• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cold Brew Soğuk Demleme Zamanı Geldi

@mvscoffee Bu üründe de sanırım cam musluk kullanılmış. Damlama sıklığında tutarsızlık olabiliyormuş. Timemore un ice dripper ı var. O daha derli toplu sanki.

Son düzenleme:
Merhaba,

Bu konuda kendi çapımda araştırma yaparken gördüğüm DRIPSTER Cold Drip Coffee Maker isimli bir ürün var. Bir inceleme videosunu paylaşıyorum. Kullanan/deneyimleyen/görüş bildirmek isteyen olursa memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler..

Ben kullanıyorum.Gayet kullanımı rahat ve memnunum.500 gram buzlu su. 50 60 gram kahve kullanıyorum.Kahveyide V60'tan az kalın öğütüyoeum.Kahvesine göre güzel sonuçlar aldığım oluyor.Daha çok filtrede sevemediğim espressoda da gitmeyen çekirdekleri veyahut da bayat çekirdekleri bu yolla değerlendiriyorum.Bu sene daha kullanmadım havalar tam anlamıyla ısınmadığı için.Şöyle iyice sıcak bunaltsın sabahları içine buz atıp güzel oluyor.Bazen viskiye benziyor :)

Soğuk kahvemi, elimdeki diğer aparatlar ile yaptığım bir DIY cold dripper ile demliyorum.
11.5 : 1 oranı ile 400ml su + 35gr kahve 3saat drip ile güzel sonuç alıyorum.

Daha önceden ankara da bir firmadan çalışırken icebrew yapıyordum.
buz u tam olarak kahvenin üstüne koymanın Sourness ı inanılmaz artırdığını gördüm. Sadece dipnot olarak söyliyeyim dedim.
hernekadar bu post içerisinde bir dostumuzun paylaştığı soğuk demleme aletinin satışını yapsakta drip yöntemi bana daha sıcak geliyor.
Diğer yöntem ,yani suyun içinde bekletme yöntemi biraz kontrol edilemez olduğunu söylemeliyim (az ı çoğu yok kontrol edilemiyor eğer instant değilse :D ) . Ama sevenler seviyor ,mesela Thegoat.coffee diye bir siteden soğuk kahve aldım.
bana demleme yöntemlerini kibarca (kahveyi suya atıyoz alıyoz) söylediler. Fakat kahveleri hiç fena değildi.
Efsane>harika>keyifli>gayet güzel>hiç fena değil>içilir>emek harcamışlar.
adado shar mesela keyifli kahve.

Şimdi post ta gördüm, cam musluklarda tutarsızlık diye;
Açıkcası bir tane musluk var ,doğru tutarsız değil allah belasını versin, kendi kendine açılıyor.
Altın rengi olan var, anladığım kadarıyla soğuyunca ufak bir büzüşme oluyor ve kanal açılıyor.
Plastik olanların kötü kalitesi belli oluyor ,hepsi kötü değil tabi.

Bende Puck Puck var. Aeropress ile birlikte kullanılıyor. Türkiye’de satışa çıkmadan önce almıştım. Severek kullanıyorum kendisini. Mobil uygulaması da var. Damlama sıklığı/süresi ayarlanabiliyor. Soğuk kahveyi sıcak kadar sevemesemde yaz aylarında serinletici etkisi için tüketiyorum. Kendi tarifini şu an hatırlayamadım. Puck Puck resmî sitesindeki tarifi buraya bırakıyorum.
38g Medium ground coffee
400ml Water & 100g Ice

C4536C99-A246-47D1-A8A5-5B88B00E22D4.jpeg

Son düzenleme:
Ben de Puck Puck var. Aeropress ile birlikte kullanılıyor. Türkiye’de satışa çıkmadan önce almıştım. Severek kullanıyorum kendisini. Mobil uygulaması da var. Damlama sıklığı/süresi ayarlanabiliyor. Soğuk kahveyi sıcak kadar sevemesemde yaz aylarında serinletici etkisi için tüketiyorum. Kendi tarifini şu an hatırlayamadım. Puck Puck resmî sitesindeki tarifi buraya bırakıyorum.
38g Medium ground coffee
400ml Water & 100g Ice

Ekli dosyayı görüntüle 1728

Ben de puck puck kullanıyorum ilk 1-2 demlemede problem yaşasamda sonrasında harika soğuk kahveler yapmayı başardım. Basit ve uygun fiyatlı bir çözüm.

