• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffeerem Roastery

Filtrelerim ve kahvem azalınca hem delter press hem v60 filtresi aynı zamanda kaliteli kahve satan bir kavurucu arıyordum. 3-4 gün önce Coffeeremden V60 ve delter filtresi + rem project+ Etiyopya (Nebso abadega) sipariş verdim. Daha önce bu kavurucudan sipariş vermediğim için etiyopya yerine meyve tadının baskın olduğu herhangi bir çekirdek de gönderebilirsiniz notunu düşmüştüm. Etiyopyanın yanında Ruanda Musasa göndermişler. Tartmadım ama yaklaşık 100 gr vardır. Bu ince davranışları için teşekkür ederim. 100den fazla farklı kahve çekirdeğiyle muhattap olmuşumdur. Rem projectte kullandıkları çekirdek kadar güzel kokan bir çekirdekle karşılaşmamıştım. Lezzet olarak da üst düzey olsa da kokusu beni fazlasıyla cezbetti. Musasa kahveniz de gerçekten başarılı. Ama Etiyopyanızı da çok beğendim. İnceliğiniz için teşekkür ederim. Kahve çekirdeği portföyünüz bir hayli geniş. Diğer çekirdeklerinizi de muhakkak deneyeceğim. :)

Golden Ceremony denedim şimdi. Merak ediyordum indirim üzerinden aldım. 10.05 Kavrum tarihli geldi ki arasam bulamam.
Çekirdek çiğ kokuda sıfır, öğütülmüş kokuda da sıfır ama espresso haline dönüşünce enteresan biçimde karakter değiştirdi. Hatta resmen HULK'a dönüştü. Kahve çok yoğun ama sıfır acılık, içinde meyve ve çikolata tatları net, damakta yoğun kalıcı ve tatlı. Bu çekirdekte biraz asidite olsa insanı havalara uçurur ve tek eksiği o ki açıklamada vaadettiği de bu. Gün içinde sık sık içilebilir, kasasız belasız misafire ikram edilir ve misafir şok edilir hani o 'ama ben espresso içemeeeeem o çok acı' diyen eşe dosta gönül rahatlığı ile verilir ve ilk yudumda itibaren espresso sevdalısı yapılabilir. Bu zamana kadar yurt dışı hariç espresso için kavrulmuş neredeyse bütün çekirdekleri denedim ama en bariz aralarından sıyrılarak 1. sıraya oturan bu oldu. Hakan abinin eline sağlık👍

Ülker Piknik Bisküvi Misali Bir Nikaragua
Coffeerem - Nikaragua Finca Aurora Natural - 70 TL (200 gr)

Bu kahveyi yudumlamaya başladığım andan bardağı bitirene kadar “ya bu bir bisküviyi andırıyor ama hangisiydi, sanki uzun yıllardır yemediğim bir şeydi” diye aklımdan geçirdim. Sonra fark ettim ki gerçekten küçükken yediğim Ülker’in çikolatalı piknik bisküvisine benziyor 😂 Yiyenler bence hatırlar, yemeyenler için tarif edeyim: çiğnerken kekimsi bir yoğunluk hissettiren, ağız dolusu kakao tadını size veren ama şekeri çok da baskın olmayan bir bisküviydi. Bence bu kahve de aynen Piknik gibiydi. Bu kadar baskın kakao tadının yanı sıra kırmızı erik de hissediliyor, kakaonun damağı çok yormasına izin vermiyor. Alırsanız normale göre ince çekerek demleyin, çok yoğun kakao tadı istemiyorsanız da 1:16’nın üzerinde (1:16,7 veya belki 1:17) bir oran kullanın.
Oturaklı Bir Peru
Coffeerem - Peru La Huaca G1 - 60 TL (200 gr)

Evet, bu kahve “oturaklı” 😂 Demlediğinizde kırmızı elma, karamel ve fındık tatları size eşlik ediyor. Bardağınızda “ben buradayım” diye bağıran bir kahve değil; aksine yanınızda sessiz sakin size eşlik eden bir arkadaş gibi. Nikaragua ile birlikte bir süre güzel gittiler. Benzer şekilde yine normale göre ince öğütmenizi tavsiye ederim.

Önceki siparişlerimden memnun kaldığım için demin 2 paket traditional sipariş ettim. Yeni seri mi gelir emin değilim ama her türlü hario filtrelerinden iyi olacağını düşünüyorum.

