• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Colombia Concordia Geisha ve Colombia Serisi Kahvelerimiz

Geisha biraz açık kavrulmuş. Bu yüzden standart tarif yerine sitedeki tarifi uygulamanızı tavsiye ederim. Ben tarifi görmeden direkt standart tarifimle yaptım, pek keyif vermedi.
Evet özellikle üretici tarafı bu çekirdekte asiditeyi yitirmemiz için bize açık kavurma tavsiyesinde bulundu. İlk başta tadımlarda bizde denerken kendi standart reçetelerimizle zorlandık. Sonra kendileri ile ürün reçetesini oturttuğumuzda gerçekten farkı anladık.

Sitede olan reçeteyi buraya tekrar ekliyorum.

Demleme Tavsiyemiz:

Bu kahve için V60 demleme tavsiyemiz 1:15 oran ve 1,35 veya biraz daha üzeri bir TDS amaçlamanızdır.

Normal V60 öğütümlerinize göre biraz daha kalın öğütmenizi tavsiye ediyoruz.

50 ml su ile 40 saniye blooming ve sonrasında 5 döküm 50 ml ile tamamlayınız.

Reçete:

20 gram kahve

300 ml su

Bloom: 0:40 – 1:10 – 1:40 – 2:10 – 2:40

Su sıcaklığı: 93 derece

Kullandığımız su: Uludağ Premium

Evet özellikle üretici tarafı bu çekirdekte asiditeyi yitirmemiz için bize açık kavurma tavsiyesinde bulundu. İlk başta tadımlarda bizde denerken kendi standart reçetelerimizle zorlandık. Sonra kendileri ile ürün reçetesini oturttuğumuzda gerçekten farkı anladık.

Sitede olan reçeteyi buraya tekrar ekliyorum.

Demleme Tavsiyemiz:

Bu kahve için V60 demleme tavsiyemiz 1:15 oran ve 1,35 veya biraz daha üzeri bir TDS amaçlamanızdır.

Normal V60 öğütümlerinize göre biraz daha kalın öğütmenizi tavsiye ediyoruz.

50 ml su ile 40 saniye blooming ve sonrasında 5 döküm 50 ml ile tamamlayınız.

Reçete:

20 gram kahve

300 ml su

Bloom: 0:40 – 1:10 – 1:40 – 2:10 – 2:40

Su sıcaklığı: 93 derece

Kullandığımız su: Uludağ Premium

Normal V60'tan biraz daha kalın tabirini piyasadaki herhangi bir el değirmeni için click bazında belirtebilir misiniz?

Gelen kahvelerden şimdilik Pink Bourbon Pitalito Huila deneyebildim. Tadım notlarının alınabildiği keyifli bir fincandı. Benim tarifim şu şekilde;

Comandante 23 click, Origami Dripper S + Wave 155 filter
15 gr kahve, 240 gr su (1/16 oran)
Su Uludağ Premium, sıcaklık 90 derece
40 gr su ile 45 sn blooming, kalan suyu 4x50 gr
Demleme süresi 3:00 dakika

Son düzenleme:
Bütün çekirdekleri denedim. En çok beğendiğim, red bomb ve santa barbara oldu. Özellikle santa barbara akılda kalıcıydı. Geisha biraz hayal kırıklığına uğrattı. Değirmenimin öğütürken bu denli zorlandığı bir çekirdekle daha önce karşılaşmamıştım. Farklı bir kahveydi, damak tadıma hitap etmedi.

Geisha için en iyi sonucu şu şekilde aldım;
Comandante 24 click, Origami Dripper S, Wave 155 filter, Melodrip
15 gr kahve, 240 gr su (1/16 oran)
Su Uludağ Premium, sıcaklık 95 derece
40 gr su ile 30 sn bk blooming, kalan suyu Melodrip ile 4x50 gr
Demleme süresi 3:00 dakika

Son düzenleme:
Trendyol siparişimde ethiopyanın yanına bir de red bomb ekledim. İlk defa sipariş veriyorum beklenti yüksek :)
timemore 18klik
erikli su 15/225
45 gr 30 sn blooming
30. sn den sonra 120 ye tamamlama
1.07 den sonra 225 e tamamlama bitiş 2.06
Kahveyi bugün ilk kez demledim, süre olarak sitedeki süreyi yakalayamadım akış hızlıydı. Açıkçası kahveden aşırı beklentim yoktu. Kahvenin klasik amerika kahveleri gibi olduğunu fiyatının direct trade olduğundan pahalı olduğunu düşünüyordum ancak beni şaşırttı çok keyifli tertemiz bir fincan çıktı ortaya . Tadım notu olarak yorumlayamayacağım ancak pakette yazan okaliptus ( tadını bilmiyorum :D ) ve hindistan cevizi alamadım. Çok memnun kaldım tavsiye ederim.

Geri