• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Ne koku ne tat. Sitedeki reçeteniz birebir aynısını bitiş süresine kadar uyguladım. Filtre kağıdı dahi aynı. Su 3 3 3 3 ve bugün 16.gün. tekrar bir deneyeceğim bakalım
Hocam; çekirdek ilk günden çok baskın bir karpuzlu first sakız kokusuyla geliyor. Eğer kokuda da düzse, çözememe sorunu değil, bence kavrum sıkıntısı var demektir. Ömer hocam darılmasın, bu benim 6 yıllık kahve tüketimim sonucu edindiğim "kişisel" görüşüm... Ben bu alımda 6 ya da 7 paket kahve aldım, hepsi de iyiydi. Siz bir şanssızlık yaşamış olabilirsiniz.

cofeenutz çekirdekler hemen hepsinde 1 ay sonunda düzgün çözülme alabildim, özellikle Wamena, Gisanga gibi açık kavrumlar yeni toparlıyor diyebilirim.
selamlar. 16. günde ben de benzer performans aldım. ama 30 gün oldu ve kahveler iyi açıldı. kolombiya geisha ve la loma çok güzel yerlere geldi.
sitedeki tariflere ek olarak ben biraz daha kalın öğütüp buzdağı ile çok iyi sonuçlar aldım.
cmd 24 click
92 buzdağı su (70-80 aralığı bir ppm)
20/320
cafec traditional
50 gr bloom, sonrasında 2 eşit döküş. toplam 2:30 gibi bitti.
çok kararında çıktılar aldım. şimdiden afiyet olsun.
O zaman ben bekleyeyim 2 hafta daha.

Ömer bey, espresso için optimize edilmiş Etiyopya Hambelayı v60 ile demlersek iyi bir sonuç alabilir miyiz? Filtre kavrum sayfasındaki reçeteyi kullansak yeterli olur mu yoksa başka bir öneriniz var mı? Kahvedeki sütlü çikolata tadını çok beğendim hakkaten ama picopressoda çok verimli espresso demlemesi yapamıyorum o sebeple filtrede de kahvenin tadını çıkarabilir miyim diye merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Ömer bey, espresso için optimize edilmiş Etiyopya Hambelayı v60 ile demlersek iyi bir sonuç alabilir miyiz? Filtre kavrum sayfasındaki reçeteyi kullansak yeterli olur mu yoksa başka bir öneriniz var mı? Kahvedeki sütlü çikolata tadını çok beğendim hakkaten ama picopressoda çok verimli espresso demlemesi yapamıyorum o sebeple filtrede de kahvenin tadını çıkarabilir miyim diye merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Elbette tüm espresso kavrumlarımız da açık kavrum tarafında kaldığı için filtre ile de tercih edilebilir.

La loma ben 15.gununde denedim öğütülemis kokuda bile kırmızı meyve karpuz kokusu var.
07.01.2025 tarihinde kavrulan la Loma yı 21. günde açtım, kuru koku yok, demlediğimde de herhangi bir aroma veya koku yakalayamadım. Pınar Uludağ su kullandım, tds 48, sitedeki tarife uydum. Kahvesever hattına sorduğumda degass için biraz daha süre tanıyın dendi. Kaçıncı günden itibaren bu kahve açılıyor @Ömer Aydın hocam?

07.01.2025 tarihinde kavrulan la Loma yı 21. günde açtım, kuru koku yok, demlediğimde de herhangi bir aroma veya koku yakalayamadım. Pınar Uludağ su kullandım, tds 48, sitedeki tarife uydum. Kahvesever hattına sorduğumda degass için biraz daha süre tanıyın dendi. Kaçıncı günden itibaren bu kahve açılıyor @Ömer Aydın hocam?
bu tarihte aroma olmaması normal değil Atakan Bey sizinle iletişime geçecek.

Aynı kavrum tarihli bende de var bekletiyorum hala açmadım.. Meraklandım şimdi @Ömer Aydın 😄

Elbette tüm espresso kavrumlarımız da açık kavrum tarafında kaldığı için filtre ile de tercih edilebilir.
Az önce bunu okumadan Burundi FW15+ espresso optimizeyle Clever 92 C'de demleme yaptım, gayet güzel içtim. Espresso'da biraz asidik kalıyor benim için, kiloluk almıştım o yüzden kalanını filtre olarak değerlendirmeye devam edebilirim.

