- Konum
- Ankara
Deneyimlerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.
Su: 92°C RO
Oran: 17g/250ml
Timemore 17 klik, 40'lı Hario Japon filtre
1. 40ml su ile 30 sn blooming
2. 30sn'de +80ml agresif döküş
3. 50.sn'de +80ml yavaş dairesel döküş
4. 1.15'te +50ml yavaş dairesel döküş
Demleme süresi: 2.50-2.55
Papatya ezmesi@Lorenzen ben bu durumu bu alimdaki cogu kahvede yaşadim.Ne oldugunu anlayamıyorum.Yani tatlı mı değil.Aci mi ? Değil.Ekşi mi? Eh hafif.ipeksi gövde akıp gidiyor.E bakınca colombia kahvesi ama hic boyle bir colombia içmedim.Genelde ya acı olur ya kako tatları ya da turuncgil olur.Bunda boyle yumuşak gövde hafif ekşi papatya ezmesi gibi bir tat var.Yogun parfumsu kokusu var.Hani boyle dengesizlik bi yerden firlayan tatlilik acilik vs yok.Oturakli bir kahve ne diyim aciklayamıyorum gerçkten.Gordugum kadariyla içenler de ne oldugunu anlayamıyor ki guzel ya iyiymiş kahve işte falan diyor
Papatya ezmesi
Bilemiyorum açıkçası hiç papatya ezmesi tatmadım
Acı değil mi papatyalar?Abi kraliyet uzumu yazanda sorun yok papatya mi sorun Papatya ezmesi yemedin mi cidden kuçukken elimde ezip bakardim tadına ortasindaki sarı yer varya oraya benziyor
O kadar değildi sanki.Daha cok ekşimsi otsuydu diye hatirliyorum.Acı değil mi papatyalar?
Bu tarifin aynını Nestle su ve Abaca filtre ile denedim,2.50 süresinde bitti. Kaz boyuna alışamadım daha,iyi demleyemedim çok.Şuana kadarki demlemelerimden en iyisini bu tarifle aldım.
İlk yudumlarda biraz acılık vardı (tarif henüz mükemmel değil ) soğudukça inanılmaz keyifli bir fincan oldu. En başta hafif bir sitrik asidite var ama biraz silik, sonraları çok net bir çikolata ve vanilya tadı geliyor. Kremamsı bir dokusu var. Aftertaste'i vanilya ve çok uzun süre damakta kalıyor, baya keyifli.
Daha önceki denemelerimde sevmemiştim ama bu sefer çok güzel oldu. Anaerobik kahveleri demlemesi biraz zor ama büyük potansiyelleri var doğru demlenirse
Bu Ankaralılar nasıl çeşme suyu kullanabiliyor? Barajın başında Teoman var da özel karışımı yapıp herkesin evine giden suya mı karıştırıyor?16:256 oranında çeşme suyuyla demledim , ortalama 50ml blooming sonrası 3 parçada döktüm suyu . Sonuç olarak çok asidik olmayan tatlı bir kahve çıktı . Ağızda çikolatalı puro gibi bir tat bırakıyor .
hocam linç yemek istemiyorum ama su konusunun bir miktar abartıldığını düşünüyorumBu Ankaralılar nasıl çeşme suyu kullanabiliyor? Barajın başında Teoman var da özel karışımı yapıp herkesin evine giden suya mı karıştırıyor?
Biz gram gram hesap yapıyoruz tuzuydu karbonatıydı, siz çeşme suyu yazıp geçiyorsunuz. Varsa özel bir durum Ankaraya tankerle gelip suyumuzu alalımhocam linç yemek istemiyorum ama su konusunun bir miktar abartıldığını düşünüyorum