• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

#Coffeerem | Colombia La Gallineta – Anaerobic&Washed | KK Eylül ayı alımı

Ben bir kahve forumuna üye olacak ve içerik üretecek seviyeye gelmiş kahveseverleri standart bir kahve içicisi ile aynı kefeye koymam, koymadığım için de acaba daha iyi kahve içmeleri için bir desteğim olur mu diye bakarım.
Soruyu bu sebeple sordum ve üzülerek fikrinizin bir dayanağı olmadığını ve bir önyargı sebebiyle oluştuğunu gördüm.

Düşüncem bu diyen kimseye de itiraz etmem veya öneride de bulunmam zira kendi tercihidir. Yalnız şunu da unutmamak gerekir ki, bazı şeyleri deneyimlemeden fikir beyan edip itiraz edenler deneyimledikten sonra 180 derece fikir değiştirip o itiraz ettikleri fikrin savunucusu olduğu da defalarca görülmüştür. Nihayetinde vaktiniz varsa deneyin, illa en kompleks hali ile birşeyler yapmanıza gerek yok, denemekten zarar gelmez.

Bu ben. En başta "buna gerek yok, bu kadar da abartmayalım" dediğim ne varsa gerçekleştirdim. Suyu değiştirdim, filtre kağıdını ve tarifimi değiştirdim, gooseneck ve termometre edindim. Bunların hepsi de genel olarak daha az acı ve daha aromatik kahveler içmemi sağladı :)

Ben bu kahveyi bir çok yolla demledim, denedim. Hemen hemen her defasında asiditesi yüksek ve aromaları düşük kahve elde ettim. Beni tatmin eden bir sonuca ulaşamadım. Genelde demlemelerimi şu şekilde yapıyorum:
-15 gr/240 ml
-Pınar madran su
-Molent g50 36-37 click
-50 gr blooming (kuş yuvası açıyorum ve döküşten sonra swirl ile yatağı iyice ıslatıyorum)
-40 saniyeden itibaren 100 ml ikinci döküş (dairesel, ne çok zayıf, ne de debili, orta şiddette döküş)
-1.10 itibaren 90 ml üçüncü döküş (dairesel, zayıf döküş)
-üçüncü döküş sonrası tahta bir kaşık ile çok hafif(yatağa dokunmadan, yüzeyden) saat yönünde ve tersinde yarım dairesel dokunuş (james hoffman'ın yaptığı gibi)
-2.35-2.40 gibi de demleme bitiş süresi

Nerede hata yapıyorum bilmiyorum. Dediğim gibi farklı yollar da denedim. Orkun beyin yaptığı gibi ekstra müdahaleler olmaksızın 4x60 döküşlü, cofferem sitesinde yazan 18/280 4x70 döküşlü vb. lakin pek farklı sonuçlar elde edemedim. Filtrem hario 40'lı filtre bu arada. Öğütümü daha da incelttiğimdeyse acımtırak tatlar fincana yansımaya başlıyor. Tatlı, meyve suyumsu sonuçlara ulaşan arkadaşlara imreniyorum doğrusu :)
Bu kahveden meyvesuyu alan varsa zaten beni bulmasini rica edecegim :) Demlemelerinizin sonuclari benimkilerle paralel.Bazen gövdeli bazen gövdesiz ve asiditesi yuksek tatlilik olmayn bir kahve.Ben sevdim ama meyvemsi bir kahve değil

Ben bu kahveyi bir çok yolla demledim, denedim. Hemen hemen her defasında asiditesi yüksek ve aromaları düşük kahve elde ettim. Beni tatmin eden bir sonuca ulaşamadım. Genelde demlemelerimi şu şekilde yapıyorum:
-15 gr/240 ml
-Pınar madran su
-Molent g50 36-37 click
-50 gr blooming (kuş yuvası açıyorum ve döküşten sonra swirl ile yatağı iyice ıslatıyorum)
-40 saniyeden itibaren 100 ml ikinci döküş (dairesel, ne çok zayıf, ne de debili, orta şiddette döküş)
-üçüncü döküş sonrası tahta bir kaşık ile çok hafif(yatağa dokunmadan, yüzeyden) saat yönünde ve tersinde yarım dairesel dokunuş (james hoffman'ın yaptığı gibi)

Nerede hata yapıyorum bilmiyorum. Dediğim gibi farklı yollar da denedim. Orkun beyin yaptığı gibi ekstra müdahaleler olmaksızın 4x60 döküşlü, cofferem sitesinde yazan 18/280 4x70 döküşlü vb. lakin pek farklı sonuçlar elde edemedim. Filtrem hario 40'lı filtre bu arada. Öğütümü daha da incelttiğimdeyse acımtırak tatlar fincana yansımaya başlıyor. Tatlı, meyve suyumsu sonuçlara ulaşan arkadaşlara imreniyorum doğrusu :)
Ben molent g50de 50 clickde öğütüyorum 36-37 click inanılmaz ince oluyor değirmeniniz benimkiyle aynı mı öğütüyor acaba merak ettim çok ince öğütüyor olabilirsiniz örnek olması için fotoğraflarda ince olan 40 click kalın olan 55 click

