• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffeevine Kahve Aboneliği

Ben karar verene kadar önümüzdeki ayın seçkisi tükenmiş.

Ağustos için tarih geçmiş. Eylül için daha açılmamış ki.
Bu ayın 20'si civarı gönderecekleri için onu direkt Eylül olarak düşünmüştüm o yüzden öyle yazdım ama haklısınız Ağustos tükenmiş. Yeni seçki çıkınca hemen sipariş versek gönderilmesi için 1 ay beklemek gerekiyor o biraz sıkıcı.

Bu seçki bu aykinden daha iyi göründü bana. Bu ay almadığıma memnun oldum artık gelecek ay kaçırmayacağım.

An itibariyle volcan azul içmekteyim. Bir kaç ay önce april'dan da aynı çekirdeği denemiş ve çok beğenmiştim. Barn kavrumu da en az onun kadar güzel. Alamancı akrabası olmayanlar eylül ayı coffeevine seçkisini deneyebilir.

Az önce PTT dağıtım merkezinden teslim aldım. Gümrük masrafı 35,50 lira çıkmış, bugün yarın herkese ulaşır büyük ihtimal :)

Ekli dosyalar

• Image 2021-08-27 at 10.00.10.jpeg
    Image 2021-08-27 at 10.00.10.jpeg
    117.9 KB · Görüntüleme: 75
Bu ayki kahvelerden Pop ve Man Met Bril'i denedim.

Pop'ın Ekvator'u, anaerobik işlem içermesine rağmen oldukça temiz, asiditesi düşük, yoğun/kremamsı, elma tadı vurgulu sürekli içilebilecek harika bir kahve.

Diğerine gelirsek... Recanto 173. Pozo Azul misali kavga çıkarır. Kalın çekip 1:16,5-1:17 gibi oran kullanmak gerek. Değişik bir deneyim. "Kahve gibi kahve" sevdalılarına korkulu anlar yaşatır. (Biraz kafa da yapıyor sanırım.)

Bu ayki kahvelerden Pop ve Man Met Bril'i denedim.

Pop'ın Ekvator'u, anaerobik işlem içermesine rağmen oldukça temiz, asiditesi düşük, yoğun/kremamsı, elma tadı vurgulu sürekli içilebilecek harika bir kahve.

Diğerine gelirsek... Recanto 173. Pozo Azul misali kavga çıkarır. Kalın çekip 1:16,5-1:17 gibi oran kullanmak gerek. Değişik bir deneyim. "Kahve gibi kahve" sevdalılarına korkulu anlar yaşatır. (Biraz kafa da yapıyor sanırım.)
Ben de bugün UE Coffee Roastersdan Honduras Microlot kahveyi demledim. Sanırım bu lotu sadece Coffeevine a ayırmışlar.

12:200 , Kono ile demledim.

İngilizler alıştığımız açık kavuranlara göre genelde bir tık koyu kavuruyor. Omni bir kavrum profili kullanılmış.

Ben normalden daha kalın öğütüp, 91C ile demledim. Kahvenin içimi temizdi ve dengeliydi. Aromaları epey meyvemsi, damakta da tatlı bir kahve.

Bitişte hafif bir acılık vardı. Daha bir kere demledim, değişikler yapacağım.

Bu kahve ile Kasuya ya da Osmotik akış metodu da denenebilir.

Günün kahvesine de ekledim :)

Ben de bugün UE Coffee Roastersdan Honduras Microlot kahveyi demledim. Sanırım bu lotu sadece Coffeevine a ayırmışlar.

12:200 , Kono ile demledim.

İngilizler alıştığımız açık kavuranlara göre genelde bir tık koyu kavuruyor. Omni bir kavrum profili kullanılmış.

Ben normalden daha kalın öğütüp, 91C ile demledim. Kahvenin içimi temizdi ve dengeliydi. Aromaları epey meyvemsi, damakta da tatlı bir kahve.

Bitişte hafif bir acılık vardı. Daha bir kere demledim, değişikler yapacağım.

Bu kahve ile Kasuya ya da Osmotik akış metodu da denenebilir.

Günün kahvesine de ekledim :)
Sıcak su kahveye değdikten kısa bir süre sonra acımsı aromalar alıyorum UE'nin kahvesinden çekimden bağımsız. Espresso'ya daha iyi gidermiş sanki, kuru kokuda da hafif islilik aldım.

Sıcak su kahveye değdikten kısa bir süre sonra acımsı aromalar alıyorum UE'nin kahvesinden çekimden bağımsız. Espresso'ya daha iyi gidermiş sanki, kuru kokuda da hafif islilik aldım.
Yarın tekrar deneyeceğim. Üçünü birden tadım da yapacağım. Diğer 2 kahveyi daha deneyemedim.

Bu kahve bence de daha koyu bir kavrum ama demlememde bitişteki hafif acılık (bitter) dışında, rahatsız edici bir tat almadım. Deneyeceğiniz zaman Kasuya dener misiniz? Ben de denersem yazarım.

Yarın tekrar deneyeceğim. Üçünü birden tadım da yapacağım. Diğer 2 kahveyi daha deneyemedim.

Bu kahve bence de daha koyu bir kavrum ama demlememde bitişteki hafif acılık (bitter) dışında, rahatsız edici bir tat almadım. Deneyeceğiniz zaman Kasuya dener misiniz? Ben de denersem yazarım.

Sabah kalkınca su sıcaklığını iyice düşürerek Kasuya ile denedim, hala az miktarda kuruluk/acılık olsa da kesinlikle daha başarılı oldu. Formatı yazayım, belki faydası olur;

UE Coffee Roasters, Aracely Martinez
60*5, 3:30 bitiş, Kasuya
Comandante 32 click
87-88 Derece (Buzdağı)

Geri