satışı şeklinde bi satış yapıldı, festival sonrasında 20.000 tl üzeri olacağını zaten tin coffee de açıklamıştı.
tekrar söylüyorum almam alana da mani olmam...sadece pour over için iddiası olan ve onda da diğer rakiplerinden bazılarından üstünlüğü objektif olarak üstünlüğü ortaya konulmamış bir ürün için yaratılmış ve evet beni de kendine çeken bir marka algısı için bu paralar bence verilmez.

hadi gelin bu konuyu bi tartışmaya açalım...tamam comandante de bir marka algısı oluştu...tıpkı telefonda i phone algısı gibi ama ne biliyim manuel değirmenler sizce bu paralar eder mi? hadi 9.000 e ok dedik de 19500 nedir be arkadaş. 500 tl lik kalbur üstü çekirdek alsak 9 kilo 750 gr kahve eder ve o çekirdeği hario ile öğütsem de sonuç verir bence.
Öncelikle bir değirmene 19 bin küsür lira para vermeyi savunmuyorum hocam bunu belirtmek isterim. Ancak, gramı iki lira olan 9.75 kg kahveyi hario ile öğütürseniz 19.500 lira kaybınız olur. Bu açıdan düşününce paranızı çöpe atmak yerine Baracuda'ya vermek çok rasyonel bi seçim bana kalırsa. Aynı bakış açısıyla Baracuda yerine en düşük fiyatlı 1zspresso değirmen ile de çok daha karlı çıkabilirsiniz.

tekrar söylüyorum almam alana da mani olmam...sadece pour over için iddiası olan ve onda da diğer rakiplerinden bazılarından üstünlüğü objektif olarak üstünlüğü ortaya konulmamış bir ürün için yaratılmış ve evet beni de kendine çeken bir marka algısı için bu paralar bence verilmez.
Hocam ben bugün Tgrinder çıkarsam ve desem ki 19k sen ne desen haklısın da, Comandante artık bir fenomen olmuş, üreten adamın umrunda değil biliyor ki alan alacak zaten

Niche de onun elektrikli abisi , yarın Comandante Niche ye burr verirse şaşırma.Bunların fiyat politikasını tartışmaya lüzum yok boşver bence 😁

Hocam ben bugün Tgrinder çıkarsam ve desem ki 19k sen ne desen haklısın da, Comandante artık bir fenomen olmuş, üreten adamın umrunda değil biliyor ki alan alacak zaten

Niche de onun elektrikli abisi , yarın Comandante Niche ye burr verirse şaşırma.Bunların fiyat politikasını tartışmaya lüzum yok boşver bence 😁
aynen doğru diyorsun gerek yok ama dediğim gibi şahsi görüşüm saç-ma-lık...

C60'ı yanlış yorumluyorsunuz. Rolls Royce'u kimse günlük işleri için kullanmaz, prestijdir o, lükstür, gövde gösterisidir. Lüksün de fiyat tartışması olmaz.
evet aynı şeyi söylüyoruz yani sonuç olarak comandante sadece performansı yüzünden bu fiyat değil fiyatın yarısı gövde gösterisi. bende severim böyle şeyleri ama bir sınırı vardır. o sınır aşınca biraz kendimi bişey yerine konulmuş hissederim. yoksa bütün söylediklerinizin altına imzamı atarım.

evet aynı şeyi söylüyoruz yani sonuç olarak comandante sadece performansı yüzünden bu fiyat değil fiyatın yarısı gövde gösterisi. bende severim böyle şeyleri ama bir sınırı vardır. o sınır aşınca biraz kendimi bişey yerine konulmuş hissederim. yoksa bütün söylediklerinizin altına imzamı atarım.
Aslında tam olarak lüksün, şatafatın sınırı yoktur. Dediğim gibi buna "değirmen" gözüyle bakarsanız yazdığınızda haklısınız. Ama dediğim gibi C60 sadece bir "değirmen" değil, keza rolls royce da sadece "araba" değil.

Comandate C60 Baracuda'nın yanına ne koyup kıyaslama yapılır onu bilemiyorum. Hario mini slimden Baracudaya geçtiğimde ne ile karşılaşacağımı biliyordum ama bir bardakta bana neler sunabileceği konusunda hiç bir fikrim yoktu. Özenle toplanmış ve işlenmiş nitelikli çekirdeklerin iyi öğütücülere emanet edilmesi konusunda herkes hemfikir olmalı. Öte yandan elde öğütmek için 20.000₺'ye 1kg işlenmiş metal satın almak insanı derin düşüncelere sevk ediyor. Bundan sonra C60 yanında C40 fiyat/performans ürünü sayılabilir.

Commandanteyi taktir ediyorum, son derece nitelikli bir üretici, iyi bir de hype yakaladı. Bir el değirmenine 20 bini verince fincanda bir fark hissetme meselesi bana biraz enteresan geliyor. Parayı verdikçe fincan güzelleşiyorsa 50 bin verelim en mükemmel fincan gelsin. Commandanteler sadece iyi bir kahve tool'u değildir. Çok iyi pazarlanan bir kahve tool'udur. Parayı verince size iyi hissettirecek her tür niteliğe sahiptir. Fiyat etiketi o ürünün doğru ederi o olduğu için değil, o rakamı ödeyebilecek bir pazara ulaşabildiği için öyle. Peynir ekmek gibi satacağını düşünüyorum, yolu açık olsun.

Ben almam, alana da mani olmam.

