• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Elkin Guzman Strawberry geldi bugün, 24 eylül kavrumlu.

Bisküvileri çok seven, bisküvi aromalarına (kahve dışında) da aşina biri olarak şahsen kahvede hiçbir bisküvi tadı, aroması alamadım. Almayı çok isterdim ki zaten bunun için sipariş vermiştim. Aslında adından da anlaşılacağı gibi baskın bir çileğimsi bir tat var. Tıpkı shantawene gibi. Ama ondan daha kompleks. Tadım notlarında yer alan alkol notaları hissettiriyor gerçekten. Bazen parfümsülük de hissediliyor. Ama püskevit yok hocam, olmadı. :cry:😁

92 derece, Pınar Uludağ, 4x60. 2.15 bitiş.
Sonra bir de kendi reçetesiyle demleyeceğim. Yamulursam, düzenleme yapacağım. :D Espresso'da ise oldukça ince öğütüm istiyor sanırım. Standart bir öğütüm yaptım, şelale gibi aktı. Sonra daha da bulaşmadım.

Kolombiya Occidente Espresso Yorumu'ndan verim alabilen oldu mu? Birkaç deneme yaptım hepsi her şeye rağmen kanallandı. Beklediğimden bir tık açık bir çekirdek.
Merhaba @nuclearmoonrise evet yeni sayılabilecek çekirdeklerden Kolombiya Alto, açık kavrumu tercih ettiklerimden, normal yorumu ile esp. yorumu arasında yaklaşık 25 agtron var fakat hala esp. yorumu da hala koyu varsayılan skalada değil, genel olarak daha çok süreye oynuyorum esp. yorumlarında zaten.

Ben 2 ekim kavrumundan şimdi bir espresso denemesi yaptım, shot süresinde problem yaşatmadı zannediyorum sende de problem süre veya ayarlama değil, belirttiğin gibi sadece "kanalanma". Bunu ön demleme ile çözmeyi denemiş miydin acaba?

Ya da biraz daha bekleyelim degas için bunun kanallanmaya etkisi çok oluyor.

Peki içim keyfini nasıl buldun? 2 ekim özellikle bitişte müthiş şu anda.

Selamlıyorum

Elkin Guzman Strawberry geldi bugün, 24 eylül kavrumlu.

Bisküvileri çok seven, bisküvi aromalarına (kahve dışında) da aşina biri olarak şahsen kahvede hiçbir bisküvi tadı, aroması alamadım. Almayı çok isterdim ki zaten bunun için sipariş vermiştim. Aslında adından da anlaşılacağı gibi baskın bir çileğimsi bir tat var. Tıpkı shantawene gibi. Ama ondan daha kompleks. Tadım notlarında yer alan alkol notaları hissettiriyor gerçekten. Bazen parfümsülük de hissediliyor. Ama püskevit yok hocam, olmadı. :cry:😁

92 derece, Pınar Uludağ, 4x60. 2.15 bitiş.
Sonra bir de kendi reçetesiyle demleyeceğim. Yamulursam, düzenleme yapacağım. :D Espresso'da ise oldukça ince öğütüm istiyor sanırım. Standart bir öğütüm yaptım, şelale gibi aktı. Sonra daha da bulaşmadım.
Bisküvide çok iddialıyım en azından bu geçen sürede kokuya düşmüş olmalı. Bu çekirdek baya zor ancak bullet ile kontrol edebildim, "micro-batch" fikri bile bu çekirdekten çıkmış olabilir.

Umarım bekleneni vermiştir, vermediyse mutlaka ne yapılabileceğini görüşmek isterim.

Son düzenleme:
Bisküvi de çok iddialıyım en azından bu geçen sürede kokuya düşmüş olmalı. Bu çekirdek baya zor ancak bullet ile kontrol edebildim, "micro-batch" fikri bile bu çekirdekten çıkmış olabilir.

Umarım bekleneni vermiştir, vermediyse mutlaka ne yapılabileceğini görüşmek isterim.
Omer bey benim de elkin guzman simdi elime ulasti , bekleme suresi icin kac gun tavsiye edersiniz bu cekirdekte Acelem yok , guzel fincanlar ciksin istiyorum

Omer bey benim de elkin guzman simdi elime ulasti , bekleme suresi icin kac gun tavsiye edersiniz bu cekirdekte Acelem yok , guzel fincanlar ciksin istiyorum
2 hafta iyi gelecektir Mustafa Bey.

Afiyet olsun

Kolombiya Occidente Espresso Yorumu'ndan verim alabilen oldu mu? Birkaç deneme yaptım hepsi her şeye rağmen kanallandı. Beklediğimden bir tık açık bir çekirdek.
Ben oldukça beğendim bu çekirdeği, gayet keyifle kısa sürede tükettim. İlk ayarda zorlandım çünkü diğer çekirdeklere göre bayağı ince bir öğütüm istiyormuş, ama buna rağmen kanallanma pek yaşamadım, akış falan gayet güzeldi. Espresso olarak tekrardan alacağım bir çekirdek oldu.

