• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Colombia Concordia Geisha ve Colombia Serisi Kahvelerimiz

Merhaba Utku Bey;
Tabii ki burada bir de işin gümrük tarafı var. Ordaki kalemleri de eklemek istedik ama Excel tablo olduğu için sanırım yüklenmedi. Şöyle kısaca bahsedeyim :

Sigorta Bedeli %3 (ürün bedeli üzerinden)
KKDF %6 (ürün bedeli üzerinden)
KDV: %8 (ürün bedeli + nakliye bedeli + kkdf +sigorta bedeli + gümrük vergisi + damga vergisi üzerinden)
Gümrük Vergisi: %13 (ürün bedeli + nakliye bedeli +sigorta bedeli üzerinden)
Deprem Vergisi ve Damga Vergisi gibi kalemler
Kahvelerin tarıma ön kayıt ve analiz bedelleri (her bir tür için ortalama 1.500 TL)
Ordino Ücreti
Ardiye Bedeli

Tabiiki bir de bunlara paketleme - etiket - kavurma ve işletme maliyetleri ekleniyor.

Can alıcı nokta vergilerin çoğunun nakliye bedeli eklendikten sonra hesaplanması... bu da hali hazırda nakliye bedeli yüksek olan bir ürünün fiyatını daha da katlamış.

Bir de yanlış anlamadıysam 6000 TL gibi bir bedel sadece analize verilmiş. 300 kg kahvede, kilo başı 5 TL... tabi analizde harcanan ve ziyan edilen kahveler hariç :)

Gerçekten zor iş. Yüksek miktar ve düşük nakliye gibi seçeneklerden başka bir çözüm yok gibi....

Son düzenleme:
Can alıcı nokta vergilerin çoğunun nakliye bedeli eklendikten sonra hesaplanması... bu da hali hazırda nakliye bedeli yüksek olan bir ürünün fiyatını daha da katlamış.

Bir de yanlış anlamadıysam 6000 TL gibi bir bedel sadece analize verilmiş. 300 kg kahvede, kilo başı 5 TL... tabi analizde harcanan ve ziyan edilen kahveler hariç :)

Gerçekten zor iş. Yüksek miktar ve düşük nakliye gibi seçeneklerden başka bir çözüm yok gibi....
Levent Bey haklısınız fazla miktarda ve konteyner bazlı getirmek bu anlamda tabii ki maliyetlerin düşmesini sağlayacaktır.

Avrupalı yeşil çekirdek tedarikçilerden tedarik edildiğinde bu biraz daha mümkün ama biz direkt Kolombiya'dan çiftlikten getirdiğimizden uçak kargo tek alternatif gibi duruyordu önümüzde.

Müthiş bir adım. Taptaze kahveler...

Paylaşılan tablo ise takdir edilesi bir saydamlığın göstergesi... Sadece nitelikli kahve sektöründe değil, hiçbir sektörde bu saydamlığa şahit olmadım. Şapka çıkarıyorum.

Doğrudan ticaret ise diğer bir önemli nokta. Kabzımalın aradan çıkarılarak, ürün için yapılan ödemenin büyük kısmının üreticiye kalması bakımından.

Çıkaracağınız bakır dripperı ve getireceğiniz kırmızı robotu merakla ve heyecanla bekliyorum.

Kahve konusu dışında bu kalita benzeri satışa çıkaracağınız dripper için uygun kağıt Filtre getirecek misiniz çünkü kalita filtresi bulunmadığı için sizin ürünün de satışı açısından zor olacaktır.

Kahve konusu dışında bu kalita benzeri satışa çıkaracağınız dripper için uygun kağıt Filtre getirecek misiniz çünkü kalita filtresi bulunmadığı için sizin ürünün de satışı açısından zor olacaktır.
Merhaba;

Filtre sorununu çözmeye uğraştığımız için Dripperlar biraz gecikti.

Lakin Cu-P Drippler haftabaşı itibariyle ve 185*50-155*50 Wave filtre kağıtlarımız ay sonunda yine Cu-P markasıyla satışta olacak.