Bana göre bir ürün bekleneni veriyorsa ve kullanılamayacak hale gelmemişse yenisini almak gereksiz.
Ama birileri sürekli olarak yeni çıkan ürünleri alacak ki şirket ayakta durabilsin. O sebeple alan arkadaşlara böyle güzide bir değirmen üreticisini finanse ettikleri için şükranlarımı sunuyorum. Ayakta kalabilsinlerki yedek parça ihtiyacımız olduğunda muhatabımız olabilsin.

Ayrıca bkz: azalan verimler yasası.

Ben bu başlık altında yazan herkesin haklı olduğunu düşünüyorum. Açıkçası ürünün çok iyi pazarlandığı bir gerçek. Bu fiyatlara çok karşı çıkan biri olarak comandate almadan hiç bir zaman tat anlamında max. Hazzı elde edemeyeceğim düşüncesi bende bile oluştu. Bu yeni modeli zaten alamam ama c40 için indirim olsa almaz mıyım kesinlikle alırım. Çünkü dediğim gibi pazarlaması çok iyi illa alıp deneyimledikten sonra çok da fark yokmuş diyeceğim ne yazık ki. Bu ürünün pazarlaması öyle iyi ki 1zpresso kendisiyle kıyaslanır hale geldikten sonra onun fiyatı bile katladı. Amannn bazen diyorum ki bu nitelikli kahve işi hep emperyalist güçlerin oyunu bütün ekipmanları sat ve günde 2 adet bakır cezvede güzelce iç Türk kahveni😂

Bütün niş alanlar böyledir . 5 birimlik fiyat etiketine sahip olan birsey 2 birimlik fayda sağlıyor ise böylesi cok kötü bir alışveriş aslında. 10 birim ürün için 10 birim para ödediğinizi düşündüğünüz noktada durmak gerekir. Çünkü 12 birimlik ürün 20 birim olacak muhtemelen, çünkü her alanda benzer fiyatlama söz konusu :D

Otomatik bir saat örneğini ele alalım. Orient Mako son derece kaliteli, ömürlük, tutarlı ve yeterince hassas zaman tutabiliyor. Günde 7-8 sn sapmasi olan, mekanizması mekanik olan otomatik bir saat için cok cok iyi değerler. Ama rolex gibi saatlerde günde 4-5 sn sapma degerleri var. 24 saatteki 2-3 sn sapma icin neredeyse yüz katı fiyata alıcı buluyor. Ve yok satıyor. Öyle her modeli her an , herhangi bir ülkede bulamıyorsunuz.

Parfümde mesela 100ml si bin tl-bin beşyüz tl civarlarında cok güzel dünyaca meşhur parfümler bulabilirsiniz. Biraz daha doğal kokmasini isterseniz 10-15 bin tl lere creed, serge lutens gibi seçenekler var

C60 bence üreticisi için cok doğru ve geç kalmış bir hamle. Keske katlanan kol, mıknatıslı hazne, numaralandırılmış ayar kadranı gibi bir kac modifiye ile c40 flanker ürünleri de çıksaydı Ürün gamının bu kadar dar olması yıllardır cok yanlış bir yaklaşımdı zaten. Yabancı forumları gezin, elinde 6-7 el değirmeni olan hobidaslarin değirmenlerinin 2-3 tanesi 1zpresso. Bunda en büyük etken, 1zpresso nun o cok eleştirilen ürün çeşitliliğinin etkisi .

Bazılarımızin almayacağı/alamayacağı gerçeği şirketin üretim kapasitesini/karlılığını arttıracağı ve hatta c40 ın dahi bilinirliği/satış rakamlarını arttıracağı gerçeğini değiştirmez.

Ben muhtemelen almayacağım çünkü c40 dan cok memnunum ve c40 dan daha fazla toz üreteceği ve daha asiditeye yatkın oldugu yorumunu okumuştum bir yabancı sitede. Kahvede asidite asla tahammül edemeyeceğim birşey

Son düzenleme:
19 500 tl verip halen daha hangi klikte kaldığımı hatırlamam gerekiyorsa ben bu işi sorgularım. Birebir alternatifi 1zpresso K Ultra yarı fiyatından bile ucuz. Hemde tasarım ödüllü bir klik sistemine sahipler. Kısacası iyi ki c40 ı satıp 1zpresso k plus almışım diyorum.

19 500 tl verip halen daha hangi klikte kaldığımı hatırlamam gerekiyorsa ben bu işi sorgularım. Birebir alternatifi 1zpresso K Ultra yarı fiyatından bile ucuz. Hemde tasarım ödüllü bir klik sistemine sahipler. Kısacası iyi ki c40 ı satıp 1zpresso k plus almışım diyorum.
O zaman keşke dems coffee kahveler net için yapılan kampanyayı burası için de yapsa da yararlansak

O zaman keşke dems coffee kahveler net için yapılan kampanyayı burası için de yapsa da yararlansak
İsteyin hocam belki yapar. Eskişehir tarafına yakın olan varsa benim değirmeni istediği gibi inceleyebilir.

Hario,yani seramik öğütücülü değirmenle bence dediğiniz iyi kahveyi heba edersiniz. Kendi adıma 500 liralık çekirdeği Hario ile öğütmektense 300 liralık çekirdeği Comandante ya da 1zpresso gibi bir değirmenle öğütmeyi tercih ederim.

20 bin TL el değirmeni için çok yüksek fiyat, hele ki ülkemiz şartlarında. Kendi adıma, şu an için aylık gelirim 100.000 TL gibi olsa sanırım bu değirmeni alırdım. 🙂 Neredeyse C40 + idose df64 alınabilecek bir meblağ, kendi adıma filtre ve espresso için tercihim bu.

Geri