Az önce 21.05.2021 kavrumlu Ethiopia Nebso Abadega kahvesini denedim. Bir süredir dinlendiriyordum, paketi açar açmaz iyi ki dinlendirmişim dedim.
Sitelerinde yer alan reçeteye göre demlemeye çalıştım.
18 Gr kahve (Cmd 18 click öğütüm)
300 gr su ( saka su kullandım)
ilk döküş : 10 saniye 80 gr bloom
ikinci dönüş : 35 saniye 80 gr
üçüncü döküş : 1.05 saniye 80 gr
dördüncü döküş : 1.35 saniye 60 gr
toplam demleme süresi 3.10 saniye

Kahveyi server da çevirip aromaların karışmasını sağlarken, parfümsü koku hemen kendini belli etti. Tadım notlarına gelecek olursam hafif ve güzel bir çikolata tadı sizi ilk olarak selamlıyor devam ettikçe üzüm ve özellikle yaseminin tadı içime eşlik ediyor, bitişde tatlı bir aroma ile noktaladım. Güzel hafif ve keyifli bir kupa oldu diyebilirim. Kahveyi bitireli bi 10 dk oldu fakat damakta o son bitişteki tatlılık hala yerinde duruyor :)

Bu akşam ilk defa ziyaret ettim. Öncelikle nezih bir ortam. Çok fazla kahve çeşidi var.Hakan bey kahve seçimime yardımcı olmak için öyle bir anlattı ki belgesel tadındaydı. İzmir de daha önce bir kaç kahve dükkanına gitmiştim ama böyle bir ilgi ve bilgi paylaşımı görmemişim. Bu ve ayrıca kahvemi seçtikten sonra alırken hediye olarak yanında verdiği Ethiopia Bombe kahvesi içinde ayrıca çok teşekkür ederim. En kısa zamanda tekrar ziyaret edip orada içmek istiyorum.

IMG_0148.jpgIMG_0149.jpg

Uzun zamandır yazılmamış. Yeni kahveler var iyi bir indirim de var bugün bitecek olan. Son zamanlarda kahve alanlar oldu mu yorumları merak ediyorum.

Bu arada sitelerinde kahvelerin bilgisi çok detaylı paylaşılıyor. Bu konuda tebrik ediyorum. Sonuçta bu da ciddi bir uğraş ve birçok nitelikli olduğunu söyleyen kavurucu bilgileri eklemiyor. Bu konuda bir umursamazlık var.

Uzun zamandır yazılmamış. Yeni kahveler var iyi bir indirim de var bugün bitecek olan. Son zamanlarda kahve alanlar oldu mu yorumları merak ediyorum.

Bu arada sitelerinde kahvelerin bilgisi çok detaylı paylaşılıyor. Bu konuda tebrik ediyorum. Sonuçta bu da ciddi bir uğraş ve birçok nitelikli olduğunu söyleyen kavurucu bilgileri eklemiyor. Bu konuda bir umursamazlık var.
Hakan bey gerçekten çok ilgili ve sabırlı biri. Geçen dönem kızımın okulu o tarafta olduğu için çok sık gidiyordum . Soru bombardımanına tutuyordum. Ulaşım da kolay . Orada tadım yapmak çok keyifliydi. Bir de şu rem project kavanozları çok havalı değil mi ? 😊

Yani gördüğüm en ilgili ve baya bilgili insan kötü kahvesine daha denk gelmedim forum da da baya aktifti bir dönem lakin her bilgi paylaşanı reklam vs diyerek denemedikleri çekirdekler üzerinden kötüleyerek uzaklaştırdılar sanırım bir süredir görmüyorum 3farklı kavurucudan damo denedim coffeerem ayrı bir kavurması var ahududu aromasını net aldım yani bir kahvede ilkkez yeniden alırım yani indirim olsa bombe ve hamasho çok iyiydi toplu alım kahveleri 6 ay sonra bile aroma alabiliyorduk bence çok iyi bir Kavurucu iyi bir insan ama artan piyasa yüzünden kahvelerini her zaman deneyemiyoruz

Ekli dosyalar

• 66999308-3CBF-40EE-B07A-30F6C05A7C46.png
    66999308-3CBF-40EE-B07A-30F6C05A7C46.png
    106.1 KB · Görüntüleme: 136
Rem project matraco #3 stokta yok, bu serini hiçbiri yok😅 Bu kahveler stoğa gelir mi, french press için hangi çekirdek kahveyi tavsiye edersiniz?

O serideki kahveleri deneysel olarak hazırlıyorlar, sınırlı miktarda satılıyor, gördüğüm kadarıyla da bittikten sonra tekrar üretmek yerine yeni bir proje kahvesi hazırlıyorlar. Takip ederseniz yeni bir proje kahvesi çıkardıklarında haberiniz olur.

REM kahveleri özelinde pek fikrim yok. Bir kere yeni bir şey denemek için REM Project kahvelerini aldım, o kadar. Eğer French Press'in tat profilinden hoşlanıyorsanız; bendeniz French Press'te içilmeyecek kahve görmedim henüz. Beğendiğiniz, merak ettiğiniz herhangi bir kahveyi alabilirsiniz. Belki daha tecrübeli olanlar daha iyi bilgiler verebilirler.

O serideki kahveleri deneysel olarak hazırlıyorlar, sınırlı miktarda satılıyor, gördüğüm kadarıyla da bittikten sonra tekrar üretmek yerine yeni bir proje kahvesi hazırlıyorlar. Takip ederseniz yeni bir proje kahvesi çıkardıklarında haberiniz olur.

