• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cold brew çarpıntı yapması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yucelbrs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ADA Diabetes Care'de genelde Caffein'in olumsuz etkilerinden bahseden çalışmalar var ancak, bu çalışmalar bence çok kaliteli çalışmalar değil. diğer dergilerde olumlu etkilerini gösteren çalışmalar var @eksibirazsanki güzel derlemiş.

Ben de geçen gün ünlü dükkanlardan birinde nitro brew içtim. Bardağın sonuna gelmeden karın ağrısı başladı. Sanırım bu da aynı meseleden ötürü.

Ben de geçen gün ünlü dükkanlardan birinde nitro brew içtim. Bardağın sonuna gelmeden karın ağrısı başladı. Sanırım bu da aynı meseleden ötürü.
Büyük İhtimalle bayat kahve sattılar size.

Hocam çarpıntı yapıyorsa seyreltip içebilirsiniz
Cold brewi sek içerken bende de yapıyordu, baş ağrısı da oluyordu. Bu sene Cold dripi seyrelterek tüketmeye başladım ve hiç ummadığım çekirdeklerden gayet güzel sonuçlar alıyorum. Seyreltirken bazen sıcak, ılık bazen de soğuk su ekliyorum. Aldığım tatlar farklı gibi geliyor. Bir de puck puck alsam her şey daha güzel olucak

@mvscoffee @AltayOzger Teşekkür ederim. Profesyonel bir yerden içeyim demiştim. Çünkü kavanozla uğraşmamak için ekipman alma arayışındaydım, beğenmezsem almayacaktım. Hem yoğun satışı var hem de isim yapmış ilklerden bir yer. Neyse isim vereyim, kendilerini düzeltsinler; Kronotrop. Sonuç iyi olmadı.

cold brew'i dripper ile yapınca çarpıntı gibi etkilerinin daha az olması beklenir. Cold brew şişeleri ile yapılınca immersion süresinin oldukça uzun (24 saat kadar) olması nedeniyle suya geçen kafein miktarının artmasına bağlı olarak taşikardi etkisi artabiliyor. japanese yöntemi ise en az kafein içeren yöntem olabilir.

tabi lezzet olarak her zaman benim favorim uzun immersion süresi ile Cold brew şişeleri kullanılarak yapılan demleme. kahve içindeki meyvemsi aromalar en fazla bu yöntemle açığa çıkıyor. suyunu yüksek tutarak ve bol buzla seyrelterek kafein oranını düşürmeyi ve bu yöntemi tercih ediyorum.

@mvscoffee @AltayOzger Teşekkür ederim. Profesyonel bir yerden içeyim demiştim. Çünkü kavanozla uğraşmamak için ekipman alma arayışındaydım, beğenmezsem almayacaktım. Hem yoğun satışı var hem de isim yapmış ilklerden bir yer. Neyse isim vereyim, kendilerini düzeltsinler; Kronotrop. Sonuç iyi olmadı.
mesajınızı ilk okuduğumda aklıma direkt Kronotrop gelmişti. benzer bir deneyimi geçen ay ben ve eşim yaşamıştık çünkü. forumda firmalarla ilgili olumsuz yorum yapmamayı tercih ettiğim için yazmamıştım.

Son düzenleme:
Hocam nitro brewun ilki @Ömer Aydın (coffeenutz) Kozyatağı da bulunan kahve dükkanlarından her zaman taze nitro bulabilirsiniz. Popüler ve nam salmış firmalar tamamen var demek amacı ile nitro bulundurmakta o yüzden güven veren tek nokta nutz kozyatağı

Cold brewi sek içerken bende de yapıyordu, baş ağrısı da oluyordu. Bu sene Cold dripi seyrelterek tüketmeye başladım ve hiç ummadığım çekirdeklerden gayet güzel sonuçlar alıyorum. Seyreltirken bazen sıcak, ılık bazen de soğuk su ekliyorum. Aldığım tatlar farklı gibi geliyor. Bir de puck puck alsam her şey daha güzel olucak
Hocam en iyisi ben evde cold dripi bekletme usulü yapıyorum ( cold brew için ideal olan su miktarını düşürerek) çeşitli çekirdeklerden su miktarı değişkenlik gösterdikçe farklı tatlar almaya devam ediyorum o yüzden puck puck gibi ekstra bir ekipmana girişmedim 😂

Herkese selamlar, bu sorum ile ilgili konu açacaktım ancak hazır taze konu varken buradan bir sorayım istedim :)

Şu sıralar evde cold brew yapmaya başladım. Güzel de sonuçlar alıyorum memnunum ancak benim sorunum buz. Kahveye ne zaman buz atsam kahvenin tadı bozuluyor resmen. Biraz asidikleşiyor sanki bi tadı kötü oluyor.

Buzu iyi su (kahvede kullandığım su) ile yapıyorum ve buzlukta yapıyorum buz makinası vs yok tabiki. Buzlukta kokusunu çekebileceği bir şey yok sanmıyorum var olanlar torbalanmış vaziyette.

Buzlu buzlu sert kahve içmek istiyorum ancak bir noktayı kaçırıyorum böyle birşey başına gelen oldu mu? Tavsiyelere açığım.

Yorum yapanlara şimdiden teşekkür ederim. :)

Geri