• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cold brew çarpıntı yapması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yucelbrs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yucelbrs

Barista
İsim
Barış
Daha fazla  
İsim
Barış
Arkadaşlar, düzenli v60, moka pot, cold brew tüketen biriyim fakat 50 ml bile Cold brew tükettiğimde kan şekerim düşüyor, çarpıntı yapıyor. Diğer yöntemlerde neredeyse hiçbir etki görmüyorum. Bunu yaşayan, neden oluyor tahmini olan var mı? Soğuk olduğundan daha fazla kafein olabilir diye düşündüm ama pek mantıklı gelmedi, kafeinin etki göstermeye başlaması 30-60 dk arasında diye biliyorum bende etkileri 5 dakikada falan başlıyor

Son düzenleme:
cold brew fazla tüketirsem bende de hiç alışık olmadığım bir çarpıntı yapıyordu. kahve ile su uzun süre beklediğinden kafein oranı diğer demleme türlerine göre daha fazla olabilir, en azından ben böyle yorumlamıştım.

filtrelenmemiş ve uzun süre soğuk suda extract olmuş cold brew en fazla kafein miktarına sahip kahve demlemelerinden biri.

Kafein oranı yüksek bir demleme yöntemi, normal filtre kahve uykumu açmadığı zaman kışın bile cold brew yaptığım oluyor :D

Genellikle 1:10 oranıyla demlendiği yani kahve miktarı çok fazla olduğu için, bünyenize ağır geliyor olabilir.

Açılın, ben şeker, tansiyon ve ritim bozukluğu hastasıyım. Vay be bunu diyecek zamanım da olacakmış 😄 Bende bu hastalıklar olmasına rağmen günde ortalama 2 v60 ve 1 doppio tüketiyorum. Bu yaz da hergün cold brew tükettim. Açıkçası uykusuzluk dışında bir etki yapmıyor bende kafein, belki bünyeden bünyeye değişiyordur. Bugüne kadar nerdeyse hiç ritim bozukluğumu, kalp çarpıntımı etkilemedi. Belki hassasiyet vardır kafeine karşı. Gerçi ben pandemi öncesinde yoğun ve ağır powerlifting yapıyordum o da etkisini düşürüyor olabilir

Günde 3 v60'ı düzenli içen birisi olarak yarım bardaktan fazla cold brew içemiyorum. Normal bir durum, en yüksek dozda kafein içeren yöntemlerden birisi. Paniğe gerek yok :)

daha önce de yazıldığı gibi Cold brew, demleme yönteminden dolayı daha fazla kafein içeriyor ve bu da taşikardi'ye neden oluyor. şöyle söyleyebilirim; 1 standart bardak Cold brew (200-250 mg kafein) kahve içtiğimiz zaman çok sert kahve dediğimiz espresso'dan double shot (100-150mg) içtiğimizde aldığımızdan daha fazla kafein alıyoruz.

Ben de aynı sorunu latte vs türü içtiğim zaman yaşıyorum. Forumdan bir arkadaş yazmıştı sütlü kahvelerde kafein kana daha hızlı karışıyormuş ondan olabilir.

Cold Brew'u bırakın derim @erturk dediklerine katılıyorum. Japanese Cold Brew yapın onun yerine. sıcak kahveyi buzla demleme.

Ben de aynı sorunu latte vs türü içtiğim zaman yaşıyorum. Forumdan bir arkadaş yazmıştı sütlü kahvelerde kafein kana daha hızlı karışıyormuş ondan olabilir.
Kana daha hızlı karıştığından emin miyiz? Aksine daha yavaş karışması gerekmez mi

Kana daha hızlı karıştığından emin miyiz? Aksine daha yavaş karışması gerekmez mi
Emin değilim sadece burada okumuştum bende de çarpıntı yaptığı için ona yordum. Ama günlük doz aşımım belki sütlü kahvelere denk geliyordur ondan da olabilir. Genelde günün son kahveleri oluyor çünkü.

Selamlar
*Kafeinin etkisi doz bağımlıdır. Yan etkiler 400mg'dan sonra ortaya çıkmaya başlar.

