• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

#Coffeerem | Colombia La Gallineta – Anaerobic&Washed | KK Eylül ayı alımı

Şu an içiyorum, gayet güzel bir Kolombiya. Ben Afrikacıyım ama canım daha kahve gibi kahve isteyince (ne demek istediğimi anladınız) direkt Kolombiya açtım.
İçimi gayet kolay, akıcı bir kahve. Oldukça yumuşak, ipeksi bir dokusu varmışçasına güzel bir içimi var. Böyle kahveleri seviyorum açıkçası. Sadece tat değil, içme eylemi de güzelleşiyor. Güney Amerika kahvelerinde fındık, çikolata, şeker tadı bu kahvede yok ama öyle belirgin bir tat da alamıyorum. Geçen ayki Guetemala‘ya benziyor ama after tastei çok daha uzun. Biraz daha gövdesi yoğun. Tarifim şu şekilde:

v60
30/480

90ml blooming sonrası 55 saniye bekledim. Kalanı eşit biçimde üç parçalı döküş, her döküş sonrası 10 saniye bekledim. kenarlara bolca su dökmekten kaçınmadım. Son döküş sonrası rao spin yaptım ve demleme 4 dakikada bitti.

güzel bir kahve kesinlikle. Bu kahve bekledikçe daha da iyi olacak gibi geliyor.
 
@Lorenzen ben bu durumu bu alimdaki cogu kahvede yaşadim.Ne oldugunu anlayamıyorum.Yani tatlı mı değil.Aci mi ? Değil.Ekşi mi? Eh hafif.ipeksi gövde akıp gidiyor.E bakınca colombia kahvesi ama hic boyle bir colombia içmedim.Genelde ya acı olur ya kako tatları ya da turuncgil olur.Bunda boyle yumuşak gövde hafif ekşi papatya ezmesi gibi bir tat var.Yogun parfumsu kokusu var.Hani boyle dengesizlik bi yerden firlayan tatlilik acilik vs yok.Oturakli bir kahve ne diyim aciklayamıyorum gerçkten.Gordugum kadariyla içenler de ne oldugunu anlayamıyor ki guzel ya iyiymiş kahve işte falan diyor :ROFLMAO:
 
Bu kahveyi düşününce aklıma hep şerbet geliyor nedense. Hani o kadar tatlı olduğundan değil ama renginden midir nedir bilmiyorum.
 
Pazar günü bu saate demleyip içitğim kahve .d
cofferem in reçetesini uyguladım başlarken bana pek uymadığını düşündüm hafif hafif soğuyunca dedim bu içilir ya bu çekirdeği demledikten3-5 dk sonra içmeyi tercih edeceğim bana gerçekten öyle hitap ettiğini düşünüyorum
 
Şuana kadarki demlemelerimden en iyisini bu tarifle aldım.
Su: 92°C RO
Oran: 17g/250ml
Timemore 17 klik, 40'lı Hario Japon filtre
1. 40ml su ile 30 sn blooming
2. 30sn'de +80ml agresif döküş
3. 50.sn'de +80ml yavaş dairesel döküş
4. 1.15'te +50ml yavaş dairesel döküş
Demleme süresi: 2.50-2.55

İlk yudumlarda biraz acılık vardı (tarif henüz mükemmel değil :D) soğudukça inanılmaz keyifli bir fincan oldu. En başta hafif bir sitrik asidite var ama biraz silik, sonraları çok net bir çikolata ve vanilya tadı geliyor. Kremamsı bir dokusu var. Aftertaste'i vanilya ve çok uzun süre damakta kalıyor, baya keyifli.
Daha önceki denemelerimde sevmemiştim ama bu sefer çok güzel oldu. Anaerobik kahveleri demlemesi biraz zor ama büyük potansiyelleri var doğru demlenirse :)
 
Kahveyi 1:15 oranıyla demledim. Uludağ premium su kullandım. V60 ile demledim. Bu tarifte paketin üzerinde yazan tadlara aldırış etmeden defterime notlar aldım. Demlemenin ilk anlarında burnuma gelen koku fındık ve tereyağı oldu. Uzun uzun kokladım diyebilirim. Öyle vanilya çikolata vs gibi kokular tadlar almadım. İçmeye başladıktan iki dakika sonra dilimin yan tarafında metalsi, limon, vişne suyu içiyormuşçasına bir tat meydana geldi çarpılmışa döndüm. O kadar ekşiydi ki! Yeşil elma, kivi ama olgunlaşmamış kivi aromasına dönüştü, dakikalar geçtikçe. Soğudukça ekşileşti en son limon suyuydu diyebilirim. Artık hiç sıcaklığı kalmadığındaysa acı biber ve bitter kakao tadı aldım. Güzel kahveydi. İnsanı süprizlerle karşılayan bir kahve. Soğudukça açılıyor. Tad alamayanlar bu kahveden demlerse gelişme kaydedeceklerini düşünüyorum çünkü diğer kahvelerle arasında tat olarak uçurum var. Bu kahvenin sütlü tatlılarla çok güzel gideceği kanısındayım, ekşi sever biri olarak. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
 