Kolombiya Alto da akışı tutturamıyordum. Çok hızlı akıyordu. Sonrasında Panamada iyi sonuçlar aldım. Her iki çekirdekte de gramajı arttırmak gerektiğini tecrübe ettim. Ims 18gr sepete 20gr çekirdek kullanıyorum. 18gr aldığımda hacmi düşük kalıyor.

Alto, Aricha ve Monteblanco almıştım. Kavrumları üzerinden yaklaşık 10 günden fazla süre geçti. Aralarından favorim Aricha oldu. Temiz güzel bir Natural. Monteblanco bana biraz fazla Funky geldi ama oturmasını bekleyeceğim bir süre daha. Alto ise filtrede klasik düz kahvelerden ziyade oldukça meyvemsi ve keyifli.

Bisküvide çok iddialıyım en azından bu geçen sürede kokuya düşmüş olmalı. Bu çekirdek baya zor ancak bullet ile kontrol edebildim, "micro-batch" fikri bile bu çekirdekten çıkmış olabilir.

Bisküviyle alakası olmadığı konusunda da ben çok iddialıyım hocam 😅 Sitedeki reçeteyi de denedim, olmadı. Önceki mesajımda yazdığım tadım notlarını aldım ben. Kokuda da bisküvi yok. Çekirdeğin çok özel olduğu her halinden belli ona hiçbir lafım yok. Ve her ne kadar beklediğim aromayı alamasam da keyifle içiyorum. Espressoda da çok inceye gidince iyi sonuç verdi. 96 derecede 18gr/40-45 ml arası oranda çok farklı bir aroma veriyor. Kırmızı meyveler desen değil, sarı meyveler hiç değil, böyle güllü şeker gibi bir şey 😅 Kadifemsi bir dokusu da var. Güzel, beğendim. Elinize sağlık.

Bisküviyle alakası olmadığı konusunda da ben çok iddialıyım hocam 😅 Sitedeki reçeteyi de denedim, olmadı. Önceki mesajımda yazdığım tadım notlarını aldım ben. Kokuda da bisküvi yok. Çekirdeğin çok özel olduğu her halinden belli ona hiçbir lafım yok. Ve her ne kadar beklediğim aromayı alamasam da keyifle içiyorum. Espressoda da çok inceye gidince iyi sonuç verdi. 96 derecede 18gr/40-45 ml arası oranda çok farklı bir aroma veriyor. Kırmızı meyveler desen değil, sarı meyveler hiç değil, böyle güllü şeker gibi bir şey 😅 Kadifemsi bir dokusu da var. Güzel, beğendim. Elinize sağlık.
Siz çekirdek ile ilgili çok güzel şeyler yazmıştınız zaten yani beğendiğiniz açık, teşekkür ederim.

Organik bir şeyden bahsettiğimiz için tatların farklı yerlere gitmesi elbette mümkün.

Afiyet olsun.

Monteblanco Karbonik Maserasyon neredeyse tüm beklentimi karşılıyor. Neredeyse dememin sebebi ben karbonik maserasyon kaynaklı daha fazla fermente tat bekliyordum ancak bunu neredeyse hiç almadım, gerçekten meyve suyumsu gövdeye sahip "temiz" bir kahve. Lezzet tam da yazıldığı gibi "sarı tropik meyveler". Sakız tadını bitişte ve demlenirkenki kokuda aldım (künyeyi kahveyi içtikten sonra okudum, placebo değil :)). Bir tek "cin"lik bir şey göremedim ama cinden de pek anlamam zaten.

Bu kahve için biraz daha ince öğütüm kullandım. KPro 74.

Monteblanco Karbonik Maserasyon neredeyse tüm beklentimi karşılıyor. Neredeyse dememin sebebi ben karbonik maserasyon kaynaklı daha fazla fermente tat bekliyordum ancak bunu neredeyse hiç almadım, gerçekten meyve suyumsu gövdeye sahip "temiz" bir kahve. Lezzet tam da yazıldığı gibi "sarı tropik meyveler". Sakız tadını bitişte ve demlenirkenki kokuda aldım (künyeyi kahveyi içtikten sonra okudum, placebo değil :)). Bir tek "cin"lik bir şey göremedim ama cinden de pek anlamam zaten.

Bu kahve için biraz daha ince öğütüm kullandım. KPro 74.
Cin tarafı sakıza karşılık gelen şeyler olabilir, afiyet olsun beğenmenize çok sevindim 🙏

Geri