@Ömer Aydın FW15+ espresso'da asiditeyi düşürmek için öneriniz varsa deneyebilirim. Gaggia 9 bar, PID yok. 20gr kahve 1:2 30sn civarını hedefliyorum, 42sn'ye kadar da çıktım 1:2,5 da denedim ama bir tık "parlak asidite" oluyor. Gerçi çekirdek profilinde canlı asidite diyor :) bu çekirdek özelinde espresso için asiditeyi düşürmek mümkün olur mu bilmiyorum. Filtrede çok daha dengeli bir asidite oldu.

Az önce bunu okumadan Burundi FW15+ espresso optimizeyle Clever 92 C'de demleme yaptım, gayet güzel içtim. Espresso'da biraz asidik kalıyor benim için, kiloluk almıştım o yüzden kalanını filtre olarak değerlendirmeye devam edebilirim.

@Ömer Aydın FW15+ espresso'da asiditeyi düşürmek için öneriniz varsa deneyebilirim. Gaggia 9 bar, PID yok. 20gr kahve 1:2 30sn civarını hedefliyorum, 42sn'ye kadar da çıktım 1:2,5 da denedim ama bir tık "parlak asidite" oluyor. Gerçi çekirdek profilinde canlı asidite diyor :) bu çekirdek özelinde espresso için asiditeyi düşürmek mümkün olur mu bilmiyorum. Filtrede çok daha dengeli bir asidite oldu.
Asiditeyi düşürmek için sıcaklık artışı özellikle espressoda çok işe yarıyor elbette bir denge noktasından sonra kahve düzleşmeye başlayacağı için temkinli denemeler yapmak gerekli.

Belki de optimize ettiğiniz sertlik ayarınız ile oynamanız sorun değilse de; dem oranını artırabilirsiniz örneğin 1:2.5 hatta 1:3 e çıkarabilirsiniz.

Sevgiler

04.12 kavrumlu Endonezya Ijen Lestari Karamela sitedeki reçeteyi uyguladım
100ppm Arıtma su
Cafec abaca filtre
Cmd 20
Hario v60 dripper
Su 2.10da bitti
Bu durum başıma kolombia sidra ile de geldi.ogutum inceleltme dokus vs süreler uzatilabilir ama .coffenutz reçeteler kısmında sevgili @Ömer Aydın ve bir kaç üye daha kalın ogutum istiyor demiş yine aynı yerde benim belirttiğim sürelerde bitiren de olmuş merak ettiğim bu fark nereden geliyor kavurmadan agtron değerinden bu kadar fark eder mi.diger receteler bölümüne yazma yetkim olmadığı için buraya yazıyorum kusura bakmayın arkadaşlar

Toplu alımdan 11-12 gram Alto Cielo Geisha ve yine aynı miktarda Karbonik Maserasyon kalmıştı. İkisinden de 9'ar gram kahve aldım ve her ikisini de dial in ayarladığım kendine özel ayarda öğüttüm. Sonra birleştirdim ve 18 gram kahvem olmuş oldu.

Sıcaklığı da ikisi için arada olacak bir yere ayarladım. Shot aldım. Tahminimden kısa süren bir shot oldu. 18 saniyede tamamlandı. İki aromatik single origini karıştırmak farklı bir deneyim oldu. Fincan hoşuma gitti açıkçası, 25-30 saniye sürse çok daha çarpıcı olurdu, ama bu haliyle de oldukça parfümsü bir fincan oldu. Sadece biraz asidik kaldı ama içilebilir güzel bir fincandı.