@Lorenzen ben bu durumu bu alimdaki cogu kahvede yaşadim.Ne oldugunu anlayamıyorum.Yani tatlı mı değil.Aci mi ? Değil.Ekşi mi? Eh hafif.ipeksi gövde akıp gidiyor.E bakınca colombia kahvesi ama hic boyle bir colombia içmedim.Genelde ya acı olur ya kako tatları ya da turuncgil olur.Bunda boyle yumuşak gövde hafif ekşi papatya ezmesi gibi bir tat var.Yogun parfumsu kokusu var.Hani boyle dengesizlik bi yerden firlayan tatlilik acilik vs yok.Oturakli bir kahve ne diyim aciklayamıyorum gerçkten.Gordugum kadariyla içenler de ne oldugunu anlayamıyor ki guzel ya iyiymiş kahve işte falan diyor :ROFLMAO:
Papatya ezmesi 🌼
Bilemiyorum açıkçası hiç papatya ezmesi tatmadım 😄
 
Şuana kadarki demlemelerimden en iyisini bu tarifle aldım.


İlk yudumlarda biraz acılık vardı (tarif henüz mükemmel değil :D) soğudukça inanılmaz keyifli bir fincan oldu. En başta hafif bir sitrik asidite var ama biraz silik, sonraları çok net bir çikolata ve vanilya tadı geliyor. Kremamsı bir dokusu var. Aftertaste'i vanilya ve çok uzun süre damakta kalıyor, baya keyifli.
Daha önceki denemelerimde sevmemiştim ama bu sefer çok güzel oldu. Anaerobik kahveleri demlemesi biraz zor ama büyük potansiyelleri var doğru demlenirse :)
Bu tarifin aynını Nestle su ve Abaca filtre ile denedim,2.50 süresinde bitti. Kaz boyuna alışamadım daha,iyi demleyemedim çok.
Kardeşimle tattık,ekşi dedi. Önceki demlemelere göre ekşilik ön plana çıkmış,kötü ekşilik değil ama,hoş. Komplekslik sezemedim,belki de tecrübe puanım bu özelliği kapatıyordur. Tadı zayıf geldi bana,hissedemedim. Ama genel olarak iyiydi,kötü değildi. Cupping ile karşılaştırınca ve döküş konusunda kendimi geliştirince net bir sonuca varırım inşallah.
Şunu fark ettim,kahve çekirdeklerinin özkütlesi büyük. Probador çekirdekleri 18 gram için değirmenin haznesini neredeyse tamamen doldururken bu çekirdekler yarısına anca geliyor.
 
Sitede yazan tarife göre demledim tam olarak.
Erikli Uludağ, Tm C2 16 klik, 1:15.5 oran, 40lı Hario filtre. Döküşler de yine sitedeki tarife göre yapıldı. 3:20'de bitti.

Bu arada Tm C2 ye geçtiğimden beri öğüttüğüm en sert çekirdeklerden biri buydu. İşlemle alakalıdır belki, bu kadar yüksek densitede Colombia'ya denk gelmemiştim.

Serverdaki koku çok şey vaadetti. Bardağa dökmeden her kokladığımda farklı bir koku geldi. Kırmızı frenk üzümü tatmadım daha önce :P ama kırmızı küçük meyveleri andıran bir tad alınıyordu ilk yudumlarda. Soğudukça uçlarda olmasa da tatlı bir kahve içtim. Bitiş gerçekten temiz, after taste tatmin ediciydi.
 
Su: 94°C 57 PPM
Oran: 18g/280ml
Molent G50 36 klik, 100'lü Hario Bol Poşetli filtre
1. 70ml su ile 45 sn blooming
2. 45sn'de +70ml dairesel döküş
3. 1.25.sn'de +7 0ml dairesel döküş
4. 1.50'te +70ml yavaş dairesel döküş
Demleme süresi: 2.50
Demlediğim değişik kahvelerden birisi olduğunu söyleyebilirim. Kahve soğudukça daha zevk verir bir hale geldi. Bariz bir elma tadını aldım bu kahveden. Frenk üzümü tatmadığım için başlardaki farklı tadı tanımlayamadım o yüzden bilemiyorum o kısım değişik mayhoşumsu bir tattı benim için.
 
16:256 oranında çeşme suyuyla demledim , ortalama 50ml blooming sonrası 3 parçada döktüm suyu . Sonuç olarak çok asidik olmayan tatlı bir kahve çıktı . Ağızda çikolatalı puro gibi bir tat bırakıyor .
 
16:256 oranında çeşme suyuyla demledim , ortalama 50ml blooming sonrası 3 parçada döktüm suyu . Sonuç olarak çok asidik olmayan tatlı bir kahve çıktı . Ağızda çikolatalı puro gibi bir tat bırakıyor .
Bu Ankaralılar nasıl çeşme suyu kullanabiliyor? Barajın başında Teoman var da özel karışımı yapıp herkesin evine giden suya mı karıştırıyor?
 
Bu Ankaralılar nasıl çeşme suyu kullanabiliyor? Barajın başında Teoman var da özel karışımı yapıp herkesin evine giden suya mı karıştırıyor?
hocam linç yemek istemiyorum ama su konusunun bir miktar abartıldığını düşünüyorum :)
 
hocam linç yemek istemiyorum ama su konusunun bir miktar abartıldığını düşünüyorum :)
Biz gram gram hesap yapıyoruz tuzuydu karbonatıydı, siz çeşme suyu yazıp geçiyorsunuz. Varsa özel bir durum Ankaraya tankerle gelip suyumuzu alalım 😄
 
Geri
Üst