REM kahveleri özelinde pek fikrim yok. Bir kere yeni bir şey denemek için REM Project kahvelerini aldım, o kadar. Eğer French Press'in tat profilinden hoşlanıyorsanız; bendeniz French Press'te içilmeyecek kahve görmedim henüz. Beğendiğiniz, merak ettiğiniz herhangi bir kahveyi alabilirsiniz. Belki daha tecrübeli olanlar daha iyi bilgiler verebilirler.

Selamlar @mustafa yetiskin

French Press isimli ekipman immersion adındaki demleme yöntemlerinden biri olan türkçeyede daldırma diye çevriken bir demleme ekipmanıdır.Bu nedenle sevgili dostum @Oguzhan 'ın dediği gibi gerek varyetesi gerek işlenme yöntemi gerekse tadım notalarında merak ettiğiniz tüm çekirdekleri deneyebilirsiniz.Burada önemli olan eğer çelik burr'e sahip bir değirmeniniz,demlemelerde stabil tekrarları sağlayabileceğiniz[1 KG'ma / 1000ML'ye kadar tartım yapabilen ve sahip olduğunuz french press'in boyutlarına uygun yani tartının üzerinde durabilen] bir tartı,ısı ayarlı bir kettle ve/veya manuelde olsa termometre ki termometre var ise suyu cezvede dahi ısıtsanız olabilir,mevcut olmasıdır.

Geriye kalanı ise deneme yanılma ile size hitap eden tadı ve gövdeyi yakalayabileceğiniz öğütüm derecesi ve kahve/su oranı.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Rem project matraco #3 stokta yok, bu serini hiçbiri yok😅 Bu kahveler stoğa gelir mi, french press için hangi çekirdek kahveyi tavsiye edersiniz?
Rem project serisi Türkiye'deki nitelikli kahve sektörü adına orijinal ve önemli girişimlerden bir tanesi. Coffeerem'i diğer firmalardan ayıran 2 önemli özelliği fermantasyon ve cold brew konusunda gerçekten uzmanlaşmış olmaları.

Benim elimde Matraco #1 var, yanılmıyorsam Hakan Bey kahvenin kendilerine fermante olarak geldiğini ve kendilerinin bir kez daha fermante ettiklerini söylemişti. Yani burada gerçek bir deneysellikten bahsediyoruz. Kahveyi günlük olarak içmek için önermezdim zira malt ve tanımlayamadığım birkaç nota çok baskındı. Yani artık o kahveye kahve bile denilemezdi belki. Satın alanlardan uzun periyotta birkaç geri dönüş aldığını ve geri dönüşlerde kahvenin 9-12 ay sonra bile vakumlanıp dondurulmadığı halde bayatlamadığından bahsedenler olmuş. O zaman ilginç geldiği için aylar geçmesine rağmen hatırlıyorum.

Ancak bu kahveler için hiçbir zaman kötü denemez. Çünkü kötünün ötesinde, kötü denilecek bir olay değil bu seri. Beklentiyi ona göre ayarlamak lazım. Rem project serisini alma gibi düşüncesi olanlar neyle karşılaşabileceklerinin bilip deneyim satın aldıklarını unutmasınlar. Günlük olarak tüketilebilecek kahveler değiller kesinlikle, çok beğendiğiniz öyle bir kahvede çıkabilir o ayrı bir mevzu.

Ayrıca dükkanda çoğu zaman stok oluyor, dükkan için internete koymadıkları stok olduğundan bahsetmişti Hakan Bey. İzmir'de iseniz kesinlikle uğrayın derim, muhabbeti akıcı epey misafirperver ve sıcakkanlı birisidir. Gittiğinize değer, orada sorularınıza da tatmin edici cevaplar verir.

French press olur başka bir metot olur fark etmez derim ben, sonuçta bu bir deneyim. Alma düşünceniz varsa alın, fermante olayına yeni birisine kesinlikle tavsiye ederdim.

Son düzenleme:
Firma: Coffeerem Roastery
Kahve: Peru- La Huaca
Kavurma Tarihi: 05.02.22
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-50mL)- İlk döküş (150 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Hario Smart G- 12 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -93
Demleme Süresi: 3.42

Peru da tadım notlarında belirtilen güçlü asiditeyi yakalayamadım.Karamel baskın ve topraksı notalar sahip bir fincan elde ettim.Diğer denediğim kahveye göre biraz daha fazla acılığa sahip.Paketlerde valf olmaması üzdü diyebilirim.

Firma: Coffeerem Roastery
Kahve: Colombia- Hacienda La Claudina-Anaerobic
Kavurma Tarihi: 05.02.22
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-50mL)- İlk döküş (150 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Hario Smart G- 12 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -94
Demleme Süresi: 3.30

İlk başta yoğun badem aroması ,soğudukça yeşil elma asiditesi baskın olarak fincanda kendini gösterdi.Bitişe yakın daha tatlı bir içim elde ettim.
Denemelerimde kurtulamadığım çok rahatsız etmeyen ağızda bırakan hafif bir acılık mevcut .Aylar önce denediğim Etiyopya-Damo bundan kurtulamamıştım.Ama keyifli bir fincan oldu.

.

Geri