• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 vs 1Zpresso K-Ultra (Pour-Over / Aeropress)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan menes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

menes

Barista
İsim
Enes
Selamlar,

Daha önce pek çok defa konuşulduğunu biliyorum fakat fiyat noktasından dolayı biraz kafam karışmış durumda. Çoğunlukla V60, Aeropress kullanıyorum. Şu an yurt dışındayım ve CMD'yi indirimle 190 euro'ya alabiliyorum. Aklımda diğer bir seçenek olarak K-Ultra vardı çünkü okuduğum yazılarda genel olarak daha çok beğenilmiş (ben CMD'nin tasarımını çok daha fazla beğeniyorum ama aşırı önemli bir faktör değil). Fakat K-Ultra'yı 260-270 euro altına bulamadım. Sizce aradaki farkı verip K-Ultra almaya gerek var mı? Aralarında o kadar büyük bir fark bulunuyor mu?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

İleride espresso için de kullanmak istersem Red Clix yeterli olur mu sizce? Yakın zamanda olacağını sanmıyorum ama opsiyonum olması güzel diye düşündüm. Bunun haricinde haklısınız bence de. Özellikle 70 euro fark çok fazla bence. Teşekkürler cevabınız için.

Ben de birkaç ay önce böyle düşünüp en son X-Ultra almıştım. Dıştan ve çok hassas ayar yapılması ve fiyatının K-Ultra'ya göre çok daha uygun olması nedeniyle tercih etmiştim

Türk kahvesi çok içiyorsanız ya da ilerde espressoyla da ilgilenirim diye düşünüyorsanız Comandante almayın derim. Bir bayram günü 5 kişi için pudra kıvamında Türk lahvesi öğüteyim dedim, pişman etti.🙂
Fakat sadece V60 ve Aeropress amaçlı kullanım olacaksa bence Comandante her zaman birinci tercih. Ayar mekanizması basit ve akılda kalıcı, öğütümü çok güzel ve tasarımı dediğiniz gibi şık.

Espresso ile uğraşırım gibi hissediyorum ve o pişmanlık hissini anlayabiliyorum :ROFLMAO: Ben de şu anki değirmenim olan C2 ile öyle bir şey denemiştim, hiç keyifli olmuyor.

Genel olarak K Ultra daha iyi bir seçim olur gibi duruyor. İleride ikinci bir değirmen almayı da düşündüm çünkü yıllardır C40 almak istiyordum ama 2 değirmene ihtiyaç duyacak kadar da vakit harcayamıyorum kahveye. ZP6 hakkında bir düşünceniz var mı? K Ultra'dan 40 euro civarı daha ucuz ama 2 hafta beklemem gerekecek onun için. Yardımlarınız için çok teşekkürler tekrardan.

İleride espresso için de kullanmak istersem Red Clix yeterli olur mu sizce? Yakın zamanda olacağını sanmıyorum ama opsiyonum olması güzel diye düşündüm. Bunun haricinde haklısınız bence de. Özellikle 70 euro fark çok fazla bence. Teşekkürler cevabınız için.
Ben her iki öğütücüyü de kullanıyorum. Cmd ile red clix'te espresso çekmek tam eziyet olur. K-ultra hem daha hızlı hem de pratik. Cmd'yi sadece kullanan daha fazla ve daha çok reçete var diye elden çıkarmıyorum. Ama yine de çok başarılı bir öğütücüdür kendisi.

İki değirmenide kullanmış ve comandante ile devam eden birisi olarak dikkatimi çeken şey öncelikle lezzet profili olucak filtre demlemelerde comandante daha parlak fincanlar sunarken 1zpresso daha gövdeli çıktılar ön plana çıkartmakta funky çekirdekler sevip tüketiyorsanız comandante daha keyifli gelicektir, gövdeli oturaklı fincanlar olsun uçan kaçan şeyler aramıyorum derseniz 1zpresso daha yerinde bir tercih olucaktır, değirmenlerin malzeme kalitesi olarak iki değirmende premium segment ama nedense comandante 1 step önde hissettiriyor hep, öğütüm hızı ve zorluğu olarak iki değirmende oldukça pratik fakat 1zpresso çok daha hızlı öğütüm yapmakta.
Keyifli demlemeler☕

Filtrede comandantenin tadını daha çok beğeniyorum. Espressoda ikisi de yorucu bence elektrikli şart. Ama k ultra daha pratik bir değirmen.