Ben de aynı fikirdeyim, belki youtube’dan takip ettiğimiz objektif kişilerden tadım yapacak birileri çıkar @kahvetrip @orkunustel
Önümüzdeki haftalar içinde reçete tadım videosu çekemeyeceğim ne yazık ki, teknik video geliyor önümüzdeki haftalarda. Sonrasında neden olmasın. Desteğiniz için teşekkürler. :)

Önümüzdeki haftalar içinde reçete tadım videosu çekemeyeceğim ne yazık ki, teknik video geliyor önümüzdeki haftalarda. Sonrasında neden olmasın. Desteğiniz için teşekkürler. :)

El verirsen, ben de ekipmanlardan sonra başlayayım :) ınstagram üstünden paylaşıyordum ama video belki keyifli olur :) Bu arada 4 döküşlü reçeten gerçekten çoğu kahvede iyi sonuç veriyor. Eline sağlık. 🙏

@specific.coffee ile tanışmam yaklaşık 2 ay öncesi idi. Kendilerini sosyal medya üzerinden bulmuştum. Deneme paketleri ile sipariş verdim. Hepsi güzeldi ama Etiyopya Yirgacheffe Adado-Shara (Washed) bir başka güzeldi. Kesinlikle tavsiye ederim. Yeni girişiminize gelecek olursak gerçekten tebrik ederim, maliyet konusunda maalesef yapacak bir şey yok sanırım siz gayet güzelce paylaşmışsiniz zaten. En kısa sürede sizi yeni sipariş için rahatsız edeceğim whatsappdan yine:))

Pandemi döneminin başlarında Kahve Kulübü'nün Şerif Başaran yayınında Şerif bey bu noktaları uzun uzun anlatmıştı.

Benim Şerif beyin konuşmasından anladığıma göre, AB ile Gümrük Birliğindeyiz, dolayısıyla Avrupa'daki yeşil çekirdek toptancılarından ithal etmek mantıklı olabilir ama tarım ürünlerinde gümrük birliğinde değiliz, dolayısıyla her bir ürün için ayrı laboratuvar maliyeti, kahve firmalarımızın küçük ölçekte ithalat yapmasının önünde büyük bir engel. Bulgaristan'da veya Slovakya'daki bir kavurucu Amsterdam'dan 30 kilo yeşil çekirdek alabilir, ama Türkiye'de astarı yüzünden pahalıya geliyor.

Diğer bir konu, kavurma esnasında %20 fire veriyorsunuz, dolayısıyla ithal ettiğiniz çekirdeklerin ancak %80'ini satabiliyorsunuz, ama fire olarak giden kısımlar için de KDV, gümrük vergisi vs ödemek zorundasınız.

@specific.coffee Bilmiyorum sadece bende mi, ama masaüstünde Chrome tarayıcıda web siteniz düzgün görüntülenmiyor.
Şöyle bir hata veriyor:

"Oops...
You have some jquery.js library include that comes after the Slider Revolution files js inclusion.
To fix this, you can:
1. Set 'Module General Options' -> 'Advanced' -> 'jQuery & OutPut Filters' -> 'Put JS to Body' to on
2. Find the double jQuery.js inclusion and remove it"

@specific.coffee Bilmiyorum sadece bende mi, ama masaüstünde Chrome tarayıcıda web siteniz düzgün görüntülenmiyor.
Şöyle bir hata veriyor:

"Oops...
You have some jquery.js library include that comes after the Slider Revolution files js inclusion.
To fix this, you can:
1. Set 'Module General Options' -> 'Advanced' -> 'jQuery & OutPut Filters' -> 'Put JS to Body' to on
2. Find the double jQuery.js inclusion and remove it"
Merhaba;
Birkaç farklı bilgisayarda Chrome üzerinden denedik sorunsuz açıldı ama yine de web sitemizle ilgilenen kişilere bu durumu ilettik.

Bu tarz özel çekirdekleriniz için özel reçeteler paylaşmanız çok yerinde olur. Gramajlar fazla olmadığı için kimse heba etmeye kıyamaz diye düşünüyorum. Her çekirdek içinde özel reçeteler olursa tadından yenmez.

Bu tarz özel çekirdekleriniz için özel reçeteler paylaşmanız çok yerinde olur. Gramajlar fazla olmadığı için kimse heba etmeye kıyamaz diye düşünüyorum. Her çekirdek içinde özel reçeteler olursa tadından yenmez.

Her kahvenin sayfasında ayrı reçete paylaşmışlar zaten.

Her açıdan (fiyatlandırmadaki -çoğunlukla- zorunlu pahalılığı bir kenara bırakıyorum) örnek bir girişim olmuş.

Merhaba;

Sitemizde her ürünün açıklama sayfasını incelediğiniz de ürünlerin skorlamasına ait detaylar ve önerilen reçetelerimizi ve öğütme tavsiyelerimizi bulabilirsiniz.

Geri