• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cold Brew Soğuk Demleme Zamanı Geldi

Arkadaslar bir sorum olacak
Yaz kış coldbrew icerim genel de ekonomik sebeplerden dolayi coldbrew icin gunluk demledigim kahvelerin posasini hava almaz bir kapta haftalik bekletip coldbrew amacli kullanabilirmiyim acaba ? Yani oyle asiri keyifli bi tat alamam belki ama idare edecek bi lezzet cikabilir belki ortaya ?
Deneyen veya fikri olan varsa ve paylasirsa seviniirim 😄

Posalar kolayca küflenen atıklar. Posaları bekletip kullanmanız pek iyi bir şey olmayacaktır.

Siz nereden biliyorsunuz, denediniz mi diyeceksiniz, onu da söyleyeyim peşinen. Kahve yaptıktan sonra posaları gübre amaçlı kullanmak için biriktiriyorum. Sonra bahçeye ve saksılara bocalıyorum. Yaz mevsimi oda sıcaklığında 3-4 günde küfler gayet gözle görülür biçimde dışa vuruyor.

Posalar kolayca küflenen atıklar. Posaları bekletip kullanmanız pek iyi bir şey olmayacaktır.

Siz nereden biliyorsunuz, denediniz mi diyeceksiniz, onu da söyleyeyim peşinen. Kahve yaptıktan sonra posaları gübre amaçlı kullanmak için biriktiriyorum. Sonra bahçeye ve saksılara bocalıyorum. Yaz mevsimi oda sıcaklığında 3-4 günde küfler gayet gözle görülür biçimde dışa vuruyor.
Evet hocam haklisiniz Ben de normal de posalari bekletiyorum Saksilara koyma amacli Ayni zaman da buzdolabinda tutuyorum Dolapta ki koku icin de cok iyi oluyor Belki bir ihtimal hava almaz vakumlu kapta bi sure dayanirmi diye bi soru isareti olustu kafam da Ondan bi sormak istedim Tesekkurler 😊

Arkadaşlar sıcaklar geldi artık. Cold brew için genel anlamda meyvemsi tadım notlarına sahip açık kavrumlar güzel sonuç vermiyor. Acaba blend yada daha çikolata vb. Tadım notlarına uygun ve fiyatıda uygun çekirdek önerisi olan var mı? Cold brew için tüketim biraz fazla oluyor. Bu sebeple daha uygun fiyatlı bir çekirdek lazım diye düşünüyorum.

Açık kavrumlarda öğütümü inceltince güzel sonuç oluyor. Hario'nun 80 gr kahve alan soğuk demleme sürahisinde Comndante ile 22 klik öğütüm yaparak 14 saat demleme yaptım, gayet güzel oldu.

Coffeerem’in damo cold brew içseniz kesinlikle ucuz çekirdeği düşünmezsiniz. Tek kelimeyle harika ve çok keyifli.

Coffeerem’in damo cold brew içseniz kesinlikle ucuz çekirdeği düşünmezsiniz. Tek kelimeyle harika ve çok keyifli.
Harika harika bencede :)
Ben bir de La Reforma içmiştim Coffeeremde cold brew olarak o da çok iyiydi.

Arkadaşlar, Grizzly'nin Rocky Mountains'ını ben Cold Brew demleme için de çok beğendim. Bu espresso harmanını V60 için dahi kullanıyorum.

Genel olarak 33 klik CMD, 40 gr Kahve. 500 gr kadar su, aşağı yukarı 2 şişe, yani 400 ml. kadar cold drip veriyor bana. Aeropress ile yapıyorum, 8 saatte veriyor.

Son düzenleme:
Bu yıl 4-5 paket bimdeki kaave denen ürünü stoklasak halktan kimse de almıyor zaten bolbol var. Neyse. O kahveden olur mu.
V60ın içine kahveyi üzerine buzu koysak buzdolabının alt tarafında erimeye bıraksak çalışır mı cold brew deneyen, oldu mu

Bu yıl 4-5 paket bimdeki kaave denen ürünü stoklasak halktan kimse de almıyor zaten bolbol var. Neyse. O kahveden olur mu.
V60ın içine kahveyi üzerine buzu koysak buzdolabının alt tarafında erimeye bıraksak çalışır mı cold brew deneyen, oldu mu
O değil de buzlu suyu kavanoza koyun içine de v60 yerleştirip ağzına lastikleyin, sallama poset misali dursun içinde öyle yaptığımda güzel oluyordu.

