• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Colombia Concordia Geisha ve Colombia Serisi Kahvelerimiz

İsim
Samet Korkmaz
Herkese Merhaba;

Sizlerle bugün yeni direct trade Colombia Serisi kahvelerimizi paylaşmak istedik.

Colombia Medellin’de faaliyet Those People Coffee firması ile yaptığımız iş birliği sonucunda getirdiğimiz bu özel çekirdeklerin en büyük özelliği hasat zamanları ve içerisinde 1 adet Geisha çekirdek 1 adette Double Anerobic çekirdeğin bulunması.

Colombia Concordia Geisha ve La Sierra Red Bomb çekirdeklerimiz Eylül 2020 Hasadı, Pink Bourbon Pitalito Huila ve Santa Barbara ise Haziran 2020 Hasadı çekirdeklerdir. Özellikle Eylül 2020 hasatlı çekirdeklerimiz Türkiye’de şu ana kadar satışa çıkmış en erken hasatlı çekirdekler olabilir diye düşünüyoruz.

Nitelikli Kahve’de şeffaflık ilkesini benimsediğimizden dolayı tüm paketlerin üzerinde direkt olarak çiftlik çıkış fiyatları yazılı olmakta birlikte, ekli dosyalarda ürüne ait fatura ve gümrük esnasındaki masraf kalemlerini gösteren bir dosyayı da net olarak görebileceksiniz. Ürünler direk olarak Fedex aracılığıyla Colombia Medellin’den Kayseri Merkez depomuza teslim edilmiştir. Ayrıca Those People Coffee ye ait ürün – fiyat listesini de ekte bulabileceksiniz.

Ayrıca fatura gördüğünüz çiftlik çıkış fiyatlarının %80’e yakın bir kısmı da direk olarak çiftçilere gitmektedir. Bu ürünlerin bizim için en sevindirici ve ilgi çekici yanlarından biri de budur. Ayrıca sitede kahvelerin açıklama bölümünde Those Coffee People’dan Jennifer’ın bizler için özel çektiği çiftçilerimizden ve çiftliklerimizden bazılarının resimleri ve videolarına da yer verdik. Kahveler – çiftlikler ve çiftçilerimiz hakkında daha fazla bilgi almak isteyen kahve severler Those Coffee’den Jennifer ile sitede yazan Whatsapp numaralarından irtibata geçebilirler. Ayrıca sitelerinde ürün tedarik ettikleri ülkeler kısmında ülkemizin bayrağını görebilirsiniz 😊

Ürünlerin tamamı 14.10.2020 kavurma tarihlidir. Sitemizde ürünlere ait scoring, kavurma dereceleri ve örnek reçeteler hakkında bilgileri bulabileceksiniz.

Ürünlerin hem maliyetleri göz önüne alındığında hem de daha fazla kitleye ulaşmasını istediğimizden dolayı hepsi 100’er gramlık diamond ambalajlarda satışa sunulmuştur. Ürünleri tek tek alabileceğiniz gibi Colombia Series olarak 4’lü set halinde de alabileceksiniz.

4’lü sette ayrıca Kahve Kulübü üyelerine özel %5’lik ekstra bir indirim de sunmaktayız. İndirim için kupon kodunuz: kahvekulubu05

Herkese keyifli ve bol kahveli hafta sonları diliyoruz.

Ekli dosyalar

• NO-6 Ön.jpg
    NO-6 Ön.jpg
    53.3 KB · Görüntüleme: 120
  • NO-7 Ön.jpg
    NO-7 Ön.jpg
    56.9 KB · Görüntüleme: 119
  • NO-8 Ön.jpg
    NO-8 Ön.jpg
    55.6 KB · Görüntüleme: 96
  • NO-9 Ön.jpg
    NO-9 Ön.jpg
    57.8 KB · Görüntüleme: 115
  • Invoice - Hoja1.pdf
    Invoice - Hoja1.pdf
    154.4 KB · Görüntüleme: 102
  • Available Menu .pdf
    Available Menu .pdf
    551 KB · Görüntüleme: 94
Tebrikler, şeffaflık açısından çok güzel bir adım atmışsınız. Liste fiyatlarından, satın alma, nakliye bedellerine kadar paylamışsınız.
Ayrıca fatura gördüğünüz çiftlik çıkış fiyatlarının %80’e yakın bir kısmı da direk olarak çiftçilere gitmektedir.
Özellikle bu kısım gerçekten önemli. @mimds

Umarım nakliye masrafları kısılıp, son kullanıcıya daha uygun fiyatlara sunma imkanı da ileride olur.
Teşekkürler!

Fiyat konusuna hiç girmeden hayırlı olsun diyorum, doğrudan ticaret benim çok önem verdiğim bir husus. Şeffaflık içinse bir şey söylemeye gerek kalmamış zaten.
Foruma özel indirim için teşekkür ederiz fakat sipariş sınırı olmaksızın ücretsiz kargo olsaydı çok daha uygun olurdu, en azından benim için.

Deneyeceklerin yorumlarını bekliyoruz şimdilik :)

Tebrikler güzel bir girişim. Kahveleri hangi cihazda kim kavuruyor?

hocam yeni çekirdekleriniz hayırlı olsun, hayırlı işler dilerim. benim matematik biraz zayıf da geshanın kilosu 940'a mı geliyor yoksa ben yanlış mı hesapladım?

Tüm bilgileri şeffaf bir şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz. Herkese örnek olması dileğiyle.