Ekli dosyalar

• 120772273_3670231726341500_5928587784090621603_n.jpg
    120772273_3670231726341500_5928587784090621603_n.jpg
    88.4 KB · Görüntüleme: 69
  • 120812752_1268029256867775_5561272531121634688_n.jpg
    120812752_1268029256867775_5561272531121634688_n.jpg
    149.6 KB · Görüntüleme: 69
Bu ben. En başta "buna gerek yok, bu kadar da abartmayalım" dediğim ne varsa gerçekleştirdim. Suyu değiştirdim, filtre kağıdını ve tarifimi değiştirdim, gooseneck ve termometre edindim. Bunların hepsi de genel olarak daha az acı ve daha aromatik kahveler içmemi sağladı :)
Ön yargılı olmayıp objektif bir şekilde deneme yapmaktan zarar geleceğini sanmıyorum, iyi yapmışsınız en kötü memnun kalmayıp eskiye dönerdiniz.
Ben de işleri kompleks hale getirmeyi sevmiyorum ama madem güzel kahve peşindeyiz eldeki fırsatları da değerlendirip optimum bir nokta bulmak ve bu kadar zor iyi çekirdek bulunan bir ortamda bulduğumuzdan da en iyi sonucu almaya çalışmak asıl hedef olmalı.

Ben molent g50de 50 clickde öğütüyorum 36-37 click inanılmaz ince oluyor değirmeniniz benimkiyle aynı mı öğütüyor acaba merak ettim çok ince öğütüyor olabilirsiniz örnek olması için fotoğraflarda ince olan 40 click kalın olan 55 click
Ne yaptınız, o aralıklar french press/cold brew aralıkları :) Görselinizde de hayli kalın görünüyor bana göre. Kahveye göre değişkenlik göstermekle birlikte, v60 için 42 click üzerini tavsiye etmem. Şahsen ben 39 click üzeri denemelerimde verimli bir sonuç almadım, 36-39 click aralıklarında geziniyorum kahveye göre.

-15 gr/240 ml
-Pınar madran su
-Molent g50 36-37 click

Selamlar, pınar madran harici başka su denediniz mi peki? Nestle Pure Life Uludağ bizim kahveler için en iyi sonucu veren su markasıdır. Tavsiye ederim.

Selamlar, pınar madran harici başka su denediniz mi peki? Nestle Pure Life Uludağ bizim kahveler için en iyi sonucu veren su markasıdır. Tavsiye ederim.
Selam Hakan bey, evet Erikli Uludağ kullanıyordum ve bu su ile de denedim. Daha iyi sonuçlar aldığım için yakın zamanda Pınar/madran kaynağa geçiş yaptım.

Ne yaptınız, o aralıklar french press/cold brew aralıkları :) Görselinizde de hayli kalın görünüyor bana göre. Kahveye göre değişkenlik göstermekle birlikte, v60 için 42 click üzerini tavsiye etmem. Şahsen ben 39 click üzeri denemelerimde verimli bir sonuç almadım, 36-39 click aralıklarında geziniyorum kahveye göre.
Sadece bilmediğim için soruyorum benim 40 clickte yaptığım demlemedeki kalınlık görüntü itibariyle normal mi bana çok ince geliyor çünkü süre de inanılmaz uzun oluyor

Sadece bilmediğim için soruyorum benim 40 clickte yaptığım demlemedeki kalınlık görüntü itibariyle normal mi bana çok ince geliyor çünkü süre de inanılmaz uzun oluyor
Burada bir çok faktör var. Değirmeninizin sıfır ayarını tam ayarlayamamış olabilirsiniz, kullandığınız filtre demlemenize ve sürelere etki ediyor olabilir, uyguladığınız reçete ve kaç gr kahve demlediğiniz, suyun ısısı vb. yine sürelere etki edebilir. Görselde çamurumsu bir tabaka var. Naturel yani fazla toz üreten bir kahve kullanıyor olabilirsiniz. Burada ince öğütümden ziyade toz tabakasının üste çıkmış olması muhtemel. Molent g50 için 38-39 clikleri denemekten çekinmeyin derim.

