moretimeforcoffee
Barista
Geisha biraz açık kavrulmuş. Bu yüzden standart tarif yerine sitedeki tarifi uygulamanızı tavsiye ederim. Ben tarifi görmeden direkt standart tarifimle yaptım, pek keyif vermedi.
Evet özellikle üretici tarafı bu çekirdekte asiditeyi yitirmemiz için bize açık kavurma tavsiyesinde bulundu. İlk başta tadımlarda bizde denerken kendi standart reçetelerimizle zorlandık. Sonra kendileri ile ürün reçetesini oturttuğumuzda gerçekten farkı anladık.Geisha biraz açık kavrulmuş. Bu yüzden standart tarif yerine sitedeki tarifi uygulamanızı tavsiye ederim. Ben tarifi görmeden direkt standart tarifimle yaptım, pek keyif vermedi.
Evet özellikle üretici tarafı bu çekirdekte asiditeyi yitirmemiz için bize açık kavurma tavsiyesinde bulundu. İlk başta tadımlarda bizde denerken kendi standart reçetelerimizle zorlandık. Sonra kendileri ile ürün reçetesini oturttuğumuzda gerçekten farkı anladık.
Sitede olan reçeteyi buraya tekrar ekliyorum.
Demleme Tavsiyemiz:
Bu kahve için V60 demleme tavsiyemiz 1:15 oran ve 1,35 veya biraz daha üzeri bir TDS amaçlamanızdır.
Normal V60 öğütümlerinize göre biraz daha kalın öğütmenizi tavsiye ediyoruz.
50 ml su ile 40 saniye blooming ve sonrasında 5 döküm 50 ml ile tamamlayınız.
Reçete:
20 gram kahve
300 ml su
Bloom: 0:40 – 1:10 – 1:40 – 2:10 – 2:40
Su sıcaklığı: 93 derece
Kullandığımız su: Uludağ Premium
Cmd için genelde 22-25 arası kullanıyorsanız bu çekirdekte 26-28 aralığında öğütüm deneyebilirsiniz.Normal V60'tan biraz daha kalın tabirini piyasadaki herhangi bir el değirmeni için click bazında belirtebilir misiniz?
Comandante 23 click, Origami Dripper S + Wave 155 filter
15 gr kahve, 240 gr su (1/16 oran)
Su Uludağ Premium, sıcaklık 90 derece
40 gr su ile 45 sn blooming, kalan suyu 4x50 gr
Demleme süresi 3:00 dakika
Comandante 24 click, Origami Dripper S, Wave 155 filter, Melodrip
15 gr kahve, 240 gr su (1/16 oran)
Su Uludağ Premium, sıcaklık 95 derece
40 gr su ile 30 sn bk blooming, kalan suyu Melodrip ile 4x50 gr
Demleme süresi 3:00 dakika
timemore 18klikTrendyol siparişimde ethiopyanın yanına bir de red bomb ekledim. İlk defa sipariş veriyorum beklenti yüksek![]()