Elimde kahve olmasına rağmen alımı değerlendiriyorum, umarım kendimi durdurabilirim 😀

Daha önce specific coffee den "Etiyopya Yirgacheffe (Gr1) Adado-Shara (Washed)" siparişim oldu. Sipariş zamanında farklı bir konu ile alakalı (kahve ile alakalı değil) Samet bey ile telefonda görüşmüştüm. Çok nazik bir tavrı vardı ve problem ile ilgilenip çözümü kavuşturdu. Bu noktada müşteri memnuniyeti açısından ilk siparişim olmasına rağmen gayet memnun kalmıştım.

Adoda-Shara için konuşucak olursam, aradan 1 aydan fazla geçmesine rağmen buzlukta bekletiğim 90 gram kadar mevcut. Bekletme sebebim kahvenin çok güzel olması ve içmeye kıyamam. Asidite ve tatlılık çok balanslı, içimi çok zevkli. Bu sene içtiğim en iyi Etiyopya kesinlikle.

İlk siparişte, hem kahve hem de müşteri memnuniyeti sonrası, yeni gelen Kolombiyalarıda muhakkak denemek isterim. Birde üstüne aradağımız derece bir şeffaflık gelmiş. Gerçekten takdire şayan. Tebrikler.

Şeffaflık detayı benim de çok hoşuma gitti. Sadece faturadaki detaylarla güncel kur üzerinden ufak bir hesaplama yapıldığında mesela La Sierra Red Bomb'un size 100 gramının 5 lira 55 kuruşa mal olduğunu görüyorum. Güncel kurdan 100 gr için kargo da 6.09 tl'ye geliyor. Kavurma, paketleme vs. gibi diğer detaylar da eklenince bu miktar daha da yükselecektir elbette. Ancak yine de kargo dahil 11 lira 64 kuruş alışı olan bir ürün, 34 liradan daha düşük bir fiyata satışa çıkabilirdi diye düşünüyorum.
Hesabımda bir hata var mı? Sadece dikkatimi çektiği için sormak istedim.

Yazdığınız mesaj ve detaylar çok hoş. Kahveler gemiyle mi geldi uçakla mı?
Kahveler Fedex aracılığıyla havayolu ile geldi. Those People Coffee'nin fedex ile özel bir anlaşması olduğundan faturayı onlar ödediği için fatura bizde yok ama gönderdiklerinde onu da ekleyebiliriz. Zaten aslında kahvenin maliyetini arttıran unsur birazda burası. Havayolu ile Colombia-Türkiye arasında kilo başına 7,7$ gibi bir maliyet biniyor.

Şeffaflık detayı benim de çok hoşuma gitti. Sadece faturadaki detaylarla güncel kur üzerinden ufak bir hesaplama yapıldığında mesela La Sierra Red Bomb'un size 100 gramının 5 lira 55 kuruşa mal olduğunu görüyorum. Güncel kurdan 100 gr için kargo da 6.09 tl'ye geliyor. Kavurma, paketleme vs. gibi diğer detaylar da eklenince bu miktar daha da yükselecektir elbette. Ancak yine de kargo dahil 11 lira 64 kuruş alışı olan bir ürün, 34 liradan daha düşük bir fiyata satışa çıkabilirdi diye düşünüyorum.
Hesabımda bir hata var mı? Sadece dikkatimi çektiği için sormak istedim.
Merhaba Utku Bey;
Tabii ki burada bir de işin gümrük tarafı var. Ordaki kalemleri de eklemek istedik ama Excel tablo olduğu için sanırım yüklenmedi. Şöyle kısaca bahsedeyim :

Sigorta Bedeli %3 (ürün bedeli üzerinden)
KKDF %6 (ürün bedeli üzerinden)
KDV: %8 (ürün bedeli + nakliye bedeli + kkdf +sigorta bedeli + gümrük vergisi + damga vergisi üzerinden)
Gümrük Vergisi: %13 (ürün bedeli + nakliye bedeli +sigorta bedeli üzerinden)
Deprem Vergisi ve Damga Vergisi gibi kalemler
Kahvelerin tarıma ön kayıt ve analiz bedelleri (her bir tür için ortalama 1.500 TL)
Ordino Ücreti
Ardiye Bedeli

Tabiiki bir de bunlara paketleme - etiket - kavurma ve işletme maliyetleri ekleniyor.

Merhaba Utku Bey;
Tabii ki burada bir de işin gümrük tarafı var. Ordaki kalemleri de eklemek istedik ama Excel tablo olduğu için sanırım yüklenmedi. Şöyle kısaca bahsedeyim :

Sigorta Bedeli %3 (ürün bedeli üzerinden)
KKDF %6 (ürün bedeli üzerinden)
KDV: %8 (ürün bedeli + nakliye bedeli + kkdf +sigorta bedeli + gümrük vergisi + damga vergisi üzerinden)
Gümrük Vergisi: %13 (ürün bedeli + nakliye bedeli +sigorta bedeli üzerinden)
Deprem Vergisi ve Damga Vergisi gibi kalemler
Kahvelerin tarıma ön kayıt ve analiz bedelleri (her bir tür için ortalama 1.500 TL)
Ordino Ücreti
Ardiye Bedeli

Tabiiki bir de bunlara paketleme - etiket - kavurma ve işletme maliyetleri ekleniyor.
Anladım, gerçekten de çok fazla ekstra kalem ekleniyor Türkiye'ye girişte. Bu kalemleri unutuyoruz, haklısınız 😊 Keşke tüm işletmeciler bu denli şeffaf olabilse...

Excel tablo olduğu için sanırım yüklenmedi.
Excel'de pdf olarak dışa aktarıp paylaşabilirsiniz.

Konudan bağımsız olarak, hassasiyetim olan bir konuda genel açıklama yapmak isterim: paylaştığınız kişinin doldurması gerekli olmayan bütün dökümanları pdf formatında paylaşılması hem paylaşan hemde paylaşılan açısından en sağlıklı yol.

Geri