Molent g50 39 clickte bir demleme daha yaptım
17 gram kahve 255 ml su
Su: Erikli uludağ (93-96 derece arası)
Filtre: hario 100lü japon üretimi bol poşet (ters çevrilmiş)
Kahve başlıktaki kahve zaten söylememe gerek yok
40 ml blooming
45. saniye 110 ml ilk döküş
1.20 100 ml ikinci döküş
3.30 dakikada demleme bitti
kahve yatağı bu şekilde, ben normalde tetsu kasuyanın 4:6 metoduyla 5 seferde döküş yapıyordum kalın öğüttüğümde ama ince öğüttüğümde bu yöntem 5. dakikalara kadar çıkıyor ondan başka bir yöntem denedim ama maalesef yine 3.30da bitti bu süre normal mi bilmiyorum daha aşağısını hiç göremedim zaten tat olarak ise aşırı fark hissetmedim diğer demlemelerime göre

Ekli dosyalar

• 120735772_1078842022569897_1434355151521003910_n.jpg
    120735772_1078842022569897_1434355151521003910_n.jpg
    120.3 KB · Görüntüleme: 48
Yoğun istek üzerine çeşme suyu yerine evde içme suyu olarak kullandığımız arıtılmış memba suyu kullandım , tüm oranlar aynıydı , demleme süresi de ortalama aynıydı fakat dünkünden daha asidik ve aroması daha az bi kahve oldu , tıpkı moka potta yaptığım el salvador kahvesi gibi .

Arıtılmış memba suyunun değerleri var mı elinizde? Sonuç direk düşük çözünmeye işaret ediyor. Çok düşük tds e sahip ve gh/kh da bu oranda düşük ise musluk suyu ile aynı şartlarda demleme yaparak daha düşük dem almak gayet normal. Fırsatınız olsa da iyi bir aralıkta yer alan su ile deneme yapabilseniz ve onu musluk suyu ile karsilastirsaniz. Bu arada kullanılan musluk suyunun değerlerini bilmediğim için yorum yapamıyorum belki de muazzam bir şans ile çok iyi bir içeriğe sahiptir tabi bu da olabilir.

Arıtılmış memba suyunun değerleri var mı elinizde? Sonuç direk düşük çözünmeye işaret ediyor. Çok düşük tds e sahip ve gh/kh da bu oranda düşük ise musluk suyu ile aynı şartlarda demleme yaparak daha düşük dem almak gayet normal. Fırsatınız olsa da iyi bir aralıkta yer alan su ile deneme yapabilseniz ve onu musluk suyu ile karsilastirsaniz. Bu arada kullanılan musluk suyunun değerlerini bilmediğim için yorum yapamıyorum belki de muazzam bir şans ile çok iyi bir içeriğe sahiptir tabi bu da olabilir.
Memba suyunun değerleri yok maalesef , büyük ihtimalle satan adam da bilmiyodur :) . Musluk suyu 115ppm civarında diye biliyorum @herrmannelig hemen üst sokağımda oturuyor o ölçmüştü . Elimde badem pınarı marka su var , yarın da onu deneyeceğim . Büyükşehir olduğu için civardaki marketlerde hep erikli falan oluyor . Pınar madran falan hak getire...

20 gr kahve 40 klik redclix, 1:16-> 40 ppm su, magnezyum eklenmiş, 30sn güzel karıştırmalı 1:3 ön demleme, 1 dk kalan su. Buram buram elma kokusu, sulu elma tadı. Böyle Amasya elması kokar ya öyle kokuyor, sıcak elma suyu içiyorum diyebilirim.

Çok hoş bir kahve...

Kavurucu: Coffeerem
Kahve: Colombia La Gallineta-Anaerobic ve Yıkanmış
Yöntem: V60
Su: Erikli
Derece:92
Öğütüm: TM 16 klik
Oran: 15/250
Bitiş: 3.03
Reçete: Orkun Üstel tarifi
Bu reçete üstünden gidip farklı kahveleri deniyorum. Bu kahve biraz beklentimin altında kalmıştı,bu demleme de ilk baştan itibaren bahtsız bir demleme oldu. Öğüttükten sonra kolum hazneye çarptı,kahvenin yarısı masaya saçıldı. Su döküş basamaklarında sıkıntılar yaşadım felan filan. İyi bir demleme yapamadım.
Aroma ve tat alamadım,tatlılık da alamadım. Asidite biraz vardı.

Ürünün satış sayfasında Coffeerem'in paylaştığı yöntem ile demledim.
Filtre: Hario 40'lı
Su: Erikli 92 derece 280 gr
Öğütüm: Cmd 18 klik 18 gr kahve

00:00-00:10 70 gr dairesel döküş
00:45-00:55 70 gr ortadan dışa
01:25-01:35 70 gr ortadan dışa
01:50-02:00 70 gr ortadan dışa
03:20 demleme bitiş

Soğudukça kayısı tadı aldım.

Ürünün satış sayfasında Coffeerem'in paylaştığı yöntem ile demledim.
Filtre: Hario 40'lı
Su: Erikli 92 derece 280 gr
Öğütüm: Cmd 18 klik 18 gr kahve

00:00-00:10 70 gr dairesel döküş
00:45-00:55 70 gr ortadan dışa
01:25-01:35 70 gr ortadan dışa
01:50-02:00 70 gr ortadan dışa
03:20 demleme bitiş

Soğudukça kayısı tadı aldım.
Ben ayni demlemeyle 2:45 surede bitiriyorum. Fark nerden geliyor acaba?

Geri