nuclearmoonrise
Barista
Ben bir kahve forumuna üye olacak ve içerik üretecek seviyeye gelmiş kahveseverleri standart bir kahve içicisi ile aynı kefeye koymam, koymadığım için de acaba daha iyi kahve içmeleri için bir desteğim olur mu diye bakarım.
Soruyu bu sebeple sordum ve üzülerek fikrinizin bir dayanağı olmadığını ve bir önyargı sebebiyle oluştuğunu gördüm.
Düşüncem bu diyen kimseye de itiraz etmem veya öneride de bulunmam zira kendi tercihidir. Yalnız şunu da unutmamak gerekir ki, bazı şeyleri deneyimlemeden fikir beyan edip itiraz edenler deneyimledikten sonra 180 derece fikir değiştirip o itiraz ettikleri fikrin savunucusu olduğu da defalarca görülmüştür. Nihayetinde vaktiniz varsa deneyin, illa en kompleks hali ile birşeyler yapmanıza gerek yok, denemekten zarar gelmez.
Bu ben. En başta "buna gerek yok, bu kadar da abartmayalım" dediğim ne varsa gerçekleştirdim. Suyu değiştirdim, filtre kağıdını ve tarifimi değiştirdim, gooseneck ve termometre edindim. Bunların hepsi de genel olarak daha az acı ve daha aromatik kahveler içmemi sağladı