O değil de buzlu suyu kavanoza koyun içine de v60 yerleştirip ağzına lastikleyin, sallama poset misali dursun içinde öyle yaptığımda güzel oluyordu.
Ben de Rossmanda satılan çay filtresi ile yapıyorum. İçine kahveyi koyduktan sonra ısı ile kapanıyor da. Hem farklı farklı boyutları da var hem de fiyat olarak daha uygun sanki 😀
Ben maşa ile kapatıyorum ucunu ama tabi ütü ile falan da olur 😃😃

Biraz daha detay verir misiniz? V60 filtresinin içine koyup buzlu suya mı bırakıyorsunuz? Reçete olarak da verebilir misiniz? Ne kadar kahve ne kadar buz ne kadar su bekleme süresi falan. Çok mantıklı geldi çünkü sallama çay misali😀 birde filtre kağıdının uzun süre içinde bekleyince tada olumsuz etkisi olmuyor mu?

Biraz daha detay verir misiniz? V60 filtresinin içine koyup buzlu suya mı bırakıyorsunuz? Reçete olarak da verebilir misiniz? Ne kadar kahve ne kadar buz ne kadar su bekleme süresi falan. Çok mantıklı geldi çünkü sallama çay misali😀 birde filtre kağıdının uzun süre içinde bekleyince tada olumsuz etkisi olmuyor mu?
Olumsuz bir etki görmedim ben filtreyle alakalı 1:15 oranda kahvenizi filtreye koyun aynı oranda buzlu ya da soğuk suyu kavanoza koyun, filtrenin ağzını çöp poşeti geçirir gibi kavanoza geçirip lastikleyin, sonra kapağını kapatın, su soğuk olduğu için 11 12 saat demlense olur, öğütüm de v60 ayarında. Servisi de yine bardağa buz olur limon olur koyup üzerine dökerek yapabilirsiniz.

Olumsuz bir etki görmedim ben filtreyle alakalı 1:15 oranda kahvenizi filtreye koyun aynı oranda buzlu ya da soğuk suyu kavanoza koyun, filtrenin ağzını çöp poşeti geçirir gibi kavanoza geçirip lastikleyin, sonra kapağını kapatın, su soğuk olduğu için 11 12 saat demlense olur, öğütüm de v60 ayarında. Servisi de yine bardağa buz olur limon olur koyup üzerine dökerek yapabilirsiniz.
Teşekkür ederim.

Screenshot_2022-05-15-19-12-10-643_com.google.android.apps.photos.jpg
Tekrardan düşünürken evde hiç sıcak kullanmak istemediğim uyduruk bir litrelik frenc vardı. 600gr buzlu su, 40gr kahve ile sabaha kadar dursun bakalım diyerek ilk coldbrew denememi yapmış bulunuyorum. Tatmayı sabırsızlıkla bekliyorum

13-14 saatlik bir demlemeye tabi olan ilk coldbrew denememin tadına baktım.
Frençi bastıktan sonra köpük köpük çirkin bir görüntü vardı v60 ile tekrar süzdüm, çıktı resimdeki gibi parlak ve temiz.
Buz gibi kahveyi ilk yudumda ooo aman aman nerelere geldik dedirtmedi. Yağ gibi akan yumuşacık bir içimi buram buram topraksı tat ve sanki sebze suyu içiyormuş gibi bir his vardı. Genel olarak memnun kaldım. Değişik bir deneyim
Screenshot_2022-05-16-07-43-15-428_lockscreen.jpg

Ben resimdeki gibi bir sistem denedim. Hario switch içine şekline uygun, poşet ile buz oluşturdum. Buz 300 gr. Aeropress, en altta metal filtre üstüne kahve, üzerine de suyu dağıtsın diye kağıt filtre . Ev ortamında damlayarak 4-5 saat sürdü. Buzdolabında denenebilir.

Ekli dosyalar

• IMG-2997.jpg
    IMG-2997.jpg
    126.9 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
Geri