Bu arada, bunu yaptım çünkü kahvem bitti. Stok yönetimim çok kötü... 🙃

La loma çok beğenilmiş ama bugün tarife tam uygun şekilde 16.gününde bir demleme yaptım. Çok sıradan hiçbir albenisi olmayan bir kahve oldu. Dragon fly 3 3 3 3 metotla hazırladığım suyu kullandım, yaklaşıp 90ppm ölçüyor benim tds aleti. Acaba bir demleme tavsiyesi olan var mıdır?
Ömer bey kahveyi geri göndermemi isteyip sonra yenisini yolladı. Kahveyi iş yerinde unutmuşum, eve getirip 30.günde demledim. Çok keyifli, capcanlı bir kahve. Koku ve aromalar vadettiğini veriyor. Herhalde içtiğim en iyi kahvelerden biri diyebilirim, çok beğendim.

Ömer bey kahveyi geri göndermemi isteyip sonra yenisini yolladı. Kahveyi iş yerinde unutmuşum, eve getirip 30.günde demledim. Çok keyifli, capcanlı bir kahve. Koku ve aromalar vadettiğini veriyor. Herhalde içtiğim en iyi kahvelerden biri diyebilirim, çok beğendim.

İlk tecrübenizin aynısını birebir yaşadım. Çok sıradan bir kahveydi bendeki paket de. Ancak o kadar güzel yorumdan sonra dedim herhalde sıkıntı bende, bir şey yazmadım. Keşke yazsaymışım. 😆

Ben bu çekirdekten bir paket daha aldım, henüz açmadım. İlk pakette çok başarılı bir kavrumu vardı, sıkıntınızı dile getirmiş ve çözüme ulaşmışsınız; ne güzel... Bu tarz deneyimleri yaşamadan okumak bile Coffeenutz'u benim için vazgeçilmez kılıyor.

İlk tecrübenizin aynısını birebir yaşadım. Çok sıradan bir kahveydi bendeki paket de. Ancak o kadar güzel yorumdan sonra dedim herhalde sıkıntı bende, bir şey yazmadım. Keşke yazsaymışım. 😆
O kadar iyi yorum gelmeseydi ben de bir şey yazmazdım ama çok övüldü, ben de 2 3 demlemeden de hiç iyi bir kahve alamayınca yazmış oldum. Belki onu 15. günde demlemeye başladım bunu da unutup 30. gün demledim diye, belki de o pakette gerçekten bir sıkıntı vardı bilemiyorum ama bugün yaptığım la loma çok iyi oldu. Coffeenutz'ın bu durumdaki ilgisini takdir ediyorum, müşteriyle güven vermek, kendini güvenmek budur. Geçenlerde bir firmadan toplu bir şekilde set alımı yapılmıştı, çokta pahalı bir setti. Kavurucuya kahvenin bırakın sıradan olduğunu, çok acı ve içilemez olduğunu söylememe rağmen hiçbir geri dönüş yapılmadı.
Ayrıca hambela espresso da almıştım, picopressoyla yaptığım espressolar arasında en iyi sonuç veren çekirdek oldu. Pico kullananların da haberi olsun isterim.

Merhaba arkadaşlar, sadece kahveniz de değil nihai tecrübeniz; sipariş, kargo dahil tüm süreçte göstermiş olduğumuz azami özen sizde olumlu bir aftertaste bırakmalı diye düşünüyorum.

Yani şöyle kahvenizi yudumlarken bir tebessümle gününüz birazcık şenlensin değil mi? Firmayı bu yüzden kurduk desem yeridir.

Afiyetler:)

Ben bu çekirdekten bir paket daha aldım, henüz açmadım. İlk pakette çok başarılı bir kavrumu vardı, sıkıntınızı dile getirmiş ve çözüme ulaşmışsınız; ne güzel... Bu tarz deneyimleri yaşamadan okumak bile Coffeenutz'u benim için vazgeçilmez kılıyor.
Edit: Açtım, değirmeni ilk paketteki ayara, makineyi de son shotlardaki sıcaklığa getirdim. Ben bu ayarları tekrar almayı düşündüğüm çekirdekler için kaydediyorum da... Yine, yeniden first karpuzlu espresso... 🙂

Edit: Açtım, değirmeni ilk paketteki ayara, makineyi de son shotlardaki sıcaklığa getirdim. Ben bu ayarları tekrar almayı düşündüğüm çekirdekler için kaydediyorum da... Yine, yeniden first karpuzlu espresso... 🙂
Siz dediğinizde canlandı hakikaten öyle
karpuz.png

Geri