Dripsterda sorun Bir müddet sonra akış kesiliyor.Hava yapıyor o cam musluk.Elle müdahale gerektiriyor.

Ben de Puck Puck var. Aeropress ile birlikte kullanılıyor. Türkiye’de satışa çıkmadan önce almıştım. Severek kullanıyorum kendisini. Mobil uygulaması da var. Damlama sıklığı/süresi ayarlanabiliyor. Soğuk kahveyi sıcak kadar sevemesemde yaz aylarında serinletici etkisi için tüketiyorum. Kendi tarifini şu an hatırlayamadım. Puck Puck resmî sitesindeki tarifi buraya bırakıyorum.
38g Medium ground coffee
400ml Water & 100g Ice

Puck Puck uzun süredir aklımda aslında sanırım indirime girmiş. Alıp almamak arasında çok kararsız kaldım :) @NoDRaC

Ben kullanıyorum.Gayet kullanımı rahat ve memnunum.500 gram buzlu su. 50 60 gram kahve kullanıyorum.Kahveyide V60'tan az kalın öğütüyoeum.Kahvesine göre güzel sonuçlar aldığım oluyor.Daha çok filtrede sevemediğim espressoda da gitmeyen çekirdekleri veyahut da bayat çekirdekleri bu yolla değerlendiriyorum.Bu sene daha kullanmadım havalar tam anlamıyla ısınmadığı için.Şöyle iyice sıcak bunaltsın sabahları içine buz atıp güzel oluyor.Bazen viskiye benziyor :)
Konuya yazılan son mesajlarda bu ekipmanda cam musluğun hava yaptığı ve sürekli müdahale gerektirdiği belirtilmiş. Sizin böyle bir deneyiminiz oldu mu?

Daha önce 1:10 ratio ile güzel sonuçlar aldığım demleme yöntemidir.

Ben sürahi benzeri bir içecek kabında full immersion olarak demliyorum.

Comandante'ye göre konuşursak Çok kalın öğütüm yerine tercihim biraz daha orta-kalın 28click gibi değerlerde öğütmek ve yaklaşık 16 saat bekletmek.

Sonra pamuklu az geçirgen uygun bir bezle süzmek ve afiyetle içmek.

Bende Puck Puck var. Aeropress ile birlikte kullanılıyor. Türkiye’de satışa çıkmadan önce almıştım. Severek kullanıyorum kendisini. Mobil uygulaması da var. Damlama sıklığı/süresi ayarlanabiliyor. Soğuk kahveyi sıcak kadar sevemesemde yaz aylarında serinletici etkisi için tüketiyorum. Kendi tarifini şu an hatırlayamadım. Puck Puck resmî sitesindeki tarifi buraya bırakıyorum.
38g Medium ground coffee
400ml Water & 100g Ice

Ne kadar sürede 500 ml kahveyi veriyor acaba

Arkadaşlar Dripster stoğa girmiş. Ben de böyle bir şey almak istiyorum ama hala emin olamadım.

fiyatı pahalı değil mi. aslında baktığımızda çok da karmaşık olmayan basit bir düzenek. aliexpresste benzer düzenekler var 200 TL civarlarında. hatta altında server olmayan sadece üst tarafın olduğu düzenek 105 TL ye satılıyor.

bir de timemore markasının daha gelişmiş versiyonu var 383 TL. damlama ayarlama kısmı çok daha kolay ve hassas olacak şekilde tasarlanmış.

fiyatı pahalı değil mi. aslında baktığımızda çok da karmaşık olmayan basit bir düzenek. aliexpresste benzer düzenekler var 200 TL civarlarında. hatta altında server olmayan sadece üst tarafın olduğu düzenek 105 TL ye satılıyor.

bir de timemore markasının daha gelişmiş versiyonu var 383 TL. damlama ayarlama kısmı çok daha kolay ve hassas olacak şekilde tasarlanmış.
Bence de pahalı. Burdan almayacağım zaten. Aslında lab ürünleriyle yer kaplamayan dripster benzeri toplama sistem kurmak en uygun çözüm olacak gibi. Bakalım araştırıyorum daha.

Geri