Bunun istisnaları var:
-enzim polimorfizmi: Sizde kafeini parçalayan enzimler normalden az veya yavaş çalışıyorsa daha düşük dozlarda dahi yan etkiler ve fiziksel yoksunluk ortaya çıkabilir. Bu durumda topluma göre daha az kahve içmeniz gerekir

-kronik karaciğer hastalığınız varsa aynı şekilde kafein yıkılımı azalır. Çünkü bu enzimlerin ana yeri karaciğerdir

-alkol kafein yıkılımını azaltır. Kafein etkisi artar

-sigara kafein yıkılımını arttırır. Bu yüzden sigara içenler daha çok kahve tüketimine yatkın olurlar.
Hatta bazı çalışmalarda kahvenin akciğer kanseri ile ilişkisini saptamışlar. Tabi burada makalelerin kahvenin kavrulma derecesi açısından önemli eksiklikleri var. Ek olarak sigara karıştırıcı faktör olduğundan akciğer kanseri olayı muamma

-beraber tüketilen gıdalar kafein yıkımını ve emilimini değiştirebilir. Mesela greyfurt, kafein etkisini arttırırken; brokoli, turp gibi yiyecekler kafeinin etkisini azaltır

Süt ile ilgili bir çalışmada, sütün kahveye ait antioksidanları azalttığını göstermişler
Diğer bir çalışmada sütlü kahvenin psikolojik rahatlama sağladığını fakat vücuttaki kafein seviyelerinde sade kahveye göre bir farklılık olmadığını göstermişler
Ek olarak kafeinin kendisi kalsiyum emilimi azaltır. Özellikle 5 bardak üstü kahve tüketimi kemik erimesi ile ilişkili. Fakat latte içenlerde bu risk az

*Ritm bozukluğu ve tansiyonu kötüleştirebiliyor bu yüzden az içmek gerekiyor

*Şeker hastası olanlar için iyi haber: insülin direncini azaltıyor

****Fakat reaktif hipoglisemi denen bir durum var. Kahve alkol ve aşırı karbonhidrat, bu hastalarda şekeri düşürebilir. Sık şeker düşüklüğünüz varsa mmtt denilen bir test yapılmalı. Bunun için endokrinoloji doktoruna başvurabilirsiniz

*Kağıt filtreli metotlardaki kafein miktarı aynı dozdaki metal filtre metotlarına göre daha az
*Cold brew ve french press' de belirgin olarak kafein miktarı daha fazla
Bu metotlar özellikle kan kolesterolünde artış da yapabilir. Bu yüzden kalp hastalığı olanlar dikkat etmeli
(Normalde kahve günde 4 bardağa kadar kahve kalp hastalığı açısından koruyucu)

Son olarak 70kg sağlıklı bir insan için günlük kahve tüketimi:
(Geçenlerde bi başlığa daha eklemiştim ama bulamadım)
Screenshot_20201210-004621_UpToDate.jpgScreenshot_20201210-012618_Opera.jpg

Son düzenleme:
Hocam çarpıntı yapıyorsa seyreltip içebilirsiniz sonuçta seviyorsanız ayrılmamanız lazım yada ben genelde 3 pot filtre kahveden sonra bavyera bardağına soda fullüyorum damarları rahatlatmak açısından yani daha teknik bilgiler yazılmış ama derinlemesine dalmıycam fakat @kahveanalisti dediği gibi cold brew benim gözümde kötü yapım bira gibi yani çekirdekler ne kadar iyi olursa olsun mayalanma süresi işin noktası o yüzden japanese cold brew her zaman daha tatmin edici olmuş hem lezzeti rahat alıyorum hem kötü bira gibi tadı olmuyor

*Şeker hastası olanlar için iyi haber: insülin direncini azaltıyor
bu konuyu araştırmak istedim tam aksini söyleyen ya da hiç etkisi yok diyen makaleler çıkıyor.

Conclusions: Consuming 4 cups/d of caffeinated coffee for 24 wk had no significant effect on insulin sensitivity or biological mediators of insulin resistance but was associated with a modest loss of FM and reduction in urinary creatinine concentrations.

kafeinin insülin rezistansını azalttığını göseren çalışmalar vardı. akşam bakacağım, paylaşırım.

bazı çalışmalarda soğuk su ile demleme olduğundan ısı reaksiyonu gerçekleşmediği için daha az kafein iddiası var?

bu konuyu araştırmak istedim tam aksini söyleyen ya da hiç etkisi yok diyen makaleler çıkıyor.

Conclusions: Consuming 4 cups/d of caffeinated coffee for 24 wk had no significant effect on insulin sensitivity or biological mediators of insulin resistance but was associated with a modest loss of FM and reduction in urinary creatinine concentrations.
Selamlar
Gösterdiğiniz çalışmayı biliyorum. Az sayıda kişiyle kısa süreli planlanmış bir çalışma.
Uzun takipli prospektif(ileriye dönük) çalışmalarda kafeinin etkili olduğu gösterilmiş.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20201214-171811_Gallery.jpg
    Screenshot_20201214-171811_Gallery.jpg
    165.2 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_20201214-171753_Gallery.jpg
    Screenshot_20201214-171753_Gallery.jpg
    116.9 KB · Görüntüleme: 17
  • Screenshot_20201214-171742_Gallery.jpg
    Screenshot_20201214-171742_Gallery.jpg
    124 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_20201214-171729_Gallery.jpg
    Screenshot_20201214-171729_Gallery.jpg