İki değirmenide kullanmış ve comandante ile devam eden birisi olarak dikkatimi çeken şey öncelikle lezzet profili olucak filtre demlemelerde comandante daha parlak fincanlar sunarken 1zpresso daha gövdeli çıktılar ön plana çıkartmakta funky çekirdekler sevip tüketiyorsanız comandante daha keyifli gelicektir, gövdeli oturaklı fincanlar olsun uçan kaçan şeyler aramıyorum derseniz 1zpresso daha yerinde bir tercih olucaktır, değirmenlerin malzeme kalitesi olarak iki değirmende premium segment ama nedense comandante 1 step önde hissettiriyor hep, öğütüm hızı ve zorluğu olarak iki değirmende oldukça pratik fakat 1zpresso çok daha hızlı öğütüm yapmakta.
Keyifli demlemeler☕
Bu yorumdan sonra Comandante'ye tekrardan daha yakın hissettim ama Comandante alırsam espresso konusunda hiç şansım olmaz gibi hissediyorum ve 1-1.5 yıl içerisinde yeni bir değirmen almak istemiyordum. Diğer bir yandan 1zpresso'nun fiyatı Türkiye fiyatına yakın ama Comandante cidden baya ucuz kalıyor şu anki seçenekte. Biraz daha düşüneyim en iyisi, seçmek düşündüğümden daha zor oldu.

Birinde 44 mm burr var birisinde 33 mm. Her anlamda k ultra daha üstün. Cmd nin içerisindeki destek çubukları bile plastik. Ki yıl olmuş 2025, bu dönemde hangi öğütüm araliginda kaldığını bilememek de ayrı komik bir şey. Ayrıca espresso konusunda da klik hassasiyeti olarak K ultra daha üstün. Ekstradan redclix felan almaya gerek yok.

Birinde 44 mm burr var birisinde 33 mm. Her anlamda k ultra daha üstün. Cmd nin içerisindeki destek çubukları bile plastik. Ki yıl olmuş 2025, bu dönemde hangi öğütüm araliginda kaldığını bilememek de ayrı komik bir şey. Ayrıca espresso konusunda da klik hassasiyeti olarak K ultra daha üstün. Ekstradan redclix felan almaya gerek yok.
Yalnız dış burr CMD'de 39mm, K Ultra'da 48mm. CMD'nin iç burrü 30mm, K Ultra'nınkinin bulamadım da büyüktür yine. Bence de K Ultra burdaki açık ara daha iyi olan seçenek. 3 sene CMD kullandım, elimden çıktığından beri bi kere aklıma gelmedi, 5 yıl olmuş nerdeyse. CMD çok iyi bir ürün olsa da eski cazibesi(5-6 yıl öncesi) artık yok bence.

Tüm kavurucuların referans reçetelerini cmd üzerinden vermesi inanılmaz bi tercih sebebi yapıyor bence.
Yeni başlayanlar için kısmen katılıyorum ama bi noktada kendinize göre parametrelerle oynamayı öğrendikten sonra çok da önemi yok. Damağınızla, biraz da basic demleme bilgisiyle istediğinize ulaşmak çok kolaylaşıyor zaten bi noktadan sonra.

İkinci el ucuza bi cmd her derde deva..

Türk kahvesi çok içiyorsanız ya da ilerde espressoyla da ilgilenirim diye düşünüyorsanız Comandante almayın derim. Bir bayram günü 5 kişi için pudra kıvamında Türk lahvesi öğüteyim dedim, pişman etti.🙂
Fakat sadece V60 ve Aeropress amaçlı kullanım olacaksa bence Comandante her zaman birinci tercih. Ayar mekanizması basit ve akılda kalıcı, öğütümü çok güzel ve tasarımı dediğiniz gibi şık.
Merhaba, ben de bunu merak ediyorum. Eşim ile birlikte Türk Kahvesi içeriz. Ama ben daha çok filitre kahve ve Cold Brew tüketiyorum. Bu aralar çok kararsızım Bir Comandante C40 mı alsam yoksa otomatik bir değirmen mi alsam karar veremedim. Türk kahvesi için performansı iyi midir? Çünkü otomatik değirmende alsam onun ayarlarını da devamlı değiştirmek zorunda kalacağım. Bu arada bu değirmen konusunda da daha çok yeniyim. Uzun zamandır araştırıyorum ama ilk defa almak için bu kadar yakınlaştım. Geri dönüşünüze ihtiyacım var.

Geri