Bütün niş alanlar böyledir . 5 birimlik fiyat etiketine sahip olan birsey 2 birimlik fayda sağlıyor ise böylesi cok kötü bir alışveriş aslında. 10 birim ürün için 10 birim para ödediğinizi düşündüğünüz noktada durmak gerekir. Çünkü 12 birimlik ürün 20 birim olacak muhtemelen, çünkü her alanda benzer fiyatlama söz konusu
Otomatik bir saat örneğini ele alalım. Orient Mako son derece kaliteli, ömürlük, tutarlı ve yeterince hassas zaman tutabiliyor. Günde 7-8 sn sapmasi olan, mekanizması mekanik olan otomatik bir saat için cok cok iyi değerler. Ama rolex gibi saatlerde günde 4-5 sn sapma degerleri var. 24 saatteki 2-3 sn sapma icin neredeyse yüz katı fiyata alıcı buluyor. Ve yok satıyor. Öyle her modeli her an , herhangi bir ülkede bulamıyorsunuz.
Parfümde mesela 100ml si bin tl-bin beşyüz tl civarlarında cok güzel dünyaca meşhur parfümler bulabilirsiniz. Biraz daha doğal kokmasini isterseniz 10-15 bin tl lere creed, serge lutens gibi seçenekler var
C60 bence üreticisi için cok doğru ve geç kalmış bir hamle. Keske katlanan kol, mıknatıslı hazne, numaralandırılmış ayar kadranı gibi bir kac modifiye ile c40 flanker ürünleri de çıksaydı Ürün gamının bu kadar dar olması yıllardır cok yanlış bir yaklaşımdı zaten. Yabancı forumları gezin, elinde 6-7 el değirmeni olan hobidaslarin değirmenlerinin 2-3 tanesi 1zpresso. Bunda en büyük etken, 1zpresso nun o cok eleştirilen ürün çeşitliliğinin etkisi .
Bazılarımızin almayacağı/alamayacağı gerçeği şirketin üretim kapasitesini/karlılığını arttıracağı ve hatta c40 ın dahi bilinirliği/satış rakamlarını arttıracağı gerçeğini değiştirmez.
Ben muhtemelen almayacağım çünkü c40 dan cok memnunum ve c40 dan daha fazla toz üreteceği ve daha asiditeye yatkın oldugu yorumunu okumuştum bir yabancı sitede. Kahvede asidite asla tahammül edemeyeceğim birşey